Iepurasi Mar-Apr 2010 (78)
Raspunsuri - Pagina 14
andira spune:
Rebiana -
Tu esti factor motivational, serios!! Cand am citit ca te-ai apucat de a doua facultate mi-a cazut fata! De unde mai ai atata putere?
Asa ca mi-am zis ca daca tu mai poti face 4 ani de facultate, pot sa dau si eu 4 + 4 examene, ce naiba!!
Mai ales ca astia de la Europol recruteaza . Pe bune, mai intai am gasit jobul pe monster.com, si acum l-am vazut postat si pe bestjobs. Sotului i-au lucit ochii instantaneu "gata, aplicam!!". I-am zis sa sada bland, ca n-avem noi studii / experienta de Europol. Si-atunci m-a batut la cap vreo 2 zile sa sun totusi la ei, sa-i intreb de joburi (ca pe site au chiar mai multe), iar cand ii sun sa incep cu "I assume you already know whom you are talking to...." .
Deci, tu si Europolul (dar mai ales tu) m-ati motivat sa ma apuc de invatat sa-mi iau certificarile, clar trebuie sa misc ceva in directa asta.
De citit am terminat acum "40 words for sorrow" / Giles Blunt, pe care am luat-o din Canada. In romana vad ca n-a fost inca tradusa, dar nici nu-mi mai iau alta de el, tradusa ori netradusa. Tipul scrie romane politiste si se pare ca e foarte apreciat acolo, dar e bolnav. Sau ma rog, nu apreciez eu genul cu torturi, metode de killing de Ev Mediu etc. Eu mai usor, prefer genul simplu - gen Agatha Christie, Rodica Ojog Brasoveanu etc . Deci, l-am terminat pe asta, si la propriu si la figurat. Asa ca m-am apucat de PD James (am aflat de ea din cartea lui), care pare ok - "Moartea unui expert", si ma chinui sa o termin. Tu ce mai citesti?
Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)
irene26 spune:
Bluekidoo, mutumesc pt postarea acestor informatii foarte utile! Intr-adevar, sunt multe de invatat!
Jeni, ma bucur enorm ca esti bine, Doamne ajuta! Si La Multe Lunite Sarei!
Andira, dar ce examen mai vrei sa dai? Si cu 3 fete cucuiete?
Denisa, am vazut-o si pe Maya studioasa! Are inclinatii intelectuale!
Am vazut filmuletul si cu Joy si Kira, super haioase!
Ileana, lasa ca nu esti singura slabanoaga de pe aici, ma alatur tie cu succes, sa ne luam de manute!
Vladi, sper ca Floricel este bine dupa vaccinare!
Roxana, mi-a placut enorm poza cu Ivan cand era mic!
Antoemma, aceeasi problema am avut-o si eu cu dintisorii fetitei mele, nu am mai putut-o alapta sub nicio forma, avand 4 dintisori, ma musca bine de tot de fiecare data cand o alaptam. Asa ca, am intrerupt alaptarea acum 2 saptamani, ca nu mai puteam suporta durerile.
In rest, noi suntem bine, sanatoase, stam in picioruse si mami nu mai poate de fericire!
Am citit aseara discutia despre antibiotice, sunt foarte bune in cazuri de urgenta, cum era al nostru (febra foarte mare si diaree), medicul pediatru ni le-a recomandat imediat si dupa 5 zile de tratament intensiv, ne-am insanatosit. Am incercat primele 3 zile fara, dar sanatatea mea si a fetitei se inrautatea, nu se imbunatatea.
Castelana, multumesc inca o data pt gandurile bune, sa stii ca incerc sa mananc ceva mai mult ca sa-mi revin complet! Din pacate, nu-mi plac dulciurile si nici ciocolatele, ca altfel mai puneam si eu ceva kilograme mai rapid.
Cam atata imi amintesc la ora aceasta, va urez somn usor si vise placute!
Poze
Irene, mami de Diana
It's not how good you are, it's how good you want to be.
bluekidoo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui antoemma Fetelor, mai scriam eu in urma din cand in cand si acum revin cu o intrebare pentru cele care alapteaza inca. Fetitei mele i-au crescut de la 5 luni jumatate dintisorii de jos si acum ii ies cei de sus. Problema e ca atunci cand suge ma mai musca uneori si acum ma doare foarte tare. Mi-e groaza cand trebuie sa o pun sa suga. Ati patit asa ceva? Oare care ar fi remediul? Nu vreau sa opresc alaptarea pentru ca mai am mult lapte iar sfarcuri de silicon nu stiu daca ar accepta acum. Si nici nu stiu cum arata, doar am auzit de ele si nu stiu daca sunt bune la ceva. Si mai vreau sa intreb ati vazut vreuna filmul "Babies"? Eu am auzit de el la Oprah dar nu stiu unde il gasesc. Pare foarte fain. Mami de Antonia Maria (27.11.2004) si Daria Nicoleta (6.03.2010) |
Filmul Babies este un documentar facut de discovery unde sunt "monitorizati" de la nastere pana la 1 an, 4 copii de pe 4 continente. Nu este genul de film in care un "povestitor" spune ce se intampla pe fundal, este un film "mut". Sunt filmati copii, traditiile si obiceiurile din zonele respective referitor la copii, modul in care sunt ingrijiti si evolutia lor. Este un documentar remarcant care pe mine m-a uimit, si interesant de vazut. Eu l-am luat de pe torrent. Uite aici un link despre film http://www.imdb.com/title/tt1020938/ si aici traileru oficial
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
bluekidoo spune:
citat din mesajul lui greenfrog bluekiddo multumim pentru articole! mamica de Piscotel Petru Gabriel (24.02.2010) |
Cu multa placere
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
vladimirescu spune:
bluekidoo multumim pt toate informatiile!
antoemma nu pot sa-ti zic din experienta cum e cu alaptatul cu dinti, ca eu am avut norocul sa le iasa dintii tirziu, dupa ce am incheiat alaptarea. Dar stiu ca ma gindeam cu groaza la asta :)
Ma pregatisem sa aplic sfatul din Dr. Spock: cica sa-i zici copilului apasat ca "au, ma doare!" dar fara sa tipi, sa nu-l sperii. Partial am aplicat asta in prima luna cind ma mai musca (si doare destul si muscatura cu gingii :)). Ii ziceam ca ma doare, il demufam imediat de la sin si ii explicam scurt si apasat sa nu mai muste ca ma doare tare si sufar. Il rugam sa aiba grija de mami, sa fie bun cu mine. Il mufam la loc si daca iar musca, nu asteptam sa muste mai tare, il decuplam si iar ii explicam. Si ai sa rizi, dar intelegea el ceva, ca nu mai musca dupa aia. In citeva zile l-am dezvatat total de muscat.
Incearca si asta daca nu gasesti altceva mai bun, poate merge si la tine.
Pe de alta parte: poate ai noroc si nu va musca. Uite, ELLA alapteaza un voinic cu 6 dinti deja si zice ca e ok, capseaza doar putin la sfirsit :)
Cit despre mameloane de silicon: sint bune, eu am folosit cind am avut o rana pe mamelon. Nu sint usor de folosit dar citeva zile, pina se obisnuieste cu dintii si se invata sa nu mai muste e ok, te descurci. Amortizeaza muscatura macar, o mai simti, dar nu mai doare asa :)
Succes si fii curajoasa!
of, of, miriie Floricica iar, nici nu are rost sa ma culc ca se trezeste din 15 in 15 minute... Si nici macar nu vrea sa suga.
Daca noaptea asta nu vrea sin deloc, gata, miine nu-i mai dau.
FETEE CARE ATI INTRERUPT ALAPTATUL: nu vi s-au facut nist emici gilme tari in sini cind nu a mai supt? Ce-ati facut cu ele, le-ati muls sau le-ati lasat in pace? daca le-ati lasat, s-au resorbit singure, asa cum se zice?
(la Vladimir nu am avut gilme ca s-a lasat f lent de supt, asa ca nu am experienta asta...)
babyangel spune:
buna dimineata,
deja m-am obisnuit sa fiu in urma rau si sa stau dimineata sa citesc,fara sa apuc sa scriu!
hai ca poate reusesc repede...
cafeluta va asteapta fierbinte!
Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)
Codrin luna a 7 -a
Erina spune:
citat din mesajul lui vladimirescu erina - despre mersul in 4 labute experienta noastra e asa: Vladimir nu a mers niciodata in 4 labe, direct in picioare de la 10 luni (tinut de miini). Pina si de intors de pe o parte pe alta a facut-o f tirziu, pe la 8 luni. (Copil atipic - si dintii i-au iesit dupa 1 an :)) Cit despre citit si scris: la 3 ani a priceput cum se leaga literele / sunetele intr-un cuvint si a inceput sa citeasca singur ce era scris cu litere mari de tipar (numele apei de pe masa, numele strazilor de pe placute, etc) De scris a inceput la 3,5 ani, corect dar foarte urit. Acum la 5,5 ani scrie normal, nici frumos si nici urit, dar repede si aproape mereu corect. De vorbit a inceput pe la 1 an si a facut progrese frumoase pina la 2 ani, cind deja vorbea foarte corect si cu vocabular bogat. De fapt minuirea limbajului e cel mai mare talent al lui - vorbit, citit, scris - in rest nu exceleaza in nimic, ba chiar la sport si coordonare miscari e codas rau :)) mami de iepuras Tudor Florian (13.03.2010) si iepuroi Vladimir (19.05.2005) |
Multumesc pentru raspuns Vladi.
Dupa ce ca e frumos Vladimir mai e si foarte istet si precoce.
Cit despre coordonare,daca va merge la un sport de echipa sigur o va dobindi.
-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.
oanaiacovita spune:
Neata!
LML iepurasilor de 28: Eric Petrus (de mami25_7), noruca mea scumpa,Maria-Emilia (de Oanka), Iris Alexandra (de Andira), Melina Isabel (de 2anke), Lavinia Valentina (de Brumari)!!!
Merg sa citesc si revin mai tarziu.
O zi frumoasa.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
Cand cineva acolo SUS te iubeste...
Un vot va rog:http://alimentara.libertatea.ro/OanaI
Erina spune:
V-am citit!
Na ca m-am ambitionat si eu citind exemplul Andirei-cu 3 copii si vrea sa mai studieze. Lista mea cu perfectionarea francezei, invatarea germanei etc, au ramas nebifate.
Andira nu ai timp sa spui de Canada? Stau cu formularele in computer. Nu prea ma trage inima dar ca o alternativa trebuie sa le pun ca nu se mai poate cu tara asta.
Merg sa caut Babies, imi spusese varul meu despre el. Interesanta evolutia copiilor in medii diferite. Oricum se crede ca in viitor va trebui sa revenim la un mod de viata mai spartan pentru ca resursele planetei nu vor putea sa mai sustina rafatul actual.
Pentru cine are timp poate urmari pe youtube filmele din seria Zeitgaist.
-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.