Iepurasi Mar-Apr 2010 (78)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iliraluca spune:

Gaby, multumim, ce tare e filmuletul si mi-am adus aminte ce fain a fost si ce bine m-am simtit. Pupam Joy mucios si mami bestiala, hai, si pe tati ca ne-a placut.

Andira, si eu la fel ca Sanzi, abia ma descurc cu una. Si eu cred ca e o solutie sa stea mai mult la gradi, vor? Le place?

Roxana, esti tare cu costumul lui Ivan. Abia astept sa il vad. Pot sa particip si eu si nici nu trebuie sa ma costumez :))))) asta este completare la discutia de azi. Mi-a placut ca explicai dupa, de cum te uiti tu la fete, bine ca nu trebuia sa ma placi, nu aveam nicio sansa. Da sa stii ca fac mancare buna Acum serios, si Kira se sperie de un maimutoi urat, adica o pisica de rade asa cu dintii in fata, plange tare cand o vede:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Gaby - super haios filmuletul!
Ce scandal de bebelusi acolo! Si piticul cu degetelul in gura cine era? Ca n-am identificat-o . Mi-a placut caciulita .

Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramy77 spune:

Multumesc de raspunsuri
Suspectez si eu pampersii, ca s-a iritat doar de cand am desfacut ultimul pachet. Pana acum, in 9 luni n-am avut probleme deloc.O sa schimb si eu marca sa vedem...

GABY, Sanosan si Sudocrem sunt cu oxid de zinc. De la nastere am folosit Bepanten si n-a avut nici o treaba...O sa iau maine si altceva.
Ma bucur tare ca nu are Joy nimic la plamani!
Am vazut si filmuletul, e totala Joy, se vede ca e fiica de papucareasaPupici

ILIRALUCA, asa o spal si eu si o schimb mai des decat niciodata, cred ca la o ora...Dimineata iau si alti pampersi...Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Hai ca astept sa mi se faca clatitele mele verzi si mai stau pe aici, ca oricum nu culc picii pana nu vine tati.

Ileana - da, le place, mai ales Irinei, care imi tot spune ca vrea sa stea mai mult la gradinita. E particulara, si se ocupa frumos de ei. Sa vedem insa la cat ne duce un program mai lung, pentru ca e destul de scumpa. Una mai merge, dar la 2 copii se cam simte suma lunara.

Faza: aveau la masa de pranz acasa ciorbita de sfecla. Evident, de un rosu aprins. Si Irina nu vroia cu nici un chip sa manance, de ma exasperase. O intreb "de ce nu vrei sa mananci???" si ea: "pentru ca ma sperie!!!"

Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

Si pentru ca sunt relaxata si inistita am mai scris un articol, care mie mi s-a parut tare interesant

Ce fel de model esti pentru copilul tau?

Parintele este cel care ofera copilului uin mediu prielnic pentru o buna dezvoltare emotionala si pentru ca predispozitiile micutului sa se transforme in abilitati si talente.
Cu totii avem parinti.Uneori, tandri, pozitivi, intelepti si creativi. Alteori, critici, supraprotectori, inconsistenti sau neimplicati.Cei care la randul nostru am devenit parinti tindem sa ne comportam cu copiii nostri asa cum s-au comportat parintii nostri cu noi. Sau, dimpotriva, din dorinta de a nu repeta greselile inaintasilor, ne vom trata odraslele noastre exact invers decat au facut parintii cu noi – ceea ce poate fi la fel de nociv.
Parintele modeleaza personalitatea copilului intr-o maniera decisiva. Pentru ca acesta sa reprezinte un model sanatos pentru copil, este nevoie sa aiba o buna imagine de sine, un grad suficient de autocunoastere si autoacceptare a propriilor limite. Si in tot ceea ce face sa exprime respect fata de sine si fata de ceilalti.
In momentul in care parintele indeplineste criteriile mai sus-mentionate, sunt sanse foarte mari ca el sa raspunda adecvat nevoilor copiluli, sa ii aprecieze si sa-I respecte acestuia personalitatea si limitele. Asta il ajuta pe copil s adezvolte o imagine de sine pozitiva, ii stimuleaza potentialul.

O etapa fireasca in dezvoltare

Nevoia de model este un aspect normal in dezvoltarea copilului. Prima etapa, care incepe odata cu nasterea, este cea de reflectare: copilul are nevoie sa I se vorbeasca despre sine, are nevoie ca actiunile lui sa fie puse in cuvinte, pentru ca el sa poata sa-si construiasca imaginea de sine. In acelasi timp, micutul are nevoie sa fie intampinat cu bunavointa, sa fie apreciat, laudat si valorizat.
In etapa a doua, apare nevoia unui model, are nevoie ca persoanele care au grija de copil sa poata fi idealizate de micut. Prin aceasta idealizare, care-I face pe parinti un soi de personaje omnipotente, micutul se simte in siguranta, intr-o lume inca necunoscuta. Alegerea unui model nu este un proces constient, bazat pe niste argumente logice. Orientarea catre un model, idealizarea lui si tendinta de a ajunge asemenea acelui model raspunde nevoilor emotionale ale fiecarui copil in parte.

Copii iti iarta greselile

Daca nu este apreciat la justa valoare, daca simte ca pentru mami si tati el nu reprezinta cel mai important lucru, copilul va incerca sa obtina in felul lui aprecierea de care are nevoie. Cand creste mai mare, exista riscul sa-si gestioneze frustrarea identificandu-se cu modele agresive, bizare, la limita societatii.
Prin urmare, in momentul in care copiii sunt atrasi de modele distructive pentru evolutia lor, este indicat sa vedem ce le liseste, si asta in primul rand in relatia cu parintii. Se simt suficient de importanti, de apreciati si de acceptati pentru ceea ce sunt? Se simt iubiti si in siguranta, au suport pentru dezvoltarea autonomiei?
Atunci cand raspunsul la intrebarile de mai sus este negativ, lucrurile pot fi schimbate daca problema a fost constientizata la timp. Pentru ca, de regula, copii sunt foarte rabdatori si le dau parintilor nenumarate ocazii de a-si repara greselile.

Fii constient de nevoile tale

A fi parinte aduce multe impliniri, dar este, in acelasi timp, si o “meserie” extrem de solicitanta. Toti parintii simt uneori furie, chiar frica fata de copiii lor. Uneori, te poti simti frustrat in nestiinta sau neputinta ta. Nu exista manuale care sa-ti spuna cu exactitate ce trebuie sa faci.
Pentru a-ti indeplini cu succes misiunea de parinte, e nevoie sa fi constient de nevoile tale si sa le implinesti. Parintii care se ingrijesc eficient de copiii lor sunt cei care se ingrijesc eficient si de nevoile proprii. Acesta este cel mai sanatos model pe care-l putem oferi copiilor nostri. Dar veti fi uneori surprinsi cat de greu este sa va puneti pe primul plan. Este si aceasta consecinta unui mediu educational opresiv, pe care incercam sa-l depasim.

Nunta 12.05.2007

Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramy77 spune:

Am vazut si pozicile noi, am lasat acolo comentariile.Foarte frumoase toate!

Ma duc si eu la , ca parca vad ce noapte ma asteapta...

Noapte buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

Gata.. am rasfoit revistele si astea au fost cele mai interesante articole Sper sa va fie de folos

Nunta 12.05.2007

Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Roxi, chiar zilele trecute am vazut o emisiune pe Discovery in care incercau unii sa vada in ce masura copiii fac diferenta intre persoanele urate si cele frumoase. Aveau 3 copii cu varste in jur de un an si trei femei, una foarte frumoasa, una obisnuita si una urata rau de tot, stirba, uscata, vai de ea (la fata ma refer). Veneau alea pe rand in fata lor si incercau sa le atraga atentia. Rezultatul a fost ca cea frumoasa a fost placuta si de copii, au privit-o, i-au zambit, cea obisnuita le-a atras doar putin atentia, in schimb pe cea urata au privit-o cateva secunde, apoi si-au vazut de treaba, ba unul din ei s-a si strambat.
Asa ca percep ei mai multe decat credem noi. Cum o reactiona cand l-o vedea pe Ivan purtand masca?
Andira, cum clatite verzi?
Editez, am uitat sa iti raspund, Mara mea e cea cu degetelul in gurita
Gaby, ma bucur ca aveti rezultat bun la analize. Am vazut flmuletul fara sonor, ca doarme Mara. Ma uit maine iar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

honeybaby este o scumpa cum citeste cartile...

bluekidoo eu ii citesc adelinei de cava timp povesti,sta asa cuminte si asculta...normal nu intelege nimic,dar cred ca ii place timbrul vocii,eu ii citeam povesti si noaptea cand nu putea dormi...citeste-i si tu povesti,ai sa vezi ce minunat este...

Leea bine ai venit...

iliraluca wow si eu folosesc bepanthen si servetele sensitive...folosesc gama sensitive si la dero,si la sapunul lichid...

dragut filmuletul de la targoviste...foarte frumoase...

va urez o noapte buna si linistita,fara treziri prea dese...

FILMULETE
POZE

mamica carmen de Adelina 16.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Fetelor, mai scriam eu in urma din cand in cand si acum revin cu o intrebare pentru cele care alapteaza inca. Fetitei mele i-au crescut de la 5 luni jumatate dintisorii de jos si acum ii ies cei de sus. Problema e ca atunci cand suge ma mai musca uneori si acum ma doare foarte tare. Mi-e groaza cand trebuie sa o pun sa suga. Ati patit asa ceva? Oare care ar fi remediul? Nu vreau sa opresc alaptarea pentru ca mai am mult lapte iar sfarcuri de silicon nu stiu daca ar accepta acum. Si nici nu stiu cum arata, doar am auzit de ele si nu stiu daca sunt bune la ceva.
Si mai vreau sa intreb ati vazut vreuna filmul "Babies"? Eu am auzit de el la Oprah dar nu stiu unde il gasesc. Pare foarte fain.

Mami de Antonia Maria (27.11.2004) si Daria Nicoleta (6.03.2010)

Mergi la inceput