Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!(2)
Raspunsuri - Pagina 13
corinadana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui isabela Serialbastre, Si eu am aceeasi parere despre meditatiile cu profesorul de la clasa, dar asa cum spunei si tu, este o alta discutie. O intreb intotdeauna ce au facut nou, si o ascult la teorie. La teorie stam bine, practica ne omoara. |
Probabil teorie o invata ca pe poezie; nu o intelege si de aceea nu o poate aplica :(
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Serialbastre spune:
Mai vreau sa subliniez un lucru: teoria la matematica se invata cu creionul pe hartie. Mai ales la geometrie.
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
Concurs Clipe de vara - ser1, ser2
mianna spune:
citat din mesajul lui ruxij La scoala generala am uitat, dar la liceu cand am ajuns sa lucrez intre 5 si 7h/zi suplimentar la matematica, am ajuns un as (sau o asa), cea mai tare din parcare. Pana nu am facut asta m-am tarait mai greu. La fizica nu lucram suplimentar decat vreo 2h/saptamana, si nu am fost niciodata buna la fizica, nici in ziua de azi nu imi place. Deci, pastrand proportiile, studiul individual ajuta f. mult. Il face pe copil sa faca problemele mai repede, cu mai multa usurinta, sa le "vada" din zbor. |
7 ore pe zi??? sper c-ai vrut sa zici pe saptamana, ca altfel ma-ngrozesc.
rrox3 spune:
Da, si eu ma intrabam cand reusea Ruxi sa lucreze 7 ore pe zi suplimentar la matematica si ce lucra atat in orele alea (ca nu erau chiar asa multe culegeri disponibile)... se aduna vreo cateva pe luna... Da' m-am gandit c-o fi fost pasionata, cine stie ce olimpica internationala era
Eu n-am lucrat in plus decat in anii in care urma un examen (admitere, treapta) si atunci doar in unele zile si doar in jur de 2 ore pe zi. In conditiile in care am facut liceu de mate-fizica, mi-a placut matematica (nu numai) si am avut rezultate foarte bune.
rrox3 spune:
citat din mesajul lui isabela Serialbastre, Si eu am aceeasi parere despre meditatiile cu profesorul de la clasa, dar asa cum spunei si tu, este o alta discutie. O intreb intotdeauna ce au facut nou, si o ascult la teorie. La teorie stam bine, practica ne omoara. Aseara a venit de la scoala si mi-a spus ca a iesit la tabla la algebra, la exercitiul cu rapoarte, si ca a rezolvat totul foarte bine. Si anul acesta ca si anul trecut se pare ca are problema cu scrisul, cu lucrarile, si nu cu oralul. |
La matematica nu se invata ca la istorie. Exemplele sunt de baza, teoria se deduce, se demonstreaza si se aplica, nu se recita.
Si eu cred ca nu a inteles, d-asta nu se descurca la probleme.
La oral sunt mai multe avantaje: nu se streseaza inainte (ca la lucrari scrise anuntate), e mentinuta pe directia buna de profesor (cu o confirmare, cu o indrumare) si e un singur exercitiu - se concentreaza mult mai putin timp.
In scris e nevoie de mult mai multa concentrare sustinuta, de siguranta de sine si control al stresului.
isabela spune:
Sunt de acord cu voi, ca teoria nu se recita, dar deocamdata este la unghiuri, ce este un unghi ascutit, unul obtuz, ce sunt unghiurile adiacente, cele opuse la varf. Si nu le recita, ci atunci cand da definitia deseneaza si unghiul sau unghiurile respective.
Azi a lucrat suplimentar,2 probleme la geometrie, si era tare incantata ca a stiut sa le rezolve.
Gabi_K spune:
La noi iar dezastru cu proful de mate.
Vineri ma puneam cu copilul la masa sa facem temele de joi si vineri (algebra+geo) si imi zice ca n-are teme.
Adica radicalii abia invatati, formulele de arii si nici o tema...
Sambata l-am sunat pe prof sa-l intreb: e posibil? Nici el nu stia daca a dat teme sau nu Ieri aveau algebra, il intreb din nou: aveti teme? Iar nu... ca ceea ce a vrut sa le dea pt acasa, a mai dat-o saptamana trecuta si am facut-o deja
Acum chiar stau pe ganduri, copilul vrea sa ma pacaleasca sa scape de munca, sau proful e un tampit?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
viviana spune:
Gabi_K, dar colegii lui ce zic? A verificat tema cu ei?
El cand da teza la mate?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
giulia71 spune:
Am intrat intr-o oarecare linie dreapta, desi mai avem mult de lucru.
Continuam cu terapia si cu dna psiholog chiar ii place ; cu ea e altfel, il atrage in discutii, il pune pe el sa gandeasca si sa dea raspunduri, e ca un joc.
Slava Domnului ca nu a mai avut anxietate legata de scoala, este un mare pas.
Evident ca ne ciondanim la lucruri legate de cum se imbraca, cat sta-n oglinda, chestii legate de moda. Au venit cam devreme,dar asta e.
Gabi si al meu are putin de lucru la mate, pe mine ma intereseaza nu ca ar lucra fii-mio si de multe ori il intreb de zeci de ori, nu care cumva sa ma pacaleasca sau sa uite.
Revin cu noutati inainte si dupa teze.
uneori gandesc prea mult....
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
7 ore pe zi??? sper c-ai vrut sa zici pe saptamana, ca altfel ma-ngrozesc. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Pe zi. Ma culcam la ora 12-1 noaptea. Si nu invatam la nimic altceva. Ma ridicam de pe scaun doar ca sa fac pipi. Intr-un an, umpleam peste 25 de caiete de matematica format A4. Nu dati, ca nu zic sa ii puneti pe copii sa faca cc ca mine. Eu eram kookoo