-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)
Raspunsuri - Pagina 27
liliac1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena Fetelor nu stiu cum v-ati lasat voi de fumat,recunosc eu nici nu am vointa stiu ca ma costa foarte mult pe luna tigarile,aici cred ca la mine ar fi economia cea mai mare,vreau si eu sfaturi |
Te gandesti ce-ai putea face cu banii respectivi.
Nu pot spune ca este usor...dar daca vrei intr-adevar sa stii ca se poate.
Uite, iti pot propune un fel de pacaleala cu tine insati: fumezi dimineata la cafea 1 sg tigara, apoi...iti propui ca la serviciu sa nu o faci (eventual joci solitaire in timpul respectiv) cand ajungi acasa, iti aprinzi una si...seara la culcare inca 1. Dupa 2-3 zile o scoti pe aia de la intoarcerea de la serviciu. Si..apoi pe cea de seara. Iti propui sa intri in pat langa sot parfumata fara sa mirosi SI a tutun.
Incetul cu incetul renunti si la cea de dimineata.
Nu stiu, este doar o propunere.
Nu zic ca este reteta perfecta. Eu m-am lasat brusc.
FAza cu pampersul...eu zic ca prea ne-am cramponat in astia de la DM. Daca Selene zice ca aia de la pufies ii sunt buni fetei si sunt rentabili ca pret...atunci sa ia de-aia.
As putea sa povestesc si eu cum am reusit sa scapam de pampers...dar imi dau seama ca nu-s toti la fel. O sa vad daca o sa am aceleasi rezultate cu baiatul.
Dar...totusi nu inteleg ce atata nebunie cu cele scutece de hartie acum cand se militeaza pentru scutecele Bio. Astea sunt confectionate in asa fel incat sa poata fi spalate.
Ar fi o idee: confectionati scutece. Sunt o gramada de modele pe net cu tot cu tipare. Iti trebuie o masina de cusut si putina indemanare. Si bunavointa, evident.
Mai, idei ar fi o multime.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
liliac1 spune:
Eu am scapat subiectul cu tubul de pasta de dinti.
Isi face cineva mila si de mine cu un link?? Senchiu, senchiu
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Bee spune:
Alina, te gandesti la tot ce nu poti lua de mancare pentru copil si iti piere cheful de tigari! Un pachet de tigari= 3 seturi de Danonino (bun, exemplul poate fi prost ales, dar sa zicem ca Danonino e o chestie pe care eu nu o cumpar fiindca mi se pare un rasfatz pe care nu mi-l prea permit- am 3 copii si un ar trebui sa iau 3x 4 ca sa le ajunga). "Cumperi Danonino la fata? NU? rusine! Din cauza tzigarilor nu poti sa-i cumperi!" Era o mostra de autoeducare. Nu mi-as permite sa-ti spun asta. Eu ti-am zis, sotul meu, care e providerul familiei (buuun, acum produc si eu, dar tot el e baza), stersat, muncitor, etc asa a renuntat la viciul si placerea lui!
Selene cred ca ti-am scris cel putin 3 mesaje lungi, pe care le-am sters, fiindca de fiecare data mi se parea ca-s prea rea. Ce sa-ti zic. Noi avem mai mult de 2 ani de strans cureaua si economii la maxim. Situatia la noi e diferita, veniturile mari, dar fiecare cu socotelile lui. cert e ca si eu fac naveta si sotul meu. Nu ne gandim deloc la comoditate daca putem face o economie. El are noroc cu masina de serviciu, eu pierd aproximativ peste 3 ore zilnic cu naveta. Asta este, alegerea mea, ma descurc. DIferenta in cazul meu este de mai mult de 2 milioane. Si uite asa nu pot fi eu doamna. Taxi? Niciodata in ultimii 3 ani (desi asta inseaman sa tarasc copiii dupa mine prin metrou si pe jos- bine, pe cel mai mic il car in spate). LApte de vaca la toti (diferenta intre laptele de vaca si laptele praf e la fier, nu la calciu), carne numai pentru ei (si noi nu suntem vegetarieni) in majoritatea timpului (cand avem musafiri, facem eforturi), iaurt numai la galetusa la un litru (in general iaurturile mai ieftine, nici nu au nimic nociv in ele). Recunosc, ca fac economii la mancarea noastra. EU la servici ma multumesc cu o cafea la automat (1 leu). Iar sotul, desi-l bat la cap sa-si mai ia mancare, nu are timp sa manance (cu cheta nu prea ai ce sa faci). Telefon, cartela. Aaa, cand am primit de la socrii bani de cadouri, am carpit pe unde ardea (desi au fost cu dedicatie pentru mine sa-mi mai iau una alta ).
Si mai e ceva, nu vad de ce v-ati muta neaparat intr-un loc cu rude sau prieteni. Daca ai un venit decent, poti sa-i vizitezi din Germania mai bine decat o faci acum din Braila. Daca am fi intr-o situatie dificila n-ash sta pe ganduri si ash pleca oriunde ne-ar fi mai bine (tara sau oras strain). Familia suntem in primul rand noi si copiii.
Nico23 spune:
citat din mesajul lui alina_satena Fetelor nu stiu cum v-ati lasat voi de fumat,recunosc eu nici nu am vointa stiu ca ma costa foarte mult pe luna tigarile,aici cred ca la mine ar fi economia cea mai mare,vreau si eu sfaturi |
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ioanadara Super. Nu vorbeste lumea degeaba pe aici. Eu tot de la subiectul ala incoace tat incerc sa merg in treapta de viteza superioara celei ce o consider de fapt normala pentru a economisi benzina dar inca sunt la faza cu incercatul pentru ca altfel creste viteza... |
Incearca si trepte inferioare. Studiile stiintifice arata ca la treapta 0 se obtine cea mai mare economie de benzina, si cica si organismul se inzdraveneste.
alina_satena spune:
Pt Nico23 am si eu cartea audio pe telefon in sfrasit nefumator,dar nu prea o ascultla tine a dat roade?Si ptr Bee eu nu yi mai dau fetitei mele iaurtuir ca face alerge nu stiu exact de la ce dar stiu ca face,si yi apar bube pe ea cu apa in ele,o mananca saraca de ea,nici sucuri,nici chestii care contin coloranti,nici mezeluri si lista lunga,la faza cu tigarile imi fac mea culpa,ptr ca eu nu am vointa,e foarte greu sa ma las daca nu imposibilsper sa reusesc.
ankalaura spune:
La mine n-a mers nene sa ma las cu incetinitorul. Daca nu mai luam tigari, ravneam de zici ca n-aveam aer. Era mai simplu sa ma abtin cand aveam tigarile in buzunar. Intr-un timp am impartit cu o colega, imi tinea ea tigarile, si imi dadea un anumit nr, eu la fel le tineam pe ale ei. Ea nu fuma de-ale mele ca i se pareau prea aromate (mentolate), eu nu fumam de-ale ei ca mi se pareau gretoase. In principiu, pentru ca stabiliseram o strategie, la inceput ne-a fost rusine sa cerem tigari peste nr stabilit, insa pana la urma am incalcat si regula asta, deci n-a mers.
A mers sa le las dintr-o data si gata. M-a ajutat faptul ca eram super ocupata si in firma nu se fuma. Si pana la urma le-am lasat, dar a treia oara a fost definitiv. In primele doua ture am recidivat dupa vreun an. Pe langa motivatiile legate de copil (mi se parea scumpa, o bluza, cu 30 de lei, dar nu mi se parea scump sa dau banii astia in 3 zile de fumat....), am adaugat si o motivatie personala (nici nu mai stiam de cand nu imi mai luasem un pantof fain, de exemplu, sau o poseta misto... dar lunar dadeam aceiasi bani pe tigari! Si mi-am zis... cum ar fi oare, in loc sa fumez, sa imi cumpar in fiecare luna cate o pereche de pantofi? Nu mi-am cumparat atatia pantofi, desigur, dar m-am lasat de fumat)
ioanadara spune:
Eu chiar nu am mers deloc cu masina noastra cat timp am stat in Bucuresti.Am folosit doar mijloacele de transport bine cunoscute chiar daca uneori imi era foarte greu din cauza carutului ce trebuia tot timpul strans la urcare si desfacut la coborare si repus bebe in el insa acum locuiesc in afara orasului si efectiv nu putem ajunge nicaieri fra masina.
Teoretic, pretul benzinii pe care o cumparam pentru drumurile zilnice la scoala si diferite activitati in orasul apropiat pe multi ani cumulat este mult mai mic decat diferenta de pret a apartamentului fata de unul in oras spune sotul meu, insa pe mine tot ma enerveaza ca se duc banii pe benzina.
La drum lung e adevarat ca punem multa o data dar nici nu consuma masina asa de mult cum consuma in fataielile astea zilnice.
Dar, oricum cu cat cresc copiii cu atat sper sa fiu mai aproape de treapta 0
Zilele trecute am vorbit la telefon cu o prietena ce este jurist intr-un oprasel in Nordul Romaniei la o casa de pensii.Mi-a spus ca a ramas cu un salariu de 7 milioane pe luna. Eu nu cred ca mai exista vreo tara in Europa in care salariul unui jurist cu vechime sa fie asa de mic. Pai eu cred ca sunt maheri in domeniul asta ce castiga mii de euro lunar dar restul, vai de ei.
Si noi la inceputul topicului ne intrebamm cum se traieste cu 1000 de euro de caciula in Romania (eventual 2000 pe familie daca sunt doi angajati) Vise...
ana l spune:
Ioanadara, se poate si mai rau. Azi am vazut la stiri ca la Primaria Iasi si la Consiliul Local Iasi sunt scoase la concurs posturi de jurist. Nu s-a inscris nimeni, caci salarul e 500 ron. Umilitor, jenant, degradant, in bataie de joc. Alte cuvinte nu mai gasesc.
Mediajust spune:
Ana si Ioana ( ce bine suna), nu i-as plange pe juristi deloc inaintea altora - de exemplu, a profesorilor.
Juristii apartin categoriei profesionale cu o mare mobilitate - leafa-i mica la buget (unde-i viata linistita, insa, nu-ti bati capul!), dar poti pleca sa faci consultanta pentru firme private (din 3-4 contracte traiesti foarte bine), poti intra in barou (care-i incape pe toti - mai trebuie sa-ti croiesti o reputatie ca sa castigi foarte bine, dar de foame nu mori clar), ca sa nu mai spun de magistratura (unde este pentru premianti, e adevarat, al naibii de greu - da' ce te impiedica sa devii premiant?!)
Dar bietu' profesor, daca mai are si o specialitate neinteresanta pentru meditatii (impozitate sau nu, ca tot discutam mai devreme) nu prea stie sa faca altceva.
Lefurile astea de mizerie ale juristilor bugetari fac munca usoara tuturor adversarilor lor, pentru ca in general raman pe aceste posturi cei "linistiti", si scade astfel eficienta administratiei. Pe de alta parte, exista lefuri frumusele la juristii cu functii (sefii de contencios, secretarii de CL sau CJ).
Oricum am ar, nu-s de plans cei care au o asemenea pregatire, dar se complac sa ramana pe pozitii platite prost in schimbul lipsei de bataie de cap. Poate sunt si exceptii, dar prea putine.