-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Am inteles, insa prietena mea este intr-un mic oras in provincie.Nu prea stiu cate posibilitati are acum de a face ceva in plus sau poate pur si simplu nu e genul si sa stii ca unii nu pot fi premianti oricat vor .Sa zicem ca este deja putin"plafonata" din punctul asta de vedere pentru ca atatia ani a fost la casa de pensii..Acum, nu cred ca trebuie remunerata asa doar pentru ca nu este super...si super....Nu peste tot este nevoie de dastapti ne mai descurcam si cu cei ce sunt pur si simplu onesti si isi cunosc felia. Dar daca exista si posturi cu salariu de 500 de roni inseamna ca intradevar, se poate si mai rau.
Eu despre profesori am spus in alt subiect mai demult: nu mi se pare normal ca un dascal sa aiba salariu mai mic decat alte categorii sociale remuneate de asemeni de la buget, la aceeasi vechime si aceleasi studii si am detaliat putin acolo insa acum m-a socat faptul pentru ca tipa asta are o meserie ce in capul meu cel putin se numea "banoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Numai mie mi se pare penibil ca cineva vine si cere sfaturi cum sa faca economii, cum sa indoaie laptele copilului cu apa sau cum sa ii cumpere haine la second-hand dar care cheltuie bani pe tigari si eventual pe bautura?

Si eu am avut perioade in viata cand am trait de pe o zi pe alta, cand nu am mai stiut cum sa mai intind de bani, dar noi nu am fumat si nu am consumat alcool la modul zilnic. Nici nu pot sa-mi imaginez sa ma duc sa-mi cumpar tigari (care sunt scumpe) si apoi sa ma uit in ochii copilului si sa-i spun: nu am bani sa-ti cumpar ce iti doresti pentru ca ii cheltui pe tigari ca sa imi distrug sanatatea si pe langa a mea si pe a ta si cand voi avea 50+ ani voi face un stroke, sau un cancer ca sa poti tu sa ma ingrijesti si sa-ti bati capul cu mine exact in momentul cand vei avea copii mici si o gramada de probleme pe cap.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Ioana, stiu ca este mai greu intr-un oras de provincie (uneori, acest lucru poate fi transformat in avantaj insa).
Sigur ca este mizerabila leafa, si ca nu justifica nici macar scoala. Meseria poate fi una banoasa (sau care sa-ti asigure o viata confortabila macar), daca totusi te misti putin, si nu stai sa-ti fluturi doar diploma. Altfel - sa stii ca am vazut absolventi de Drept (nu conteaza ca la ff, la distanta sau prin corespondenta) someri.
Despre dastapticiune - au am aici un principiu de la care nu fac rabat: trebuie sa fii musai dastapt in ceea ce faci - altfel esti impostor. Asta nu inseamna ca este nevoie de avocati straluciti la Casa de pensii - dar de profesionisti adevarati, nu blazati si plafonati, este nevoie. Din pacate nu-s, printre altele si din cauza lefurilor proaste. (Comentariul este unul general, nu are legatura cu prietena ta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Numai mie mi se pare penibil ca cineva vine si cere sfaturi cum sa faca economii, cum sa indoaie laptele copilului cu apa sau cum sa ii cumpere haine la second-hand dar care cheltuie bani pe tigari si eventual pe bautura?

Nu, nu numai tie ti se pare.
Iar din perspectiva copilului, eu am fost unul din acesti copii. Era scandalul de pe lume daca ceream bani de un caiet, dar tigarile erau nelipsite din casa, erau mai prezente si decat painea.
Ma inteleg bine cu parintii mei, chiar ii ajut cu bani pt ca nici acum nu se descurca cu mancarea (insa la fel, tigarile sunt nelipsite) dar de judecat, nu pot sa nu-i judec pt cat am suferit in copilarie din cauza lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Ptr Bird70 te rog sa nu ma jignesti eu nu consum alcool si deja simt ca lumea crede ca le stie pe toate puteai da un sfat la subiect si nici nu am spus ca,copilul meu moare de foame dar eu fumez Doamne fereste asa ceva nu se intampla pentru ca nu vreau ca copilul meu sa fie privat din cauza viciului meu stiu sa imi draia o pauzasc cat de cat banii,si rog un moderator sa se sesizeze nu se poate ca un om sa jigneasca asa pe ocolite,fiecare isi stie casa asta nu inseamna ca trebuie sa fim blamati fumatorii sunt oamenii care fumeaza si copii lor au tot ce le trebuie,nu trebuie sa jignesti un om intru-un mod asa gratuit foarte urat chiar ma simt jignita,nu judeca ca sa nu fii judecat......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Si eu am avut perioade in viata cand am trait de pe o zi pe alta, cand nu am mai stiut cum sa mai intind de bani, dar noi nu am fumat si nu am consumat alcool la modul zilnic. Nici nu pot sa-mi imaginez sa ma duc sa-mi cumpar tigari (care sunt scumpe) si apoi sa ma uit in ochii copilului si sa-i spun: nu am bani sa-ti cumpar ce iti doresti pentru ca ii cheltui pe tigari ca sa imi distrug sanatatea si pe langa a mea si pe a ta si cand voi avea 50+ ani voi face un stroke, sau un cancer ca sa poti tu sa ma ingrijesti si sa-ti bati capul cu mine exact in momentul cand vei avea copii mici si o gramada de probleme pe cap.

alina-satena, de ce te simti vizata? a pomenit bird70 numele tau in postul ei de mai sus?

chiar asa dom'le, sa vina moderatorii cu cartonasele! da sa le imparta celor care fumeaza!

apropo, si eu sunt de parere ca cei carora nu le ajung banii, ar trebui sa lase tigarile

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Vin si eu la spartul targului
Parerea mea (de fumator) este ca intr-adevar daca ajungi la sacul fundului si nu numai, daca vezi ca trebuie sa tai de pe lista diverse placeri, vicii, nu mai zic de necesitati, este mai mult decat clar ca tai din vicii, ca doar nu o sa tai din mancarea copilului, nu?

Alina, nu ma refer la tine acum, da?

Desi nu ma aflu in situatia ta, sau a altor persoane care ajung la fundul sacului, tin sa va multumesc pentru acest subiect

De vreo cateva luni am inceput sa mai tai si eu una, alta, dar tigarile nuuuu

Si desi eu consider ca traiesc decent, am hotarat (dupa 17 ani de fumat) sa ma las de fumat.

Cu siguranta imi va fi greu, dar masuri trebuie luate, ca doar e criza dom'le, nu??

Pai eu ma uita stramb cand tre' sa-mi iau un dres, da' la un pachet de tigari nu ma uit stramb?
Gata...schimb foaia

Gluma gluma, dar intr-adevar, atunci cand tragi linie si vezi (acum vorbesc despre mine, da?) ca tigarile reprezinta un procent destul de mare din venituri, e cazul sa scapi de vicii.
Sper doar sa nu ma indop cu dulciuri

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

kari, sa nu ma raportezi pt vreun cartonash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
De vreo cateva luni am inceput sa mai tai si eu una, alta, dar tigarile nuuuu

a, da? fumezi si tu? pacatoasa mica ce esti!

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Si desi eu consider ca traiesc decent, am hotarat (dupa 17 ani de fumat) sa ma las de fumat.

Cu siguranta imi va fi greu, dar masuri trebuie luate, ca doar e criza dom'le, nu??

Pai eu ma uita stramb cand tre' sa-mi iau un dres, da' la un pachet de tigari nu ma uit stramb?
Gata...schimb foaia

asa sa faci! sa schimbi foaia pe partea celalta! daca vrei cu adevarat, vei reusi!
Atentie, raspunsul din aceasta postare e pentru Alexandra!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

o sa pot, kari, asa cum am putut sa nu fumez cat timp am fost insarcinata si am alaptat, asa o sa pot si acum

banii de tigari o sa=i pun deoparte pentru eva si asta o sa fie suficient de convingator pentru mine

si sa vezi atunci, nenica, cate jucarii o sa mai aiba, ca fumam si eu si taica-su si e si el foarte hotarat sa se lase de fumat, de fapt, el a fost primul cu ideea

Mergi la inceput