Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 7
nikolett2445 spune:
Mira super am cautat zumba pe youtob si am gasit suficient,misto,invat sa dansez si ma pregatesc si de cluburi peste vre-o 10 ani cand nu vor mai avea nevoie de mine pitici sa vezi cum recuperez eu de vineri seara prin cluburii
Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)
Jocurban spune:
Vivela, asa un deja-vu am avut citind intamplarea de la medic...
Of, crunta e prostia si ignoranta în oameni, mai ales la anumite categorii!
Daca m-as pune sa va povestesc cate-mi aud mie urechile, zilnic... cu doi copii deodata... si cum imi plange lumea de mila ca precis tare greu imi e si tare necajita trebuie sa fiu ca mi-au iesit doi copii deodata...
Culmea culmilor a fost cand un batran m-a oprit sa se uite in carucior si, cand a inteles ca am doua fete, m-a intrebat daca am si fecior acasa, i-am spus ca nu... si era foarte socat ca DE CE LE-AM TINUT PE AMANDOUA, DACA SUNT FETE?! Nu stiu ce ar fi trebuit sa fac, probabil pe una s-o dau la orfelinat si sa muncerc mai departe pentru ”fecior”?!?!
Mi-a venit sa-i crap teasta cu pietre, avea asa un ranjet de dispret pe fatza vis-a-vis de fetele mele, de statutul lor de viitoare femei, as fi vrut sa crape cu ranjetul ala pe fatza si asa sa se duca in fata lui Doamne-Doamne si sa povesteasca ce-a patit.
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Vivela spune:
uau, Carla, ce inapoiati suntem, odios ce ti s-a intamplat .
la noi inca lumea ramane siderata daca iti plange copilul si ii deranjeaza, daca se tavaleste pe jos intr-un moment de criza (normala, de altfel pe la 2-3 ani) iti spun cu tupeu ca e needucat...in timp am mai invatat replici de tinut lumea la distanta, multi isi inghit cuvintele daca ma calca pe coada in momentele nepotrivite. dar tecunosc ca uneori unele remarci ma iau prin surprindere, emana atata prostie si intoleranta incat mi-e greu sa anticipez...
Traiesc in Orasul Alandala
ck_29 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui corinasmile
Cum ai calculat nr de saptamani? ca mie imi iese ca mai aveti cam 1,5 sapt pana iesiti din perioada "gri". Se calculeaza de la dnp, nu de la data nasterii. Si eu azi mi-am amintit de schema si m-am uitat pe cea a Mariei - suntem exact in momentul cu "nori si ploiae" Si zau ca-mi vine sa le dau dreptate, la cum a fost ieri si azi... offff. Referitor la laptic - o evaluare mai buna se face dupa starea generala a bebeusului, ritmul in care ia in greutate, etc., nu exclusiv dupa cate treziri are noaptea. Te-ai sfatuit cu pediatrul? Corina, mami de Maria (14.06.2010) |
din pacate, eu nu pun mare baza in pediatra mea actuala...asteptam sa treaca cele 6 luni sa ne mutam la alta
la capitolul luat in greutate, noi am fost mereu spre coada listei....adika a luat cam minimul mereu; in schimb ea a fost mereu multumita, cuminte voiasa si activa;
pediatra imi zicea sa incep diversificarea de la 3 luni...si evident ca nu am facut ca ea...atata timp cat copilul este multumit si nu da semne de lipsa de ceva...de ce sa ma agit eu....
si daca seamana cu mine...50 kg inainte sa raman gravi...
ei..cum am zis, pediatra nu a fost deloc multumita de cum a luat in greutate...si bine-cunoscutele replici...nu ii ajunge laptele...nu este bun laptele ...baga-i completare de LP bla bla
in acelasi timp ma consult cu o alta pediatra, care nu e din Bucuresti, si ea mi-a consultat copilul luna trecuta, si mi-a incurajat sa aman diversificarea spre 6 luni...si daca eu consider ca nu ii va mai ajunge lapticul....putem discuta de ceva completare
ACUM...eu nu sunt inca convinsa ca nu ii ajunge...poate e puseu de crestere..poate e fussy phases...
Ideea principala este sa asteptam 6 luni...si incercam pe cat posibil sa ajungem acolo
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
Virgi17 spune:
Mdaaa...sunt tare enervanti unii oameni cu remarcile astea prostesti, parca suntem in epoca de piatra zau!
Carla, eu cred ca as fi clocotit si rabufneam in fatza mosului nesimtit care a zis asa ceva. E socant!!!
Pe mine mai nou diversi ma intreaba cand fac al doilea copil.De parca au ei vreo grija. Si mai ales: "cand ii faceti un fratior?" sau " haideti doamna, faceti-i si lui domnu' un baiat ca sa aiba si el satisfactie" sau "a, da, e fetita? ei las' ca tot baiatul lui tata e, chiar daca e fetita". Pe mine ma socheaza chestiile astea, chiar asa de tembeli sunt oamenii? Nu credeam, zau. Sunt indignata. Si sotul meu mustaceste, zice ca ma aprind eu prea repede. Insa si el zice cu mandrie: " eu n-as da-o pe fata mea pe o mie de baieti". Si le inchide gura. Mai ales ca el nu a avut o preferinta pentru vreun sex al copilului iar Ioana i-a cucerit inima din prima si e de-a dreptul topit dupa iepurasul lui. Bineinteles ca daca ar fi fost baietel la fel l-ar fi iubit, insa mi se pare crunt si rudimentar sa punem problema in felul asta...
No comment,nu-i asa?
Virginia si Ioana(19.05.2010)
ck_29 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Vivela
e, nici vorba sa regrete cineva ca l-a facut si pe bb2...bine, vorbesc in numele meu, insa eu am certitudinea ca nicio mamica nu a regretat nicio secunda ca a facut un al doilea copil, indiferent de cate probleme s-au ivit dupa. e clar ca dragostea parinteasca nu se injumatateste intre cei doi copii, ci se dubleaza (tripleaza, samd). eu cel putin n-am simtit niciodata ca-l iubesc mai putin pe primul doar pt ca s-a nascut cel de-al doilea. si nu ma simt deloc vinovata ca nu mai sunt disponibila 100% pentru primul din cauza fratelui sau. daaaar, de departe nu-i iubesc pe amadoi la fel. ii iubesc foarte tare si la modul absolut pe amadoi, insa nu se poate spune ca la fel, sunt lucruri incomparabile. e greu de explicat, daca va consoleaza cu ceva, aceeasi teama o aveam si eu (oare o sa mai pot iubi un alt copil? ). si ca o paranteza, eram ieri la medic, asteptam sa intram sa il vaccinez pe damian. langa mine, 2 cocoane mai trecute, asteptau si ele sa intre. si din vorba in vorba (vai ce copil dragut, bla-bla, ca ce greu e sa cresti copii , etc), ma intreaba daca mai fac vreun copil (nu stiu de ce, dar zici ca-s toti vorbiti, ca in ultima vreme ma tot intreaba lumea). si le zic ca daca ar fi dupa dorinta mea, as mai face un copil, dar cum trebuie sa iau in calcul mai multe aspecte, inca ma mai gandesc...si se repede una din cele doua cocoane, ca arsa: "NU! NU MAI FACETI, AJUNG 2!" . si a continuat: "e foarte greu sa cresti copii, si scuuuuuump, mai ales cand sunt mici! ca astia mici au nevoie IN PRIMUL RAND de partea materiala, apoi vin restul". am zis ca n-aud bine...doar nu-i cerusem eu parerea (cu care sunt total in dezacord, de altfel!". si cireasa de pe tort: scoate din geanta niste pliante dinalea bisericesti, cum ca sa citesc cum trebuie sa ma port in familie! (probabil m-o fi "citit" ca nu stiu si ca mai am nevoie sa ma informez ). am refuzat politicos, spunandu-i ca am alte surse de informare...dar oare, in cartile alea nu scria ca copiii se cresc in primul rand cu dragoste, si abia apoi vin celelalte?? (eu nu stiu daca mai fac un copil. dar partea financiara, sa nu fiu ipocrita acum si sa zic ca nu conteaza, dar in niciun caz n-am pus-o niciodata pe primul plan. personal nu stiu daca mai am resurse emotionale si psihice sa mai cresc inca un copil in aceste vremuri.) Traiesc in Orasul Alandala |
eu mai vreau cel putin un copil...nu vreau ca fata mea sa fie singura pe lume, atunci cand noi nu o sa mai fim...eu am crescut cu 2 frati si a fost foarte bine...sa ai cu cine sa te joci, si ai cu cine sa te ajuti etc
...din pct meu de vedere, cum ziceam....acum ar fi bine sa merg din CIC in CIC..pt ca situatia jobului a devenit incerta...s-ar putea sa nu mai am unde ma intoarce...sau daca ma intorc la job...si in cateva luni firma isi da duhul...fara job si deci fara venit (si cu sot bugetar)...chiar nu ma mai incument ...
in acelasi timp...noi nu avem nici un parinte prin zona...si cu 2 copii mici..cu asa diferenta mica de varsta intre ei...cred ca necesita mai multe rabdare si putere decat am eu/as mai avea la cei 30 de ani ai mei
nu mi-am pus problema ...ca as iubi pe unul mai mult decat pe altul...sau altele asemenea...mai mult, as vrea sa aiba sora/frate...pt a nu ne directiona toata atentia catre un singur copil...si sa riscam sa il transformama intr-un copil egoist sau ceva de genul
bottom of line..eu sunt o persoana a dilemelor zilele astea
ck_29 spune:
iar bananai singura pe aici?
noi am fost in parc, am servit o portie de titileala..si acum tragem un pui mic de somn!
asta seara tati e la serv...deci tre sa facem baita in 2!...spre rusinea mea...eu nu am facut baie singura fetei...decat ocazional..cand e taticul la serv...sper sa ne descurcam ...
bilica spune:
Buna seara!...la cat am citit am si uitat ce doream sa va mai intreb si eu...
Se vb odata de culoarea la kk...;Sury face de culoare galbena,dar uneori e verde inchis...Stie careva de ce ????
MAMI de mulatra....SURYA RACHEL
LAVINUTZA spune:
Buna seara- eu sunt una dintre acelea multe care citesc dar scriu mai rar- va urmaresc inca de la odisee - am si eu doua bubuline Silvia Maria si Oana Alessia nascute pe 10.06.2010. Am gasit multe lucruri utile cititndu-va si am invatat din experientel voastre- am si eu o intrebare- de sapt trecuta am inceput sa le dau fetelor cereale de la Milupa - la recomandarea medicului care ne-a spus sa punem 4 masuri de cereale la 150ml lapte la masa de seara si de dimineata- fetele au acceptat f usor cerealele insa , vorbind cu o prietena tot cu gemenei mi-a zis ca ceea ce ne-a recomandat dr este prea mult si sa le dau la masa de seara doar. Este adevarat ca nu sunt mari mancacioase defel- Alessia are 6200gr si Maria 6000 gr dar totusi nu as vrea sa le dau prea mult.
Voi cum ati procedat? Azi le-am pus la celelalte 4 mese de lapte cate o masura de cereale si acum la masa de la 22 o sa le pun 4 masuri
Multumesc,
lavinia
aleesicoo spune:
asa face si Karina mea nu stiu d c dar asa face de mult timp, cam de cand si a reglat tranzitul
eu ii zic k a mers la pascut
Citat: |
citat din mesajul lui bilica Buna seara!...la cat am citit am si uitat ce doream sa va mai intreb si eu... Se vb odata de culoarea la kk...;Sury face de culoare galbena,dar uneori e verde inchis...Stie careva de ce ???? MAMI de mulatra....SURYA RACHEL |
ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!