Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 10
aldaesme spune:
Eu nu am nimic impotriva copiilor care plang (acum) si nici macar in potriva parintilor care nu isi iau copii in brate daca le plang copii. Sigur stiu ei mai bine care e treaba. Eu stiu prieteni de familie care daca isi ridicau copilul din cos cand era in magazin si plangea se alegeau cu un copil care urla cu tot cu spame si incordari musculare...stiti voi, asa de nu il mai poti tine. De unde sa stiu eu care cum isi linisteste copilul.
Pe de alta parte EU nu fac NICI O GRESEALA cand e vorba de educatia copilului meu. Fiindca pur si simplu il cresc asa cum cred eu dupa instinctul meu de cuviinta. Faptul ca uneori pusca cu diverse studii e una, insa eu de citit prea mult pe tema asta nu o fac. E sigur ca vis-a-vid de un milioan, poate miliard de alte persoane fac greseli, ca daca ei ar fi in locul meu "ar face altfel", dar ei nu sunt in locul meu, nu au copilul meu asa ca EU NU FAC NICI O GRESEALA!
Daca Lorelei plange in magazin, o intreb care e treaba si cum o pot rezolva, dar EU nu accept la varsta asta smiorcaitul numai fiindca vrea in brate, peste doua secunde vrea pe jos si peste alte doua in cos si apoi iar in brate. NU, asta eu nu accept. Cateodata se intampla, face toata tura si dupa aia ramane in cos indiferent cat de tare isi lasa plamanii in exercitiu. Interesant e ca de regula se termina cu "AAAAAAAAAAAAAA, AAAAAAAAA, AAA, aaa, a, mami uite o pluna"
Mai are una noua, vrea ceva de pe raft sa manance, ii dau si apoi scuipa pe jos. Pai cum sa spun sa vina papa de la Roma sa se uite cum tipa Lorelei pana nu ridica de pe jos nu plecam de acolo. Fiindca stie bine ca scuipatul e o chestie care NU se face.
Deci da, v-ati prins, eu sunt mama sperietoare care nu greseste :)
va pup si va doresc sanatate,
Esme
Reallaura spune:
Lori si la noi in 2 zile se goleste frigiderul, oricat as incarca eu carutul la Auchan!! 
Cleo ce noroc ai cu asa fetitza mancacioasa!
Esme eu mai gresesc. Spun asta pentru ca imi mai pierd cumpatul si REGRET ca am facut aia sau aialalta. Ce bine ar fi sa pot spune si eu ca nu am nici un regret pt cum reactionez uneori
Simonix spune:
Salutare
Eu cred ca fiecare reactioneaza in felul ei la crizele copiilor, si de asemenea, copiii sunt diferiti, iar ca sa complicam si mai tare
momentele si circumstantele in care fac crizele sunt diferite
Eu nu judec mamici cu copii crizati, de altfel pe aici nimanui nu ii pasa, nu inteleg conceptul de "priviri rautacioase etc" in acest context. Eu si Dolores spuneam ca pe noi ne deranjeaza cand parintii par super indiferenti, cand este evident ca este un pattern deja, ca asa trateaza ei toate crizele si ca nu cauta deloc sa evite crizele sau sa le "indulceazca". Personal, o mamica fastacita in timpul unui tantrum (gen Lori
) ma induioseaza, ii zzambesc si incerc sa o incurajez asa din priviri ( si io been there, done that
), o mamica ce isi ia copilul in brate si se lupta cu el :d de asemenea, o alta care se indeparteaza de copil si il lasa sa se descarce dar este tot timpul acolo, atenta la copil - asta imi place. Adica na, departe de mine ideea de a zice ca "vai ce copii needucati
, parintii astia sunt vai de ei"
Apoi, nu discut fazele cu copii speciali, care au probleme, nu discut de mamele singure, depasite de situatie, care asa fac ele fatza pur si simplu, nu discut despre mamele cu trei copii dupa ele care au unul crizat si a caror atentie trebuie sa se imparta intre ei toti.
Recunosc ca imi place sa vad ca parintele face ceva cand copilul e in criza - orice
Lori - ceva similar am si eu cu fiu-miu cand ii pocneste pe altii
Mi-e rusine de mor 
Si desi aici niciodata nici un adult nu s-a suparat, din contra, toti m-au vazut suparata si m-au incurajat... totusi, nu pot scapa de jena asta si reactionez oarecum disproportionat, nu pot sa nu ridic tonul la al meu, sa nu il bruschez uneori, ii iau mana si il dau la o parte, dar simt oarecum ca sunt demonstrativa in gesturi, pentru a arata celorlalti ca EU dezaprob gestul 
OK, il dezaprob, dar cred ca as putea reactiona altfel, mai calm. La asta lucrez acum. pentru ca e o reactie in lant: eu ma stresez, ridic tonul, sunt foarte agresiva in comportament si Robert ma imita, sau se inraieste, ca sa zic asa. Am remarcat ca daca sunt caaalma si zen - imediat se potoleste si el. Pe bune ca copilul asta e oglinda mea. In tot ce fac, dintotdeauna a fost asa.
Inais - pai eu zic ca aici nu se prea lauda mamicile, ci pur si simplu "rporteaza" si asta e motiv de bucurie in genere. Ilinca a stat in picioare de la 6 luni parca
- yuupiii, ne-am bucurat cu toatele. Cand iasminutza o sa iti spuna prima poezie in FR sa vii sa ne spui, caci zau ca o sa ne bucuram. Eu recunosc ca folosesc forumul si pe post de jurnal
Sa stiu peste ani si ani ce imi trecea mie prin cap cand era Robert mic, ce si cand a facut prima oara... E mai fun sa scrii asa, in grup
sa relationezi, decat sa scrii intr-un colt singur. Nici eu nu notez perlele lui Robert - mai spun din ele pe aici. Si uite cum or sa ramana, caci altfel, de una singura nu ma invrednicesc sa le notez si s-ar pierde. Apoi, pe un forum mai afli o chestie interesanta, mai iti faci un prieten etc.
Cu franceza, si al meu incepe sa o rupa, cred ca pe vremea asta la anul nu o sa se mai inteleaga cu bunicii
Deja a inlocuit cuvinte, sau le spune cu accent. AVION - baga n nazal. In loc de Gata zice "C'est fini laptele/apa"
In loc de "Vino" baga un "Viens!" Mami, tati, viens - là. Si culmea e ca singur vine cu ele, noi nu ii vorbim deloc in franceza acasa. Am prieteni la Paris romani ca si noi care vorbesc dej copilului exclusiv in FR, cica sa o ajute sa se integreze mai bine la scoala (are 2 ani si doua luni fetitza). Personal cred ca nu are nevoie de ajutor, sigur la varste din astea mici se fixeaza rapid limba fr daca e dusa in colectivitate. Dar fiecare cu metodele lui. Iasmina va prinde suuuper supuuuuper rapid, a inceput deja
Dana - what ??? cum sa te plangi de silueta??? Deci esti o slabatura
Stai sa ma vezi pe mine dupa doua sarcini, daca reusesc sa fac un bebe2 - incep deja cu 10 kile in plus fatza de prima sarcina - am calculat ca daca iau in limite voi depasi cele 70 de kile 
La prima am terminat cu 64 de kile (sarcina de 37 de saptamani doar brrr) si tot mi se parea ca sunt balena hihi In fine ... Cu peripetiile tale pe Blue Air m-am amuzat si eu
Cunosc prea bine - asa ca de data asta am luat beletzi la TAROM pentru Craciun. Sunt curioasa cum va fi.
Pupici :)
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
gabitzam spune:
Simonix, am zburat de mai multe ori la Bruxelles cu Tarom si a fost super ok, n-am avut nici o experienta neplacuta. Si oricum aerop. Otopeni e cu totul altceva decat jegul ala de Baneasa. Oribil! Si eu am fost doar cu treaba acolo la aeroport, in zona tehnica, am trecut doar 10 secunde prin sala de asteptare, si tot mi s-a parut oribil!
Eu si Costi am rezistat eroic la cumparaturi cu amandoi copiii, dar ultima data, alaltaieri, a fost ultima data !! Deci nu mai rezist sa alergam dupa unul intr-o parte, unul in cealalta. Raducu se infinteaza la standul ala de la casa, cu gume si tic-tac, si isi umple mainile si buzunarele. La tanti alea care dau sa gusti astia doi ai mei se infiinteaza si nu se mai dezlipesc de ele pina nu iau o data, inca o data, inca o data... La casa nu vor sa dea ce au in mana ca sa ia casiera pretul. Si tot asa... Ocolim de la mare distanta zona cu jucarii, carti, CD-uri... Mai nou ocolim si zona de pasta de dinti si periute, pentru care Raducu a facut o pasiune arzatoare.
Am zis ca o sa mearga doar Costi cu unul din ei, celalalt ramane acasa cu mine. Astia mici ai mei cand sunt separat unul de altul zici ca sunt alti copii, cuminti si ascultatori. Cand ajung in contact unul cu altul parca explodeaza.
gabitzam spune:
Cred ca acum ati ajuns si voi sa intelegeti semnatura mea, aia cu razboiul de guerilla 
Simonix spune:
Ah, Esme, am si io o faza de care sunt super happy
Mi-l cresc singura si eu sunt singurul lui model permanent (io cu ta-su
). Nu exista bunici non stop pe noi (am redus vizitele la o luna pe an de bunica
) + niscai saptamani ratacite. Oricum, citind ce mai spuneau fetele dedpre achizitiile copiilor de la socri etc etc brrrr Macar al meu le are pe alea nashpa de la mine si gata
As face scandal rau sa imi vina copilul acasa cu texte luate de la nu stiu cine din anturaj, mai ales cand ce invatza este in totzl dezacord cu ce doresc eu sa stie si sa faca.
Lu' Robert ii place la cu:paraturi, dar nu mai mult de o ora, o ora juma. Sta in cos, ne ajuta la pus obiecte acolo, le aranjeaza, uneori ii dau cate o jucarie, uneori luam cos din ala de cupil, e ok. Daca vaz ca i se termina rabdarea speedez procesul, il trimit pe Bobo sa ia diverse, eu ies cu el (daca suntem amandoi), daca nu, renunt la chestii mai putin importante si mergem la casa. In weekendul asta vreau la Decathlon, la Cora si la magazine de haine multe - din fericire acolo sunt si restouri, jucarele, masinute si probabil ca la Decathlon o sa fim cu totii, apoi puza la resto de mancat, apoi Cora cu totii (copil tinut la raion de jucarii
) apoi eu la haine si ei pe la trenulete etc. O sa va spun daca ne-a iesit - e o zi intreaga de shopping si s-ar putea sa fie ca mult pentru el.
ESME, INAIS si DANA - ce faceti prin weekendul asta lung ? Eu am 4 zile libere 

Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Lorich spune:
Simo, belgiencelor 4 zile de weekend!! Super!!
Ce mi-a palcut cum a zis Esme , dar vb Lauritei eu n-am curaj sa afirm asa, mai sunt unele lucruri la care daca as da putin putin timpul inapoi as proceda altfel. Dar, DA...nimeni nu ar fi mai bun decat mine&tati sa-l creasca pe Robert!!! Nimeni, nicaieri, niciunde in Univers! ![]()
Simo eu nu ma simt fastacita, simt ca publicul ma face sa devin mai dura, cum ziceai si tu de tine. Si asta mi-e ciuda, ca daca eu nu fac asa in casa, de ce tin sa fiu asa ferma in public, de ce sunt influentata, cand de fapt e viata mea, familia mea...
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca
28+
Lilly79 spune:
simonix am uitat sa-ti raspund ca e ok daca aduci supo doar de sarbatori.La eventualele raceli de pana atunci ne descurcam cu ultimul supozitor ramas, cu inhalatii, aerosoli ![]()
Weekend lung? Si eu vreau.
doloress greturi nu mai am de ieri de la amiaza dupa ce-am mancat niste varza a la cluj acra-acra si crede-ma ca acum le vreau inapoi.Si ma tot intreb de ce nu mai am greturi, daca e ok.Parca vad ca iar ajung ca la Julia sa ma duc mai des la eco.
Noi cand avem zi de shopping (adica cumparaturile saptamanale) avem 2 variante(depinde ce chef are tati
).Eu ma duc repede la carrefour si umplu cosul, si in timpul asta Julia il alearga pe tati prin mall, ba la carusel, ba la masinutele alea care te leagana, ba la miniblu unde au o masuta cu lego si construieste acolo (pana ne-or interzice si noua accesul aici ca intram, ne jucam, dar nu cumparam nimic
).Si apoi de obicei mancam (Julia e tare incantata ca-i pun in farfuria ei tot ce i se pare bun de la noi din farfurii).In zilele cand ramanem toti 3 impreuna, mergem pe la carusel, masinute, etc si-apoi la carfur, si Julia sta in cos si ii mai dam cate ceva in mana gen jucarie sau ce i se pare ei interesant, dar le lasam inpoi pe raft ca se plictiseste repede de ele.Iar in zona cu cascaval vrea si ea guste ce vede, si-apoi bineinteles "mai vleeeau" ![]()
In general nu mai avem crize la cumpataruri, ci doar daca mergem vineri seara riscam crize din cauza oboselii.
Marti seara i-am spus si Juliei ca am un bebe in burta si mi-a cerut albumul ei cu poze de cand era bebe si la mine in burta.Am crezut ca nu a inteles ca e alt bebe.Inainte de-a adormi a zis "mami, mai stii cand eram mica la tine in burta?".Aseara am intrebat-o ce-am eu in burta si-a zis "alt copilas", deci a inteles numai ca nu i se pare ei acum asa de important.Am intrebat-o ce crede ca ii baietel sau fetita si-a zis baietel ![]()
Mai trebuie sa mai lucrez si eu ceva.
Weekend placut ca nu cred ca mai intru maine.
Si nu uitati sa schimbati ora ![]()
Lilly
7+ , mami de
Julia (30.05.2008)
aldaesme spune:
Simonixul noi n-avem plan da' io fac tort
Si eu tot 4 zile am si inca n-am sunat-o pe pretty ca o nesimtita ce sunt. Sper sa imi iasa in aceasta seara. Orice vizita la noi e binevenita evident cu o anuntare prealabila. Sambata ar trebui sa dam pe la Brussel dupa pachet, ne-am facut abonament, dar cred ca il las doar pe al meu...ca io fac tort...da?!
Apropo ieri ne uitam la poze...singurul copil pe care Lorelei il recunoaste din spate, din profil, sau doar dintr-o bucatica de corp e Robert. Mor de dragul ei cand o aud "Robertel dat cadou plastelina lu Lorelei". Plastelina aia deja e toata de aceeasi culoare ![]()
Urmatorul pe lista recunoscutilor e Alex, asta m-a surprins, mai ales ca ne uitam la poze de la ziua ei nu de la experienta biscuiti de la Dana si totusi mi-a atras atentia ca "Mami Alex sare in casuta lu Lorelei".
Iar noi nu ne uitam des la poze, asa o data la doua trei saptamani ![]()
Sa vedeti ce rapida sunt si eu, ca tot vorbeste Adriana de cumparaturi de iarna. Am luat cadourile pentru copii din grupul nostru, singura care nu are inca intreg cadoul e Lorelei fiindca ei de Craciun ii cumparam o bicicleta, d-aia adevarata din Germania si inca nu am ajuns la ea. In rest toti au si ea are cadoul si de Miculash (mos Nicolae). In plus si hainutele pentru cei carora am hotarat ca le tricotez ceva sunt aproape gata. Cred ca e prima data ca sunt asa rapida. Mai ramane sotul...iar el are si zi de nastere, norocos zau asa in decembrie.
In brad anul asta am hotarat ca atarnam putine globuri, facem biscuiti de pus in brad, coloram conuri cu vopsea argintie si aurie si intensificam si mirosul de brad cu aceasta ocazie si ne facem globuri din nuci si mere. Conuri sunt aici langa mine berechet
, nuci am primit gramada si mere...noa...mere.
Felicitarile tot asa vor fi, anul asta nu le mai facem din poze ci de mana. Am luat deja ustensilele si o sa o las pe fata sa se exprime artistic, cred ca o sa fie super...uite asa o sa avem aproape doua luni de lucru manual ![]()
esme
ian_feb2011 spune:
Esme, Esme, Esme!!!! cum faci alea de pus in brad? Biscutii .... ce idee...oricum tu esti mereu plina de idei