Licurici de ianuarie-februarie2009(122)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Porumbita, cand esti patron e alta treaba. Noi cand am avut firma noastra am lucrat si 48 de ore incontinuu, fara somn, si destul de des, dar unui angajat nu-i poti pretinde mai mult decat contractul pe care l-ai semnat cu el si din cate imi amintesc, acolo sunt stipulate si orele pe care le poate lucra un angajat.

In Romanica patronii isi imigineaza ca angajatii trebuie sa munceasca mai mult decat contractul si pe gratis, dar profitul nu-l impart cu angajatii, in fine... aici sunt multe de spus, mai ales ca eu am lucrat in multe locuri cand eram tanara, pana m-am prins cum sta treaba si ca nu eu trebuie sa plec, cand ceva nu merge bine intre mine si patron, de pilda...

evindet ca e alta treaba cand lucrezi pt tine (insa eu am lucrat f mult si pana acum 4 ani ca angajata pt ca asa e felul meu de afi)

insa ref la partea bolduita eu sincer m-am saturat sa tot aud cliseul asta; pt ca e un cliseu ca multe altele

nu contest ca sunt si astfel de patroni (asa cum sunt si multi angajati care nu stiu cum sa frece menta mai tare sau se fofileaza si se dau loviti cand iti lumea mai draga sau considera normal sa stea pe net in timpul orelor de lucru)

eu in juru meu vad si am cursanti " patroni " care muncesc nene de le sar capacele; ca de ei mai depind si altii si responsabilitatea e uriasa;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

De mult imi statea pe creier ca am la semnatura numai povestea Ioanei. In sfarsit am postat-o si pe a Nadiei, acre era scrisa de muuult dar nu avea final

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Porumbita,dar nu e un cliseu deloc,dar deloc..se munceste pe moca,se sta peste program mult..k uite asa ziua se face de 13,14 ore si uneori mai mult,sambetele devin zile lucratoare si tot asa:)Zau ca nu e cliseu si daca tu ai lucrat mult si ai facut-o pt tine e ok..scoti si profit si eu as munci la fel,dar..sa bagi aproape 300 ore de munca intr-o luna si sa iei acelasi salar,nu-ti mai vine sa spui k e cliseu..:)Chestie traita pe propria piele..asa sa nu zici ca e din auzite
Ma scuzati k m-am bagat in discutie,nu am chef de polemici si nici nu e vreo acuza la adresa Porumbitei,era pur si simplu o mica interventie..care ar fi trebuit sa sune cam asa..daca tu nu ai trait o asemenea experienta nu ins ca nu exista:)
Va pup si va doresc toate cele bune.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

leditia da nu contest ca sunt si situatii din astea,pe bune, stiu ca sunt
insa nu cred ca ar mai trebui generalizat

in fine, nu intentionez sa intru intr-o polemica pe tema asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Porumbita,se generalizeaza in momentul in care un om munceste f mult peste alea 8 ore prevazute in contract,munceste si in weekend si nu e platit..si se invarte sa zicem intr-un cerc unde oamenii fac aceeasi chestie..si nah,ai tendinta sa generalizezi,pt ca te vezi pe tine,pe sotie/sot,mama,tata,frate/sora,neamuri,prieteni,vecini..si parca cumva iti vine sa generalizezi din moment ce nu vezi persoane care chiar stau 8 ore la birou si lucreaza la patron..ca la stat,e alta treaba,desi am inteles ca nici acolo in unele institutii nu se mai tine cont de cele 8 ore....
Nu contest ca nu exista patroni buni,care tin de angajati si inceaca sa fie si angajatul multumit si el multumit ca patron..insa eu nu am dat de ei,ba dimpotriva si nu as vrea sa vin aici si sa povestesc prin ce-am trecut noi anul trecut si ce abuzuri se fac si cate si mai cate...si de firme mari,cunoscute,nu asa..cumva ti-ai schimba parerea..si inca cum,mai ales cand ai vedea cati patroni pun in pericol viata angajatilor cu buna stiinta...
In fine,nu intru in polemici,nici nu-mi sta in caracter,cumva am vazut ca tu crezi ca e un cliseu,cand multi dintre oameni,acum chiar foarte multi,in vremea asta de criza..traiesc ''cliseul' ala si inghit pt ca nu au ce face.
Si gata,ma opresc aici cu acest subiect...eu va citesc zilnic,cu scrisul stau cam prost,stiu..insa mi-e drag de toate.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

SALUTARE FETELOR!!!

Iar scriu in mare viteza...ca dsoara doarme mult mai putin decand suntem fara suzi si adoarme greeeuuu.Dar tare ma bucur ca am scapt de ea si nici nu-mi vine sa cred

ANUC multzam pentru vestea cu Euroclinic, aflasem de ea si cica ar fi vorba de o scutire de 2800 ron.

PATRICIAeu ii dau Clarei doar un singur fel de mancare, ca oricum papa si painica si mi se pare suficient.

NATY eu i-am dat anul acesta Clarei de 3 ori antibiotic pt rosu in gat si amigdalita purulenta, pentru ca altfel nu-i scadea febra neam.La interval de 2 luni ea avea probleme in gat.Acum i-am dat(la sfatul pediatrei) pentu imunitate locala cu un spray nazal si vad ca deja au trecut 3 luni si nu am mai facut rosu in gat.Multa sanatate Nadiei.I-ai dat pana la urma antibiotic???

ANDRE_EAsa sti ca si eu eram stresata de faza cu suzeta (si inca mai sunt nitzel ca sa n-o apuce dorul cand o va vedea pe sor-sa).Era foarte dependenta de 2 bucati nu de una.Imi pusesem in plan s-o dezvat la anul, dar pentru ca mi-a dat ideea cu ata o prietena, am zis de ce sa nu incerc.SI A MERSPur si simplu ea nu a mai vrut-o ca eu i-am dat-o cand cerea, incerca sa o bage in gura, se stramba cand dadea de ata si o lasa jos (de fapt, le lasa ca am procedat cu amandoua la fel in acelasi timp).

MICOLAmultumim frumos.Muulta bafta la dr, vei vedea ca totul va fii bine.

AMR 4 SAPT.Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Aaa....si sa va mai spun ceva:

AZI NE MUTAM IN FORMATIE COMPLETA IN CASUTZA NOASTRA
Sa dea Dzeu sa fie totul bine.Mi-e teama de cum v-a reactiona Clara, ca s-a mai mutat o data in casa bunicilor unde am stat toata vara.

Va pupicesc pe toate si va dau un semn, dupa ce ne instalam netul.

AMR 4 SAPT.Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

Mergi la inceput

cadia da, i-am dat.
Si Nadia tot cu doua suzete umbla, de altfel si numeste suzetele "doi". Eu o las in pace deocamdata, n-am nervii sa ma ocup de dezvat acum.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Si asa Nadia

Mergi la inceput

Hei, claudia, asta chiar e veste mare! Sa fie intr-un ceas bun!

NOI

Si asa Nadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Naty,am citit povestea Nadiushei cu ochii impaienjeniti de lacrimi...si m-a si motivat sa incep s-o sciru si eu pe a noastra...
sa va traiasca amandoua florile si sa va aduca multe bucurii!

Mergi la inceput