Incident la joaca!
Raspunsuri - Pagina 8
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Precizare : Eu am o verisoara al carei tata e tigan si o iubesc tare mult. E frumoasa, desteapta si abordeaza viata cu optimism. Asa ca, nu generalizez ; altfel, as fugi de prezenta propriei mele rude. |
Sper ca ai atentia la maxim cand esti in prezenta ei. Nu de alta, da' daca nu faci asa, risti sa nu fii fidela propriilor principii :)).
Io cred ca verisoara cu pricina a ajuns asa bine fiindca mamicile responsabile din parc au fost tot timpul focusate pe ea. Chiar daca ea era curata si civilizata.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui gaby76 Acum ladyJ, imi poti explica si mie cum putem face sa-i civilizam??? Si cu cine incepem?? |
Inteleg ce vrei tu defapt sa stii, chiar daca ai pus intrebarea total nepotrivit.Da, iti pot explica cum se imbunatateasc relatiile dintre oameni,cum se aplaneaza, evita, un conflict.
Intrebarea e daca tu poti intelege.
Incepem cu noi insine, asta e startul.Cu atitudinea noastra. Ai inteles pana aici?
gaby76 spune:
ladyJ, "s-ar putea sa fiu capabila" sa inteleg... si, ma rog, de ce e intrebarea prost pusa???
si, da, as dori sa inteleg pentru ca nu-mi place ce se intampla in jurul meu si, da, as dori sa ne avem ca fratii...
Alizee spune:
Verisoara mea a ajuns bine fiindca a educat-o mama ei ; a invatat-o ca pt a avea ceva in viata trebuie sa inveti si sa muncesti. Este o persoana comunicativa, responsabila si civilizata.
Eu am iesit din acest subiect. Oricum, s-a deviat rau.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
gaby76 spune:
stai nitel ca acum am vazut ce ai scris tu... deci, sa inteleg ca noi, astia care muncim si ne vedem de treburile noastre ar trebui sa facem "efortul" de a intelege de ce sunt unii pe care-i doare la basca, care te scuipa, injura si altele???? asta vrei tu sa inteleg???? sa inteleg ca daca sunt pradata de hoti sau omorata e vina mea ca n-am stiut cum sa ma apar!!! Si, ma rog cu ce am gresit incercand sa le explic acelor copii ca nu-i bine sa injure ca la usa cortului???? Si cu ce gresesc in fiecare seara de vara cand eu nu pot dormi din cauza manelelor date la maxim si a injuraturilor???? EU CU CE GRESESC???? Ca vreau sa ma odihnesc ca merg la serviciu??? Poate ca ar trebui sa ma duc sa dau din buric!!! Si a doua zi sa dau in cap si sa ma plang ca n-au "copilasii" ce manca!!! Macar de si-ar hrani copilasii!!! Macar de ar fi spalati!!!! Vrei sa-i spal eu??? I-as spala dar nu-mi permit parintii ca-i daca-i speli si-i educi ii scoti din mediul lor!!! Sunt curioasa, tu cati copii de tigan ai luat sa-i hranesti sau sa-i speli???
rrox3 spune:
Eu nu cred ca romanii sunt rasisti, in adevaratul sens al cuvantului. In general vorbind, nu au ceva anume cu alta rasa, ei au ceva anume cam cu oricine... Sa moara si capra vecinului cred eu ca e vorba cea mai apropiata de adevar printre romani...
Problema cu tiganii nu-i neaparat rasista, desi se manifesta rasist uneori. Sunt destui tigani civilizati, integrati in societate si pe aceeia parca nici nu-i mai vede nimeni ca sunt tigani. Nici macar nu ne gandim ca-s tigani Tigani sunt doar antisocialii care ne agreseaza in mod consecvent. Faptul ca nu functioneaza cu nici un chip dupa regulile societatii si vrem, nu vrem, impartim acelasi spatiu cu ei, duce la manifestari de intoleranta. Indreptatite - dupa parerea mea.
Pe de alta parte, asa cum foarte bine observa si Gaby76, cum altfel ar putea fi tiganii, dupa ce cresc in mediul acela?!? Sunt condamnati din nastere Asta e adevarul. Ce ai fi facut Allinta daca te-ai fi nascut intr-o familie de tigani d-astia de care te feresti acum?
Dupa stiinta mea, nimeni nu a reusit sa-i integreze in societate fiindca nimanui nu i-a pasat cu adevrat de ei. Nimeni, vreodata, nu i-a luat in calcul ca persoane cu nevoi si dorinte proprii. Nimeni nu a incercat sa aiba un dialog real cu ei, sa-i cunoasca inainte de stabili o strategie. Tot ce a incercat societatea a fost spoiala de suprafata, sa faca ceva sa nu mai fie deranjata de tigani. Sa fie liniste. Ei, se pare ca nu e asa usor...
Ma indoiesc insa ca solitia e la nivel de toleranta a fiecaruia. E nevoie de mult mai mult.
Cred ca discutia e mult offtopic deja si ar fi bine sa-i lasam lui Inbox spatiu pentru problema ei. Ne putem varsa frustrarile cu privire la tigani intr-un alt topic - daca simtim nevoia.
denizel spune:
Nici un om din lumea asta nu te scuipa si nu arunca bolovani in tine daca ii vorbesti cu respect.
Respectul pe care il aratati celor care ziceti ca va scuipa pe strada dupa ce le vorbiti, iese superb la iveala din postarile voastre.
Ce sa va faceti cu copiii "rai" ai tiganilor? Sa va purtati frumos si respectuos cu ei!!! La fel cum va purtati cu copiii vostri.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Mediajust spune:
citat din mesajul lui allinta Precizare : Eu am o verisoara al carei tata e tigan si o iubesc tare mult. E frumoasa, desteapta si abordeaza viata cu optimism. Asa ca, nu generalizez ; altfel, as fugi de prezenta propriei mele rude. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Verisoara o fi in regula, ca s-a mai diluat la sange, da' cand vine cu ta-su in vizita, nu-i asa ca-ti tii poseta strans in brate?
Editez, ca poate a fost prea subtil: de ce "am o verisoara al carei tata...." si nu "am un unchi care..."?
gaby76 spune:
Si vreau sa-ti mai spun ceva: tigan, roman sau chinez daca esti trebuie sa faci in asa fel incat sa nu-l deranjezi pe cel de langa tine!!! Dar nu, cu astia chemi politia ca-ti bubuie urechile de manele, le da amenda si gata!!! Amenda nu se plateste ca-s asistati social si n-au, maneaua urla toata noaptea si politia e legata de maini si de picioare!! Le-am spus sa le confiste magaoaiele alea de urla!! Nu pot! Deci, prostii suntem noi ca trebuie sa le suportam toate hachitele si apucaturile si desteptii sunt ei ca nu are nimeni ce sa le faca!!! Si tot ei sunt discriminati!!!! Nu stiu, pana la urma, cine-i mai discriminat: lichelele care au drepturi sau cei care-si vad de borsul lor!!