Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ruxij, . Pentru ca e matematica. Si eu stateam 5-6 ore pe zi cu caietele de gramatica, imi placea sa 'simt' textele, cu cele de comentarii, imi placea sa citesc si sa-mi scriu 'parerile', ce am inteles... Tot tirziu ma culcam, dar dupa 15 minute de matematica mi se parea ca lumea asta n-are sens! Am avut si eu prietena ca tine, nici mincare nu-i trebuia daca o lasai sa rezolve exercitii si probleme la mate... si asta din clasa a IV-a, eram stana de admiratie in fata ei, desi era mult mai micuta decit mine. Acum e profesoara de matematica si informatica, bineinteles!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
Pe zi. Ma culcam la ora 12-1 noaptea. Si nu invatam la nimic altceva. Ma ridicam de pe scaun doar ca sa fac pipi. Intr-un an, umpleam peste 25 de caiete de matematica format A4. Nu dati, ca nu zic sa ii puneti pe copii sa faca cc ca mine. Eu eram kookoo

Da, parca tu erai cu Sava. Nici acum nu pot uita cum ne dadea profu de fizica 200 de probleme pe saptamana si trebuia sa scriem si textul , rezolvam si in pauze nu numai acasa, ca nu ne ajungea timpul.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, ma fost la Sava, dar la mecanica. Nu primeam asa teme, dar primeam 2 cat cuprinde lol Eu faceam de capul meu, aveam chef sa fiu tare la mate. Intr-a 12a mama tipa la mine cand ma vedea ca fac iar la mate: "Termina cu matematica aia! Numai la distractie iti sta gandul, treci si invata la fizica si la chimie!" Imi venea sa vomit invatand la chimie si pana la urma am facut chimia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am auzit de distractii si distractii, dar chiar sa faci probleme la matematica...

Mama mea striga sa termin cu cartile alea si cu scrisul, ca doar nu ma fac scriitoare... e toata casa plina de carti si de caiete scrise, dar n-ai gasi odata un caiet cu patratele si un creion (eu scriam numai cu stiloul, numai la mate aveam nevoie de creion, ca scriam trei cifre si stergeam doua)... si bat examenele la usa.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ruxij, ma crezi ca asa am fost si eu la matematica?!
Nu, nu dintotdeauna, as minti si ar fi pacat.

Eu am descoperit matematica cand am vrut cu adevarat sa intru la ASE, inainte de visul asta eram mai rau ca fii-mio. Nu-mi placea matematica, n-o sufeream.

Am avut noroc cu un inginer, nu-l pot numi profesor, cu care faceam mediatie si care avea domnul ala o metoda...pe care eu am inteles-o.
Pina atunci, matematica mi-a fost scrisa in chineza.

Lucram fetelor cate un caiet studentesc pe saptamana, de marti pina martea viitoare si va spun cu mana pe inima ca nu asa doua formule pe pagina si gata foaia, se lucra foarte ingrijit ca dl inginer avea pretentie , era tipicar. Initial l-am urat pe saracul om, apoi am realizat ce mare lucru mi-a creeat in viata asta.

Rezultatele au fost pe masura, am intrat cu aproape 10 la facultate.

Am insa o belea, nu am metoda si in primul rand rabdare sa explic lui fii-mio . Mooor de ciuda ca mi-ar place sa lucreze ore in sir cu mine, dar el se impotriveste si nu iese nimic.

Azi fiind acasa, singurei am zis sa lucram pentru teza, iarasi nervi, iarasi supari si incontrari. Nu vrea si nu-i place!

Am facut cu chiu cu vai cea mai mare parte din lectii, restul a ramas sa le faca cu taicas-o. Le-a facut seara.

Are o reactie urata fata de mate si asta nu cred ca se schimba vreodata.
Revin

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Azi a fost 1 decembrie. Asta o stie toata lumea.

Am fost trezita brusc, zguduita, udata, pe la ora 9.
Cand eu nu doream altceva decat sa mai dorm un piculet.
Am promis ca mergem la parada.
Cu chiu cu vai am iesit din casa.
Jos la bloc ne mai asteptau 2 copii.
Imi venea sa le zic "Mergeti mai acasa, ii frig si ploua -si lasti-ma si pe mine sa dorm."

Am inghetat bocna, picaturile s-au facut pe noi polei. Copiii au inceput sa se planga ca le-au inghetat picioarele.
Anm fugit pana acasa ca sa-i dezghet putin.
Pe drum nu am auzit decat:
"Ne-au amortit degetele de la picioare, ne dor, nu le mai simtim" asa ca le-am zis si eu:
"Ha, ha, voi stati bine, eu am in cizme niste degete care nu-s ale mele!"

Am ajuns acasa, am constat ca am frigiderul gol asa ca m-am dus la cumparaturi.
Pe la 2 m-am apucat de mancare.

In timp ce faceam galustile, am dictat prescurtarile judetelor pentru Educatie Civica si am ascultat atributiunile primarului.

Mai tarziu am explicat niste radicali.

Cand mi-a zis copila ca e gata si se duce sa se joace, pentru o ora, la nu stiu ce prieteni am zambit larg: "Oh, vine si odihna!"
Aiurea, m-a sunat Celcesforaie ca avea chef de vorba.

A trecut si ora mea de odihna.
Copila m-a informat ca a mancat rata (am rasuflat usurata ca nu mai trebuie sa fac masa de seara - bucurie de scurta durata, de altfel) si ca mai are ceva de invatat.

Am facut cunostinta cu teorema lui Thales (de Thales stiam dar de teoremele lui...) si am aflat ca in ureche avem niste creste am*p*u*l*a*re.

M-am asezat la film pe la ora 9 si lumea a inceput sa chitaie de foame...
In timp ce unu-mi povestea de nu stiu ce chitante si alta ma informa ca mi-a luat caseta cu bijuterii si ca-i place nu stiu ce bratara am facut torttelini. Film? Ce film?

Mamici cu copii mai mari, cat va mai dura? Credeti ca la liceu va fi altfel?
De ce n-am si eu un copil care sa faca matematica asa ca Ruxij?

Acum e zece juma. Am stat in frig, am alergat, am invatat, am conversat, am facut de mancare. Mai am o ora juma pana maine.
Zambesc. Maine va fi mai rau?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Giulia, e important un profefsor bun! Poate dc. ar gasi si baiatul tau pe cineva care sa il lumineze, cum s-a intamplat la tine, ce bine ar fi! Sa stii ca si la mine la fel, tot de la un profesor care a avut o metoda ff buna.

Viviana, eu eram intr-a 11a cand faceam asta, stai linistita:)) Intr-a 5a eram si eu copil. Folosisem expemplul asta doar ca sa zic ca studiul individual ajuta mult. Nu chiar 5-7h/zi, dar oricat de putin, 3-5 probleme pe zi de exemplu, ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Aoleo, cat mai am de asteptat....

Alea 3 probleme/zi in plus le face numai daca stau langa ea. Daca nu, se joaca. Are o guma pe care o freaca in mana pana o face faramite si faramitele le strange intr-o cutiuta.

Am aflat ca teza la mate va fi pe 14 ianuarie din 2 motive:
- sa le predea si Thales si Pitagora, ca nu se poate teaza fara ele.
- cica daca dau teza acum in decembrie, dupa aceea nu vor mai invata.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Viviana, sunt cumva invidioasa pe fata ta. Te are alaturi mereu si cred ca aveti o relatie foarte frumoasa. MI-a placut foarte mult cum ai descris ziua de 1 Decembrie.
Legat de teza, sunt oarecum de acord cu teza in ianuarie, pentru ca in general copiii se lasa pe tanjala dupa teza, dar sper sa nu foloseasca vacanta lor pentru o maaare recapitulare pentru teza. Si se poate teza si fara Pitagora, si fara Thales.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Azi a fost 1 decembrie. Asta o stie toata lumea.

Am fost trezita brusc, zguduita, udata, pe la ora 9.
Cand eu nu doream altceva decat sa mai dorm un piculet.
Am promis ca mergem la parada.
Cu chiu cu vai am iesit din casa.
Jos la bloc ne mai asteptau 2 copii.
Imi venea sa le zic "Mergeti mai acasa, ii frig si ploua -si lasti-ma si pe mine sa dorm."

Am inghetat bocna, picaturile s-au facut pe noi polei. Copiii au inceput sa se planga ca le-au inghetat picioarele.
Anm fugit pana acasa ca sa-i dezghet putin.
Pe drum nu am auzit decat:
"Ne-au amortit degetele de la picioare, ne dor, nu le mai simtim" asa ca le-am zis si eu:
"Ha, ha, voi stati bine, eu am in cizme niste degete care nu-s ale mele!"

Am ajuns acasa, am constat ca am frigiderul gol asa ca m-am dus la cumparaturi.
Pe la 2 m-am apucat de mancare.

In timp ce faceam galustile, am dictat prescurtarile judetelor pentru Educatie Civica si am ascultat atributiunile primarului.

Mai tarziu am explicat niste radicali.

Cand mi-a zis copila ca e gata si se duce sa se joace, pentru o ora, la nu stiu ce prieteni am zambit larg: "Oh, vine si odihna!"
Aiurea, m-a sunat Celcesforaie ca avea chef de vorba.

A trecut si ora mea de odihna.
Copila m-a informat ca a mancat rata (am rasuflat usurata ca nu mai trebuie sa fac masa de seara - bucurie de scurta durata, de altfel) si ca mai are ceva de invatat.

Am facut cunostinta cu teorema lui Thales (de Thales stiam dar de teoremele lui...) si am aflat ca in ureche avem niste creste am*p*u*l*a*re.

M-am asezat la film pe la ora 9 si lumea a inceput sa chitaie de foame...
In timp ce unu-mi povestea de nu stiu ce chitante si alta ma informa ca mi-a luat caseta cu bijuterii si ca-i place nu stiu ce bratara am facut torttelini. Film? Ce film?

Mamici cu copii mai mari, cat va mai dura? Credeti ca la liceu va fi altfel?
De ce n-am si eu un copil care sa faca matematica asa ca Ruxij?

Acum e zece juma. Am stat in frig, am alergat, am invatat, am conversat, am facut de mancare. Mai am o ora juma pana maine.
Zambesc. Maine va fi mai rau?

vivi

azi e mai bine, ne odihnim la servici pana la ora 16. Apoi incepe iar totul

noi n-am avut ieri lectii, numai un drum la dentist cu aia mica si o extractie de canin de lapte. In rest am stat in casa. Juniorul a iesit cu prietenul lui, deci n-aveam grija lui

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput