Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 6
taty_ana spune:
buna ziua si de la noi,
multumesc pentru raspunsuri fetelor....am fost la dr astazi si la fel mi-a zis s-o tin la 20grade insa mie mi se pare de-a dreptul frig asa ca am negociat si am ajuns la 22-23grade...in rest sugar sanatos cu rosu in gatm-am saturat de acest rosu in gat de-mi vine sa-mi smulg parul din cap...aaa si mi-a zis sa fie umezeala in camera drept pentru care am inceput sa fierb apa sa fac abur in casa
ioana multumesc pentru urari
buuun acum sa va intreb cu diversificarea asta....mi-a zis sa incep cu o lingurita de suc de mar la ora 10,a doua zi 2 lingurite etc iar la ora 16 o lingurita de suc de morcov in acelasi stil ca la mar insa nu mi-am dat seama s-o intreb pe moment...stiu ca se introduce pe rand cate un aliment....sucul de morcov cand incep sa i-l dau???in aceeasi zi cu marul sau la cate zile dupa mar??nu stiu daca m-am facut inteleasa....asa dupa care sa-i dau mar ras dim eventual amestecat cu cereale iar la ora 16 cocteil de suc din morcov,mar,piersica,sfecla etc insa stau si ma intreb astea nu sunt alimente noi si trebuie introduse treptat???offf sun varza poate ma luminati voi...ma duc sa mai citesc in mama si copilul de capraru poate gasesc ceva acolo care sa inteleaga si neuronul meu
in legatura cu fierul si a mea mai regurgiteaza colorat da nu-i problema iar kk este mai negru tot de la fier
taty_ana spune:
nana.....ce sa zic m-ai facut knockout cu filmuletele si m-a apucat plansul....am devenit asa emotiva cand e vorba de gravide,nasteri si copii....uneori ma gandesc ca atunci cand am nascut n-am savurat din plin momentul,eram speriata ca nasteam prematur,am fost luata asa pe sus la cezariana, cand mi-au adus-o pe emma s-o pup nici n-am realizat ca e bebelusul meu din burtica mea dupa care am avut depresia aia nasoala,am ramas fara lapte....nu m-am bucurat deloc la inceput ca am bebe.....l-as face pe al doilea numai sa ma bucur si eu de momentele astea unice in special de alaptat....insa riscul unei nasteri premature e mare si nu stiu ce sa fac
ck_29 spune:
pe scurt pana se trezeste...
si eu am impresia ca nu ii mai ajunge lapticul meu de la san..
dupa vreo 2 sapt de somn agitata si trezit de muuuulte ori, vad ca s-a reglat la un oarece program:
seara mananca dupa baie (9-9.30) de la ambi sani si adoarme la san
se trezeste pe la 2-2.30 si mananca infometata...dar doar un san si apoi iar pe la 6-6.30 si mananca tot un san
nici nu stiu...e cu dus si intors...daca nu i-ar ajunge sanul, si ar avea nevoie de mai mult...ar manca de la ambi sani cand se trezeste pe la 2, nu???!?!?
noi tocmai ce am inchiar o fussy phases..dupa schema trimisa de corina....sper ca asta sa fie problema...nu as vrea sa incep diversificare a mai devreme
pe de alta parte, imi povestea o mamica din parc, care are fata de-o varsta cu mine, ca ea a inceput diversificarea, si ii da seara inainte de san, cereale...cateva lingurite....SI cica de la 3 treziri / noapte, acum are doar 1!!
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
ck_29 spune:
Fetele care ati inceput diversificarea , cat timp aveti in meniu sucul de fructe???
Tot mamica din parc de care va ziceam, are in schema ei...sucul doar 2 saptamani! Nu merita sa cumpar storcator de fructe pot 2 saptamani!!! Ma chinui cu robotul meu cu "n"-spe piese!
ck_29 spune:
Madamar tu ziceai de bebe 2....Of ...grea decizie
Si eu tot aduc in discutie bebe 2...dar sotul nu prea vrea sa auda...ma gandeam ca cea mai buna varianta pt mine si jobul meu este sa merg din CIC in CIC....dar vad de ce probleme va loviti voi cele cu mai multi copii...
ck_29 spune:
hi hi hi...nu mai este nimeni pe aici?
ck_29 spune:
eu azi i-am taiar bretonul fetei mele...avea un smoc de par care ii intra in ochi..si din cauza fontanelei imi era teama sa ii pun clamita in par...asa ca i l-am taiat
i-am facut un breton a la mireille mathieu
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ck_29 pe scurt pana se trezeste... si eu am impresia ca nu ii mai ajunge lapticul meu de la san.. dupa vreo 2 sapt de somn agitata si trezit de muuuulte ori, vad ca s-a reglat la un oarece program: seara mananca dupa baie (9-9.30) de la ambi sani si adoarme la san se trezeste pe la 2-2.30 si mananca infometata...dar doar un san si apoi iar pe la 6-6.30 si mananca tot un san nici nu stiu...e cu dus si intors...daca nu i-ar ajunge sanul, si ar avea nevoie de mai mult...ar manca de la ambi sani cand se trezeste pe la 2, nu???!?!? noi tocmai ce am inchiar o fussy phases..dupa schema trimisa de corina....sper ca asta sa fie problema...nu as vrea sa incep diversificare a mai devreme Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010 |
Cum ai calculat nr de saptamani? ca mie imi iese ca mai aveti cam 1,5 sapt pana iesiti din perioada "gri". Se calculeaza de la dnp, nu de la data nasterii.
Si eu azi mi-am amintit de schema si m-am uitat pe cea a Mariei - suntem exact in momentul cu "nori si ploiae"
Si zau ca-mi vine sa le dau dreptate, la cum a fost ieri si azi... offff.
Referitor la laptic - o evaluare mai buna se face dupa starea generala a bebeusului, ritmul in care ia in greutate, etc., nu exclusiv dupa cate treziri are noaptea. Te-ai sfatuit cu pediatrul?
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ck_29 Madamar tu ziceai de bebe 2....Of ...grea decizie Si eu tot aduc in discutie bebe 2...dar sotul nu prea vrea sa auda...ma gandeam ca cea mai buna varianta pt mine si jobul meu este sa merg din CIC in CIC....dar vad de ce probleme va loviti voi cele cu mai multi copii... Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010 |
e, nici vorba sa regrete cineva ca l-a facut si pe bb2...bine, vorbesc in numele meu, insa eu am certitudinea ca nicio mamica nu a regretat nicio secunda ca a facut un al doilea copil, indiferent de cate probleme s-au ivit dupa.
e clar ca dragostea parinteasca nu se injumatateste intre cei doi copii, ci se dubleaza (tripleaza, samd). eu cel putin n-am simtit niciodata ca-l iubesc mai putin pe primul doar pt ca s-a nascut cel de-al doilea. si nu ma simt deloc vinovata ca nu mai sunt disponibila 100% pentru primul din cauza fratelui sau.
daaaar, de departe nu-i iubesc pe amadoi la fel. ii iubesc foarte tare si la modul absolut pe amadoi, insa nu se poate spune ca la fel, sunt lucruri incomparabile. e greu de explicat, daca va consoleaza cu ceva, aceeasi teama o aveam si eu (oare o sa mai pot iubi un alt copil? ).
si ca o paranteza, eram ieri la medic, asteptam sa intram sa il vaccinez pe damian. langa mine, 2 cocoane mai trecute, asteptau si ele sa intre. si din vorba in vorba (vai ce copil dragut, bla-bla, ca ce greu e sa cresti copii , etc), ma intreaba daca mai fac vreun copil (nu stiu de ce, dar zici ca-s toti vorbiti, ca in ultima vreme ma tot intreaba lumea). si le zic ca daca ar fi dupa dorinta mea, as mai face un copil, dar cum trebuie sa iau in calcul mai multe aspecte, inca ma mai gandesc...si se repede una din cele doua cocoane, ca arsa: "NU! NU MAI FACETI, AJUNG 2!" . si a continuat: "e foarte greu sa cresti copii, si scuuuuuump, mai ales cand sunt mici! ca astia mici au nevoie IN PRIMUL RAND de partea materiala, apoi vin restul".
am zis ca n-aud bine...doar nu-i cerusem eu parerea (cu care sunt total in dezacord, de altfel!".
si cireasa de pe tort: scoate din geanta niste pliante dinalea bisericesti, cum ca sa citesc cum trebuie sa ma port in familie! (probabil m-o fi "citit" ca nu stiu si ca mai am nevoie sa ma informez ).
am refuzat politicos, spunandu-i ca am alte surse de informare...dar oare, in cartile alea nu scria ca copiii se cresc in primul rand cu dragoste, si abia apoi vin celelalte??
(eu nu stiu daca mai fac un copil. dar partea financiara, sa nu fiu ipocrita acum si sa zic ca nu conteaza, dar in niciun caz n-am pus-o niciodata pe primul plan. personal nu stiu daca mai am resurse emotionale si psihice sa mai cresc inca un copil in aceste vremuri.)
Traiesc in Orasul Alandala
mommy_to_be spune:
Ziua buna dragele mele!
Tocmai ce ne-am intors de la doctor, unde am facut vaccinul de 4 luni. Noi suntem putin mai in urma datorita BCG-ului pe care am apucat sa-l facem abia la 2 luni. Buburuza mea are 8,3 kg si 68 cm la 5 luni jumatate. Docotrita mi-a recomandat sa incep s-o diversific numaidecat, eu am zis da, da, insa nici prin gand nu-mi trece sa-i mai dau altceva in afara de laptic inca vreo 2 saptamani, pana la 6 luni
Dupa cum vedeti, eu tot in urma am ramas si nu am reusit sa recuperez, lucru care nu-mi place deloc, caci am pierdut cu siguranta informatii pretioase.
Altceva... mersul asta in concediu a fost ceva nemaipomenit, mai putin dintr-un punct de vedere: am mancat tot ce vrei si ce nu vrei si am pus 3 kg, iar acum ma chinui sa dau jos tooot surplusul. M-am apucat de Zumba, care e asa... un fel de aerobic in pasi de dans si zic eu ca merge mai bine decat sala, da' pana la urma tot cantarul imi va spune adevarul.
Sper ca sunteti bine. De acum trebuie neaprat sa intru zilnic, caci altfel iar raman codasa Pup mamicile si piticii.