-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Si mie mi se pare initiativa invatatoarei buna, atata timp cat nu se pune presiune pe copii si parinti sa participe la after-school.
Si nu se poate aplica peste tot, in primul rand din cauza spatiului din scoli. Eu in faculatate visam sa-mi deschid o scoala de meditatii, ceva in genul after-school (pe vremea aia nu eram asa englizati) dar uite ca nu s-a prins .... inca.

Edip, o singura observatie fata de suplinitori: multi dintre ei sunt suplinitori doar pentru ca nu sunt posturi titularizabile. Se da acelasi examen si unii au chiar note mari. Eu am fost ani de zile suplinitor cu note mari in fiecare an, dar nu erau posturi. Sunt si din aia cu note mici, recunosc. Dar iin general e prea mediatizata situatia acestora, comparativ cu cati sunt. Nu am vazut niciodata nici o stire cu cei care au luat note pste 9 si nu au post. M-am cam ambalat .... ma opresc.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Nu vreau sa intru in polemici despre invatamant dar ce-mi aflara urechile zilele astea. Peste doi ani dam copilul la scola si am inceput si noi sa ne interesam pe la cunostinte de scoala si invatatoare.
Sa nu o mai lungesc o cunostinta imi recomanda cu caldura o invatatoare super, aceasta invatatoare face dupa ore inca doua ore in care face temele cu copii, un fel de afterschool si sa cad de pe scaun taxa este 20RON/zi de copil si raman toti copii, aprox 20 .
Facem un calcul 20x20copii=400x20zile= 8000RON/luna .
Poate nu au toti invatatorii parte de asa ceva , poate numai la Bucuresti se intampla din astea, dar eu ii vaitam pe bietii invatatori de salariile mici pe care le au si pe ei ii doare undeva.

Un singur amendament aici:

- acei bani nu ii incaseaza invatatoarea doar pt ea.
Aceste aranjamente se fac numai cu acordul scolii ca doar in spatiul scolii raman copiii si taxa este un cumul de "chirie" si "salariu".
Face parte din autofinantarea scolii, se aproba in sedintele de consiliu, nu sunt bani bagati in buzunar pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui anya

O alta idee: stiu mamici care cautau un loc de socializare pentru copiii sub 3 ani, care nu sunt primiti la gradinita. Un atelier de pictura, abilitati practice, combinat evident cu joaca. Ceva la care sa participe mamici si pitici la inceput iar incetul cu incetul piticii sa invete "bunele obiceiuri" pt gradinita. Genul asta de activitate poate fi facut usor de o mamica care poate sa-si supravegheze si propriul copil in timpul acesta.

Anya

F. f. buna ideea si sigur se gasesc clienti. Marea problema in acest caz este insa spatiul. Daca ai un ap. de 50 mp, cu 2 camere nedecomandate eventual, unde mai faci atelier de pictura si socializare?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

ca sa nu mai zic cate autorizatii iti trebuiesc , daca vrei sa o faci legal..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:

Nu vreau sa intru in polemici despre invatamant dar ce-mi aflara urechile zilele astea. Peste doi ani dam copilul la scola si am inceput si noi sa ne interesam pe la cunostinte de scoala si invatatoare.
Sa nu o mai lungesc o cunostinta imi recomanda cu caldura o invatatoare super, aceasta invatatoare face dupa ore inca doua ore in care face temele cu copii, un fel de afterschool si sa cad de pe scaun taxa este 20RON/zi de copil si raman toti copii, aprox 20 .
Poate nu au toti invatatorii parte de asa ceva , poate numai la Bucuresti se intampla din astea, dar eu ii vaitam pe bietii invatatori de salariile mici pe care le au si pe ei ii doare undeva.

Aceste aranjamente se fac numai cu acordul scolii ca doar in spatiul scolii raman copiii si taxa este un cumul de "chirie" si "salariu".
Face parte din autofinantarea scolii, se aproba in sedintele de consiliu, nu sunt bani bagati in buzunar pur si simplu.

Parintii nu primesc nici un fel de chitanta pentru banii dati. Nu este ceva oficial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Gabi, in cazul asta e problema parintilor ca accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Meditatii la un nivel muuuult mai mic se fac si-n alte tari.
Eu am o matusa care ani buni a dat meditatii de engleza in Germania.
Privat exact ca in RO.
Nici ea nu dadea chitanta si nimeni nu-si mai facea probleme.

Munca la negru la nivel individual, foarte mic se practica peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:

Parintii nu primesc nici un fel de chitanta pentru banii dati. Nu este ceva oficial.

Pentru fondul scolii, paza si fondul clasei primesc chitanta ?

Nope si nici aia nu intra in buzunarul invatatoarei.
Si in cazul nostru nici al directorului.
Insa primim anual un raport ce contine si chitante despre cum si pe ce s-au folosit banii.

Se numeste autofinantare si noi, parintii, am fost de acord cu ea cand am semnat primul proces verbal la sedinta cu parintii.
Mai mult, cand am inscris copilul la scoala, pe insasi foaia de inscriere era stipulat ca ne asumam aceste obligatii financiare .

Nu erai de acord puteai cauta alta scoala dar momentan cam toate in Bucuresti functioneaza astfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Exista si scoli unde pentru serviciile de after school parintii primesc factura si chitanta, fondul clasei nu este obligatoriu, iar fondul scolii nu s-a mai strans de doi ani.

Din pacate suntem mult prea comozi, in loc sa protestam preferam sa acceptam tot ceea ce ni se cere si sa clevetim pe 'la colturi'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Iar ne abatem de la subiect si nu este bine,subiectul este despre cum sa economisim,nu despre politica nu despre tatal nu stiu cui care este in invatamant(no offence),nu despre scoli,nu despre cine plateste impozit sau nu samd.Deci va rog cei care vreti sa scrieti ceva care are legatura cu subiectul faceti-o restul numai scrieti doar asa de amorul artei.Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

Iar ne abatem de la subiect si nu este bine,subiectul este despre cum sa economisim,nu despre politica nu despre tatal nu stiu cui care este in invatamant(no offence),nu despre scoli,nu despre cine plateste impozit sau nu samd.Deci va rog cei care vreti sa scrieti ceva care are legatura cu subiectul faceti-o restul numai scrieti doar asa de amorul artei.Va multumesc

Ma scuzi, in povestea despre tata, era si o idee de economisire: daca ai o curte la tzara (la bunica, la matusa), pui 3 straturi si nu mai cumperi leustean din piata.
Tot acolo ti-am sugerat cum ai putea sa faci niste bani muncind ceva in plus, in urma unor cursuri de recalificare.
Nu e la subiect asta?

Mergi la inceput