MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)
Raspunsuri - Pagina 9
monica70 spune:
Eu n-am mai scris fiindca nici acum,dupa mai mult de-o luna , nu mi-a sosit inca rezultatul biopsiei de la cicatricea scoasa.Asa ca momentan inca astept si iau in continuare interferonul ala.
ADRIANA si CRISSTEO ma bucur tare mult ca e totul ok.
Adriana dupa cum suna biopsiile alea,cred ca erau din cele cu potential de transformare asa ca f.bine ca te scapasi de ele.
DIANAD tare aiurea treaba cu laboratoarele astea - cine mai stie ce-i sigur si ce nu?
ONITZA in locul tau m-as duce la alt dermatolog,ca ce-i sigur e sigur. Mai ales ca ai f. multe alunite si ca si-au schimbat culoarea.Si mare atentie la alunitele f.negre,chiar daca-s mici.Daca iti mai zice inca un dermatolog ca nu ii place alunita aia,mai bine o scoti si in 5 minute ai scapat de-o grija.
Poate acum cativa ani nu ma agitam,dar dupa ce-am patit, recomand la toata lumea sa se duca la dermatolog mai ales daca au multe alunite,alunite ciudate,piele deschisa la culoare.Mai bine pe degeaba,decat sa va treziti mai tarziu cu surprize de genul asta.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Alunitele nou-aparute sau cele a caror forma s-a modificat in timp pot prezenta un semn al melanomului.
Cum recunosti o alunita inofensiva?
•Alunitele normale sunt de obicei de forma regulata si de culoare maro inchis;
•Marimea unei alunite normale este de 6 milimetri in diametru sau mai putin – este echivalentul diametrului unui capat de creion;
•Alunitele non-cancerigene au marginile bine delimitate, chiar daca pot aparea culori diferite pe margini.
Cum recunosti o alunita periculoasa?
•Alunitele maligne – care prezinta risc de melanom – sunt in primul rand asimetrice – asta inseamna ca jumatatile lor nu se suprapun perfect;
•Marginile neregulate – marginile neregulate sau delimitate prost pot apartine, de cele mai multe ori, alunite maligne;
•Alunitele cu mai multe culori impartite neregulat pe suprafata sau alunitele a caror culoare se schimba in timp prezinta riscul de a fi alunite maligne;
•Alunitele exagerat de negre, albe, rosii ar trebui de asemenea verificate de un medic dermatolog, intrucat culoarea normala a alunitelor este maro inchis;
•Alunitele mari sau al caror diametru s-a marit in timp sunt de obicei alunite cu risc de melanom.
Deci ce nu-i maro,deja e cam suspect.Alunita mea era singura inchisa la culoare,un maro f. inchis spre negru,cu diametru de cca 5 mm.Deci doua chestii suspecte: era si mare si mai neagra decat restul pe care le am care-s mici si maro.Ce nu s-a verificat la mine au fost marginile neregulate si asimetria,fiindca era melanom nodular (cel mai periculos)
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
onitza spune:
MONI, multumesc pentru informatiile foarte utile. Crede-ma nu stiam sa fac diferenta intre o alunita sanatoasa si una iesita din comun.
AM pus 3 poze cu alunitele mai suspecte, poate sunt eu mai inconstienta dar nu mi se par periculoase, am zis sa va cer si voua parerea, daca chiar e necesar sa ma duc la doc. Avem o perioada ff aglomerata, cu bebe careia tb sa merg sa ii fac vaccin, sunt prinsa si cu dentistul acum, copilasii vad ca sunt raciti iar....uaf....deci sa pot sa aman cu vreo luna-doua sau sa merg acum?
Pozicile: http://family.webshots.com/photo/2118791780043849721HbaQZw
Va multumesc frumos pentru parerile voastre si timpul acordat lor!
MONICA, cum te mai simti?
onitza spune:
MONICA, ce nasol ca astepti atat de mult dupa rezultat!! Citisem pe aici ca ar trebui sa iasa in 2 sapt in mod normal nu? De la ce laborator astepti rezultatul? Te admir sincer pentru puterea si curajul de care dai dovada.
Suntem alaturi de tine in asteptarea rezultatului!!!
monica70 spune:
ONITZA m-am uitat la poze si sincer nu stiu ce sa zic ,una e mai ciudata ca e lunguiata,alta parca are mai multe nuante.Nu mi se par foarte suspecte,dar asta doar dermatologul ti-o poate spune.
Cat despre perioada foarte aglomerata ce iti pot spune e ca din asa cauza am ajuns si eu foarte tarziu la medic Ba ca eram in ultimele luni de sarcina si era canicula,ba cu nascutul + bebe mic + alaptatul ,ba ca a venit gerul plus aveam diverse alte urgente de facut ... uite asa am tot amanat,plus ca imi era groaza sa stau atat pe la usi la doctor.Si chiar am si stat doua ore la coada,dar din pacate am mers la dermatolog aproape un an mai tarziu de cand am observat-o prima oara ca a inceput sa creasca! Avand in vedere ca n-am stat la plaja defel intre orele 11 si 16 si ca in ultimii doi ani chiar nu statusem deloc la soare,nu ma gandeam ca poate fi melanom!
A si biopsia o astept de la Spit.de oncologie din Cluj,aia chiar au fff mult de lucru,nici vorba sa dureze doar 2 saptamani - doar teoretic dureaza "14-21 zile"
Mersi de urari.De simtit ma simt f. bine,mersi de intrebare.
Adriana mica spune:
Onitza, si eu am sub unul din sani o alunita care in timp s-a deschis la culoare (probabil de la contactul cu sutienul). La dermatoscopie insa, nu a iesit nimic in neregula in acea zona.
Moni, a doua alunita era "nev displazic" - deci cu riscuri pe viitor (cea care incepuse sa se extinda si la nivelul pielii, nu doar intradermic). Prima insa a fost catalogata drept "nev nevocelular" - este cea care aproape ca si-a dublat dimensiunea in decurs de un an. Asa zic si eu - mai bine ca am scapat de ele. Iti tin pumnii pt rezultate!
In ceea ce priveste masurile de precautie, eu chiar nu stiu cum sa procedez. In general, am fost foarte precauta cu expunerea la soare. Recomandarea medicului dermatolog a fost foarte categorica: sa evitam mersul la mare.
onitza spune:
ADRIANA, sa urmaresti in timp alunita! Pe spate am o gramada, se freaca sutienul pe vreo...5-6 alunite din care 1 mare. Dar nu au aparut modificari...
MONICA, sunt cu gandul la tine si la rezultat!
Cat despre expunerea la soare nu stiu ce sa zic....eu una nu pot ca am copii tb sa merg cu ei la mare, sunt incantati...bine ar fi sa reusesc sa ma acopar cu un sal cea...si sa port costum de baie intreg. Alte idei? Tb sa ma ung cu crema cu ph mare?
monica70 spune:
ONITZA eu una am fost chiar si anul trecut la mare chiar dupa ce mi s-a intamplat ,desi am primit indicatia sa ma feresc de soare.Am zis ca acum oricum mi-e totuna,macar sa ma simt bine Aveam deja cumparate biletele si voiam neaparat sa duc fetita iar la mare - pe baietel l-am lasat cu maica-mea de data asta ca era prea micut.
Cum am facut? Pai in primul rand m-am dat cu crema factor de protectie 50 de cate ori am iesit afara , la plaja am stat doar sub umbrela si soarele m-a "vazut" doar cand inotam Hotelul era exact pe plaja si avea si piscina - la piscina erau umbrele,pe plaja cand coboram caram umbrela dupa noi (sotul a facut cu nervii evident ) In plus eram baricadata cu fuste lungi ,cu palarie de soare si cu o camasuta subtire cu maneci lungi pusa peste maieu/tricou,rochie cu bretele -asta cand circulam prin soare.Dar am circulat foarte putin asa,mai mult cand mergeam/veneam de la plaja.Am preferat sa mancam la restaurantul hotelului la amiaza tocmai ca sa nu circul prin soare.La echipamentul ala mai adauga ochelarii de soare si iti imaginezi cum aratam In concluzie se poate totusi merge la mare si fara sa te prea vada soarele Oricum la voi nu cred ca e cazul chiar asa o baricadare drastica.Eu cand mergeam mai demult ieseam doar de la 8 la 10-11 ,apoi dupa ora 16.Deci chiar nu cred ca la melanom numai soarele e cauza,habar nu au nici medicii si cercetatorii cauza exacta
De rezultat inca nicio veste,am sunat luni si nimic,a zis ca ma tin ei la curent ... asa ca nici nu mai sun.Daca nu ma suna ei pana atunci mai sun doar vineri dupa-amiaza sa vad ce si cum.
onitza spune:
MONICA, ma bucur ca te-ai simtit bine la mare, si eu as fi facut aceeasi alegere. Anul asta speram sa prindem soare ca mergem intr-o perioada nu f prielnica pt imbaiat (18-24 iunie)......
Am vazut pozici cu comorile tale, sunt tare dragalasi, unul mai ghidus ca altul....sunt cumva frati cu ai mei?
Cand e vb de primit rezultate, ma disperaaaa "asteptatul" asta care se lungesteeeeeeee ...la infinit parca!
Ieri am vazut un film pe HBO cu un doc care a inventat un medicament ce vindeca sau ameliora cancerul de san, Doamneeee au murit vreo 6 femei fiindca s-a lovit saracul om de birocratie...medicamentul era testat pe faze si pana primea acordul pt faza 2, mureau femeile care treceau de faza 1...era testat cancerul de gr IV. SI de fapt e pov reala! In '98 parca a fost invetat medicamentul resp.
denizel spune:
Va rog frumos, ma puteti lamuri si pe mine cu ceva?
Epiteliomul bazocelular e de rau?
Am citit cate una alta, dar as vrea sa vad si ce stiti voi.
O persoana apropiata mie are acest diagnostic, iar dermatologul i-a spus sa vina dupa cateva saptamani la un alt consult, pentru a vedea cum evolueaza formatiunea aceea ().
Ma gandesc ca asta e de bine oarecum, dar nu inteleg de ce medicul nu a hotarat interventia chirurgicala imediata, dat fiind ca epiteliomul bazocelular e totusi o forma de cancer, chiar daca nu una foarte grava.
Din pacate nu am putut obtine mai multe informatii de la persoana respectiva, nu a fost prea atenta la ce i-a spus medicul .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~