Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 9
Reallaura spune:
neata
ms Ali de cafea.
Ilinca mea tot cu tuse, din pacate...simt ca mor mi-e mereu frica sa nu dea in pneumonie, asta e...
DImineata am mancat gauffre. de ce nu pot si eu ca tine??? de ce???
Inais bine ai aparut! sanatate lui Iasmi si felicitari pentru vocabularul francez!
Doloress daca asta e deosebirea intre Canada si Ro, pai atunci nu exista! Si in Ro trebuie sa te lauzi, sa umfli, sa lasi modestia deoparte.Daca poti. Sau daca nu, o pila buna si se rezolva.
Adriana vreau si eu cumparaturi la Viena!! Pai ce, si la noi vine Craciunul!!
Lilly felicitari pentru eco...wow...aseara visam ca eram inainte de a treia cezariana si aveam emotii...
Lorich spune:
Neataa...
Laurita sanatate Ilincutei! Pai, mergi s-o asculte dr.; eu pana nu fac asta nu ma pot linisti si parca dupa ce-mi zice ca e ok la plamani..parca imediat trece si viroza. Ce amuzanta ai fost cu "o pila buna si se rezolva" dar e asa de adevarat...
Adriana sunt verde fosforescenta!!! Spor! 
Lily ma bucur ca e totul ok, ca ai auzit mimimioara!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca
28+
jozsaerika spune:
buna fetelor,
Adriana te invidiez
(desi nu am fost niciodata la Viena)
ce delicat este subiectul legat de crizele copiilor :(
Eu chiar am o pereche de copii cu care poti foarte greu sa faci shoping sau mai bine spus cumparaturi obligatorii mancare, detergent etc....Daca ar fi sa calculez de cate ori am auzit " daca ar fi ai mei i-as educa eu"
"stapaneste-i doamna" "nu puneti mana"
....ohooo de multe ori
.Si, da , parca si la noi la unele persoane incep sa se vada schimbari in bine (Doamne' ajuta).
Nici eu nu stau indiferenta daca ei plang sau fac criza dar -mai rar- am avut si noi situatii in care a trebuit sa o las sa se linisteasca singura
.De ex noi suntem mari mancatori de inghetata si mai ales in vara dupa parc mergeam la noi la "Alimentara" si au o masa cu cateva scaune si acolo mancam toti 3 cate o inghetata...asta a continuat si in toamna cu toate ca a venit frigul doar ca ma fost doar eu si Bea (Norbert este la scoala) si intr-o zi Beatrice s-a gandit sa isi mai cumpere ceva dulciuri..am lasat-o sa isi ia Tic-Tac si o caramea ...apoi a inceput frenetic sa isi ia diverse nimicuri care sunt pe laga casa de marcat...i-am explicat frumos ca nu le putem lua ...ca deja aluat suficiente ca o sa ne doara burtica daca mancam mai multe (e ca la ea nu tine ca le luam apoi le ascund...ea nu se lasa pana nu le mananca pe toate
...si nu uita cate si-a cumparat
) ...ca si maine vom veni si vom lua restul...ea nu a fost dispusa sa inteleaga /accepte asta si incet a inceput sa urle si s-a trantit pe jos in magazin plangand dupa ce o perioada sarea si urla
..erau clienti in magazin care mai de care cu comentarii mai "dragute" (asa e la noi nu se pot abtine
)asa ca am scos-o din magazin cu forta pe sus
si in fata magazinului s-a mai trantit pe jos o tura prin noroi
...m-am pus ghemuit langa ea si i-am explicat cu calm din nou ca azi nu putem lua mai multe dulciuri si ca maine vom veni din nou sa luam...dupa 2 minute s-a linistit si am plecat pupandu-ne si fericite parca nimic nu s-ar fi intamplat
.
Cand sunt impreuna ai mei se alearga/ catara pe cine stie unde...se mai imping unul pe altul mai se cearta ..mai urla etc...
In fiecare zi mai invat cum sa gestionez una alta si evident gresesc si eu mult ![]()
Beatrice inca umbla fara caciula- nu o suporta de nici un fel- si zice ca nu ii este frig (au fost vreo 2 situatii cand mi-a cerut ea caciula deci cred ca stie cand ii este frig sau nu)...inchipuiti-va comentarii peste tot mai ales ca eu sunt friguroasa si aveam basca
.Am si eu emotii legate de caciula ![]()
Am scris o gramada 
inaischiar te rugam sa o lauzi 
Lilly felicitari pt samburel 
...sa ai o sarcina usoara.
va pupam pe fiecare
Erika
Reallaura spune:
Lorich am fost la dr vineri, dar era ok, tusea rar. Acum deja are 7zile de tratament, tuseste des si productiv si nu stiu ce i-ar mai putea da, aia e.
Jozsaerica Mai, ce de dulcuiri mancati voi! Eu daca sunt singura cu Mirci cand face crize ne intelegem f bine, dar daca e si Ilinca e mult mai nasol, nici eu nu am rabdare, nici el nu cedeaza si nu asculta...
Ali am terminat punga cu gauffre. De ce??? DE ce????
DanaH spune:
dada, si eu am vazut schimbari in romania in ceea ce priveste unii parinti. sunt parca mai relaxati, mai deschishi. era o mamica la carturesti care vorbea asa de frumos cu fetita ei.. alexandru chiar a simtit nevoia sa intre in vorba cu ele, sa ii spuna ca are si el cartea aceea, ca are alta carte cu dinozauri. ce sa mai zic, taica-su intreg: vorbeste cu toata lumea, nu ca mine, mutulica. sper sa ramana asha.
ins chimb, la faza cu caciula pe cap... poate ca am umblat eu int impul saptamanaii, cand erau doar bunicile sau bonele in parc, dar zau de nu transpiram numai cand ma utiam la copiii aia ce incotoshmanitzi erau. si cate priviri dezaprobatoare mi-am surprins, ca odo era cu capul descoperit si chair deschisa la geaca. nu mai spunc and i-am scos geaca de pe ea ca era soare.
dar nu vreau sa generalizez, sunt epste tot oameni si oameni, am vazut si copii fara caciula, si alergand in hanorac in loc de haina groasa de iarna. eu cred ca numai bunicile si bonele strica imaginea :)
ce ma bucur ca sora-mea o tzine pe fiica-sa chair mai dezbracata decat odo :)
inais, lauda-o, laud-o, ca ai pe cine. si da, asa este cu copiii, ei se adapteaza mai repede decat noi. cat despre invatzat limbi strine, la fel; ei nus e gandesc cum e corect gramatical, plus ca invatza nevoile lor. pupici la mica frantzuzoaica!
Adriana, fericito, bucura-te! nu am fsot,d ar am auzt ca Viena e raiul cumparaturilor. sa en povestesi de prada.
Laura, uff, imi apre rau de tusea Ilincai. Si alex s-a trezit dimienatza tshind rau. nici nu mais tiu ce sa ii fac. ce mai face sis? nu ami da pe la noi?
alysh, mama, da' tu aratzi nemaipomenit de bine. mor de ciuda, zau. eu nu arat nici acum, dupa doi ani de la sarcina asa ca tine.
ce imi place cand scrii tu seara, lasadu-l pe vlady in cada, care striga la tine...
si noi i-am purtat peste tot pe copii, de voie sau nevoie. mai fac crize, dar nu cu tavaleala pe jos. sau cel ptuin nu odo, alex a mai facut cateva, dar treceau f repede. in general rezolvam cu luatul in bratze si indepartat de motivul crizei, timp in care explicam ce si cum. la odo, crizutzele se rezolva cu lasat pe loc, indepartat (noi) cativa metri, dupa care strigat sa vina sa o prindem in brate, fie noi, fie alexandru. si uite asha, din plans da rapid in ras.
pupici si fug la munca, ca am carca azi. dar chef ioc.
Poze
Poze noi
Lorich spune:
Si noi il luam si l-am luat pe Robert peste tot cu noi, inclusiv la cumparaturi, ca nu avem cum altfel, chiar nu stiu cum va fi cu 2, cred ca o perioada va pleca tati cu o lista de cumparaturi cu 100 de detalii, ca sa fiu sigura ca ia ce trebuie ![]()
Ce ma enerveaza pe mine foarte mult la mine e modul in care ma simt cand e o criza de asta in locuri publice; ii inteleg pe alti parinti, alti copii, nu judec, eventual nici nu ma uit, insa in rarele, recunsc, crize facute de Robert (una urata rau in auchan, din vina noastra ca era prea obosit) ...mai, mi-e rusine de mooor, imi vine sa intru in pamant. Mi-e ciuda de mor pe mine ca port sechele si prejudecati din trecut, ale mamei, poate (desi eu nu-mi amintesc sa-i fi facut ei vreodata vreo criza in public...cred ca stiam ca e un mare NO, NO)..nu stiu de unde le am, c anu le vreau, incerc s ama lupt cu ele, dar ma enerveaza ca asta imi schimba cumva comportamentul fata de copil si nu e corect. Adica...acasa ma comport intr-un alt fel la crize... vb, explicat, ignorat cand e cazul... iar in public mi se ridica sangele in cap, mi-e rusine de mor, as intra in pamant, nu actionez in vreun fel negativ fatza de el, insa in sufletul meu nu mai am atata intelegere cat am acasa.
O sa incerc...tot incerc sa nu-mi mai pese de priviri, sprancene, soapte etc... dar recunosc ca inca mi-e greu.
28+
Reallaura spune:
DAnaH hai ca si tu esti slaba, te-am vazut in poze cand au venit fetele la tine. Unde sunt poze de la naseala? Cu Sis nu stiu ce tot face, ma enerveaza ca nu mai da un salut
Lori noi am mers peste tot la cumparaturi cu amandoi, de cand era Ilinca mica. Niciodata nu o lasam ca cerea san si nu avea altcineva in afara de mine
Dar e mult mai greu, adevarat. Unul fuge dupa Mirci si unul impinge 2 carucioare, unul cu scoica Ilinca, altul cu cumparaturi...
Eu nu as fi renuntat sa merg in Auchan. asta e shoppingul meu deocamdata
cleo78 spune:
eu am mare noroc la cumparaturi! dar mare noroc! ii place Marei mai mult ca mie
. Bine, la noi decurg repede, tati sta la coada la puiu rotisat, mama ia carne din raftu de refrigerate, tati intra pe culuaru cu iaurturi, io pe celelalte 2 apropiata dupa unt, cascaval si lapte dulce, si in 30min deja am terminat. Mara tine minte ca sa luam piine,s i ne repeta de 10 ori, pana ii punem o piine in brate, apoi ii luam 2 pungi de fufuletzi, la copii: pampersi+lapte praf-deci stim ce vrem, si gata. Plus ca mergem dimineata, la 9 dim. nu e coada, sa apuce sa se plictiseasca la casa. A, si noi o punem in carutzul mare, si alergam cu el prin magazin, tati alearga si se urca pe el si se da shui cu fata prin magazin...ce mai, dixtractie!
Cand e coada, o lasam pe Mara langa standul cu cascaval, unde mai dau gratis niste gagici bune cate o bucatica de branza/cascaval. Ei, si o suim in picioare in curutu de cumparaturi, si le cere "MAI VLEAU!! MAI VLEAU!!!". O tanti a ras ca mai mare reclama nu le poa face nimeni, decat Mara mancand cu pofta...dar noi murim de rushine, pare cupilul flamand (desi dupa falcutze, evident ca nu e sub-alimentat).
Cica si la gradi, termina toti de mancare, si Mara
"MAI VLEAU!!".
Ce vrei, Mara??
"CEVAA!!!"
M-am vazut cu Magnetism. Tii, e in luna 6 si juma! cand a zburat timpul asta?? II vine fifitza acushi acushi acushi!
Lorich spune:
Robert nu vrea in carutul de cunparaturi!!! Nici sus in locul ala, nici varsat..nicicum. Noi il luam pe cel sport cu noi, insa de fapt, lucrurile stau asa: tati sta cu el la raionul de mobila din carrefour, unde baga o calareala pe canapele, paturi, scaune, mese, in dulap, sub dulap....am zis ca pana la urma ne pun aia sa cumparam..daca or verifica camerele video..o s aconstate cum un copil, acelasi copil calareste totul o data pe saptamana.
A, mie nu-mi reuseste sa cumpar o data la 2 sapt....oricat as cumparata...tot e gol frigiderul vineri.
28+
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorich Robert nu vrea in carutul de cunparaturi!!! Nici sus in locul ala, nici varsat..nicicum. Noi il luam pe cel sport cu noi, insa de fapt, lucrurile stau asa: tati sta cu el la raionul de mobila din carrefour, unde baga o calareala pe canapele, paturi, scaune, mese, in dulap, sub dulap....am zis ca pana la urma ne pun aia sa cumparam..daca or verifica camerele video..o s aconstate cum un copil, acelasi copil calareste totul o data pe saptamana. A, mie nu-mi reuseste sa cumpar o data la 2 sapt....oricat as cumparata...tot e gol frigiderul vineri. Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca 28+![]() |
Hihihi, in Cora din SUn plaza, a fost raion cu mobila de gradina: casuta de copii, topogan, leagane, din astea. De cate ori mergeam: ramanea tati cu fifi acolo, si io veneam cu bratele pline. Acum au desfiintat raftul ala, si au pus din sept. caiete. O fi din cauza ca Mara le calarea si le-a uzat?
era un banc la un moment dat, cu un magazin care da o scrisoare sotiei anuntzand-o ca nu o mai primeste ca sotul a facut:
- mutat anuntul cu Atentie, ud pe jos
- pus alarmele in buzunarele altora
- vorbeste singur printre rafturi etc
O sa primim si noi pt ce face Vic. & Mara