Bronsita...dar fara antibiotic?

Bronsita...dar fara antibiotic? | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are bronsita. A inceput de vinerea trecuta sa tuseasca, dar tuse productiva, nu seaca. Asa dintr-o data. A luat de la gradi sigur, acolo in permanenta la el in clasa sunt adusi copii bolnavi (alta poveste...). Doctorita i-a dat sirop de tuse Humex, si atat. Eu i-am mai dat vitamina C, echinaceea si tantum verde spray. A spus ca atata timp cat nu a facut febra nu-i da antibiotic.
Saracutul, cand tuseste se aud secretiile, are si mucisori, pe care-i extrag de cateva ori pe zi cu batista bebelusului. Astazi este luni si inca are tuse. Dar febra nu a facut. Voi i-ati da antibiotic la bronsita? Trece si asa numai cu sirop de tuse?
Multumesc, va pup.

P.S. Maine este ziua lui si nu am ce face, il voi duce la gradi, pentru ca asa am programat, sa ducem tort si sucuri. Este ok sa-l duc?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

noua ne-a trecut anul trecut fara antibitic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

noi acum am scapat fara antibiotic,doar spray tantum verde si stodal
Sanatate

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Fetita mea a luat si ea tot de la gradi...si mi-a facut vreo patru nopti febra de ma epuizase...am ajuns tot la antibiotic, iar pentru tuse i-a dat ceva naturist, nou, foarte bun, se numeste Astha ( parca asa se scrie)...
Cert e ca dupa o saptamana de tratament corespunzator, nu mai tuseste, nu mai elimina nici pe nasuc mizerie, speram sa se fi curatat...

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Mezina noastra a facut bronsiolita pe la 10 luni si am scapat doar cu aerosoli si antitermice, plus oscillo. Cred ca si voi puteti trece peste antibiotic, acesta fiind bun numai daca apare o infectie pe acolo, altfel nu-i vad rostul. Unde mai spui ca nu are nici febra. Multa sanatate!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 19+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Zina, stai linistita, daca nu a facut/face febra va trece si fara antibiotic(revenim la aceeasi discutie) .De ce te grabesrti spre antibiotic?
Luca tuseste de cand a inceput gradinita, nu rau/mult, dar tuseste productiv.mergem saptamanal la pediatra,e ok,asa este in colectivitate.
Ii dau homeopate si siropele.
SANATATE!

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dako spune:

Zina,
iti recomand:
1. ceai de ceapa
2. baie cu ceai de cimbru, sare grujoasa, ulei esential de eucalipt si de pin
3. cand doarme..picura pe perna un strop - doi de ulei esential de eucalipt
4. propolis
5. 5 catei de usturoi pisati + 2 lingurite de zahar + putina apa..dat un clocot, lasat 10 minute...strecurat si cate o lingurita pe zi..
6. masaj cu ulei de masline in care ai picurat ulei de eucalipt si de pin

si rabadare...cam in 7 zile trece tusea..in mod natural as spune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Pentru nas: -doua pufuri in fiecare nara cu Olynth pentru copii
-dupa citeva minute se sufla nasul bine si se pune cite o picatura in fiecare nara de Ciloxan.Este un antiinfectios pentru ochi si urechi,dar are efecte grozave si in nas.La noi,dupa doua aplicatii au stopat mucii.
Pentru tuse: o ceapa (de preferinta rosie) de marime mijlocie se da pe razatoare sau se toaca f. marunt,peste ea se pun 2 linguri de miere,se lasa citeva ore pina se lichefiaza mierea,se dau cite o lingurita de 3-4 ori pe zi.
Tratamentul ne-a fost dat de medic si a avut efecte practic imediate
Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Zina, la multi ani copilului tau, sa creasca mare si sanatos!

Din moment ce un medic l-a vazut si i-a prescris un tratament, ce te face sa crezi ca cei care citesc o relatare de-a ta pe net sunt mai competenti decat medicul? Daca pediatrul i=a dat sirop expectorant, fara antibiotic, inseamna ca ce a vazut/auzit el prin plamani si in gat nu "era de antibiotic". E normal sa tuseasca mai multe zile, nu e ceva ce trece de azi pe maine. Mergi cu el din nou la control (eu stiu ca dupa cateva zile de tratament medicul te cheama sa reevalueze situatia) si vezi ce zice medicul. Daca nu s-a agravat, ci e mai bine, inseamna ca e bun medicamentul recomandat. Daca nu, ii va schimba tratamentul.

Il poti ajuta cu ceaiuri, cum ti-au recomandat si fetele mai inainte (de ceapa, de busuioc, de muguri de pin), vechiul leac cu miere in ridiche neagra, sau pus pe piept ceva cald (eu am un sacultet mic din panza in care pun faina de porumb amestecata cu sare mare, grunjoasa, incalzite), dar sa ai mare grija sa nu il friga.
Si al meu baiat a trecut toate bronsitele acumulate in 3 ani de colectivitate fara antibiotic.

Sanatate multa si petrecere frumoasa!

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui lemia50

Pentru tuse: o ceapa (de preferinta rosie) de marime mijlocie se da pe razatoare sau se toaca f. marunt,peste ea se pun 2 linguri de miere,se lasa citeva ore pina se lichefiaza mierea,se dau cite o lingurita de 3-4 ori pe zi.
Tratamentul ne-a fost dat de medic si a avut efecte practic imediate
Sanatate

Si chiar poate fi inghitita licoarea asta ??? Nu este rea la gust ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna!

La 5 zile de la inceperea gradinitei, baietelul meu a inceput sa tuseasca productiv, sa aiba multi mucisori si chiar s afaca temperatura 39. Timp de 2 zile i-am dat Nurofen si panadol din 4 in 4 ore. Apa de mare si Ophtamesone in nas. Tusea ne-a dat mult de furca. A luat Humex Expectorant 5 zile. Tot nu trecea si am trecut pe Eurespal. la fel nu a trecut.
Am auzit de ceaiul de ceapa (puneam o ceapa mare la fiert si dupa ce dadea apa in clocot o mai lasam acolo sa fiarba vreo 10 minute pana se ingalbenea bine apa). Intr-o cana de ceai ii puneam si o lingurita de miere. Dupa ce a baut vreo 2 cani de ceai (pe parcursul unei zile, mai mult fortat ), s-au vazut rezultatele.
Insa tusea a trecut de la banalul sirop de Patlagina cu propolis (noroc cu tata ca mi-a spus ca el nu asta ma trata cand eram mica). A avut rezultate f rapide.

Mergi la inceput