-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Din suma totala platita la after school, o parte din bani, cam jumatate se duc pentru masa. E 9-10 lei pe zi, si servesc doar felul 2 si desertul. E destul de consistent. Restul ajung in "buzunarul" scolii. De aici se plateste invatatoarea si se scad cheltuielile cu utilitatile.

hainute de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana l

Din suma totala platita la after school, o parte din bani, cam jumatate se duc pentru masa. E 9-10 lei pe zi, si servesc doar felul 2 si desertul. E destul de consistent. Restul ajung in "buzunarul" scolii. De aici se plateste invatatoarea si se scad cheltuielile cu utilitatile.

hainute de vanzare

ana, scrie-mi urgent adresa ta pe PM! Ti-am scris si la Bazar, nu stiu daca ai vazut... E surpriza motivul!

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

a mai spus cineva si mai repet si eu, solutii miraculoase nu exista.
exista insa solutii pentru orice, cu conditia sa fie aplicate. solutii care nu plac urechii si ochiului, dar daca se aplica sunt beneficii de pe urma lor.
cine vrea sa economiseasca, mai precis sa invete cum sa chelutiasca banii pe care ii are, trebuie sa pretuiasca orice lucru, chiar si cel aparent neinsemnat. si suma aceea mica, de cativa lei si aia e importanta atunci cand bugetul e limitat. neamtul se uita si la 10 centi! nimik la magazin nu costa 10 centi, dar adunat de ici si colo 10, 20 centi se fac cativa euro. si tot asa. daca salariul e mic, nu poti sa economisesti mult, sume considerabile. dar invatand sa economisesti cate putin iti va fi usor cand vei avea de administrat o suma mai mare.
eu recunosc ca n-am fost pusa in situatia sa economisesc sau sa intind de bani, cu toate astea am invatat ca e bine sa fiu atenta la cheltuieli. iau cu mine apa intr-o sticluta atunci cand ies in oras. fie vara sau iarna. cand timpul petrecut in oras e mai lung, de cateva ore, iau si ceva de haleala in rucsac. sa nu fiu tentata sa cumpar. a durat ceva, dar si copii au prins ideea. si imi place ca deja fac economii si sunt atenti la banii de buzunar.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Acum un timp in urma a mai fost un subiect si eu am prins o ideee buna,sa tai tubul de crema cand nu mai iese nimic din el.Si credeti-ma ca dupa ce-l tai mai este o gramada de crema inauntru.De atunci eu fac asa si chiar imi place.
Noi imprumutam de la biblioteca carti,dvd-uri,jocuri si ce mai gasim pe acolo dar de nu le ducem inapoi in timp util platim.Si uite asa ii explic io copilei ca am intarziat la biblioteca si copilul nu are chef azi,nu mäine..si ajungem intr-un tarziu cu ce am avut sa returnam si trebui sa platim 2,50 e.Ei...platim asta si apoi plecam la cumparaturi unde copila mea isi doreste flori.Flori pe care i le cumpar din supermarchet,nimic special ceva de 2 e buchetul, si acum ii explic copilei ca nu mai cumparam flori pentru ca am dat din vina noastra banii la biblioteca.
Obiectele sanitare,gresia,faianta si parchetul se cutara foarte bine cu otet alb.
Eu m-as oftica teribil sa cumpar ceva gen cosmetice si sa nu fie in oferta..deci urmarite ofertele si profitat de ele.
In casa,becuri economice,temp max 20 grade,tv nu folosim.
Merg mult cu bicicleta dar aici nu stiu unde e economia pentru ca au ruginit discurile de frana de la masina si costa o gasca de bani unele noi,deci mai bine fara masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramii spune:

Faza cu tubul de crema merge si la mine. La fel si cu pasta de dinti.
Fara 25% din salariu si cu o rata considerabila pentru casa, ceea ce mai ramane trebuie cheltuit cu cap.
Mai putine parfumuri,rujuri,haine,pantofi,excursii si iesiri in oras.
In rest,ne descurcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Pentru Laura25 imi cer scuze nu am vrut sa te jignesc cu remarca mea am vazut si eu reclama la acel site nu prea au cine stie ce informatii dar voi suna sa vad in mare despre ce este vorba,eu imi doresc tare mult sa o bag pe pitica la gradinita si sa ma pot angaja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Si cum tot stau si astept sa se trezeasca copila ma gandesc sa va mai povestesc cate ceva:
-nu mergem la locuri de joaca inchise unde se plateste,mergem in parc,padure,cu bicicletele,sa hranim ratele etc
-cand o duc pe copila mea la film sau teatru il iau si pe prietenul ei cu ea,asa au si parintii lui un pic de liber si nu platim nici asa mult iar data viitoare merge copila mea cu unul din parintii prietenului.Si mergem mereu cu sticla cu apa si cutia cu bucati de fructe dupa noi sa nu avem motiv sa cumparam.
-nu mergem la restaurant,invitam prietenii acasa si noi mergem la ei fiecare pregateste ceva bun si o sticla de vin asa ca ne simtim bine.

-noi suntem vegetarieni asa ca dam un pic mai multi bani pe mancare dar asta e ceva ce noi am hotarat.
-copila noastra stie ca nu tot ce e in magazin trebui sa cumparam asa ca la acest capitol suntem bine,nu o intereseaza sa ceara ce vede.
-nu ducem masina la spalatorie decat rar(e drept ca nici nu se murdareste)
-nu vorbesc la mobil,am unul doar pentru urgente si cartela o incarc de maxim 2 ori pe an.Sotul are tel de servici si ma suna el gratis pt ca suntem in aceeasi retea.Avem tel fix si tot ce sunam pe fix e gratis si exista si messengerul pt restul.
-si nu-s chestii pe care le facem din criza ci noi asa suntem obisnuiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

trisha, tot ce enumeri tu acolo faceam si inainte de criza... adica nu ne permiteam iesiri in oras, locuri de joaca acoperite etc etc
de aceea acum ne este si mai greu

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui trischa

Acum un timp in urma a mai fost un subiect si eu am prins o ideee buna,sa tai tubul de crema cand nu mai iese nimic din el.Si credeti-ma ca dupa ce-l tai mai este o gramada de crema inauntru.De atunci eu fac asa si chiar imi place.
Noi imprumutam de la biblioteca carti,dvd-uri,jocuri si ce mai gasim pe acolo dar de nu le ducem inapoi in timp util platim.Si uite asa ii explic io copilei ca am intarziat la biblioteca si copilul nu are chef azi,nu mäine..si ajungem intr-un tarziu cu ce am avut sa returnam si trebui sa platim 2,50 e.Ei...platim asta si apoi plecam la cumparaturi unde copila mea isi doreste flori.Flori pe care i le cumpar din supermarchet,nimic special ceva de 2 e buchetul, si acum ii explic copilei ca nu mai cumparam flori pentru ca am dat din vina noastra banii la biblioteca.
Obiectele sanitare,gresia,faianta si parchetul se cutara foarte bine cu otet alb.
Eu m-as oftica teribil sa cumpar ceva gen cosmetice si sa nu fie in oferta..deci urmarite ofertele si profitat de ele.
In casa,becuri economice,temp max 20 grade,tv nu folosim.
Merg mult cu bicicleta dar aici nu stiu unde e economia pentru ca au ruginit discurile de frana de la masina si costa o gasca de bani unele noi,deci mai bine fara masina.

mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

@trischa, cum reusiti sa rezistati la maximum 20 de grade in casa? Cand ne-am mutat la Braila, Daria avea 9 luni, in casa exact atat arata termometrul, 20 de grade, am zis ca e OK si am culcat copilul la temperatura respectiva, cand s-a trezit, era sloi! Sloi de nu te puteai atinge de ea, ca te lua cu tremuratul. La 20 de grade, noua ne trebuie doua randuri de haine in casa. La 22 de grade, cat avem acum, e numai bine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Si noi avem in ap. tot 19-20 grade si suntem foarte ok. Daca urca peste 20, deja mi se pare cald si simt nevoia sa stau in tricou cu maneca scurta.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput