Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (96)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Cat despre dormitul impreuna cu bebele...dupa cate am citit aici cred ca eu sunt un caz aparte, dar aparte rau
Pentru ca am fost un bebe rau, a se citi, plangacioasa de numa-numa mama nu putea dormi decat cate 10-15 minute cu mine pe picioare. Se considera in pat cu ea, nu? Tata saracul care lucra in trei schimburi de adapostea si el pe unde putea, ca sa se poate odihni si el cumva.
La 3 luni am facut bronhopleumonie, spital, injectii etc. Credeti ca m-a putut lasa mama in patut fiind plangacioasa si bolnava? Nu, categoric.
Astfel pana la 1 an am dormit cu mama. De la 1 la 4 am fost crescuta perioade lungi din an pe la bunici, dormit cu unchi, bunici
La intoarcere acasa tot cu mama pana pe la 16 ani.
La 16 ani nu am plecat chiar de buna voie de langa mama si mai mult ca-mi spunea ca o sa rada barbatul meu de mine cand ma voi casatori.
In concluzie, mie mi-a fost super langa mama, m-am acomodat foarte bine si singura, nu-mi este frica sa stau singura, chiar deloc, nu-mi este frica de intuneric, sunt o persoana foarte sociabila.

Chiar si acum ador ca la cateva saptamani sa ma cuibaresc la bratul mamei si sa dorm cateva ore.

Imi pare rau daca v-am plictisit cu povestea mea, voiam doar sa va spun ca si daca o sa dormiti cu bebe in pat din te miri ce motive, nu o sa fie un copil cu probleme mai tarziu. Problemele apar din alte frustari. Pur si simplu asta este parerea mea.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Unii copii doresc sa doarma singuri dupa o varsta, iar altii nu. Dar vorbim despre copii sau despre bebelusi? Ca unii si altii au nevoi emotionale si afective dar nu este nevoie sa le fie satisfacute in acelasi mod. Un copil de 13-14 ani asa cum se dadea exemplu nu este un copil ci un adolescent. Faptul ca i se cere sa respecte intimitatea parintilor nu este ceva abuziv sau care sa nu poata intelege. nu poti cere unui bebelus de cateva luni ceea ce poti unui copil de peste 4 ani, ca sa nu mai vorbesc despre adolescenti.Adica eu zic sa nu amestecam borcanele. Cum spuneam si in mesajul trecut, educatia se face temporalizat si individualizat, in functie de varsta copilului, prin exemple, explicatii si asa mai departe, nu prin dresaj si impunerea fortei parintilor. A forta un bebelus sa isi formeze deprinderi nenaturale in ideea ca ele ii vor folosi 10 ani mai tarziu este gresit.
Ca sa vorbim despre exemple personale: eu am dormit singura si am detestat intotdeauna sa dorm singura. Copiii mei (6 si 4 ani acum) au camera si paturile lor in care dorm noaptea. Dar nu se culca acolo de bunavoie singuri. Ii adorm cu mine in pat si apoi ii transport in paturile lor, unde se trezesc dimineata. Cand am inceput chestia asta (in jur de 2 ani) veneau inapoi peste noapte in patul nostru. Chestia asta s-a rarit pana la disparitie, extrem de rar ne mai trezim cu Serghei in pat dimineata, daca s-a trezit peste noapte sa faca pipi, de la baie vine la noi in pat.
De asemenea consider ca dormitul impreuna cand sunt bebelusi cat si atasamentul in general contribuie foarte mult la independenta de mai tarziu a copilului cat si la buna lui dezvoltare psihica.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Wudy cum sa plictisesti? Eu te inteleg, stiu ce zici cu "pieptul mamei"; noi fetele (ti-am zis ca mama m-a facut la 18 ani) am dormit mult impreuna, initial eu singura, patut, apoi mama a divortat cand aveam eu 6 ani si-am dormit mereu cuibarite asa. Apropierea aia, caldura aia o s-o port mereu cu mine in suflet, si acum, vorba ta, as dormi cu mama, de fapt si dormim, dar ea e smechera, cand vine la noi vrea de fapt sa doarma langa Robert, sa-i simta mirosul de puisor si respiratia aia linistita si scumpa.

Eu recunosc ca de asta mi-e frica la copiii mei, ca nu se vor dezobissnui ever de patul si dormitul cu parrintii. Da, sunt si copii de astia. Nu e ok s adormim toti 4 pana la 18 ani, zic io.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

buna buburuze..
am aparut si eu...am fost la biserica si am stat la toata slujba.dar am venit moarta de foame..si putin frig..
mi-am facut un ceiiut si ma bag la pat..
am intrat sa va pupacesc si LA MULTI ANI ..DUMITRU SI DUMITRA

Angie +26

bebe jucaus

Mergi la inceput

Lorich, nu iti face griji ca nu o sa dormiti impreuna pana la 18 ani. Bebelusul e bebelus si gata. El are nevoie de apropierea asta. Copilul peste patru ani (noi am inceput de la doi pentru ca aproximativ atunci i-am intarcat) poate dormi fara probleme in patul lui. Aaa...ca adoarme cu tine pana mai tarziu e altceva, important e ca noaptea doarme in patul lui.Copilul puber si adolescent e alta poveste dupa parerea mea. El cu siguranta poate intelege pretentia fireasca a parintilor pentru intimitate si de asemenea in general are si el aceeasi pretentie in ceea ce il priveste.
In orice caz, dupa parerea mea, toate aceste schimbari pot fi introduse si "cu vorba buna" si in timp, mai degraba decat cu forta si impunere.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Angie cum ai reusit performanta de a sta la toata slujba????
bv tie.

eu am fost aserara la vecernie...care tine o ora si un pic..am stat jos..si deja simteam k numai rezist..simteam nevoia sa stau intinsa.

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 30+ cu Natalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Ioana forta si impunere in niciun caz!! Am citit f mult pe tema asta cand era Robert micutz, cu "plansul pana adoarme" am inteles ce se petrece...de ce plange si de ce dupa alea 5-6- zile sau cate or fi (cum zic unele mamici .."a palns vreo saptamana, apoi ..s-a obisnuit, acum il pun in patut si adoarme singur") nu mai plang. Ce am inteles eu e urat si nu fac asta copilului meu, orice ar fi. Am avut si eu niscaiva minti "luminate" gen socrela sau alte rude care imi ziceau sa-l las s aplanga, ca de asta plange ca stie ca-i luat....pai si??? E bine ca stie!

Ma rog, am divagaaaat mult, la noi acum e nasol c anu am camera lui/lor, patutul lui Robert e la noi in camera, eu nu-l pot muta pe Robert dupa ce adoarme, din motive "obective", tati de regula adoarme inaintea lui Frichinila...asa ca... am zis, deocamdata savurez, cand vine fetitza vedem cum e, cum ii e, daca vrea patut, cosulet etc. daca nu...rearanjam. Ea sa fie sanatoasa si noi toti, de altfel!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca 28+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lorich
(cum zic unele mamici .."a palns vreo saptamana, apoi ..s-a obisnuit, acum il pun in patut si adoarme singur") nu mai plang.

Intre a te obisnui si a te resemna (cu traumele si frustrarile de rigoare) este o mare diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Bebelu medicul meu a zis ca bebe ia tot ce ii trebuie, eventual raman eu fara vitamine, dar nu il afecteaza pe el cu nimic, el e destept mititelul si se serveste

Ziki pun cartea. V-am povestit ca o prietena de-a mea a nascut vineri, acum am discutii cu ea pe tema alaptatului ca e pe punctul de a ceda, ca bebe nu prinde bine sanul, ca nu papa, ca adoarme la san, cam cedeaza nervos, are impresia ca ii face rau bebelului. Fetelor, documentati-va bine de pe acum, ca atunci veti face ca prietena mea si veti ceda desi are lapte, crezand ca sta copilul nemancart.

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 28 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi
Fetelor, documentati-va bine de pe acum, ca atunci veti face ca prietena mea si veti ceda desi are lapte, crezand ca sta copilul nemancart.

N-o sa se intample asta la odiseea noastra. Eu ce crezi ca o sa pazesc pe aici?

Mai cooptez doua-trei mamici si facem Politia Alaptatului la odisee.

Mergi la inceput