Incident la joaca!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Denizel, las-o balta.

Asa fetelor, fiti pe faza cand e vreun copilas de tigan prin zona. Scut aveti? Furtun cu apa aveti? Karate stiti? NU? Pai asa iesiti voi in lume sa infruntati ´´tiganusii´´ de gradinita?

hai sa nu exageram

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rasism = teorie social-politica care sustine inegalitatea biologica si intelectuala a raselor umane. Segregationism

discriminare = separare, deosebire, distinctie neta intre mai multe elemente, diferentiere restrictiva de drepturi pentru o parte a populatiei unei tari. Discrimiminare rasiala = segregationism.

Prejudecata = parere, idee/opinie preconceputa (si adesea eronata) impusa de mediu sau de educatie, pe care si-o face cineva fara cunoasterea directa a faptelor.

Daca am vorbi de prejudecata as discuta in cu totul alti termeni.

Mi se pare o eroare sa confundam rasismul cu prejudecata.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Ce mi-ar place sa asist la urmatoarea faza :
doamnele care atat de mult tin partea tiganilor, sa fie un pic injurate asa ca la cala usa cortului, scuipate si batjocorite doar pentru faptul ca au avut curajul sa faca observatie unui pui de tigan ca arunca cu nisip in capul altor copilasi.

Tare mult mi-as dori sa vad cum ati reactiona! Oare tot asa de pacifiste si pline bunavointa va ve-ti arata?

De ce oare trebuie sa ne ascundem dupa atatea discursuri despre rasism si alte prostii cand situatia este extrem de clara.
In general, copii de tigani sunt violenti, rai si fara educatie.
Nu spun ca nu sunt cazuri asemanatoare si la copii de romani.

Problema se pune in felul urmator: asa cum toata Europa s-a "deranjat" ca noi, romania ca tara avem politici rasiste, ete ca acum bine merci Franta ne da bani sa-i luam inapoi.
Dar de ce nu au francezii si italienii grija de tiganii romani? Nu ei erau suparati ca guvernul roman nu-i ajuta pe rromi sa se integreze?
Haideti sa nu mai fim iprocriti!

In orice caz, eu evit cat pot zonele cu tigani si puteti sa va suparati si sa ma reclamati unde vreti voi.
Ma deranjeaza ca nu sunteti sincere si obiective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Chiar nu consider ca afirmatia cu pricina trebuie impinsa la extrem.

vivi

Pai, n-are cum sa fie impinsa la extrem, pt. ca nu e un extremism.
Rasismul e o realitate des intalnita si nu am semnale ca ar fi considerat un extremism. Iar unele din postarile de aici o dovedesc.
Credeam ca pe DC nu e permis rasismul, nici macar cel mascat.
Daca e permis, asta e, in fond DC e oglinda societatii romanesti.
(da, da, stiu, daca rautatile mele sunt permise, de ce nu ar fi permis si rasismul? La orice incalcare a Regulamentului din ultima vreme, trebuie sa mi se aduca asta la cunostinta. Iote, imi fac autocritica :))

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

In general, copii de tigani sunt violenti, rai si fara educatie.

Nu vreau sa ma gandesc cum sunt in general oamenii care gandesc ca tine .

Daca e vorba despre o discutie utila, nici pis nu ziceti sau, daca ziceti, moaaaamaaa, ce de etalari si ce de teorii si ce de povesti vanatoresti.
E de-ajuns sa apara neste copchii tigani muciosi ca sa zboare cat colo voaleta de la palarie .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Daca e vorba despre o discutie utila, nici pis nu ziceti sau, daca ziceti, moaaaamaaa, ce de etalari si ce de teorii si ce de povesti vanatoresti.
E de-ajuns sa apara neste copchii tigani muciosi ca sa zboare cat colo voaleta de la palarie .

Acuma, stii si tu cum e. Fiecare la ce se pricepe. Iar pentru a ´´te pricepe´´ la trebusoara asta cu copchii de tigan, e suficient sa existi si sa tii cu dintii de o idee, mare efort nu se cere.Poate oricine. E cel mai simplu lucru de pe lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Danielatt, Romania nu are politici rasiste. Are probleme cu integrarea romilor.

Daca m-ar batjocuri sau scuipa un copil rrom as avea exact aceeasi reactie daca in locul lui ar fi orice alt copil.

Si nu se poate pune problema de a fi sau nu de partea cuiva ci se pune problema de a fi numai de partea corectitudinii si demnitatii umane.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Denizel, asa sa faci, nici sa nu te gandesti.
Dar sa te gandesti ca intamplarea pe care am expus-o este reala, mi-sa intamplat mie si am ramas blocata la tirul de injuraturi si comportamente violente din partea gastii de tigani.

Si stii ceva? Nimeni nu a intervenit desi era un parc plin de mamici dealtfel extrem de grijulii. Doar ca atunci cand am facut observatie tiganusilor, toate aceste mamici nu au facut decat sa-si ia copii de acolo si sa plece.

Ma lasa rece ce crezi tu si oricare altcineva.

Eu insa, nu permit nimanui sa-mi incalce dreptul de cetatean, de a-mi creste copilul intr-un mediu macar lipsit de violenta verbala si fizica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Moamaaa, ce s-au incins spiritele !!!

Daca stiam ca o iasa asemenea razboi, imi pastram opiniile pt mine.

Precizare : Eu am o verisoara al carei tata e tigan si o iubesc tare mult. E frumoasa, desteapta si abordeaza viata cu optimism.

Asa ca, nu generalizez ; altfel, as fugi de prezenta propriei mele rude.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Doresc sa invit grupul "sustinator" pe strada pe care locuiesc eu!!!!!! Sa vina ele si sa incerce sa civilizeze - daca a mai ramas ceva de civilizat - tiganii!!!! Ca de tigani e vorba, nu de golani, prost crescuti, etc. Am incercat si eu cu vorba buna sa le explic ca nu-i frumos sa-ti bagi si sa-ti scoti!!!! Erau niste copii cu varste intre 3 si 7 ani. Am primit cele mai "frumoase" injuraturi asezonate cu pietroaie si scuipati!!!! Asta s-a intamplat acum cateva luni dar pot sa spun ca si in momentul de fata arunca cu pietre in porta, mi-au otravit gainile si altele!! Si, spun din nou, nu m-am adresat in mod urat, nu am tipat la ei, am incercat doar sa le explic ca ei sunt niste copii si nu li se potriveste limbajul!!! De parintii lor ce pot sa mai spun... Mananca de la cantina sociala, au 5 kg de aur pe ei, stau toata ziua si sparg seminte si noaptea ies la produs fiecare cum poate!!!
Acum ladyJ, imi poti explica si mie cum putem face sa-i civilizam??? Si cu cine incepem?? Cu parintii (ceea ce este de neconceput ca daca-i trimiti la munca se imbolnavesc de oftica) sau cu copiii??? Eu vad o singura varianta si anume acesti copii ar trebui luati din familiile respective si educati in adevaratul sens al cuvantului!!! Pentru ca degeaba ii trimiti 4 ore la scoala unde invata sau nu cate ceva daca atunci cand ajung acasa au parte de tratamentul obisnuit. Adica injuraturi, lene, furt, prostitutie si bautura!!!
Alte idei nu am si nu vad alta solutie pentru ei! Sincera sa fiu uneori mi-e mila de copiii aceia. Cum ar putea sa cresca un om educat in conditiile date???

Mergi la inceput