Ghiocei de martie-aprilie 2009***267***
Raspunsuri - Pagina 9
Monnvas spune:
Azi m-am intalnit (pt chestiuni bazaristice) cu o tipa care are 6 copii. Nu mi-a venit sa cred. Arata superbine, ba chiar era si machiata un pic, aranjata, calma... O intreb aca nu e galagie mare in casa si-mi zice ca nu, chiar is cuminti copiii. No, io cred ca asta inseamna perspectiva relaxata...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
dyana27 spune:
neatzaaa


va servesc cu o
calda si bunaaaa
. si cu painica prajita
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA in OCTOMBRIE
mababei spune:
Neatza!
Pe picior de plecare dar cu boticul in cafeaua Dyanei
!
Dar inainte, sa felicit frumoasele sarbatorite majore: Sophiphi
si Gazulina


Anaan si pentru tine un
ca esti tare draguta!
Novus, cum se confirma plecarea, m-am si infiintat la usa casutei tale (postale
)
!
O zi frumoasa sa aveti
!
chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Oooo iar e rost de baut pe aici, inca 2 majorate !! ![]() ![]() ![]() SOPHIHI ![]() GAZULINA ![]() Sa fiti sanatoase frumoaselor ca in rest se ocupa de toate familiile voastre minunate !! ![]() ![]() ![]() www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) |
la multi ani si de la noi!
LMA si lui Dodo-pui si sotului, si la mai mare!
Broscuta mea tuseste putin, sper sa nu fie vreun crocobaur. I-am dat sirop de mugure de brad cu propolis (si alcool
)da cred ca jumate din lingura a dat-o pe linga Vin si io cu doua retete de praji pt voi, sint facute si rasfacute de mine, simple si gustoase. Una e pentru mamici si copii, cealalta pt tatici :)
Flan parisien
Ingrediente:
* 200 g de faina
* 150 g de zahar
* 4 oo
* 1 litru de lapte
* 1 zahar vanilat
* 80 g de stafide (facultativ)
* 30 g de unt
Faza tehnica pentru Flan parisien :
* Puneti stafidele in apa calda ca sa se umfle si sa se inmoaie.
* Topiti untul.
* Puneti faina si zaharul intr-un castron, zaharul vanilat si untul topit. Mestecati pina cind aluatul devine omogen. Luati litrul de lapte si diluati cite putin aluatul asa incit sa se faca ca o smintina subtire. Ajutati stafidele.
* Inalziti cuptorul la 180°C.
* Puneti aluatul intr-o tava inalta, tapisata cu hirtie cerata. Bagati tava la cuptor timp de 45 de minute. Prajitura se scoate din tava dupa ce s-a racit.
Prajitura fondant de ciocolata
Ingrediente:
* 200 g de ciocolata neagra cu cel putin 60% cacao
* 60-70 g de unt
* 100 g de zahar tos
* 100 g de faina
* 3 sau 4 oua, in functie de marime
* 1-2 linguri de ness
* o jumatate de pliculet de praf de copt
Realizare:
Se incinge cuptorul la 200-210 grade Celsius.
Se pune cioco rupta bucatele, impreuna cu untul, la foc mic, sa se
topeasca. Se supravegheaza sa nu clocoteasca (se mesteca des). Cind
s-a topit se ia de pe foc. Daca e o cioco de foarte buna calitate,
rezultatul va fi un amestec gros si lucios, care va trebui sa fie
putin diluat cu putin lapte (citeva linguri). Daca nu este tare gros
atunci nu se pune lapte.
Se pun ouale, faina, zaharul, nessul si praful de copt intr-un vas, se
amesteca si se adauga cioco topita si racita. Cind amestecul e omogen
se pune intr-o tava (de chec) cu hirtie cerata. Se baga la cuptor 18, 19 minute
din momentul in care cuptorul a ajuns la temperatura dorita.
Cel mai complicat e sa gasiti timpul necesar coacerii, in functie de
cuptorul vostru. Praji trebuie sa fie coapta pe dianafara si
curgatoare (adica putin lichida) la mijloc.
olishka spune:
Buna dimineata!!
Si eu pe-aici. Astept sa i se faca somn la pici, sa-l culc si sa ma bag la o baie luuuunga.
Acum se distreaza copios caci l-a pus Chiti pe o patura si-l plimba pe parchet
In rest este cam marait, cred ca de la raceala.
Eu sunt plina de nervi caci vreau sa-i fac aerosoli si nu gasesc o piesa de la aparat. Nu stiu pe unde am bagat-o
Alta de rezerva nu mai am si era un mic capacel.
Sa aveti o duminica frumoasa 
Olga, mamica lui David iepurasul 

simplyana_m spune:
Salut!
Trimis Mimi cu Bondocu' pe-afara si intru repede sa felicit sarbatoritii:
de ieri:
La multi ani, fam. Dodo!!! Sa va iubiti forever sanatosi si voiosi!
La multi ani, Eva!
La multi ani, Monica!
de azi:
La multi ani, Sophiphi!
La multi ani, Katherina!









http://www.lucamic.blogspot.com/
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Oooo iar e rost de baut pe aici, inca 2 majorate !! ![]() ![]() ![]() SOPHIHI ![]() GAZULINA ![]() |
La multi ani!!! 
Cum mai e Gazulina? A stat cumintica la aerosoli?

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chatonel [...] Flan parisien Ingrediente: * 200 g de faina * 150 g de zahar * 4 oo * 1 litru de lapte * 1 zahar vanilat * 80 g de stafide (facultativ) * 30 g de unt Faza tehnica pentru Flan parisien : * Puneti stafidele in apa calda ca sa se umfle si sa se inmoaie. * Topiti untul. * Puneti faina si zaharul intr-un castron, zaharul vanilat si untul topit. Mestecati pina cind aluatul devine omogen. Luati litrul de lapte si diluati cite putin aluatul asa incit sa se faca ca o smintina subtire. Ajutati stafidele. * Inalziti cuptorul la 180°C. * Puneti aluatul intr-o tava inalta, tapisata cu hirtie cerata. Bagati tava la cuptor timp de 45 de minute. Prajitura se scoate din tava dupa ce s-a racit. |
"Ajutati" vine ne la "ajouter"?



Fetelor, mi-ati redeskis pofta de bucatareala cu retetele voastre. Mie-mi place foarte mult sa gatesc, dar de cand cu bebe si mai ales cu shantierul, mi-a mai scazut din avantul artistic, din lipsa de timp. Plus ca mancarurile tre sa fie mai dietetice, sa pot da si la pitic... care oricum nu mananca... dar asta este o alta fatzeta a problemei.
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
Ilinca_M. spune:
LA MULTI ANI KATHERINA GAZULINA cea irezistibila, fermecatoare, isteatza si manechin de podium!!
Multumim de urari. Ce i-a mai placut crema de zahar ars! (eu am mancat si ieri, fierbinte, ca n-am avut atata rabdare s-o las la racit
...dar mie oricum imi plac chestiile fierbinti).
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata


