Iepurasi Mar-Apr 2010 (77)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

buna ziua
Castelana tu ma intrebai cum l-a perceput Cristi pe cel mic. Foarte bine. Il iubeste si il considera "cal mai frumos bebelus" . Dar, eu de cand am aflat ca sunt insarcinat l-am anuntat ca am un bb in burtica si il tin acolo pana se face suficient de mare, dupa care il voi scoate. L-am pregatit pe toata perioada sarcinii si era tare dulce cum vorbea cu fratele lui in burtica, ii dadea pupici de noapte buna... imi amintesc cu drag.
Si acum il pupa de ii ia vopseaua si atat l-am "lucrat" de acum spune ca el si-a dorit un frator si "la batut la cap pe Doamne Doamne" sa i-l dea.

Problema este ca eu chiar sunt incapabila sa il determin pe al mic sa manance fructe. nu stiu ce sa mai incerc. Daca aveti ceva idei sunt binewvenite, ca sunt in pragul disperarii. El nu are decat o masa diversificata, supa cu carnita de pui si nici din aia nu ia catr ar trebui. In rest tzatzi la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

Erina multumesc frumos am reusit...am trimis...off calc.asta

FILMULETE
POZE

mamica carmen de Adelina 16.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Dana am citit la Denisa ca de cand i-a introdus banana mananca mai bine. Eu ti-as mai sugera sa ii faci un compot de mere. La noi a avut mare succes.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Un vot va rog:http://alimentara.libertatea.ro/OanaI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

neata
sa scriu repede pana nu se trezeste piciul.
Fetele cu puzzle-uri, noi mai folosim puzzle roll(-un covoras din material care are desenat conturul la puzzle pe dimensiuni), pt a pune pe el puzzleul cand il facem. Sunt diverse tipuri. Se foloseste de fapt ca sa rulezi puzzleul cand e gata si sa il tii la pastrare, dar la cate avem...ne-ar trebui cam multe. Pe vremuri foloseam un carton mai gros. Apoi, la cele mari, ca sa il intoarcem sa il lipim pe spate, dupa ce il dam pe fata cu lipici special, luam un prosop mai mare, tinem amandoi de o parte, si de materialul de jos si il intoarcem repede...in timp prindeti dexteritate

..va las, s-a trezit, mult a dormit

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

acum ca spunea erina, am vazut si eu comentariile
irene, rebiana, ami, andra, atb, carmen, denis, sotia lui tata lui geo :)))
sper sa nu fi uitat pe cineva, ca nu-s obisnuita sa ma uit la comentarii :))

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

BDana de ce atita graba cu diversificarea? Nu ia bine in greutate sau ce?
Daca esti multumita de evolutia cresterii, si nu ai motive pt care sa vrei sa mai scapi de un alaptat (ca sa-ti creezi poate o marja de timp in care poti sa lipsesti de acasa), sfatul meu e sa mai astepti pina introduci a 2-a masa diversificata.

Pt virsta voastra 1 singura masa diversificata e perfect, si in rest LM. Nu uita, laptele e de baza pina la 1 an in alimentatia copilului, Cu cit ai mai multa diversificare, cu atit va minca mai putin lapte.

Uite, eu am inceput diversificarea mai repede decit as fi dorit (inceput la 5,5 luni) pt ca crestea f lent, plus ca am vrut sa ma intorc mai repede la birou si nu mai voiam sa fiu legata toata ziua de casa pt alaptat. La 7 luni i-am introdus deja a 3-a masa diversificata.

Acum creste mai bine, e clar, dar reversul medaliei e ca nu mai vrea LM, decit de gust, acum asteapta biberonul cu LP, ca i-a dat de gust...
Si zau ca sint f trista pt asta, ca acum nu ma mai incurca alaptatul cu nimic, ca ramasese doar dimineata devreme si seara tirziu, si uite ca nu mai vrea... Daca o tine asa, in citeva ziel nu mai am lapte deloc, e clar. Si e tare trist...

In concluzie, fetelor care aveti LM si copilul il vrea, nu va diversificati prea tare, ca e pacat, zau. Nu uitati ca va minca tot mai putin LM pe masura ce ii diversificati, si e pacat-pacat...
Au o viata inainte de diversificare, ori LM e gata acusi-acusi...

oanaiacovitza imi pare rau, stiu ca mesajele mele sint f greu de citit, ca-s stufoase si scrise compact, plus greseli multe de typing... Dar sa stii ca intentionat le scriu asa (greselile nu-s intentionate insa) pt ca, daca as boldui si spatia, ar ocupa o pagina intreaga de capitol :) Asa fac economie de spatiu ca sa nu consum eu prea mult (mie nu-mi plac mesajele cu semnaturi kilometrice sau citate nesfirsite, si cu informatie putina, mi se pare o mare risipa de spatiu - asa sint eu, de moda veche, nedata pe brazda cu regulile internetului, nu folosesc chat, messenger etc - please understand me :))
Plus ca ma gindesc ca-mi stiti deja stilul si, pt cine nu-l agreeaza (caci evident nu poti fi pe gustul tuturor) ignora pur si simplu cearsaful scris de mine. Sa stiti ca nu ma supar deloc-deloc daca nu-s citita, e normal!
draga de Oana & family

Mergi la inceput

castelana noi am avut multa vreme constipatie - cam l aorice aliment nou introdus facea o vreme, dar acum am scapat.
Ca remedii:
- in primul rind baga in alimentatie cit mai multa pruna, para, chestii laxative (eu pun o para in fiertuar d esupa si o pasez impreuna cu legumele, e bun, sa stii); plus ii dau seara sa roada singur 1-2 prune, ca il distreaza mult mai are decit mincat din lingurita
- scade cantitatea de morcov fiert sau banana sau alte constipante
- probiotice zilnic (sau iaurt cu bacili vii)
- sa ai in casa pregatite miniclisme, ca daca o data plinge f tare si se chinuie rau sa ai solutie sa-i usurezi viata pt moment (eu am folosit o perioada zilnic, ca s echinuia rau de tot de-mi rupea inima - si iata ca nu a devenit dependent, acum face zilnic fara probleme de 2 ori si totul e bine)

Oricum, asa e pina se regleaza digestia la ei, mai constipatie, mai gaze, dar trec toate de la sine pina la urma - noi trebuie doar sa le facem vietisoara mai suportabila pt moment :)

Mai, mai, ce ma minunez eu cind zici ca doarme al tau toata noaptea... eu nu am avut parte pina la vreo 2 ani de asa ceva cu Vladimir :)) Sa te inchini la Cezar, ca merita, zau!!

Mergi la inceput

pup si fug l ao intilnire, dupa-masa facem vaccin , apoi program cu Vladimir, deci mai intru seara de acum :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Erina

Miruna pestele eu il fierb separat si apoi il amestec cu doua-trei legume (inspiratie de moment) facute piure si un pic de orez, sa ii ia din gust. Si i-am dat crap, ca din asta luam pt noi.

Irina (8 martie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

BDANA, nu dispera. Eu mai bine de o luna de zile ii faceam zilnic mancare si zilnic mi-o refuza. Abia manca o lingurita. Pediatra mi-a zis sa ii dau in fiecare zi ca sa se invete cu lingurita. Apoi a inceput asa dintr-o data sa pape tot. Mie nu imi accepta legumele, asa ca le amestecam cu fructe.Sau ii dadeam o lingurita legume, api un varf de lingurita de fruct. Tu poti incerca tot asa. Ii dai legume si intre ele fruct si poate asa se obisnuieste.

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput