***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(127)***
Raspunsuri - Pagina 11
madaiulia spune:
Ce liniste pe aici...
Alynta ce a crescut Maria! Si ce frumusica este! Acum iti vin petitorii la usa.
Ce vreme frumoasa e afara! Sper sa tina asa si in weekend, sa-mi scot copilul in parc.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
monicabo spune:
Alynta, merci Din cate se vede, dupa prima nastere, celelalte nasteri in general sunt mult mai rapide!
F frumoase pozele voastre!
Eseea, bafta multa cu gradinitele, cu baietelul.... pana in martie mai sunt 4 luni, gasiti voi o solutie
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
alynta27 spune:
Salutare! Aseara ne-am facut curaj si am iesit in formatie completa la cumparaturi!
Eseea multumim! Da, frumos si greu! Baietii o dragalesc pe Maria! David zice ca e micuta, o ia in brate, o pupa! Matei o pupa in legea lui, lingandu-o si pune jucarii pe ea!
Madaiulia multumesc!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
ella_74 spune:
pentru fetele din Bucuresti: saptamana viitoare joi incepe Oraselul Mami; targ organizat de Sanoma Hearst, trustul care editeaza revista Mami.
Mai multe detalii gasiti aici:
http://www.reclama mascata//avertizare/oraselul-mami/mami-va-invita-in-oraselul-mami.html
e diferit de Baby Expo; se fac si cumparaturi, dar se pune accent pe activitatile pentru copii.
Din pacate eu voi acolo cu treaba, deci nu voi putea sa-l duc si pe .
editez, ca vad ca m-au bagat la reclama desi scopul nu era asta; targul se tine la Sala Dalles pentru cei interesati; detalii pe www. m a m i . ro
madaiulia spune:
Sunt suparata!
De trei zile Andrei plange dimineata la gradinita. Nu cand il las, intra vesel si razand in clasa, dupa care iese plangand si se refugiaza in brate la mine. Sigur s-a intamplat ceva acolo si nu imi spun doamnele.
Prima data a plans cand a fost o ingrijitoare cu o voce mai stridenta de care le e frica la toti. Ei nu au ingrijitoare speciala pentru grupa lor si se tot retesc cele de prin gradinita. Ei si asta e cam sperietoare pentru toti copiii. Cum fac ceva, cum ii sperie doamna ca o cheama pe C. si se calmeaza copiii automat. Si acum i-a speriat ca il prinde pe Mos Craciun, ii ia sacul si il ascunde pe Mos in pivnita. Bine, asta a venit din cauza unui alt copil caruia ii e frica de Mos, ca sa-l calmeze pe el. Dar nu poti stii ce conexiuni se formeaza in mintea piticilor.
Imi pare tare rau de Andrei. Azi l-au luat si cu forta de langa mine si l-au dus in clasa. O sa vorbesc cu ele cand il iau sa nu mai procedeze asa. Ce ma enerveaza! Nici nu am putut riposta pe loc pentru ca erau alti copii si parinti acolo care agreeaza metoda si as fi iscat scandal inutil, riscand sa se sparga apoi tot in capul copilului meu.
O sa vorbesc clar pe larg cu doamnele despre asta.
Va rog daca aveti idei de rezolvare a problemei sa ma ajutati cu sfaturi.
Al_Ma spune:
Da, cred ca ar trebui discutata cu toti parintii problema legata de ingrijitorea-sperietoare. Nu e normal sa fie agreat contactul unei asemenea persoane cu copiii. De asemenea, nu inteleg rostul a ceea ce le-a spus educatoarea copiilor. De ce sa-i sperie sau sa-i minta? Cu orice ar fi. Nu in ultimul rand, cred ca poti macar sa le sugerezi, fara a fi neaparat ceva ostentativ, ca nu agreezi dezlipirea fortata a copilului de tine, indiferent de ce aproba ceilalti parinti. Tu iti cunosti copilul si stii cum sa te comporti cu el si ce are el nevoie ca sa inteleaga un fapt.
Eu sunt extrem de furioasa si frustrata in perioada asta ca o chestie pe care am discutat-o (mai degraba, polemizat-o) aici pe forum acum ceva timp mi s-a intamplat chiar mie. Acum cateva zile, Mara a muscat-o pe bona in timp ce aceasta o imbraca. Nu stiu ce i-a venit, nu face chestia asta. Bona e noua, are cam o luna si jumatate la noi si Mara nu o place la fel de mult ca pe prima, mai ales ca bona noua nici nu prea stie cum sa se comporte cu ea. Ei, si bona ce credeti ca a facut? I-a dat una peste cap Marei. Seara cand am venit eu acasa, mi-a spus bona ce s-a intamplat. Poate ca se simtea vinovata sau poate s-a temut sa nu-mi spuna Mara. Mi-a spus ca a muscat-o Mara foarte tare, ca nu-i dadea drumul si ca i-a dat "doar usor" peste cap. M-am enervat groaznic pe ea, i-am spus ca nu era cazul sa-i dea in cap si ca poate sa-i desclesteze dintii introducandu-i un deget pe lateral in gura. Iar apararea ei a fost "dar ma musca foarte tare, m-a luat prin surprindere si nu am stiut ce sa fac. Si doar am vrut sa stiti" Inca ma mir cum nu m-am infipt in gatul ei in momentul ala, bine ca m-am calmat. Femeia asta nu avea nicio urma de remuscare, i se parea normal ce a facut. Doar "i-a dat incet". Si cand i-am zis de faza cu desclestatul, mi-a zis, "a, da? nu stiam" cu un calm de-mi venea sa dau de pamant cu ea. In ultima instanta, nu vad ce a realizat dandu-i Marei peste cap: nu i-a dat de inteles ca nu e bine ce a facut, nu a intrebat-o de ce a muscat-o (poate copilul a avut vreun motiv de suparare). Nu a facut decat sa se razbune pentru durere si sa o indeparteze (si mai mult) pe Mara. Asa ca mi-am luat o camera spion sa o urmaresc sa vad ce se intampla cand sta cu Mara. Gata, m-am mai racorit.
ella_74 spune:
Mada,
cred ca e neplacut in sine sa ti se ia copilul din brate; cat despre faptul ca plange, e clar ca ceva s-a intamplat;
Ma uit la cat e de sensibil ; cuvintele il marcheaza foarte tare; weekendul trecut l-am dojenit in parc, de fapt tati; si a plans ; era vina lui, nu vroia sa lase si alti copii pe balansoar . Si seara la culcare i-a spus lui tati ca e suparat pe el pentru ce i-a spus in parc ; n-am crezut ca poate tine atata timp suparare.
Alina,
iti inteleg frustrarea; si eu cred ca o bateam pe bona; cum s-o loveasca in cap? Si am vazut c-o musca pe soacra-mea dar asta fiindca i se permite; cu mine n-a incercat niciodata; dar macar stau linistita fiindca soacra-mea nu l-ar lovi in veci pe ; cred ca pe cat ma uraste pe mine de tare , pe atata il iubeste pe de mult.
dicirstea spune:
Buna seara,
Vreau sa va spun ca am trimis pe mailul comun cateva intructiuni de acordare a primului ajutor in diverse cazuri.
Azi am aflat ca bb-ul unei vecine, lasat cu bona, este in coma pentru ca bona nu a stiut ce sa-i faca atunci cand s-a inecat.
Un curs de prim-ajutor, organizat de Crucea Rosie dureaza 12 ore si costa 150 lei. Pentru mamicile care isi lasa copii mici cu alte persoane, fie ele si din familie sau nu, nu cred ca este un cost prea mare, raportat la beneficiul in timp.
Cursul se poate desfasura cate 2 ore dupa amiaza sau sambata, in fct de cum se stabileste la sucursala de sector.
Am mai trimis si un ghid de bune practici in educatia timpurie.
Este un material pentru educatori.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
alynta27 spune:
Buna! Am lipsit ieri ca m-am bagat pe treaba un pic, ca s-au cam adunat! Stiti ca azi e sarbatoare?! Si sambata!
Am avut lectie deschisa la David la gradinita! A fost frumos! Erau o adunatura de plangaciosi la vederea parintilor! Mi-a placut cum a fost! Au cantat ceva "mimat", au identificat fructele, desenat, lipit, pictat! La urma au primit bulina rosie pe manuta!
Cand am mers cu Matei la Ortotech am asteptat un pic! Acolo mai era un baietel de varsta lui. Blondul meu m-a foit peste tot pe cand celalalt copil era linistit!
Aseara am mers la medicul de familie! Matei are ascultatie pulmonara asa ca suntem pe Klacid!
Maria si David sunt bine! Fetita are 5300g si e lunguta! Papam doar san si e o cuminte!
Madaiulia cred ca esti cu inima stransa cand pleci! Dar cred ca timpul le rezolva! Poate ar fi bine sa discuti cu doamnele de la gradi!
Al Ma ai tot dreptul sa fii suparata! DAR si mie mi s-a intamplat sa ma ia prin surprindere copilul provocandu-mi o durere mare si l-am pocnit unde am nimerit din instinct de aparare!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
ella_74 spune:
Didi,
baga mare cu Magne si B; dar sa nu-l iei cand ti-aduci aminte, ci sa respecti chiar si orele daca poti; eu le iau dimineata cand ma trezesc odata cu eutiroxul si dupa pranz.
Seara nu e indicat Magneziu, ca agita.
M-am gandit ca nesomnul tau are legatura cu serviciul si ca motivul este o excitatie pozitiva; numa ca vezi, pentru organism , daca e agitatie, ca-i de bine, ca-i de rau, tot tulburare neurovegetativa se cheama si tot la nesomn ajungem.
Intr-un fel si la mine e la fel.
pe mine ma doare splina sau cel putin asta cred ca e; sub coaste, in stanga. mi-am dat seama ca nu suntem decat niste masini, imbatranim si trebuie sa mergem la revizie mai des.
Asa ca azi la revizie pana nu-mi cad rotile si volanul :)