Incident la joaca!
Raspunsuri - Pagina 9
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaby76 stai nitel ca acum am vazut ce ai scris tu... deci, sa inteleg ca noi, astia care muncim si ne vedem de treburile noastre ar trebui sa facem "efortul" de a intelege de ce sunt unii pe care-i doare la basca, care te scuipa, injura si altele???? asta vrei tu sa inteleg???? sa inteleg ca daca sunt pradata de hoti sau omorata e vina mea ca n-am stiut cum sa ma apar!!! Si, ma rog cu ce am gresit incercand sa le explic acelor copii ca nu-i bine sa injure ca la usa cortului???? Si cu ce gresesc in fiecare seara de vara cand eu nu pot dormi din cauza manelelor date la maxim si a injuraturilor???? EU CU CE GRESESC???? Ca vreau sa ma odihnesc ca merg la serviciu??? Poate ca ar trebui sa ma duc sa dau din buric!!! Si a doua zi sa dau in cap si sa ma plang ca n-au "copilasii" ce manca!!! Macar de si-ar hrani copilasii!!! Macar de ar fi spalati!!!! Vrei sa-i spal eu??? I-as spala dar nu-mi permit parintii ca-i daca-i speli si-i educi ii scoti din mediul lor!!! Sunt curioasa, tu cati copii de tigan ai luat sa-i hranesti sau sa-i speli??? |
Gaby..vezi ca nu intelegi? Ai dat drumul la tirada de´´ ?????´´, te-ai dezlantuit dupa primea mea fraza adresata tie, deci o singura fraza, acum nu pot sa nu ma intreb la ce discutii ajungem daca eu incerc sa explic in mai multe fraze.
Alizee spune:
Vad ca unora dintre useri le palce sa se lupte ca Don Quijote.
In primul NU m-am nascut in familie de tigani. Ar trebui sa empatizez cu ei din acest motiv ?
Am in bloc o familie de romi, care are acelasi venit cu al meu. Cine este restantier de luni intregi la intretinere, de riscam sa ramanem fara apa ?! Ei, bineinteles. Cica nu au bani.
Deja am obosit de atatea dispute sterile, deci, chiar nu voi mai raspunde, indiferent de modul in care mi se va rastalmaci vorbele.
Imi pastrez energia pt ceea ce este important in viata mea.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Qamar spune:
citat din mesajul lui danielatt Ce mi-ar place sa asist la urmatoarea faza : doamnele care atat de mult tin partea tiganilor, sa fie un pic injurate asa ca la cala usa cortului, scuipate si batjocorite doar pentru faptul ca au avut curajul sa faca observatie unui pui de tigan ca arunca cu nisip in capul altor copilasi. Tare mult mi-as dori sa vad cum ati reactiona! Oare tot asa de pacifiste si pline bunavointa va ve-ti arata? De ce oare trebuie sa ne ascundem dupa atatea discursuri despre rasism si alte prostii cand situatia este extrem de clara. In general, copii de tigani sunt violenti, rai si fara educatie. Nu spun ca nu sunt cazuri asemanatoare si la copii de romani. Problema se pune in felul urmator: asa cum toata Europa s-a "deranjat" ca noi, romania ca tara avem politici rasiste, ete ca acum bine merci Franta ne da bani sa-i luam inapoi. Dar de ce nu au francezii si italienii grija de tiganii romani? Nu ei erau suparati ca guvernul roman nu-i ajuta pe rromi sa se integreze? Haideti sa nu mai fim iprocriti! In orice caz, eu evit cat pot zonele cu tigani si puteti sa va suparati si sa ma reclamati unde vreti voi. Ma deranjeaza ca nu sunteti sincere si obiective. |
rusine pt mesajul asta
ladyJ spune:
citat din mesajul lui gaby76 Si vreau sa-ti mai spun ceva: tigan, roman sau chinez daca esti trebuie sa faci in asa fel incat sa nu-l deranjezi pe cel de langa tine!!! Dar nu, cu astia chemi politia ca-ti bubuie urechile de manele, le da amenda si gata!!! Amenda nu se plateste ca-s asistati social si n-au, maneaua urla toata noaptea si politia e legata de maini si de picioare!! Le-am spus sa le confiste magaoaiele alea de urla!! Nu pot! Deci, prostii suntem noi ca trebuie sa le suportam toate hachitele si apucaturile si desteptii sunt ei ca nu are nimeni ce sa le faca!!! Si tot ei sunt discriminati!!!! Nu stiu, pana la urma, cine-i mai discriminat: lichelele care au drepturi sau cei care-si vad de borsul lor!! |
No, dupa postul cu ´´??????´´ urmeaza, evident,, postul cu ´´!!!!!!´´.
Gaby, sorry, dar e exact cum am prevazut, mi-ar lua fff mult timp sa-ti explic niste lucruri(pe care de-altfel tocmai loe-a scris Denizel intr-o forma simpla si concreta), si n-am timp sa vorbesc cu peretii, ba unde mai pui ca nici nu-mi place.
marius spune:
citat din mesajul lui denizel Nici un om din lumea asta nu te scuipa si nu arunca bolovani in tine daca ii vorbesti cu respect. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mãmici de bãietel. |
Nu ai idee cati te ucid in lumea asta - asa "just for fun"! Nu ai idee cati te jefuiesc in lumea aceasta asa "just for fun"! Nu ai idee cati te umilesc in lumea aceasta, asa "just for fun"! Si in fine nu ai idee cati arunca cu pietre, sau te scuipa, sau te violeaza, sau te bat si sunt tigani ca si provenienta etnica, asa statistic discutand ar fi bine de urmarit dosarele penale, penitenciarele, plangerile de la organele de politie macar asa "just for fun"! Acestea sunt realitati directe, dure, implacabile si este cel putin ciudat sa sustii in fata unui patit ca este lipsit de respect fata de faptuitor nici macar asa, "just for fun"!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
gaby76 spune:
citat din mesajul lui denizel Nici un om din lumea asta nu te scuipa si nu arunca bolovani in tine daca ii vorbesti cu respect. Respectul pe care il aratati celor care ziceti ca va scuipa pe strada dupa ce le vorbiti, iese superb la iveala din postarile voastre. Ce sa va faceti cu copiii "rai" ai tiganilor? Sa va purtati frumos si respectuos cu ei!!! La fel cum va purtati cu copiii vostri. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mãmici de bãietel. |
tu glumesti??? o fi ajuns lumea asa de civilizata si nu stiu eu??? inclin sa cred ca ori eu traiesc pe alta lume ori unele dintre voi... si cand unul, nu conteaza rasa, iti da in cap de ce iti da?? da' cand te violeaza de ce te violeaza??? si cand te omoara, de ce?? hai, mai fetelor, sa fim serioase!!!
mai si spui ca daca-i vorbesti respectuos nu te scuipa... voi nu intelegeti ca valorile noastre nu coincid cu valorile lor??? la unii, cu cat esti mai certat cu legea, cu atat esti mai "valoros". eu n-am scuipat in viata mea pe cineva si de aruncat cu bolovani nici atat... si ti se pare iesit din comun si lipsit de respect sa atragi atentia unor copii ca nu-i frumos sa injure??? ca, imagineaza-ti, ca nu le putem sapune sa nu mai injure, injurandu-i la randul meu!! la momentul acela am considerat ca sunt copii si ca ar fi bine si pentru ei si pentru urechile mele sa nu mai folosesca cuvinte care nici macar nu stiu ce inseamna... dar, probabil, ca am gresit, dupa cum spuneti voi... data viitoare am sa fac tot posibilul sa nu le mai spun nimic, sa nu-i mai deranjez cu vreo vorbulita sa nu cumva sa devin rasista... mi-e scarba!!! asta mi-e!! mi-e scarba ca am primit o educatie care nu-mi foloseste la nimic!!! mi-e scarba ca si copiii mei trebuie sa asculte si sa vada tot felul de lucruri de dragul de a nu fi rasisti!!!
gaby76 spune:
ladyJ, banuiesc ca nu ar fi multe de spus, de aceea nici nu raspunzi... dar, de vorbe mari, toti suntem capabili. ne dam dupa deget si ne facem ca intelegem...dar, la problemele ridicate de mine nu ai avut nici un raspuns concret... ai reusit doar sa pui intr-o lumina prosta, consideri tu, pe cei care au incercat sa-si povestesca pataniile... nu asta-i rezolvarea problemelor sa ne ponegrim unii pe altii... si, erau, intr-adevar multe "????" si "!!!!" din anumite motive. Nu stiu daca tie iti convine ca urechile copilului tau sa fie asaltate de sa-mi bag si sa-mi scot sau sa te... si sa nu te mai... poate ca da, poate ca nu. dar mie una nu-mi place deloc!!
Qamar spune:
cate dintre voi cele oripilate de tigani stiti ca tiganii au fost sclavi? ai nostri, ai romanilor frumosi si dastepti
si ai altora
cate dintre voi aveti cele mai elementare cunostinte despre cultura lor, traditiile lor si istoria lor?
v-a interesat vreodata sa intelegeti un anume comportament?
cu o gandire ca a voastra, nu ma mir ca vi se intampla ce vi se intampla
locuiesc de aproape 10 ani in Bucuresti si nu am avut incidente cu tigani; ba din contra, cele mai multe probleme au fost cu romani curati si minunati ca voi
Qamar spune:
inbox, ca raspuns la mesajul tau: nu, nu este ok ce i s-a intamplat fetitei tale
nimeni nu are voie sa o atinga asa..niciun strain nu are voie sa o atinga fara voia ei, nimeni, nici macar cunoscutii
si eu as proceda la fel: as merge sa discut cu copiii respectivi de fata cu ea, insa as uita pentru cateva clipe ce etnie au, pt ca asta nu are nicio relevanta
Lo_li_Ta spune:
citat din mesajul lui denizel Nici un om din lumea asta nu te scuipa si nu arunca bolovani in tine daca ii vorbesti cu respect. |
M-a blocat fraza asta. Ori ai trait pe un norisor intre ingerasi, ori esti deosebit de norocoasa si n-ai intalnit astfel de specimene. MULTI oameni te scuipa degeaba, te injura degeaba, uneori si omoara degeaba. Daca reciprocitatea ar fi lege universala, am trai intr-o lume ideala. Dar suntem departe.