Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/arturicii/arturicii.jpg)
arturicii spune:
hello tuturor,
randul meu sa semnez prezenta
iar ati avut discutii f interesante
Despre parerile celor mai in varsta eu am un pic alt unghi din care privesc parerea lor.
Sunt parerile unor oameni nascuti si crescuti in greutatile comunismului. (Greutati pe care si parintii nostri le-au avut de trecut)
Cu siguranta ca acesti oameni, acum de varsta a 3-a, au ramas cu sechelele lor psihice in urma obstacolelor avute in cresterea si educarea propriilor prunci, in lupta de a le asigura masa si casa.
Ca a avea fete era o rusine? Da, era. Insa in unele religii inca este. Eu vad aici femei din lumea araba imbrobodite (asta e alt subiect) si care au copil dupa copil pana cand apar baietii.
Eu sunt mai sensibila la subiectul acesta si intotdeauna caut sa vad de ce spun asa acesti oameni. Caut a le ascult punctul de vedere si vreau sa ii inteleg.
Nu inseamna ca fac asa cum spun ei sau ca le dau dreptate.
Mie imi lipsesc bunicii pe care nu ii mai am, bunicii pe care cei mici nu ii mai au, tatal pe care nu il mai am, mama care este departe de mine.
Carla, nu, Sabina nu s-a inecat deloc inca. Sper sa nici nu ni se intample.
Cred ca si la voi, cu rabdare o sa progresati.
Spor la curatenie
![](juggle.gif)
Corina, f faina deductia ta despre BLW combinat cu lingurita. Iti dau dreptate.
Apropos de hranitul doar singuri. Sabina, cand ii ofer ceva de mancare nu deschide gura ci intinde mana. Apuca. Duce singura la gura si mananc
Mai avem si situatia in care apuca mana mea si o duce la gura si apoi musca din aliment.
![](icon_smile_big.gif)
Roxy, 4 dinti???? uau! noi suntem la zero inca dar promitem sa va prindem din urma.
Eu am oprit anticonceptionalele ptr ca nu imi era bine psihic; acum sunt ok.
Diana, eu nu o sa o feresc de gluten pe Sabina
Azi a luat doar o gura de banana ca mancam eu si a vrut. Am fost tot pe fuga asa ca am sarit. Ieri a fost broccoli maine cartof dulce aburit.
Nana, felicitari ptr inceperea diversificarii!
Bun revenit!
Microundele am reusit sa le elimin complet! nu doar in utilizare ci si din apartament!
Vivela, un an fara zahar? vreau si eu asa
![](plang.gif)
Mary, eu nu am auzit asa ceva. E plin raftul de articole ptr bebei de produse din plastic.
Si acum. Hai sa fim seriosi ca nu s-or fi adunat toate geniile in americi; eu una pun mai multa valoare pe un studiu european decat pe unul american
Si ca sa vezi ca vorbesc serios, am eliminat complet din alimentatie toate produsele made in US.
Carla, fetelor, aveti vreo reteta de biscuiti ptr bebei? Ca tare i-as face eu Sabinei ca sa pun eu cu mana mea ingredientele ca nu pun baza pe ce e in magazine.
Temperatura in camera; la noi variaza; tin termostatul pe 15 ziua (insa se fac vreo 18 cred) si pe 20 noaptea (sigur avem insa vreo 23). Noaptea sta in pijamaluta si paturica, ziua in pantaloni si body.
Camelia, nu servim suc asa ca nu te pot ajuta cu un raspuns.
Mira, bun revenit!
Bilica, are Surya parul lui tati? Daca da, trebe sa te apuci de curs de coafura ptr micuta voastra special.
Baietii au la scoala multe fetite cu niste coafuri afro absolut superbe. Tot am zis ca trebe sa le fac poze insa o sa astept primavara ptr ca acum au aparut caciulile.
trimit ca nu stiu cat ma mai tine reteaua
![](floare.gif)
Ioana & Arturicii'S
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Madamar/Madamar.jpg)
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui veronicach Marymurdarirea este buna..sunt de acord dar?! buna la o varsta asa de frageda? in sol sunt o groaza de bacterii, inclusiv cele pentru care ii vaccinam, tetanosul de exemplu mie una mi-e frica sa-l las cu mana in pamant acum cand nu are un sistem imunitar adecvat mamica fericita de ![]() bebe ![]() |
vero, nu-ti imagina ca-l voi pune acum sa se joace cu nisip, pamint, apa... ma gindesc in timp - de pe la anu' incolo.
Mary,
![](cubebe.gif)
![](bebic.gif)
![](rugaciune.gif)
Fericita,
![](alaptare.gif)
![](images/user_woman.png)
Laura__ spune:
Artu, am eu o reteta de biscuiti pt bebelusi. Nu am facut-o inca, doar o am.
125 gr. faina de orez,
250 gr. faina de ovaz,
1 lingura ulei de masline,
125 ml. apa plata.
Mod de preparare:Pentru a obtine atat faina de orez, cat si faina de ovaz trebuie sa dai orezul si fulgii de ovaz prin rasnita (poti folosi o rasnita de tipul celei de cafea).
Amesteca cele doua tipuri de faina cu uleiul si cu apa (s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea de apa). Intinde o foaie din compozitia obtinuta si cu ajutorul unui pahar decupeaza biscuitii.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune biscuitii in ea. Lasa tava in cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ 25 minute.
Timp de preparare:20 minute
Timp de coacere/fierbere:25 minute
Edit : reteta e copiata de pe un site, poate gasesti de cumparat fainile
-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010
Laura__ spune:
Mary, nu-ti mai pune atatea intrebari. Eventual asteapta sa termini cu alaptatul (acuma vezi si tu...sa nu te intinzi prea mult ) si pune-te pe treaba. Intrebari vei avea pana il vei tine in brate pe bb2. Dupa aceea raspunsurile vor veni de la sine.
Tot ce pot sa-ti spun este ca este foarte frumos sa ai un copil, dar infinit mai frumos sa ai 2-3. Eu am fost singura la parinti, sotul la fel, ne-a fost tare greu sa ne gandim sa avem 2 copii. Voiam enorm, dar fiindca nu stiam frumusetea de a avea un frate/sora nu am avut indemnul necesar de la inceput. De fapt 'singuratatea' noastra ne-a facut sa ne hotaram ca A sa mai aiba un frate/sora.
Este frumos, nu vei regreta.
Lasa-i incolo de bani, acum poti sa ai doldora, peste 2 ani nu. Nu conditiona in f de asta.
Nana, am deschis albumul tau si am vz doar filmuletele. Stii ce m-am emotionat ?!!! Mi-am adus si eu aminte cum a fost la mine.
Ma bucur, sincer, ca ai reaparut.
I-am dat si eu astazi, lui M. piure de sfecla. Reteta era cu cartof, carnita, chimen si gris, dar gris n-am pus. Nu prea i-a placut. Maine combin si cu un morcov/ardei poate ii va placea mai mult.
-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010
Madamar spune:
AM tras o lectura in diagonala si am retinut asa:
Corina-multumim de lamuriri pe BLW si de articol - e la favorite-miine il citesc.
Nana - bun revenit!
Ck-si eu luam in calcul trecerea din cic in cic... inca se afla in discutie. Sotul meu, fara sa -si puna nici o problema este "pentru" insa eu stiu ca cea mai mare parte din timp eu va trebui sa o aloc copiilor;... si parerea lui superficiala de acum nu ma multumeste...
Mary, lui
Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Madamar spune:
Vivela, eu sincer ma gindesc si la partea financiara, insa nu ca element principal.
Si mai ales nu pentru perioada imediata venirii pe lume, cind am spus ca ar mai fi "resurse"reutilizabile...
Nush ce o fi fost in mintea babelor bisericoase:) - dar nu mare lucru!>
Mary, lui
Fericita, puiul
Madamar spune:
Mira, spune-ne despre Zumba mai mmulte - unde gasim si cum ne putem antrena?:)
Mary, lui
Fericita, puiul
Madamar spune:
citat din mesajul lui bilica Buna seara!...la cat am citit am si uitat ce doream sa va mai intreb si eu... ![]() Se vb odata de culoarea la kk...;Sury face de culoare galbena,dar uneori e verde inchis...Stie careva de ce ???? MAMI de mulatra....SURYA RACHEL |
o fi laptele praf sau cerealele de vina, fct de cum sunt digerate... ce fermenti o fac,...
nu detin un raspuns sigur - nu te supara k doar bijbii!
![](pupic.gif)
Mary,
![](cubebe.gif)
![](bebic.gif)
![](rugaciune.gif)
Fericita,
![](alaptare.gif)
Ioana5255 spune:
citat din mesajul lui Dienutza Reallaura - da, am fost colege de facultate. Ti-am scris si eu un mesaj acum o saptamana - doua, insa cred ca nu l-ai vazut (am am scris Laura in loc de Reallaura si mi-a raspuns fata care are nick-ul Laura; normal, mi-a spus ca nu am fost colege de facultate...; si nu am mai insistat). Dar vorbesc serios ca arati f bine si nu cred ca 2 kg. in plus sunt o problema atat de mare. Si cum sa nu iti mai vina hainele din cauza unei diferente de 2 kg. Eu port si acum haine de dinainte de a ramane insarcinata si cred ca ma 10 kg. in plus. E drept ca nu le mai port pe toate ca unele nu mai "pica" tocmai bine pe sunculite. De mers la mare - ma fost de 2 ori: o data cand avea fetita 2 luni si a doua oara cand avea 4. Si mi s-a parut ca s-a simtit f. bine. Pentru mine a fost ceva mai dificil ca nu prea am apucat sa stau la soare... Dar m-am uitat la copilasi de un an si ceva si trag speranta ca la anul o sa inteleg si eu ceva din mersul la mare. NanaWOW!!! aveti filmulete de la nastere! Pe sot nici nu l-au lasat in sala. M-au apucat niste emotii cand le-am vazut!! Mie nu mi-au dat-o la pupic. Doar mi-au aratat-o. Viviela ce ochisori albastri are fetita ta!!! Madamar si din ce sunt facute biberoanele daca nu se mai foloseste plasticul? [b]CK de ce spui ca a fost vreme rea? A fost foarte frumos astazi in Bucuresti. Mie mi-a parut rau ca a trebuit sa ma intorc la 17 in casa pt. ca facuse fetita kk ![]() [b]Viviela si sotul vrea 3 copii. Pe mine ma ia depresia numai cand ma gandesc cate luni trebuie sa stai cu burta ca sa faci 3 copii, apoi cati pampersi trebuie sa schimbi, cat trebuie sa alaptezi etc. OFFFFFFFFFFFF. I-am explicat ca eu mai fac maximum unul. [b]Mira eu nu inteleg de ce tot spun doctorii sa diversificam copiii pana in 6 luni. Stiu ei altceva? Ca eu peste tot citesc ca diversificarea se incepe de la 6 luni? ![]() [b]Bilica si Eva face uneori kk verde. Si nu ii dau ceiut. Eu m-am gandit ca e de la ce mananc eu. Am inteles ca e normal. Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
iti dau eu reteta pentru gemeni si scapi din a doua tura cu 3, numai ca eu stiu sa fac numai fete
![](icon_smile_big.gif)
veronicach spune:
citat din mesajul lui ck_29 Fetele care ati inceput diversificarea , cat timp aveti in meniu sucul de fructe??? Tot mamica din parc de care va ziceam, are in schema ei...sucul doar 2 saptamani! Nu merita sa cumpar storcator de fructe pot 2 saptamani!!! Ma chinui cu robotul meu cu "n"-spe piese! Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010 |
Camelia eu, ma gandesc, ca sucul de fructe nu ar trebui sa lipseasca din viata copilului...nu e doar o etapa la diversificare
pe masura ce creste sa bea dimineata suc de fructe sanatos si plin de vitamine
![](icon_smile.gif)
si cu ocazia asta poate bea si mamii si tatii si toti vor deveni mai sanatosi, frumosi, energici
![](icon_smile_big.gif)
mamica fericita de
![](copilas.gif)
bebe
![](alaptare.gif)