Bronsita...dar fara antibiotic?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Incearca sa il inveti sa sufle singurel nasul. Stiu ca e nasol cu batista bebelushului, ca si ai mei faceu ca toate cele.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

buna,
zina iti repet ce ti-am spus si zilele trecute. sufla nasul, cate o nara, adica mai intai una, cealalta nara e acoperita, apoi sufla si cealalta nara, prima fiind acoperita. sper ca m-am facut inteleasa.
pune in nasul apa de mare, pentru a fluidiza mucozitatile.
poti sa ii faci aerosoli cu acc si ser fiziologic, pentru acelasi lucru ... fluidizare. poti sa ii scoti si cu batista bb, noi ii scoteam mucii cam o data la fiecare 20-30 min. stiu, e f des, mai ales pentru un copil caruia nu ii place, dar prefer asa decat sa se complice lucrurile.
cat despre picaturile pentru ureche, nu sunt placute, mi-am pus si eu la otita, iti da senzatia de ureche infundata. dar otocalmul este pentru a atenua durerea din ureche si chiar au efect ... incercate tot pe pielea, sau mai bine zis, pe urechea mea.
nu stiu cati ani are copilul tau, dar din moment ce merge la gradi zic ca e destul de mare sa ii poti explica ca aceste picaturi sunt pentru binele lui, sa ii treaca durerea, sa se faca sanatos si sa poata reveni la programul lui normal.
dani al meu, are 4 ani, si stie ca sufla nasucul pentru ca altfel se duc mucii la iepurasii din ureche si se imbolnavesc iepurasii. e drept, se mai mataie si el ca nu vrea/nu are chef, dar pana la urma gasim noi metode de a-l convinge, cu frumosul.
sanatate multa.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Noi facem concurs de suflat 'foc' pe nari ca dragonii .

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_A spune:

Si fetita mea a tustit timp de opt luni.I-am dat tot felul de siropuri dar degeaba. Am fost la un medic de specialite care ne-a recomandat singulair.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Laura13, el prefera sa-i trag mucisorii cu bastista bb, dar nu vrea nici un fel de picaturi. Astazi am reusit dupa ore de implorare, cu forta nu-i pun.
Sufla si el nasul, dar nu poate sa scoata toate mucozitatile.
Ce sa mai spun, am sperat sa trecem de acest episod fara antibiotic, dar se vede treaba ca nu am reusit. La otita se ia obligatoriu antibiotic?

Ralu, eu stiam ca Singulair-ul este pentru cei cu probleme de astm.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoredanaB spune:

Al meu baietel a facut bronsita de 5 ori.De fiecare data a facut aerosoli si am scapat de secretiile repede dar nu a luat antibiotic.Sa nu crezi ca a facut doar o forma usoara e bronsita ci a fost internat din cauza asta de doua ori.

Multa sanatate micutului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Laura13, el prefera sa-i trag mucisorii cu bastista bb, dar nu vrea nici un fel de picaturi. Astazi am reusit dupa ore de implorare, cu forta nu-i pun.
Sufla si el nasul, dar nu poate sa scoata toate mucozitatile.
Ce sa mai spun, am sperat sa trecem de acest episod fara antibiotic, dar se vede treaba ca nu am reusit. La otita se ia obligatoriu antibiotic?

Ralu, eu stiam ca Singulair-ul este pentru cei cu probleme de astm.

Zina

nici nu am sugerat sa ii pui cu forta, doar sa incerci sa gasesti metode de convingere. ba bucur ca ai reusit. azi mai greu, maine mai putin greu si tot asa, se va obisnui.
eu zic, parerea mea, ca daca doctorul v-a recomandat antibiotic, stie el de ce, ce a vazut acolo. eu i-as da tratamentul recomandat.
noi nu am scapat fara antibiotic, nepotelul meu in schimb da. dar nu as putea sa iti spun ce a fost diferit la otite, de ce, acelasi doctor, unuia i-a recomandat antibiotic si lceluilalt nu.

sanatate multa.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Este clar ca si tulpinile de virusi s-au modificat, si au devenit mult mai rezistenti si agresivi.
Astazi este a 4-a zi de antibiotic la baietel, nu s-a mai plans de durere de ureche, nici nu mai tuseste, dar ieri dimineata se auzea cum avea vocea groasa de la secretiile din gat acum. El nu stie sa se scuipe, aici nu am cum sa intervin.
N-am avut ce face, imi pare rau ca am ajuns la antibiotic, dar daca nu i-l dadeam poate era mai rau.
Vad pe mine, de 8 zile sunt racita cobza, de 5 zile iau antibiotic si inca nu sunt bine.
Bine ca avem vacanta la gradi saptamana asta....
Va pup,

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Zina, dfe multe ori nu au efect antibioticul din cauza ca e de cauza virala si nu bacteriana, deci este luat degeaba.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Au trecut numai 2 saptamani (nici atat cred), de cand baietelul meu de 4 ani a avut bronsita, apoi otita (la care i-am dat antibiotic), iar de azi noapte a inceput cu nas infundat tare de tot, de-abia respira. A dormit prost. Astazi a fost foarte jucaus, i-am dat de 2 ori cate 3 granule homeopate Nux Vomica pentru fluidizarea mucisorilor, Septilin-ul, vit.C, si i-am pus apa de mare in nasuc, apoi am scos cu batista bebelusului, mucisorii. Inainte de culcare, i-am luat temperatura, si vad 38.3. Mai stau un pic, iau din nou (era si incalzit de la joaca), si pana la urma a aratat 37 cu 2, in fundulet. Nu i-am dat nimic de temperatura. Oare trebuia sa-i dau Nurofen?
Spuneti-mi va rog, ce sa-i fac, ce sa-i mai dau, ca sa-i treaca mai repede nasul infundat, starea de raceala, nu mai vreau sa ajungem la antibiotic. Mentionez ca aerosoli nu pot sa-i fac, nu am cumparat inca aparatul.
Va pup,

Zina

Mergi la inceput