Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 16
rodyka spune:
isabela mea iar e cuminte azi...a papat si a dormit o jumate de ora dupa si acum e cuminte in fisher... asa ca am avut timp si sa fac un dus, si sa termin mancarea... imediat ajunge sotul, mai tarziu la cumparaturi... ce-mi plac zilele de sambata!!!
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
crispro spune:
Si al meu pare cuminte azi... a mai dormit o ora, am dormit si io o jumate... ce bine a fost!!! A papat 210ml... am ramas masca... fara chinuiala, fara plansete... si acum sta cuminte in fisher, io ma uit la dansez pt tine...
Ma uit la el cat e de fain si de scump!!! Dupa ce papa si e satul, lasa titi si se uita la mine si rade cu gura pana la urechi, lapticul i se prelinge pe obraz... Asa e de fain! Ma topesc... mai nou, in timp ce mananca, nu ma uit deloc la el... cum vede ca ma uit, se uita direct in ochii mei, si rade cu gura pana la urechi, si nu mai vrea sa pape... asa ca dupa ce mananca ne distram. Si il vad si pe sot cum cauta sa imi fie bine, mereu ma intreaba "ce pot sa fac sa te ajut?", mereu se ofera. Mi-e drag de el, ca e om bun... mereu zic ca is o norocoasa sa il am langa mine si sa ma suporte cu toate toanele mele, ca am si io destule... el e foarte calm, nu se enerveaza niciodata, nu se cearta cu mine... nu stiu cum de are atatia nervi pentru mine... Iar azi noapte, pe la 6, dupa ce am dat copilului sa pape, am zis ca dorm tot in camera copilului, ca se tot foia, si sa nu tot fac ture... SI am mers in dormitor, l-am pupat pe sot, ca imi era drag, si a zis ca daca vreau sta el cu copilul, sa mai dorm io... Era prima data cand mi-a zis asa ceva... No, ma laud si io...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro mai nou, in timp ce mananca, nu ma uit deloc la el... cum vede ca ma uit, se uita direct in ochii mei, si rade cu gura pana la urechi, si nu mai vrea sa pape... asa ca dupa ce mananca ne distram. |
asa e si cu isa, uita ca e la san ptr papa si are chef de dragastenie . nu stiu cat papa de vreo 2-3 zile, ca biberon n-a mai luat deloc, nici cu lm nici cu lp... sper ca seara nu e agitata si plange de foame ca solutii n-am daca ea vrea doar titi...
vezi cristina ce sot bun ai , trebuie doar sa-l lasi sa se implice mai mult, ca el vrea! bravo lui!
_
Mycya spune:
Crispro ce ma bucur ca totul e mai bine in toate. la mai bine in continuare
eu am pus fata pe pat sa doarma si o ora jumate nu a spus nimic asa ca eu am pus la spalat, am si intons rufe, am dat cu aspiratorul sters praful si am facut si niste snitele pt sot, ciorbita o fac pe seara ca tre sa ma duc sa cumpar legumele. super sambata sper sa apuc sa fac si o baita in pauza de masa a sotului sa ma mai relaxez
Mami de Andra Maria 02.08.2010
rodyka spune:
am mai facut una: am luat o lingurita mica si i-am dat isabelei laptic cu lingurita, daca bibe nu mai vrea! si uite-asa am terminat 30 ml si inca 30!! parca dintotdeauna a papat doar cu lingurita!!! oare tot asa va fi de pe-acuma?!?! mi-e asa de draga cum lipaie lapticul, dar n-are rabdare pana ajunge iar lingurita la gurita, ea vrea sa vina continuu... inca nu stiu daca am facut bine sau rau, cel putin acum stiu ca a papat ceva, o gustarica intre mese...
_
Mycya spune:
Rody si a mea papa cu lingurita laptic chiar in cap anterior spusesem ca i-am dat 20 de ml si ca era f incantata, a mea sa obisnuit cu lingurita de la siropuri si stia bine ce tre sa faca
am facut si baita mult dorita dupa am adormit fata si am avut timp sa stau si cu sotu pana a plecat iar la servici .
acu ma pun la somn daca reusesc ca ma cam doare capu.
Mami de Andra Maria 02.08.2010
Roxana_Theo spune:
Buna ziua fetelor. Am intrat si eu putin sa vad ce mai faceti. Noi am iesit putin la plimbare astazi pentru ca in Bucuresti a fost vreme foarte frumoasa. Profitam de asemenea ca este si mama la noi si ne mai da o mana de ajutor. Sotul este tare ocupat si din pacate nu ma poate ajuta cu mare lucru. Il ia in brate pe cel mic cand plange prea tare si eu nu reusesc sa-l linistesc sau ii da sa pape cand nu vrea sa pape la mami in brate. Insa asta-i tot si se intampla mai mult in weekend sau seara dupa 8-9 cand vine acasa.
Rodyka, te inteleg prin ce treci. La noi a fost si mai rau. Dupa ce a implinit 2 luni a avut cateva zile in care nu mai voia sa manance decat cate 20-30 ml la interval de cateva ore. Si am incercat si cu lingurita, si cu seringa si el urla din ce in ce mai tare. Apoi cand terminam eu, incerca sotul meu sa-i dea cu biberonul; si apoi mama. Si copilul nu avea nimic. Ne-a spus pediatrul sa-l lasam in pace. Ca el mananca cat are nevoie. Si ca daca sare peste cateva mese, ni-i problema. SA-i dam ceai, pentru a fi hidratat. Ca daca tot insistam, o sa capete teama si va manca din ce in ce mai greu.
Si asa am facut. A fost dificil. Aproape ca plangeam de fiecare data cand nu voia sa mananace gandindu-ma ca iar nu va lua in greutate. Insa copilul era vesel, se juca, doar ca nu-i era foame. Dupa ce l-am lasat in pace, a inceput sa manance conform nevoilor lui.
In cazul nostru pediatrul a avut dreptate. Sper ca experienta mea sa te mai linisteasca putin.
Scuze ca m-am intins atat.
Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo
larissa_79 spune:
Bun...deci eu n-am intentia sa intru in nici o polemica pentru ca pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Am avut si eu nebuloasele mele, am trecut prin "focuri". Acum insa mi-e foarte clar nu am de ce sa duc nu nimeni nici o discutie in contradictoriu. Plus si simplu am raspuns Biancai la o intrebare ce mi-a fost adresata mie. Probabil ca a vrut sa stie ce crede biserica despre asta si de asta m-a intrebat pe mine. Altfel cred ca ar fi pus intrebarea pe general.
Eu n-am de ce sa ma explic de ce cred cum cred si nici nu o sa o fac. Va pot spune doar atat....punctul de plecare a tot a fost desertaciunea lumii acesteia. Mult prea putin..o clipa. Azi esti maine nu mai esti. Mi-a fost greu sa cred ca suntem doar atat. Am plans la gandul ca voi muri, ca e totul prea putin. Fiecare trecere a timpului ma durea...ca un ceas ce ticaie in fundal. Culmea ca totul, fiecare clipa ne duce mai aproape de moarte iar noi fugim de acest adevar. Ori...am cautat...am gasit vesnicia, promisiunea mantuirii in ortodoxie, am citit mult, avem un parinte duhovnic, am un sot care e in biserica cu mine. In timp a venit si intelegerea, dragostea pentru cele sfinte, nadejdea vietii vesnice etc etc. Eu nu cred ca exista fericire fara Hristos. Fericire adevarata!
Dar...ca sa nu mai starnesc polemici, Bianca, daca mai ai intrebari iti voi raspunde pe PM. Iti simt deschiderea...si poate ar fi bine sa iti gasesti un parinte duhovnic ortodox.
Legat de relatii in timpul sarcinii nu sunt considerate pacat. Este mai mult o recomandare a parintilor pentru ca, copilul sa se nasca mai putin patimas. Se crede ca, copii ai caror parinti nu au avut relatii in timpul sarcinii sunt mai putin patimasi si inclinati spre pacat ( ma refer la acea ardere de dinainte de casatorie etc). Oricum totul se face doar cu acordul sotilor iar sotul mai puternic cedeaza din dragoste pentru sotul mai slab. E mai mult de zis. Oricum nici sa nu te gandesti ca fetita a avut probleme din acest motiv. In nici un caz! Doamne ajuta!
De altfel nici nu vreau sa intru in polemici. Otilia mi-e foarte draga. Pe celelalte fete ce au raspuns legat de acest subiect le cunosc mai putin. Si da e cum spune Rodica, contraceptia in sine e pacat... dar sunt situatii si situatii nu se pot da verdicte. Bine ar fi ca fiecare crestin ortodox sa aiba parintele sau duhovnic care il va calauzi cu toata dragostea pe drumul mantuirii. Nu stam noi aici pe forum sa judecam una si alta. Noi le avem fiecare pe ale noastre. Aici schimbam pampersi etc
Cristinuta, mi-e tare drag de tine. Ai asa o inocenta care mie mi-e tare draga. Cred ca si sotului tau. Ai pus sampania la rece pe diseara?
Legat de fiecare familie are ritmul ei. Nu este o reteta si cel mai grav e comparatia. Oricum cel mai importanta e intelegerea si mi-e tare drag de sotul tau care te-a asteptat. Asta e o adevarata dovada de iubire. Asa e si sotul meu. A asteptat pana am fost eu pregatita si acum e mereu e atent la nevoile mele. De altfel in aceasta perioada nici nu se atinge de sanii mei pentru ca sunt ai lui bebe. Mie mi-a placut tare gestul asta al lui...pentru ca eu in lunile astea de inceput mai intai de toate ma simt mamica si apoi sotie!
Blumblee, ei draguta azi am comis-o rau cu bilute de ciocolata si prajituri ca am primit pachet de la mamica mea draga!
racusorule, pe unde esti?
Fetite dragi va multumesc la toate pentru urarile adresate lui Nectarie. I le transmit. Acum urla in Fischer de exemplu. Ufff
oana, m-am bocit si eu la prima sarcina de numa. Acum am stiut ce ma asteapta si sunt mult mai relaxata! E foarte important sa mai iesiti si voi2 pe undeva. Noi mai evadam din cand in cand.
Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/NectarieLuna3#
rodyka spune:
roxana, . eu ma ingrijorez doar ca in timp nu voi avea lapte suficient sa-i satisfac ei foamea, ce bine era daca refuza de la inceput biberonul, eram obligata s-o pun mai des la san...
larissa, , iti inteleg si respect principiile. eu de-a lungul timpului am luat-o pe un drum mai ocolit, parca e asa greu sa mai stii care e drumul cel bun...
_
crispro spune:
Ei, hai ca am trait s-o citesc si pe asta - Nectarie urla in fisher... deci si copiii cuminti mai plang cateodata...
Cand va aud cum va dorm bebeii ziua cu orele, nu-mi vine sa cred... Al meu doarme maxim 2 ore toata ziua, si alea in reprize de cate o juma de ora... ca nu apuc sa fac nimic...dar in rest e cuminte, ce sa zic... acum vreo luna cred ma miram de Matei al Oanei ca doarme putin peste zi, io ma laudam pe atunci cu un copil ce dormea cate 2-3 ore odata, de minim 2 ori pe zi... Asa mi-a trebuit, ca prea m-am laudat... Nu-i bai, ca isi revine si piticul meu, mai creste, si o sa aiba cat de cat un program... Azi l-am tot tinut afara, ca poate doarme, l-am tinut in brate, cum ii place cel mai mult... vezi de treaba... o juma de ora de somn... Acum doarme in brate la mine... cand se trezeste facem baita...
Rodi, si io ii dau bonisan cu lingura. am incercat si laptic, dar merge greu... am stat pt 5 ml de mi-a venit acru...
Larisa, da, e foarte rabdator sotul meu... Si imi face mofturile, si ma asculta. E tare bine sa stiu ca ma pot baza pe el in orice. Si vad cum lupta pt mine, inca de la inceputul relatiei, dispus sa renunte la orice si oricine pt mine. Mi-e tare drag de el si de multe ori ii zic ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap ca il am alaturi...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze