Copilasi de Iulie - August 2004 * 59

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu m-am nascut la curte si am copilarit la curte doar ca din pacate comunistii ne-au distrus mica noastra lume. Imi amintesc primii doi ani de dupa ce m-am mutat la bloc, eram in clasa a II-a si cand veneam de la sc, imi facem lectiile doua ore si apoi faceam sant prin casa plimbandu-ma intre usa d ela intrare si balcon, non stop, pana cand un adult imi spunea 'iesi afara' (de obicei nu rezistau decta 30 de minute sa ma vada tocind covorul intre cele doua usi). Apoi ieseam pe usa, vara, iarna, nu conta si pana la 10 seara nu intram, cand intram ma duceam direct la culcare. Asa a durat pana in clasa a V-a cand deja aveam mai multe lectii si trebuia sa stau mai mult in apt. Cam 3 ani mi-au fost necesari sa ma obisnuiesc in apt, dar niciodata nu m-am putut obisnui ca lumea. Oricum sunt un pic claustrofoba, nu suport spatiile mici. Acum la curte, parca as sta aici de cand m-am nascut, desi am noroi la poarta si santier de jur imprejur.. e altceva.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

In rest, ce sa va spun despre statul la curte? Noua ne cam pica lumina cam o data pe luna (ceea ce e naspa, dar in Ilfov am inteles ca asta-i normal), apa de la put e mult mai buna decat aia de la robinet si probabil cel mai tare ne vor frige gazele. Am estimat eu ca la temp de azi de afara 7, 8 grade celsius, ca sa tin cald placut in casa consum gaz cam de 12-13 ron pe zi, fara sa fac economie. Nu stiu cum va fi la minus 20.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004
eu am o prietena de ex care nu poate sta la curte - sta acum intr-un apartament dintr-o vila gen bloculetz - are terase mari unde poate sta la aer (bine, este intr-o zona verde si f. linistita)
dar nu are curte - nu-i place sa gradinareasca, sa ingrijeasca flori, gazon etc...asa ca eu consider ca nu e tipul de casa...

pretena aia pot sa fiu si eu . animal de bloc este numele meu
Gabitz, nu stiu daca stii de ei dar a propos de pasiunea ta pentru gradinarit am primit catalog de la astia: www.gradinabakker.ro - par interesante soiurile si au semintele pe banda, direct de aplicat pe sol.

Tu crezi ca mai e vreunul din astia la care nu am comandat????
Astia chiar m-au dezamagit putin - le-am pus o comanda, o asteptam de multa vreme si acum mi-au spus ca vine abia pe la inceputul saptaminii viitoare.. si uite asa nu pot profita de weekendul frumos care se anunta - cine stie cum va fi urmatorul...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

In rest, ce sa va spun despre statul la curte? Noua ne cam pica lumina cam o data pe luna (ceea ce e naspa, dar in Ilfov am inteles ca asta-i normal), apa de la put e mult mai buna decat aia de la robinet si probabil cel mai tare ne vor frige gazele. Am estimat eu ca la temp de azi de afara 7, 8 grade celsius, ca sa tin cald placut in casa consum gaz cam de 12-13 ron pe zi, fara sa fac economie. Nu stiu cum va fi la minus 20.

Andries

Iti pica lumina doar o data pe luna?? In ultima saptamina mie imi cade lumina zilnic...nu stiu ce lucreaza astia pe aici, sper eu sa imbunatateasca ceva...

Cu gazele eu deja din luna octombrie, intrucit am dat drumul la caldura am suit de la 95 mc la 571 mc...deci ma astept deja la o factura consistenta si asta in conditiile in care am dat drumul la caldura doar noaptea...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004
Tu crezi ca mai e vreunul din astia la care nu am comandat????
Astia chiar m-au dezamagit putin - le-am pus o comanda, o asteptam de multa vreme si acum mi-au spus ca vine abia pe la inceputul saptaminii viitoare.. si uite asa nu pot profita de weekendul frumos care se anunta - cine stie cum va fi urmatorul...

hehe io m-am gandit la tine.... da ma asteptam sa ii cunosti deja
macar niste ierburi tot o sa imi iau si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

helloo

scrisesem un mesaj luuung ieri dimineata si vad ca nu am reusit sa-l transmit, s-o fi blocat ceva pe undeva...

eu am crescut la casa, nu am avut tot confortul de acum de la bloc, pe vremea lui ceasca faceam lectiile la lampa iarna cand se intuneca devreme, apa calda pt baie doar sambata la boiler, in rest toaleta de seara doar, in casa desi aveam 4 camere complet mobilate incalzeam doar una si apoi cand am ajuns si eu de liceu am trecut la 2 camere...insa traiam mai altfel, timpul se scurgea mai incet, aerul si mancarea mai sanaoase, oraselul mic si curatel, zgomot si praf putin....ce vreau sa spun e ca fiecare locatie are avantaje si dezavantaje; mie mi-ar placea la casa dar intr-un orasel dichisit, frumos, curat, rustic insa dotat cu toate cele, sa nu fii nevoit sa te urci in masina si sa conduci o ora-doua ca sa ajungi un magazin cu chestii ca lumea, farmacie, medic, scoala, gradinita, facultate etc.
Stiu ca in strainatate asa se traieste, naveta e ceva de la sine inteles, daca vreei sa ai si casa si job in town. Insa aici am analizat optiunile mult si bine si singura varianta ar fi fost sa ne indatoram pana peste cap, sa ne vindem tot ce avem ca sa ne luam o casuta prin satucurile limitrofe, noroioase, neamenajate si apoi zilnic sa facem copiii sa naveteze spre gradi, scoli, sau spre ce mai avem de facut. Nu e viata la bloc ceva divin, nici pe departe, insa noi locuim intr-o zona linistita, mai la iesirea din oras spre dudesti, avem un parc imens la 3 minute de noi, o scoala la 10 minute
de mers pe jos, kaufland, selgros, billa, mall, real la 30 de minute de mers pe jos, o straduta calma, nu la bulevard, pomisori, brazi la geam, porumbei, apartament mare si calduros, luminos, l-am pus la punct cu mari eforturi, si asa imi parea de rau sa-l vand si sa ma imprumut si sa ma mut intr-un satuc, sa duc copiii departe de copiii cu care se joaca zilnic, departe de parculetul unde se dau de-a rostogolul pe gazon, si iarna cu sania, si sa-i duc undeva intr-un loc izolat si pustiu, caci asa arata satucurile vizitate si vizate de noi si zau, am umblat toata vara prin absolut toate din jurul Timisoarei, unul nu l-am ratat, si am ramas dezamagiti de piata, de preturi, de oferta si de efortul ce ar fi trebuit sa-l facem doar ca sa accedem la multvisata si ravnita viata la curte ...
Asa ca am zis pas cel putin deocamdata...ne-am incalzit o vreme ca facem mutarea, vindem, cumparam teren, construim, dregem, si apoi pe timp ce trecea in urma calculelor pe hartie, matematicianul familiei s-a convins ca nu e rezonabila ideea, cel putin deocamdata...daca asculta putin pe intuitiva familiei scuteam forfoteala saptamanala prin toate satucurile din zona, dar asta am bagat-o pana la urma la "sa ne cunoastem mai bine judetul" :P

oricum, afara pare ca e primavara, acum la 7 seara sunt 17 grade, ziua au fost 24 la soare....e doar un nor de enteroviroza peste oras ... sper la un weekend linistit, cum va doresc si voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Buna dimineata !
Ce linisteee, azi incep io prima, cred ca e un eveniment !!
Noi stem bine, am stat mai mult pe afara zilele acestea, parca e vara tirzie asa e de frumos si cald, am facut si ceva poze, le descarc later si le pun aici !
O zi minunata si o saptamina linistita va doresc !

Alice si Andrei

"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimi!
la multi ani fericiti Gabriele, Mihaele, Mihai si Gabrieli!! sa fiti sanatosi, iubiti, fericiti, plini de noroc!!!
eu am reusit sa racesc ieri... cred ca de la vremea asta prea calda
pupici tuturor, o saptamana usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

tuturor ce-si serbeaza onomastica azi
revin ca`st tot singura cu munca.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza
La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!!Sa aveti o zi minunata si petrecere frumoasa!!!
Si noi raportam un week-end foarte frumos,cu de toate,program administrativ,shoping,plimbari,mers la targuri cu produse bio..sambata am stat cu mandra la film pana pe la 11,la Cronicile din Narnia..i-a placut tare mult, clar este o cinefila, am mancat popcorn si am savurat filmul impreuna!!
In rest au incepu gradi iar cu program de dupa amiaza,urasc programul asta...
hai pupicei

Mergi la inceput