-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)
Raspunsuri - Pagina 29
Mik spune:
Mey, Kari, ti s-a facut de cartonase (spune drept, ai avut la viata ta pe DC sau nu ? )
Ca sa fiu on topic, sunt pe cale sa citesc cartea pusa acum citeva pagini de cineva () despre cum sa ne lasam de vicii si o mai pun o data :
http://chisinau.ch/Lasa_fumatul/AllenCarr-InSfarsitNefumator.pdf
Nu ca as fuma si vreau sa ma las (sesizati ambiguitatea), dar citind imi dau seama ca cei din jur careau reusit (socrul si citiva prieteni) au aplicat metoda asta fara sa fi citit cartea.
alex_andra spune:
O sa citesc si eu cartea
oare acest topic o sa devina unul despre cum sa ne lasam de fumat?
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
boticelina spune:
Bai, pe mine m-a enervat rau de tot cartea aia, am citit un pic din ea si am avut senzatia ca-s la vreo prezentare zepter sau mai stiu io ce teleshopping, parca eram un spectator tamp caruia era nevoie sa i se explice diverse lucruri. M-am lasat tot cand n-am mai avut alternativa. O perioada am cumparat tigari de contrabanda dar mi i-a fugarit baselu pe contrabandisti de nu mai gaseai picior in complex (de unde se calcau pe cap mai inainte )
Alexandra, si io am zis ca-mi iau toale de banii aia, si chiar mi-am luat cateva dar tot nu prea se cunoaste economia. Si acum ma intreb cum naiba ma descurcam inainte cand mai cumparam si tigari... Si oricum pt mine nu a adus nimic bun lasatul asta, m-am ingrasat 5 kg ca un porc ce sunt, sparg seminte ca o tzatza (din cand in cand) de ma enervez eu pe mine, bag guma, dropsuri mentolate (ieftine), covrigei, ce mai, regret nespus tigarile. Da' las ca iese soarele si pe strada mea
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
alex_andra spune:
Boti,tu esti o zana , nu un porc
Dar stii care mai e faza?
Ca pe langa partea financiara, eu nu mai vreau sa ma vada fi-mea cu tigarea in gura.
Pur si simplu nu vreau sa creasca cu imaginea asta.
Vezi subiectul cu prima tigare la 12 ani
Stiu ca e greu, eu ador sa fumez, dar nu imposibil.
La mine motivele lasatului de fumat nu tin de sanatate(deocamdata), tin de copil si de bani.
Copilul in primul rand, pentru ca financiar imi permit sa fumez.
Imi cer milioane de scuze pt off toppic
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra eu nu mai vreau sa ma vada fi-mea cu tigarea in gura. Pur si simplu nu vreau sa creasca cu imaginea asta. |
Dap, ai dreptate, si io am fost tare mandra cand fi'mea, atunci cand a fost intrebata daca mami fumeaza, a zis "nu" . Eu care nici cat am fost gravida/am alaptat nu reusisem sa ma las...
ne scuzati de off topic desi nu-i chiar off, ca-i (si) despre cum am redistribuit banii de tigari pe bani pt copil...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
kariguld spune:
Mik, as vrea io cartonase, da sa fie cu vaolare in bani! nu n-am avut niciodata cartonas, eu sunt copil cuminte (asa spune fiimio)
hai sa va zic ceva, care se potriveste foarte bine la subiectul de fata. sunt pe la noi emisiuni care ii invata pe oameni cum sa economiseasca. Herr X sau Frau Y se duce la un berator in finante. (berator este sfatuitor)
iar sfatuitorul il intreaba ce cheltuieli are, scrie pe o tabla:
chirie....X
asigurari...X
mancare....X
benzina....X
tigari.....X
.....
.....
.....
total.....XXX.
apoi ce venit are. de ex, venitul este de 1600 euro iar cheltuielile de 1780 euro. stiti ce spune prima data beratorul? cheltuiti cam mult pe tigari, e un viciu cam scump!! si nu, nu-i o jignire subtila, e o realitate cruda.
deci ii se spune pe fata ca tigarile si/sau alchoolul sunt prea scumpe si pe acelea trebuie sa le reduca prima data.
asa ca nu pe bird70 trebuie s-o condamnam. ci fiecare sa priveasca in propriul portofel si sa fie realist atunci cand cheltuie banii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena Ptr Bird70 te rog sa nu ma jignesti eu nu consum alcool si deja simt ca lumea crede ca le stie pe toate puteai da un sfat la subiect si nici nu am spus ca,copilul meu moare de foame dar eu fumez Doamne fereste asa ceva nu se intampla pentru ca nu vreau ca copilul meu sa fie privat din cauza viciului meu stiu sa imi draia o pauzasc cat de cat banii,si rog un moderator sa se sesizeze nu se poate ca un om sa jigneasca asa pe ocolite,fiecare isi stie casa asta nu inseamna ca trebuie sa fim blamati fumatorii sunt oamenii care fumeaza si copii lor au tot ce le trebuie,nu trebuie sa jignesti un om intru-un mod asa gratuit foarte urat chiar ma simt jignita,nu judeca ca sa nu fii judecat...... |
Mesajul nu iti era adresat tie personal, l-am scris la modul general pentru cei care fac economii la copil dar dau banii pe tigari si alcool. Pentru mine asta este inadmisibil. Pentru altii este acceptabil. Ce sa faci, diferente de valori si opinii.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
maru spune:
io o sa fiu total off topic si imi cer scuze de la inceput
cam de pe la primele pagini am vrut sa intervin cu sfatul asta, dar am zis sa nu ma bag, sa las fata in pace, sa imi vad de viata mea...
grele, taica, dupa 18 ani de invatamant si de cativa ani cu sefa actuala, vreau sa ii zic si eu ceva alinei_satena:
te rog mult de tot sa iti recitesti mesajele dupa ce le scrii, (nu cred ca le scrii de pe telefon, unde e mai greu cu editarea, taste mici etc), sa editezi ortografic, sa incerci sa le faci lizibil.
inteleg ca ai terminat litere ori limbi straine si ca dai meditatii la engleza, oricum comunicarea e la baza, nu? Ori mesajele tale is tare greu de citit. Plus ca dau senzatia ca nu iti respecti interlocutorul...
again, scuze pentru off topic!
alina_satena spune:
fiecare ramane cu o impresie dupa ce citeste mesajul imi cer scuze daca asta este impresia pe care am lasat-o ca nu imi respect interlocutorul.Dar offf topic of course eu ceream parereri despre cum ne redresam bugetul dupa cei -25% nu sfaturi la gramatica cu scuzele de rigoare daca te simti jignita,si vorba cuiva de aici fiecare isi stie portofelul,eu si de la tigari am taiat drastic,de la haine,de la mancarea mea si a sotului si am taiat de la multe altele,asta asa ca aproape toata lumea sustine pe aici ca fumatorii vor doar tigari si etc,depinde de fiecare om in parte daca are vointa sau nu in a se lasa de fumat si nu este asa cum se spune ca vai ce usor este sa te lasi nu este nici pe departe adevarat,eu am incercat si nu am reusit mea culpaasta este voi face eforturi mai mari sa reusesc si daca are cineva sfaturi sau cartea aceea sa imi dea si mie un PM(cartea in sfarsit nefumator)
Bee spune:
Alina, tie pesonal nu ti s-au redus veniturile cu nici un 25%. Tu trebuie sa gasesti solutii sa va redresati in primul rand si sa economisiti mai eficient. Sfaturi ai primit, dar nu le asculti. De ce le mai ceri?