Incident la joaca!
Raspunsuri - Pagina 10
Qamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gaby76
tu glumesti??? o fi ajuns lumea asa de civilizata si nu stiu eu??? inclin sa cred ca ori eu traiesc pe alta lume ori unele dintre voi... si cand unul, nu conteaza rasa, iti da in cap de ce iti da?? da' cand te violeaza de ce te violeaza??? si cand te omoara, de ce?? hai, mai fetelor, sa fim serioase!!! mai si spui ca daca-i vorbesti respectuos nu te scuipa... voi nu intelegeti ca valorile noastre nu coincid cu valorile lor??? la unii, cu cat esti mai certat cu legea, cu atat esti mai "valoros". eu n-am scuipat in viata mea pe cineva si de aruncat cu bolovani nici atat... si ti se pare iesit din comun si lipsit de respect sa atragi atentia unor copii ca nu-i frumos sa injure??? ca, imagineaza-ti, ca nu le putem sapune sa nu mai injure, injurandu-i la randul meu!! la momentul acela am considerat ca sunt copii si ca ar fi bine si pentru ei si pentru urechile mele sa nu mai folosesca cuvinte care nici macar nu stiu ce inseamna... dar, probabil, ca am gresit, dupa cum spuneti voi... data viitoare am sa fac tot posibilul sa nu le mai spun nimic, sa nu-i mai deranjez cu vreo vorbulita sa nu cumva sa devin rasista... mi-e scarba!!! asta mi-e!! mi-e scarba ca am primit o educatie care nu-mi foloseste la nimic!!! mi-e scarba ca si copiii mei trebuie sa asculte si sa vada tot felul de lucruri de dragul de a nu fi rasisti!!! |
mie mi-e sincer scarba de oameni care gandesc ca tine
ce recomanzi sa facem sa rezolvam problema tiganilor? ii trimitem in Siberia, la Auschwitz...sau unde?
astept idei
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Nu ai idee cati te ucid in lumea asta - asa "just for fun"! Nu ai idee cati te jefuiesc in lumea aceasta asa "just for fun"! Nu ai idee cati te umilesc in lumea aceasta, asa "just for fun"! Si in fine nu ai idee cati arunca cu pietre, sau te scuipa, sau te violeaza, sau te bat si sunt tigani ca si provenienta etnica, asa statistic discutand ar fi bine de urmarit dosarele penale, penitenciarele, plangerile de la organele de politie macar asa "just for fun"! Acestea sunt realitati directe, dure, implacabile si este cel putin ciudat sa sustii in fata unui patit ca este lipsit de respect fata de faptuitor nici macar asa, "just for fun"! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Marius, cei care sunt violenti ´´just for fun´´ sunt oameni cu probleme psihice, cu diferite tulburari care se cer tratate in spitalele de psihiatrie.
Aruncatul cu pietre insa, ca exemplu, poate fi si o consecinta a fricii, a dezaprobarii, a razvlatirii. Care frica si dezaprobare au evident o CAUZA.
N-ati inteles mesajul lui denizel, ea nu vorbea de persoanele cu probleme psihice, pentru ca ele sunt incontrolabile, imprevizibile, ilogice, aka bolnave.
Denizel vorbea pur si simplu despre atitudinea personala vis-a-vis oamenii sanatosi la cap. Am sute de exemple personale. Poate mii. O atitudine sanatoasa, deschisa,n-as zice de respect insa as zice de aaceptare , NU atrage pietre-n cap si scuipati.
Qamar spune:
degeaba mergi tu sa porti discutii "calme" si "politicoase" cu trupa de tigani daca in gandul tau ii desconsideri si iit strangi geanta sa nu care cumva sa ti-o fure vreun puradel
hai ca m-am enervat rau cu subiectul asta
marius spune:
Aaaa.... sunt sanatosi - biologic, anatomic, psihic, perfect sanatosi, adica un medic i-ar declara legal discutand in toata deplinatatea facultatilor mentale, doar ca .... asa i s-a pus pe bibilica sa iti traga una in cap. Iaca ni' de ce nu? Sau sa te bage dupa colt si sa iti traga hainele dupa tine, sa-si goleasca barbatia si la sfarsit daca (mai) ai ceva de zis una in stomac scurta asa ca sa nu mai ciripesti. Mai doriti? Am cazuistici concrete.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ladyJ spune:
Dar spune-mi Marius, legal, am dreptul sa merg sa dau una-n cap unui pustan tigan scuzandu-ma ca :
´´asta e tigan, in puscarii e plin de tigani, deci clar si asta imi va trage fusta de pe mine intr-o zi si-mi va da una-n stomac asa, just for fun´´.
Logic? legal?
De aici si pana la ´´hai sa-i dam dracu pe toti pe Dunare´´ mai e un pas!
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Dar spune-mi Marius, legal, am dreptul sa merg sa dau una-n cap unui pustan tigan scuzandu-ma ca : ´´asta e tigan, in puscarii e plin de tigani, deci clar si asta imi va trage fusta de pe mine intr-o zi si-mi va da una-n stomac asa, just for fun´´. Logic? legal? De aici si pana la ´´hai sa-i dam dracu pe toti pe Dunare´´ mai e un pas! |
Nu am citit ceva de genul "legal, am dreptul sa merg sa dau una-n cap unui pustan tigan" nicaieri deci aceasta intrebare nu este in context pentru mine cel putin.
Dar am citit ca oamenii devin mai precauti, mai atenti, mia suspiciosi atunci cand in preajma lor si/sau a copiilor lor se afla tigani. Este dreptul lor.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
danielatt spune:
Stimata Oamar, desi am subliniat ca putin ma intereseaza parerea ta sa a oricarei alte persoane care nu este de acord cu mine, permite-mi sa-ti spun direct ca, mie personal imi este rusine doar atunci cand trec granitele acestei tari.
Si daca nu intelegi acest aspect inseamna ca esti ipocrita, pe cate vreme toata presa urla.
In rest, nu-mi bat capul, cu-i este drag de ei, le recomand sa-i ia acasa sa-i educe, sa-i spele si sa le invetele si manelele.
Va doresc muuult succes !
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielatt Stimata Oamar, desi am subliniat ca putin ma intereseaza parerea ta sa a oricarei alte persoane care nu este de acord cu mine, permite-mi sa-ti spun direct ca, mie personal imi este rusine doar atunci cand trec granitele acestei tari. Si daca nu intelegi acest aspect inseamna ca esti ipocrita, pe cate vreme toata presa urla. In rest, nu-mi bat capul, cu-i este drag de ei, le recomand sa-i ia acasa sa-i educe, sa-i spele si sa le invetele si manelele. Va doresc muuult succes ! |
atentie, confunzi manelele cu muzica tiganeasca; te asigur ca sunt foarte diferite
si te mai asigur ca vecinii mei care asculta manele la maxim in fiecare duminica noaptea sunt mai albi decat Snow White
cat despre atitudinea: nu esti de acord cu mine, deci nu ma intereseaza parerea ta--- hmmmm, aveam impresia ca ma aflu pe un forum format din adulti care pot sa agree to disagree
referitor la rusinea ta: da, ar trebui sa te rusinezi de faptul ca ai o gandire rasista si discriminanta.
anca74 spune:
Well, tin sa precizez, in caz ca intereseaza pe cineva, ca nu ma consider rasista.
Traind intr-o tara construita de imigranti si care accepta inca anual cateva sute de mii din toata lumea, in incercarea de a contrabalansa un numar de nasteri mult prea mic pe cap de locuitor, am avut de-a face de vreo 18 ani incoace cu oameni de pe tot mapamondul.
Oi fi fost, la inceputuri, un pic rasista, ca deh, in Romania anilor 80-90's nu prea vedeai la fiecare colt de strada negri, asiatici, arabi, indieni, si alte mélanges-uri. Basca sa ai de-a face cu ei...
Dar in timp mi-am schimbat optica.
Nu ma deranjeaza culoarea pielii, religia, comportamentul, etc. nimanui atata timp cat are bun simt. Stiti voi, aia 7 ani de-a acasa. Care "acasa" poate sa fie si in Insulele Malgase, for that matter.
Ori eu, pana in 2010 A.D. nu am vazut multi tigani cu bun simt. E drept ca nu am vazut multi in ultima vreme fiindca oceanul le cam taie din avant sa-i pot intalni mai des pe aici.
Dar cei pe care i-am vazut i-am putut imparti in 2 categorii: 1) cei fara nicio urma de bun simt (majoritatea, din pacate); si 2) cei cu o farama de bun simt, care nu vorbesc ca la usa cortului, nu cersesc pe strazi in plin centru, nu defileaza in costumurile lor "nationale", nici nu urineaza la orice colt de strada, cabina de telefon, pubela, etc.
Cand am citit ce a patit fata a carei copila a fost abuzata fizic de niste copii de tigani, mi s-a facut parul maciuca.
Nu stiu de ce trebuie sa ne repezim la jugulara mamicilor care au spus ca ele nu-si lasa odraslele sa se joace cu copii de tigani fiindca, pe cuvant de onoare, nici eu nu mi-as lasa copila in compania unora dintre ei. La fel cum nu o voi lasa sa se joace mai tarziu cu copii care fura, fumeaza, injura, se bat, etc. Adica de ce mi-as lasa eu copila in asemenea mediu?! ... Ca sa spun "mandra" mai apoi ca nu-s rasista si ca, vezi doamne, incurajez amestecatul bobului de grau cu neghina?! Sa fim seriosi, ma lasa rece asemenea prostii.
Nu, nu-mi voi lasa copila sa interactioneze cu copii needucati, nesupravegheati, lasati in voia soartei. Nu are niciun avantaj de pe urma unor astfel de "interactionari".
Desigur, imi este mila de copiii respectivi si ciuda ca parintii lor nu stiu sau nu le pasa de ei. Dar viata fiind ceea ce este, ma simt neputincioasa intr-o eventuala incercare de a-i salva pe toti. Deja ca mi-e greu incercand sa o salvez pe a mea copila de la eventuale esecuri, lovituri sufletesti, suturi in fund ale vietii, etc... Si nu am decat una. Inca.
Qamar spune:
si daca se indragosteste de un tigan cand va fi la varsta la care nu ii mai poti spune cu cine sa se joace si cu cine nu?just a thought
nu neaparat pt tine, Anca, zic asa in general
P.S. WOW, SUNT DE 5 ANI PE DC!