MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)
Raspunsuri - Pagina 10
monica70 spune:
Carcinomul bazocelular reprezinta forma de carcinom epitelial cutanat cu grad de
malignitate foarte redus care se caracterizeaza prin urmatoarele:
- crestere foarte lenta în timp a tumorii
- nu metastazeaza sau metastazeaza foarte rar
Cred ca asta e si asta nu e periculos din cate stiu.
Am aflat si eu azi rezultatul biopsiei si e prost: desi teoretic mi-au fost scoi toti ganglionii din axila dreapta, se pare ca au mai ramas ceva urme pe-acolo.N-am inca amanunte,ca am vorbit doar la telefon,sper ca maine imi trimit si prin fax rezultatul sa vad exact ce si cum.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
Alina spune:
Of,Monica,imi pare tare rau.
Sa ne tii la curent si eventual mai arata cd-urile cu ct-ul pulmonar si altui medic pt a doua opinie.Parerea mea sincera e ca intotdeauna,mai ales in boala asta,trebuia si a doua opinie.Ct-ul l-ai facut cu substanta de contrast?
Si cum iti mai recomanda cineva mai inainte,fa un rmn cerebral.
Iti doresc sanatate multa si mai ales multa putere si curaj sa lupti cu boala asta.
monica70 spune:
ALINA mersi . O sa fac PET-CT: maine dimineata merg cu actele la oncoloaga din Arad sa imi faca dosarul,care trebuie aprobat de Bucuresti.Sper sa il aprobe rapid ... normal putea sa ma trimita sa il fac mai de demult - ca de prin octombrie anul trecut au aprobat decontarea PET-CT si pentru melanom,dar n-a vrut ... m-a tot aburit ca nu e cazul inca - la fel a zis si cu CT sau RMN.
CT-ul l-am facut cu substanta de contrast,da. Voiam sa fac RMN toracic,dar a zis ca nu se vede la RMN nimic din cauza coastelor Oricum o sa fac si RMN cerebral curand sper .
PS Cat despre aratat CD ala de la tomografie ... cui sa le arat? Ca nici chirurgul din Cluj ,nici oncoloaga din Arad nu au binevoit sa le bage in seama.La fel cum n-au bagat in seama nici CD-urile cu ecografiile ... Au citit de pe hartie rezultatul si basta.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
amalisimona spune:
Doamne Monica, imi pare asa rau ca trebuie sa treci prin toate astea. Din experienta cu socrul meu, stiu cum e cu dosarele si hartiile, toata umblatura (+ consumul nervos) care vine la pachet cu necazurile, de parca doar suferinta fizica nu ar fi de ajuns si de parca nu ai avea altceva mai bun de facut in viata asta. Mi se pare nedrept ca sanatatea costa asa de mult in zilele noastre si nu ma refer doar la bani.
Fii tare in continuare, iti tin pumnii .
Alina spune:
Monica,eu cred ca ar trebui sa le arati oncologului tau din Arad si celui din Cluj,sa ii bati la cap sa se uite pe ele,eventual sa ia legatura si cu medicul de imagistica medicala care a interpretat intii.Stiu,stiu perfect sistemul ca te paseaza de la unul la altul,consultatia e destul de superficiala si de aceea iti zic ca trebuie sa stai tu pe capul lor,sa fii insistenta,asta e sistemul nostru romanesc...
Sincer,nu vrea absolut deloc sa te panichez insa vorbesc in cunostinta de cauza,recent am trecut prin experientele astea cu mama mea...
Deci vezi din nou cum e cu micronodulii aia pulmonari,din cite am discutat eu cu dr de la imagistica(o dr din Timisoara,de la Hiperdia),sub 3 mm mai rar se vad.
Nu stiu cit de valoroase dpdv al diagnosticului sunt ecografiile abdominale,sincer,am mari rezerve...probabil ca ar fi fost mai bine sa faci si un ct pelvin si abdominal dar ia-le pe rind,e perfect daca poti facei curind PET-scanul,Doamne ajuta sa se aprobe cit mai repede.
si ma gindesc mereu sa iesi invingatoare din lupta cu boala asta!
monica70 spune:
Multumesc de urari.
SIMONA asa e,chiar am vazut azi ce nebunie e in domeniu,Plin de oameni disperati ca nu mai au de unde lua medicamente - medicii inebuniti si ei cu schimbarile astea,balamuc.
ALINA pai in primul rand de-aia vreau sa fac PET-CT sa vad daca au mai crescut micronodulii ce s-au vazut la CT.Din cate am inteles "micronodulii infracentrimetici" cum s-au vazut la mine sunt cam de 1-3 mm ,aia de-acolo a zis ca "nu-i nimic,doar doua punctulete". Asta asa e la un om sanatos ,dar la melanom nu se stie niciodata.CT am facut toracic,deci nu doar la plamani ci si ficat,splina,rinichi etc. si la restul era ok - doar la axila s-a vazut adenopatia aia pe care mi-a scos-o acum.
Azi am fost la oncloaga sa ii duc actele pentru dosar,maine ii duc si rezultatul de la Cluj care trebuie sa apara.Si tot maine sper sa iau legatura cu oncoloaga aia din Cluj ,cea care se ocupa de trialuri - deocamdata azi vorbeste medicul meu cu ea.
Am vorbit cu asta din Arad si pentru RMN la cap,cica nici nu au facut programari pe luna asta din lipsa de fonduri.In cel mai rau caz il fac pe bani,dar intai sa vad ce va iesi la PET CT.
Nu mai tin minte daca am scris,ca saptamanile trecute s-a aprobat pe plan international un medicament nou pentru melanom - ipilimumab ,care a fost testat de vreo 7-10 ani incoace.Dar pana ajunge si in RO ... Nu e nici asta miraculos,dar fata de altele a avut rezultate bune la stadiile III-IV.
Daca aflati ceva de el unde se gaseste si cat costa,va rog sa imi dati de veste.Presupun ca deocamdata prin SUA si la costuri inaccesibile.
Edit ca am gasit ceva: A full course (4 infusions over 3 months period) cost $ 120000. Un curs complet (4 perfuzii peste 3 luni perioad#259;) va costa 120,000 dolari
onitza spune:
MONICA, am sperat sa nu citesc aceste randuri in leg cu rezultatele mult asteptate. Sunt socata cat de mult costa ipilimumab-ul....si vb aia ai vinde si casa daca ai stii ca te face bine dar din cate inteleg nu e f sigur nici el. Mai sunt socata cat de delasatori sunt unii medici care se uita fugitiv pe rezultate si nu se implica mai mult. ALearga in continuare si fa tot ce iti sta in putinta sa te faci bine! Noi suntem alaturi de tine! Daca ai nevoie de vii la BUcuresti si n-ai unde sa stai, te cazam cu mare drag...sper sa vii doar la o cafeluta si sanu fie nevoie de alte interventii.
La doc Giurcaneanu ai fost? Scuze poate ai scris si am omis eu.
Pup dulce o fata curajoasa!
monica70 spune:
ONITZA mersi de oferta ,dar o sa fac PET CT la Oradea ca e mai aproape. Nu la dr.Giurcaneanu am fost,ci la dr.Lazar.
Am primit si rezultatul - 4 ganglioni cu metastaze de melanom,plus si in zona cicatricei,asta in conditiile in care data trecuta a scos toti ganglionii din axila.Teoretic,ca practic se pare ca nu.Cica mai sunt si unii f. mici bla bla ... Acum au scos iar tot
Cat despre ipilimumab-ul ala,pe deasupra e si ff periculos,deci va dati seama ca daca au aprobat dupa 7-10 ani de teste o asa porcarie ... n-au altceva mai bun pentru stadiul IV.
Adriana mica spune:
Monica, iti doresc multa putere sa treci peste dificultatile cu care te confrunti.
denizel spune:
Monica, iti tin pumnii strans-strans!!!!!!
Te rog mult de tot sa ai mare grija la dieta, sa nu treaca zi in care sa nu bei sucuri de varza si sfecla rosie.
Si, daca poti, renunta la lactate :).
Sunt sigura ca o sa treci cu bine prin asta!!!!
Te imbratisez .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~