Ghiocei de martie-aprilie 2009***267***

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Anaan, Novus, imi cer scuze ca am ignorat apelurile voastre
Ramin datoare cu...ce vreti voi

Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian

Mergi la inceput

La multi ani, cu intirziere, sarbatoritilor care s-au chefuit pe perioada absentei mele
La multi ani si pentru cusca mea Ilinca! Sa ramii "per veshnico" tinara sispirituala si sa ne vedem curind (scuze ca, indirect, mi-am urat si mie ceva )
Magdy, La multi ani!

O zi buna tuturor

Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mababei

Rog fetele care au facut pasaport picilor sa-mi spuna pentru ce tip de pasaport au optat: cel temporar, valabil un an sau cel electronic, valabil 3 ani. A fost necesar sa faceti si cardul european de asigurare de sanatate atunci cand ati fost plecate in afara tarii? Sau o asigurare privata de sanatate ar fi mai buna? E posibil sa mergem in noiembrie la niste amici in Germania si ma gandeam s-o facem in echipa completa!

Mihaela, mama lui Calin Cristian, din 14 martie 2009

1) noi i-am facut pacasport electronic, valabil 3 ani.
2) asigurare de sanatate privata, pe hartie.

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame
Sa va povestesc cat m-am chinuit cu zaharul ala ce trebuia topit ca sa imbrace vasul pt crema de zahar ars???? Ohh, ma tot gandeam la Novus, care zicea ca-i simplu tare de facut . Eu am topit zaharul intr-o oala si apoi l-am rasturnat in vasul yena in care urma sa pun compozitia. Ce sa mai ung peretii....s-a intarit instantaneu . Nu am vrut sa pun vasul yena direct pe foc, pentru ca am mai facut asta in trecut, s-a crapat si apoi m-am taiat la mana cum v-am povestit zilele trecute. M-am riscat totusi, am pus direct pe flacara vasul, dar tot nu am reusit sa intind zaharul uniform pe pereti si mi-am bagat picioarele, am turnat compozitia si am dat la cuptor. A iesit

Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Nu-i adevarat! Se face foarte repede, si cu putine vase de spalat dupa aceea Eu am pus aceeasi oala in care am topit zaharul si la cuptor. Mai greu a fost la partea cu asteptarea... pana s-a racit si am bagat-o la frigider, ca sa pot manca, langa frigider

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Hola tufete cucuiete,

Scuze ca am fost "surda" si "muta" in ultima vreme dar trec printr-o perioada super nashpa, aparent fara motiv. Am fost si la medicul de familie care m-a diagnosticat cu "nevroza" si mi-a dat trimitere la psihiatru Prefer sa nu intru in detalii; oricum, ma simt coplesita si ma indoiesc ca Mama Psihiatrilor de-ar fi, mi-ar putea organiza mie timpul si sa-mi faca mincare si curatenie ca sa ma pot eu dedica lui Ian. Trec cam prin ce trece Olga: pur si simplu, simt ca nu ma mai descurc, ca nu mai fac fata indeletnicirilor cotidiene si ca singurul care are de suferit este Ian. De o saptamina am inceput o activitate care, pentru moment, ma tine ocupata de dimi' pina la ora 15. In acest timp, Ian sta cu sor-mea. Ian cind o vede, plinge instantaneu si nu mai vrea sa plece din bratele mele. Mie imi vine sa mor. CRed ca nici daca l-as duce la gradinita nu ar face asa urit. Eu ma simt cu miinile legate. Ma simt vinovata ca, poate, ar fi trebuit sa mai amin, pina Ian ar fi fost pregatit pentru gradi. Am luat, insa decizia asta SI pentru ca Ian a mai stat ocazional cu sor-mea (care are un baietel cu un an mai mare) si se distrau de minune iar Ian era incintat de compania ei. Sor-mea a ramas fara servici si mi s-a parut solutia ideala in toata nebuneala cu bona versus gradi versus mama nebuna acasa. (Fac o paranteza: atitudinea Georgianei mie mi s-a parut deplasata, ca sa golosesc un eufemism, desi Georgiana mi-e draga )
No, am facut un talmes-balmes, am fost si incoerenta si mi-am pierdut si ideile
Ca sa inchei, va mai zic ca simbata am avut nunta si duminica botez iar eu am ales sa stau acasa cu Ian; s-a dus numai Jambo, tocmai ca sa stau cu Ian; a fost ok dar azi cind a venit sor-mea....jale; mai rau ca intotdeauna, ii curgeau lacrimile siroaie, avea o disperare in priviri si ma fixa cu privirea cersind parca mila Colac peste pupaza, de cind am acest program, Ian nu se mai culca seara decit dupa miezul noptii; si asta-i un motiv de disperare pentru mine pentru ca sint constienta ca nu-i program normal pentru un copil de 1 an si jumatate. LUi ii e somn de pe la orele 21, ca de obicei dar, in ciuda eforturilor mele, nu adoarme
Hai ca v-am facut capul calendar cu tinguirile mele

Gina lu' Ian
Ian

ina, capul sus! nu trebuie sa ajungi la astfel de stari pt nimic in lume!
Daca lui Ian nu-i mai place cu sora ta, atunci ai doua solutii: incerci cu altcineva sau te ocupi tu de el (de-asta nu doarme el, de fapt, pt ca vrea sa fie cu tine, chit ca ii e somn de moare).
Pupici si tin pumnii ca sa gasesti solutia cea mai buna pt voi!
PS
Vazusi ca trebuie, totusi, o perioada de adaptare pt toti copiii care lipsesc de linga mami in timpul zilei.

Mergi la inceput

Chato, merci de incurajare; m-am gindit si eu la ce-mi zisesi tu, dar parca nu-mi vine sa-l las cu "straini", mai ales ca sor-mea e disponibila; in ea am 100% incredere; ea se stie juca cu el mai bine ca mine, e mai inventiva si mai rabdatoare si-l iubeste ca pe ochii din cap. Si Ian o iubeste; daca mergem la ei se joaca foarte frumos, DACA sint si eu prin preajma. La fel, daca se trezeste cu ea si EU NU SINT, nu-i bai, e vesel si rizator. In fine, mi-e ciuda ca eu nu pot CE ALTII POT: adica, cum pot alte mame sa faca si mincare si sa pastreze un minim de curatenie si sa aiba si copilul fericit? Eu ca sa-i pot oferi copilului "kestii normale" tre' sa fac jonglerii cu gatit/curatenie noaptea cind toti dorm; asta-mi creeaza frustrari, sint obosita non-stop, ma lamentez fara incetare, de parca sint prima mama de pe Pamint

Gina lu' Ian
Ian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:

Chato, merci de incurajare; m-am gindit si eu la ce-mi zisesi tu, dar parca nu-mi vine sa-l las cu "straini", mai ales ca sor-mea e disponibila; in ea am 100% incredere; ea se stie juca cu el mai bine ca mine, e mai inventiva si mai rabdatoare si-l iubeste ca pe ochii din cap. Si Ian o iubeste; daca mergem la ei se joaca foarte frumos, DACA sint si eu prin preajma. La fel, daca se trezeste cu ea si EU NU SINT, nu-i bai, e vesel si rizator. In fine, mi-e ciuda ca eu nu pot CE ALTII POT: adica, cum pot alte mame sa faca si mincare si sa pastreze un minim de curatenie si sa aiba si copilul fericit? Eu ca sa-i pot oferi copilului "kestii normale" tre' sa fac jonglerii cu gatit/curatenie noaptea cind toti dorm; asta-mi creeaza frustrari, sint obosita non-stop, ma lamentez fara incetare, de parca sint prima mama de pe Pamint

Gina lu' Ian
Ian

pai nu pot nici alte mame nu ai vazut ca se vaita fetele ca e dificil ? noi avem o tanti care vine lunea si in doua ore face casa luna. De mincare si de cumparaturi ma ocup eu, tati face ordine. Singura si fara ajutor nu ai cum sa le dai la toat de cap.
Ah, o precizare: am "restrictionat" si jucariile - u e nevoie de o mie, ca sa aiba ce insira; ii las numai ce ii place ei mai mult si restul sint strinse. Si ii convine f bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:

Anaan, Novus, imi cer scuze ca am ignorat apelurile voastre
Ramin datoare cu...ce vreti voi

Gina lu' Ian
Ian

Cu un zambet ramai datoare!

Nu pot sa scriu multe, ca-i fac mancarea guliei, da' nu poci sa nu zic repede-repede ceva:
1. Ina, de-aia nu se culca, fiindca vrea sa stea cat mai mult cu tine; am trecut prin asta, cand a inceput sa stea cu tanti.
2. Solutia pe care am aplicat-o eu, nu stiu insa daca se muleaza pe programul tau (eu ti-o zic totusi): cand a inceput sa vina tanti, o saptamana am stat cu ei ( bine, si acum stau, dar, de multe ori ma ascund intr-o camera sa scriu si el nu stie ca sunt acasa): in prima zi clipa de clipa, a doua zi cate zece minute ma duceam altundeva prin casa si il lasam cu ea, cand caraia un pic reveneam sa vada ca sunt acolo pentru el, si tot asa zi de zi, incat atunci cand am plecat in oras si am stat trei ore n-a fost bai deloc. Acum pot lipsi toata ziua, el stie ca ma intorc la el. Ideea e ca Ian se simtea bine cu sora ta si cu varul lui cand erai si tu prin preajma, deci, din punctul meu de vedere, trebuie sa-l obisnuiesti treptat cu lipsa ta.Sper ca am fost cat de cat coerenta!
3. Dupa mine, si va rog nu ma bateti, rutina statului cu copilul, poate da un drag de depresie de numa'-numa'; am gustat-o si eu si nu-i frumoasa deloc. Asa ca, Ina draga mea, incearca sa iti regasesti curajul, fa in asa fel ca Ian sa se simta ok in lipsa ta si nu te mai simti vinovata ca faci si altceva pe langa crescutul copilului. Pana la urma, starea noastra de bine duce, de cele mai multe ori, si la starea lor de bine!

Scuze de eventualele greseli, am scris in mare graba!

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Mergi la inceput

Am avut o mie de tanti la curatenie dar:
1. NU-mi place ca toate fusharesc, chestie care ma scoate din sarite (tot de la nevroza mi s-o fi tragind? )
2. Nu am cind sa le chem si noi sa nu fim acasa; si cu noi acolo, mi se pare ca ma incurca Am hotarit sa renunt pina Ian va merge la gradi si eu la scirbici. Atunci, o sa-mi iau care sa-mi faca si curat si mincare ca sa fiu o...doamna

Jambo, ma ajuta sau, ma rog, asa considera el, in sensul ca mai sta cu Ian, dupa oa 19. Doua seri pe saptamina merge la baschet, motiv pentru care, in serile respective, nu-mi pot lasa treburile in regula pentru a 2-a zi. In restul serilor, petrece timp cu Ian dar SA FIU SI EU IN ZONA De obicei, mergem la un centru de joaca sau la cumparaturi sau, daca nu-i foarte frig, la plimbare. Apoi, acasa, ne jucam toti sau facem baie sau...sau... dar sa fiu si eu cu ei. Daca ii las singuri, Jambo sta pe canapea si se uita la Tv iar Ian se invirte printre picioarele mele, tragindu-ma de izmene Urmeaza sa-i cer o intilnire ca sa clarificam/stabilim niste chestii dar nu-mi pun mari sperante.

Nu vreau sa par Gigi-Contra si sa aduc contra-argumente la sfaturile voastre dar, de-a lungul timpului, am incercat cam orice e omeneste posibil, fara rezultat; cred ca de-aia am ajuns in starea asta de frustrare si neputinta. Nu mai stiu ce sa fac, cum sa fac si cui sa zic

Gina lu' Ian
Ian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Hai sa zic si eu:

INA, sa stii ca nu esti singura mama cu greutati si restul suntem perfecte. In niciun caz!

Eu, de exemplu, cand doarme Vladimir (daca nu dorm cu el) la pranz nu fac nimic. Stau la calulator, citesc toate prostiile, ma pensez, imi fac dus, imi fac unghiile dar niciodata curat/mancare. Aveam o perioada cand faceam treaba cat el dormea si o luasem pe aratura cu pitpalacu'.

Curatenie-e impropriu spus. La vreo 2 zile dau cu aspiratorul si cu mopul la 3-4. Dezordine e tot timpul- mereu....haine si jucarii imprastiate.

Mancare nu pot sa spun ca fac. Fac si eu asa ca ILINCA. Mai mult de drag. Iar atunci cand fac ceva in bucatarie Vladimir e calare pe blatul de la bucatarie si imi impratie/mananca din ingrediente.

Asa ca, esti la fel de normala ca toate mamele.

si capu' sus!

Mergi la inceput