***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(127)***
Raspunsuri - Pagina 12
madaiulia spune:
Multumesc de raspunsuri.
Si azi tot cu plansete s-a lasat mersul de la gradi, dar macar am plecat de acolo dupa ce l-am calmat eu, nu mi l-au mai luat din brate urland. Si i-am promis ca il iau la pranz si mergem in parc sa ne jucam, poate aflu mai multe despre ce s-a intamplat. Oricum am pus cap la cap franturi de povesti de la el si cred ca am cam inteles despre ce a fost vorba. Acum cateva saptamani Andrei a avut cateva zile niste scaune mai moi si intr-una din zile la gradi mi-a spus ca a facut pe el. De fapt se scapase un pic dupa cum arata chilotul, era un pic patat. Si s-a intamplat sa fie tocmai C de serveciu la grupa lor si ea l-a schimbat. Probabil atunci l-a amenitat cu ceva, sau chiar i-a dat o palma-doua la fund. Educatoarea nu era de fata, deci nu cred ca stie despre asta. Ramane sa-mi confirme Andrei varianta si sa merg apoi sa vorbesc cu ingrijtoarea. Cert este ca tocmai vederea ei intr-o dimineata a generat criza, deci clar de acolo i se trage.
De luat atitudine cu toti parintii e foarte greu, multi cred ca e bine sa stie copiii de frica cuiva. Ba chiar azi cand vorbeam eu cu educatoarea despre situatie sare o alta mamica si spune "aaa, dar copilul meu o place pe doamana C, zice ca vorbeste tare ca mine" . Ma simt asa de neputincioasa .
Oricum o sa abordez situatia cu toate persoanele implicate in fata lui Andrei, sa vada ca sunt alaturi de el si-l sustin.
Al_Ma imi pare tare rau pentru ce a patit Mara. Ma dispera persoanele astea care considera bataia metoda educativa. De ce oare nu s-or pune in pielea copilului pe care il abuzeaza?
Recunosc ca si eu ma enervez uneori pe Andrei si mai tip la el, ba chiar mi-au scapat la un moment dat vreo 2 plame la fund, dar dupa e o adevarata tragedie pentru mine. Si imi cer scuze si ii explic, si ii tot explic pana nu mai pot. Dar date asa si
tratate ca normalitate oare ce o intelege copilul?
Didi sanatate multa! Dar ia Magne si B regulat, nu cand iti aduci aminte (ca mine). Si o sa te ajute.
Eu cred ca e bine ca ii spuni lui R ca te duci la serviciu ca iti place. Asa ii insufli niste valori adevarate.
Si pe mine ma intreaba Andrei uneori de ce nu mai avem masina veche (cea de serviciu), de ce nu ma mai duc si la celalalt serviciu si i-am spus ca am renuntat pentru ca imi place mai mult ce fac acum (care e mult mai prost platit). Si asta e adevarul, sunt asa incantata incat nu regret nici un moment decizia. Si asta vreau sa invete, faci ceva pentru ca iti place si apoi o sa vina si satisfactiile.
Ella sanatate si tie. Mai povesteste de Bob!
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
An@ spune:
Bon dimine,
Sunt vesela ca am fost la control cu Ana si totul e bine cu urechile.
Alyna, imi pare rau ca si voi va chinuiti cu otitele.
Am vazut intamplator ca prietena noastra Carstea se pregateste de nastere ... Sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si frumos! si poate treci si pe aici sa ne spui ce va avea rares: surioara sau fratior .
Confirm si eu ca Magne B6 e ff bun ... cand ma mai apucau si pe mine "pandaliile" si faceam cate o cura, tare bine ma simteam.
Vas, m-ai intrebat acum 100 de ani cum ma simt si tot uit sa-ti raspund: ma simt excelent,nu mi-e rau deloc, ma simt relaxata, fericita si linistita (spre deosebire de sarcina cu Ana unde eram fff stresata ... acum am ajuns la intelepciunea aia in care esti constient ca nimic nu depinde de noi si e asa cum vrea Dumnezeu).
Arcadia, te-am prins ca nu citesti tot ... scrisesem cu o pagina in urma ce si cum fusese la controlul anterior. V-ati mutat?
Mada, imi pare rau ca aveti o matracuca la gradi care il supara pe baiat. E bine ca o sa vorbesti cu ea de fata cu el (sa-i spui ca nu e nicio problema daca mai scapa pe el, daca se uda sau se murdareste), dar stii si tu, asa cum stim toate, ca oamenii nu se schimba si nu o poti educa tu la varsta asta.
Eu pun accent in discutiile cu Ana pe minimizarea "puterilor" unor persoane care ar putea-o speria: daca aude pe cineva tipand, ii zic ca asa vorbeste acea persoana: mai tare; ii spun ca nimeni nu are voie sa o bata, loveasca, jigneasca, chiar daca face prostioare, sa imi spuna mie daca cineva ii face ceva si ii "ciufulesc" eu de nu se vad . Iar daca se intampla sa ii zica careva "povesti horror" ca vine omul cu sacul si te ia (asta i-a zis-o una pe strada ca a auzit-o ca plange si i-am zis de fata cu aia, ca nu exista asa ceva si nu o ia nimeni ca ii dau eu un sut in fund aluia de indrazneste ), sau monstrul sau...stiu eu ce le trece prin cap unora. Ha, ha, ha, recintind mesajul, suna ca sunt cam violenta , dar copilul trebuie sa stie si sa simta ca mama ar face orice ca sa-l apere.
Alma, bine ca ti-ai pus camera. Asa o sa stai mai linistita. Ai vorbit cu Mara? Ea ti-a povestit ca a lovit-o? Adica, daca nu ti-ar fi spus bona, ea ti-ar fi spus?
Ella, spor la revizie si lasa turatia mai mica, ca d-aia te inteapa splina. Ce, vrei sa ajungi in programul rabla de acum? Am vazut invitatia ta, ma duc pe site sa vad programul, poate cine stie, ajungem prin zona.
Didi, e bine ca-ti place ce faci. Cu castigatul mai mult, asa nu vine niciodata fara niste sacrificii, compromisuri (adica program de lucru mai lung, poate un loc de munca mai departe de casa,...) si nu prea iti vine cand ai copii acasa. fug la treaba.
13+ si mami de Ana (22mai2007)
Al_Ma spune:
Nu stiu daca mi-ar fi spus Mara. Eu am intrebat-o in seara aia, dupa ce mi-a spus bona si mi-a zis ca da, i-a dat peste cap, dar mi-a mai zis ceva (nu mai stiu exact cum a formulat) din care mi-an dat seama ca bona ii spusese (sau o amenintase, cine stie?) sa nu-mi zica. Mai e o treaba pe care nu o inteleg sau nu o admit: cum sa dai, frate, in copilul altuia pentru care esti si platit sa ai grija de el??? In plus, Mara mi-a spus ca nu-i place de bona, fiindca o cearta. Am vorbit cu ea si despre chestia asta.
DidiAlex spune:
Alina, cred ca pt linistea si fericirea voastra tre sa incepi sa cauti alta bona. e clar nu va va potriviti..si cum zicea cineva mai sus nu o schimbi tu pe ea.
io am ramas la fel de soc de sormea care mi l-a pocnic, nu conteaza intwensitatea pe Robert. si, pt ca e sormea i-am acordat situatii atenuante dar ii repet de fiecare data ca asta e copilul meu si nu are voie sa de-a in el.
An, nu am spus ca mi-as cauta altceva, imi convine aici,...tra la la restul in PM..hai ca plec la cantina..va pupez ca la 14.30 am plecat ca am gimnastica cu D de la 15. fix si cu R o ora mai tarziu.
Pepsi spune:
salutare la toata lumea,
citeva poze cu noi
http://family.webshots.com/album/578960358qHZUti
va pup pe toate
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004 si de (DPN 28/09/2010) POZE NOI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
sfaturi alaptat
An@ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pepsi salutare la toata lumea, citeva poze cu noi http://family.webshots.com/album/578960358qHZUti va pup pe toate Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004 si de (DPN 28/09/2010) POZE NOI www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007 www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia sfaturi alaptat |
Vaaaaaaiiiii, cat sunteti de frumosi, asa in formatie completa .
Sunt superbe pozele!!!
Ma tot uitam la ala mic: parca tot cu tine si cu david seamana.
Chiar ma gandeam la tine zilele trecute, sa te "strig" sa ne spui cum e cu 3 flacai in casa?
An@ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DidiAlex An, nu am spus ca mi-as cauta altceva, imi convine aici,...tra la la restul in PM..hai ca plec la cantina..va pupez ca la 14.30 am plecat ca am gimnastica cu D de la 15. fix si cu R o ora mai tarziu. |
Didi, am inteles ce zici. Iar eu am spus ca nu cred ca exista locul de munca care sa iti ofere si bani multi, si placere si program flexibil pt familie.
Pepsi spune:
an, merci mult ptr aprecieri. cum sa fie cu 3 baieti si fara ajutor. e tare greu dar frumos. sint atit de scumpi, imi vine sa-i maninc. avem ceva probleme cu adaptarea lui david, ma asteptam ca el e tare mamos, si simte ca-si pierde locul, in mintea lui asta crede. in realitate fac ce pot. un ex de seara petrecuta miercuri. eram singura cu cei trei acasa, faceam lectiile cu dominic, il alaptam pe dario si ma jucam cu david toate in acelasi timp...........noroc ca ziua sint la scoala si la gradi si-l am numa pe dario sa ma ocup. in plus am fost bolnava, am probleme cu dintii, si am un examen ptr job super greu de pregatit.........sarcina usoara in continuare.
ma gindesc tot timpul la voi toate ce faceti, cum sinteti, cind pot intru, dar imi cer scuze ca nu apuc sa citesc, macar va dau vesti scurte cu noi, si ca nu v-am uitat
va pupam
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004 si de (DPN 28/09/2010) POZE NOI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
sfaturi alaptat
madaiulia spune:
Pepsi superbe poze! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati unul de altul pana la adanci batraneti.
Ma bucur ca reusesti sa mai intri si pe la noi. Imi pare rau de problemele de sanatate, tin pumnii sa se rezolve. Si succes cu examenul!
An@ se citeste echilibrul si fericirea in mesajele tale. Cred ca iti face tare bine ca "gigelul" a castigat intrecerea.
Asa cred si eu ca trebuie sa le insuflam copiilor convingerea ca mama poate face orice ca sa-i apere. Asa au incredere in noi, cresc fericiti si iubiti si sper eu ca asta sa ne scuteasca de probleme la adolescenta.
Azi a avut o zi ok la gradi, nu a mai plans dupa ce am plecat eu, desi cand am ajuns sa-l iau "sperietoarea" tocmai iesise din clasa. Nu am prins-o sa vorbesc cu ea, am vazut-o din capatul culoarului si a disparut pana am ajuns, dar cred ca e bine ca nu a mai plans cand a vazut-o. Si oricum discutia cu ea va avea loc.
Ma gandeam prin contrast la cealalta educatoare care era ieri dupa amiaza epuizata de cat se luptase cu ei. Nu a dormit mai niciunul la pranz, al meu si inca vreo doi au facut circ, le-a explicat pana nu a mai putut, dar nu i-a pedepsit. Se citea frustrarea pe fata ei, dar m-a bucurat ca nu a apelat la "sperietoare" desi stia ca e foarte la indemana. Recunosc ca fost cam depasita de situatie si nu a stiut sa-i faca fata, dar nici nu a apelat la metode "teroriste". Saptamana viitoare este ea dimineata, o sa vad cum reactioneaza Andrei si ce putem face.
Al_Ma ce ai vazut pe camera azi? Cum se poarta bona cu Mara? Si eu ma gandesc ca ar fi bine sa incerci sa gasesti totusi pe altcineva.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
An@ spune:
Inca una si ma duc :
Zilele trecute imi zice Ana:
- Mama, dar daca surioara mea o sa vrea si ea o surioara?
- pai, Ana, tu o sa fii surioara ei mai mare.
- Nuuuuu, daca o sa vrea si ea o surioara MAI MICA?
(facem echipa de fotbal feminin)
Edit: si pana ajung acasa, va rog scrieti si voi ce cadouri luati la cupchiii cuminti de Craciun.
13+ si mami de Ana (22mai2007)