MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)
Raspunsuri - Pagina 11
monica70 spune:
ADRIANA,DENIZEL multumesc
DENIZEL pai sucuri am tot baut aproape zilnic de sfecla rosie + morcovi + mar.Nu mi-am facut de alt fel (decat de citrice),dar o sa incerc sa mai bag in ele si alte verzituri numai sa apara astea proaspete.Am mai consumat varza rosie ca salata ...
Legat de lactate am renuntat la lapte - desi de capra am mai baut prin toamna pana s-a gasit,in schimb am mai consumat telemea/cas,unt si cate un pic de smantana (la gatit). Pai cu ce sa mananc ridichii daca nu cu telemea/cas ? Si carne am mai consumat peste, pui, curcan.Si oua.Pai proteine nu,zahar nu,faina alba nu,ulei nu tra la la Traiasca deci fasolea,cartofii,orezul brun,salatele etc. si de rontait nuci si seminte de dovleac ... noroc ca imi plac .
Ma rog,nu stiu cum e si cu regimul asta,am o verisoara primara ce-a avut cancer de san si e ok acum dupa 7-8 ani,desi a mancat normal.Are scosi ganglionii,a facut chimio ,tot tacamul.Apropo sa vedeti ce de mancaruri consistente in spitalul de oncologie,ca teoria medicilor e sa fie hraniti f.f.bine bolnavii.
Io vreau ceva care sa ma ingrase si asta am reusit-o doar in cele doua sarcini (+ 20 kg) cand am rontait in ultimele luni mai multe produse de patiserie - biscuiti,piscoturi,prajituri etc. dupa aia "nu mi s-au mai cerut" atatea si la loc comanda la 50 kg.
Io nu prea am fost consumatoare de cereale,asa ca daca stiti ceva biscuiti-cereale cat mai naturale existente in comert sa imi spuneti sa imi fac stoc .
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
Alina spune:
Monica,in afara de Oradea,unde mai poti face PET-scanul?Stiu ca multi din zona voastra merg la Szeged,poate poti cere si a doua parere acolo.
Nu vreau sa te descurajez insa stiu pe cineva care a nimerit cam aiurea la Oradea,a fost o eroare de diagnostic(nu intru in amanunte aici) si de aceea ar fi bine sa mergi acolo la un dr de care stii ca e competent,poate te recomada cineva de la Cluj,cu siguranta ei colaboreaza si sper sa ai sansa sa nimeresti un medic bun.
4 ganglioni mai ramasesera si toti erau cu meta sau au scos mai multi si doar 4 erau cu meta?Offf,nici nu stiu ce sa-ti zic,boala asta e asa parsiva...
Nu stiu aici care e conduita terapeutica in melanom malign,depinde mult de tot felul de factori dar in general,protocoalele de tratament sunt aceleasi peste tot,ma rog,cel putin teoretic...
Aici ,in München,este un Tumorzentrum fff mare si am auzit ca ari fi printre cele mai bune din Europa,am fost de curind acolo si am ramas uimita ce atmosfera destinsa am gasit si cu cit optimism si curaj e privita boala asta .
monica70 spune:
ALINA si eu am auzit de rateuri dar si de Oradea si de Bucuresti ... daca imi aproba dosarul o sa merg la Oradea.La Szeged daca merg cine imi deconteaza cca 1000 euro? Eventual sa merg acolo daca nu mi se aproba dosarul,desi n-ar avea de ce sa nu-l aprobe.Eventual pot sa traga de timp .
De scos au scos 4 si toti 4 erau atinsi.Probabil erau f.f. mici inainte de nu i-a vazut,sau s-au mai format pe parcurs ,naiba stie ca nici eu nu pricep .Data trecuta mi-a scos 16 bucati si doar unul era atins.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
crissteo spune:
Monica draga, ma rog pentru tine si sunt sigura ca o sa fi bine, dupa lupta e drept, ca se pare ca la noi nu se poate altfel. Eu iti doresc sa ai incredere si rabdare si putere sa fii insistenta si sa obtii tot ce ai nevoie sa te faci bine. Asta cu a doua parere din pacate e asa verificata la noi, fratele meu a avut o problema asemanatoare si la biopsie unu zicea e cancer, altul zicea nu e. Si pe lamele au fost aceleasi discutii. Mie imi pare rau ca la momentul ala nu am cautat in afara. Dar intr-adevar asta iti macina nervii si timpul si banii, pai de unde sa stii care medic e bun si care diagnostic e corect si care tratament e adecvat. Ma rog pentru tine, nu stiu daca te pot ajuta cu ceva, dar gandul meu e la tine. Doamne ajuta, sa te linisteasca si sa-ti dea putere sa gasesti cei mai potriviti medici care sa te faca bine!
onitza spune:
MONICA, de doc GIurcaneanu am auzit numai de bine, am fost si eu la o consultatie la el si din spunele prietenei mele, e expert in a da diagonostice corecte. NU vrei sa vii la BUcuresti sa vada si el rezultatele si sa te consulte? Stai la mine cat e nevoie fara nicio problema! Te rog eu, vino sa te vada si el, ca o a doua parere. Daca vrei, azi iti pot face rost de nr lui de tel si vorbesti cu el, ii spui ce ai si vezi cand te poate primi ca in general este f prins, insa nu te va refuza. Pe mine m=a primit pt o problema banala.
Te pup dulce de tot!
Despre meniu: nu am studiat ce ai voie si ce nu, dar de principiu, mancare sanatoasa gasesti aici:
http://sanatateangi.blogspot.com/
alinamoro spune:
Moni, sunt si eu alaturi de tine (stii asta). Asa cum au spus fetele, ar fi bine sa afli si alta opinie.
Stii ca am vorbit noi despre Oradea, hmm...poate ar fi mai bine la Bucuresti...
Onitza, frumos gestul tau!
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
monica70 spune:
Mersi fetele.
CRISSTEO is pana la urma ce-a avut fratele tau?
ONITZA multumesc mult de oferta Giurcaneanu ala ce e cumva dermatolog? Ca asa mi-a dat la o cautare simpla cu google.Daca e dermatolog nu prea imi foloseste,acum de un oncolog bun am nevoie ...
ALINA stiu de Oradea si pana obtin aprobarea am timp sa ma mai gandesc unde merg.
Deocamdata m-am programat pe bani la RMN cerebral, macar sa stiu o treaba si cu asta.Vineri la amiaza o sa il fac.
Mai incolo sun si la Cluj , sa vad daca au vorbit cu tipa aia cu trialurile.De-aia as cam vrea la Cluj ca doar acolo au program de trialuri experimentale pentru melanom.
onitza spune:
MONICA, am gafat!!! Ai dreptate, e dermatolog, la el am fost cu Paul pt o veeruga la picior. Am confundat medicii. Doc de care spun eu cu asta se ocupa, opereaza cancer de alunite, e seful spitalului colentina, acum am vb cu prietena mea la tel, imi povestea ca a stat in salon cu o babuta care ii datora viata acestui doc, a tratat-o in urma cu 20 de ani de alunite canceroase pe fata si a recidivat cancerul dupa acesti 20 de ani, a revenit si a salvat-o iar. NU mai stiu numele, iar nr lui de tel posibil sa il aflu vineri ca prietena mea tocmai s=a mutat si revine la fostul domiciliu taman vineri sa caute prin acte...insa...el are cab particular la Euroclinic, putem suna pt o programare cand iei decizia si esti pregatita. EU sunt convinsa ca acest medic e ffff bun pt tine ca o a doua parere. Ma interesez de numele lui.
denizel spune:
Monica, eu am auzit de prof. Alexandru Blidaru (e oncolog) numai de bine. Nu e numai un medic foarte bun, e recunoscut a fi foarte uman, empatic si aproape de pacienti.
L-am gasit la Medsana Primaverii
http://www.medsana.ro/orar-medici/
Iti trimit imediat un pm.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
crissteo spune:
Moni, pe fratele meu l-au diagnosticat pana la urma cu cancer vezical st 1, operat acum 3 ani, se simte ok. Dar tot nu stim daca asta a avut sau altceva. Stateau la anatomopatologic si unu se uita zicea ca e maligna, altul ca e benigna,am dus lamelele in alta parte si s-au uitta la ea unul zicea malign, unul benign, rezultatul pe hartie a fost tumora maligna. Acum cine stie? Eu zic ca ar fi o idee sa te mai vada un dermatolog, unul bun si pe tine si rezultatele, eu stiu persoane care au facut tratament aiurea pentru eroare de diagnostic. Sau sa duci probele si la alt laboratot anatomopatologic sa fii sigura ca diagnosticul e pus corect. Zic si eu, sa nu te superi, poate te zapacesc de cap, dar mie mi se pare important sa fie diagnosticat ca lumea sa faci tratamentul corect. Pupam cu drag.