E toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (199)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Ileanna o las in casa cu chilotei si pantaloni si ii atrag mereu atentia ca nu are pampers si cand ii vine sa faca sa ceara olita sau la wc.Inca nu a scapat pe ea....dar cum ii pun pampersul imediat face .Si eu m-am gandit sa mai aman operatiunea aceasta dar ma enerveaza ca umple pampersul imediat,urina miroase groaznic,ii miros si hainele cand se trezeste dimineata.Sa vedem cat ma vor tine nervii...
O zi buna va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Tecky pai ... de ce i-l mai pui???
Eu zic ca ai deja un rezultat clar. Fata ti-a demonstrat ca a facut pasul 1 si ca poa' sa se tina. Clar asta face cata vreme imediat ce ii pui pampersul face pipi. Deci ... nu face pe ea. Numai ca se pare ca are nervii mai tari ca tine .
Ceea ce e normal , las ca o vedem noi cand o avea in jur de 30j de ani si un copil pishacios si bataus hihi. Se da ea mare acu' ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ileanna am priceput ce zici cu eu sunt si cu schimbatul si al meu zice asta, asas eu ce vrei sa fac.
Nici eu nus fan multa lume la noi acasa, adik na imi place sa vina lumea in vizita si etc da nu turma de copii de dim pana seara.
Eu acuma am pb cu vecina ca na ale mele stau la ea ca ii dau bani deci nui pe gratis si na nu ma deranjeaza sa vina si fetele ei pe aici sa se joace da ea se auto invita cum a facut intro zi si i-a zis lui fiicasa mai mare ca pai poti merge la R acasa sambata sa faceti cupcakes. Adik sa mai si gatim nu numai sa se joace, faza e ca daca as sta acasa si as freca menta nu m-ar deranja dar in wknd e sg data cand suntem toti acasa si eu am mai multa treaba decat in timpul sapt ca in timpul sapt nu apuc sa fac nik casnice rufe, curatenie, etc a meu vine numai seara tarziu sta juma de ora cu fetele si le ducem la somn si na ma cam deranjat autoinvitatul asta de genul ca daca ale mele merg la ea, desi platesc si nu ea sta cu ele ci femeia care o are angajata, ea poa sa le trimita pe ale ei aici cand vrea, cu toate ca ea are femeie in casa care are grija de copii tot timpul si ea cu barbatsu ies in oras merg la restaurante filme si etc numai ei doi. Pt noi wknd e sg data cand putem fi impreuna ca a meu nu ajunge acasa la 5 cum ajunge al ei si pac ne suim in masina si mergem la cina romantica saumai stiu eu ce. Nu ca o invidiez, dar ma deranjeaza ca poa sa zica mai uite ma gandeam dum daca esti acasa sau ai timp sa vina fetele pe la voi si etc, da nu ea zice de fatza cu fetele da nu intreaba ci zice lasa Alicia ca samb mergi la R si faceti impreuna cupcakes. Na acuma astept sa vad daca gasim pe altcineva din sept anul viitor ca o sa fie munca mai multa trebuie si duse dim la scoala fetele si apoi luate si etc deci creca desi nu vreau tre sa gasim ceva gen dadaca sa vina la noi acasa. Uff greu bre cu childcare asta, daca nai mama/bunica/matusa sau ceva available.
Tecky pai de ce ii mai pui pampers? Il pui ziua sau numai seara la somn? Ca daca zice ca se tine si apoi cum ii pui pampers face in el poate se tine ca stie ca vine pampersul. Odata ce l-ai scos nu-l mai pui, decat la somn sau ceva.
Eu cu asta mica nu ma agit de nici o culoare cand o vrea o sa executam si operatiunea asta acuma facem vanzare la nappies inca. A cerut de doua ori la toaleta ca o vede pe sorasa si ca merge noi zi de zi a incercat a stat a vrut jos si gata.
Fug la proiecteca tot zic ca ma apuc si tot gaasesc scuze sa nu si trebuie neaparat sa le termin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Tecky- doua intrebari. Prima: a facut vreodata la olita? Sau face pipi numai cand ii pui pampers. Daca asta e situatia, copilului ii e frica sa faca la olita si se tine, ceea ce e rau poate crea probleme mai tarziu. Deci trebuie amanata operatiunea pentru ca frica asta de olita/wc sau de sensatia de eliberare dupa pipi, trece cu varsta. A doua intrebare: cum adica miroase pipi urat? Pipi care miroase foarte urat din cate stiu eu e semn de infectie urinara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Biri da. Cam asa Sper sa vina cu varsta nene ca asa cum e acum are sanse mici sa reziste. In fine, probabil ma considerati intr-o ureche, are numa' 5 ani

Fixuri: hmmm, fixurile pe care le am sunt mai mult legate de mine decat de ele. Dar, ofc, daca taraie picioarele ii spun, mana pe hartie cand scrie, nu vorbi cu gura plina, la faza cu toalele fac cam ca Mada, dar eu una consider toate chestiile astea ca facand parte din educatie si nu neaparat fixuri de ale mele.

Despre noi ce sa mai zic, ultima zi fara tati, simt ca-s intinsi nervii la maxim, nu stiu nene cum fac familiile monoparentale, da' io nu-s taiata din asa aluat. Sunt extrem de tensionata cand sunt singura, desi multe functioneaza mai bine si sunt mult mai organizata, ideea ca s-ar putea intampla ceva si sunt singura cu ele ma terorizeaza.

In fine, e clar ca azi sunt obosita de mor. De dormit nu pot dormi...carti nu mai am, TV nu am rabdare sa privesc...si afara ploua!!

Ma duc sa ma bag intr-un colt, poa' ies cu un outlook mai pozitiv de viata

V-am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

JJ mi se pare normal ca te deranjeaza comportamentul vecinei. E chiar purcea totala. Ori pur si simplu nu realizeaza si crede automat ca vietile voastre sunt cumva la fel. Ca unii nu isi iau timp sa se gandeasca putin la omul X ca sa vada exact situatia lui (atat cat se vede evident). Probabil femeia e atat de automata ca nu ii pica fisa (asta ar fi varianta draguta, pe care o preferam celei de purcea ).
Ar fi o varianta sa ii zici verde (ca ai dreptul): nu te supara madam da' io sunt singura cu copiii, doar stii ca nu are cine sa ma ajute si am carul de treburi ramase nefacute din timpul saptamanii. Dar varianta asta nu merge atata timp cat iti lasi copiii la ea chiar si contra cost. Ca odata ce faci atmosfera ... nu mai conteaza detaliile, treaba nu merge si mai ales cand sunt implicate creaturi din astea mici.
Alta varianta ar fi sa te intampli la un small talk cu ea si sa ii dai niste info despre existenta ta: adicatelea esti la studii si cand vii acasa le iei de coada ca nu ti le face nimeni, iar in we mai abitir si abia abia le descurci cat sa mentii nivelul decent ... nu mai mult. Poate se prinde asa, ca nu exista termen de comparatie intre voi din punctul asta de vedere: al libertatii si miscare si timpului disponibil.
A treia ar fi sa o faci pe disperata o data cand o mai trimite pe fi-sa si sa zici: vaaai, de data asta nu pot, hai sa amanam ca azi chiar nu pot sta de una singura cu 3 copii si sa fac si curatenia / spalatul / gatitul etc etc. Pentru ale mele imi iau raspunderea ca le mai las si nesupravegheate dar ... nu mi-as permite pentru copilul tau. Poate se prinde asa .
Iar daca e purcea ... atunci nu mai conteaza ce faci: ai o problema.

Mda ... pe asta cu nimeni sa te ajute si sa ajungi sa te rogi sa ti se faca un serviciu decent cu banii in mana ... o stiu. Orice ai nevoie, tre sa scoti banul si tot te trezesti luat de prost. Si **** si cu banii luati .

Mergi la inceput

Mada nu stiu nici eu cum reusesc si da si eus la fel ca tine, cu ele toata ziua desi am nervii pe atza si snap cam rapid dar suntem organizate si merge totul struna. Dar na e bine sa stii ca at the end of the day vine si jumatatea. Off greu bre greu cu plecarile astea la voi. Pupam trupa.

Mergi la inceput

Ileanna da mai eu i-am mai batut apropouri bre is asa busy si aia si aia. Pe mine ma distreaza ca ea zice da e ok sa vina ale tale la mine ca pe ea o doare undeva ca sta pe canapea si tot femeia aia se ocupa de copii de fapt, o duce pe aia mica sio schimba, le pregateste papa si etc si ea sta la tv pe canapea, deci na, scuzama. Asta in wknd adik daca e un play date ca in timpul sapt ea nu-i acasa femeia aia se ocupa de copii. Na sincer nu as fi luat optiunea asta ca stiam ca o sa iasa cu figuri da daca nu mi-am permis dadacele ca na am facut o economie de 70 de lire pe sapt, ceea ce nui de ici de colo.
De aia zic ma zbat sa gasesc pe cineva gen femeia ei sa stea cu noi sa ne ajute sau cineva care e dispusa sa vina dim si dupa amiaza, na complicat oricum ar fi fost tare buna o bunica, da na nu avem asa ca we do it the hard way.

Edit: sa iexplic ca eu numi duc copii la ea in wknd ca pricep si eu ca vor si ei family time si etc da la ea nui asa la ea wknd e motiv sa scoata copii sai parcheze la altul ca nu-ti imagina ca ea sta cu ele aici aaa nu le lasa si imi zice sunama cand sa vin sa le iau. Pe cand eu ii dau bani ca le tine la ea si alerg cu limba de-un cot sa vin la timp si in zilele cand is acasa eu le iau si pe ale ei de la scoala si etc. Deci na...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ileanna
andreea eu nu inteleg cum se poate trai cu 3 copii si sa nu devii nebun cu acte in regula. Nici cu 2 ... . Toata admiratia!

mama gandacelului Vladut , 08.07.08

Da' cine zice ca nu's?Actele imi lipsesc ,ce-i drept;si toata lumea ne zice ca suntem nebuni,dar in variante mai soft,gen "curajosi", "de admirat",etc.E frumos,e si greu,dar in momentele in care imi vine sa o iau la fuga,ma duc si trag "aer" adanc in piept,ma calmez si o iau de la capat.Nu ma plang (mi-e frica sa nu-mi arunce cineva o replica de genul "tu ai vrut-o"),si pt asta ma mai trezesc si eu,ca si Mada,cu inca unul-doi pe cap,ca deh,pe langa 3 te mai pui la unul in plus?Dar,asta's eu Sa-ti spun si partea frumoasa?
1.Theo si-a luat un "animal de casa" inedit:un melc;de fapt 2,ca poate facem crescatorie,si "daca mor,ni-i da noua sa-i macam"(citat de la ea).Acum 2 zile surpriza: a FUGIT melcu'!!Tragedie,suparare mare.Luni dimineata l-am gasit la scoici. Or fi avut vreo petrecere,eu stiu?
1.Discutie intre mine si fiu'meu cel mare aseara:
el: - mami,pis-pis!
eu: - ce e aia,mami?nu inteleg!
el: - pis,pis!
eu: -pisica?(ca isi facuse simtita prezenta si "marele gri" prin camera)
el: - nu,pis-pis,a flaaare!si o zbughese dincolo,cu pantalonii pe vine,direct la ghiveciul cu flori.Noroc cu tat'su,omu' potrivit la locu' potrivit ,ca mi-a salvat floarea de la udat.
Asta e noua lui forma de a ma scoate din mele: stalceste cuvintele,il spune pe "l" in loc de "r" (deci,nu bravo,ci blavo);spune "s" in loc de "sh",etc.
3.Aris e un bb ideal.Mananca,doarme,s plange numai cand e murdar;in rest e cu gura pana la urechi tot timpul si gangureste.

Acum zi si tu,ce sa nu-ti placa?

Trimit asta si revin

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Anka,ceea ce ai enumerat mai sus,sunt reguli de buna purtare .Cu fricile,am trecut si noi prin faza cu "monstrii" de sub pat,dar au disparut relativ repede.Am discutat,am incercat sa aflu ce si de ce o sperie,am facut dferenta intre imaginatie,desene si lumea reala si gata. pt "Fecioara" si felicitari pt mascota.Avem si noi una la scoala,si imi place sistemul asta,ii simuleaza si ii determina sa invete/salucreze bine numai ca sa vina cu Fritzie/Fritza acasa.Si apropo de modul de adresare,Theona si colegii o sriga pe inv pe nume,ceea ce e super misto,a creat o relaie e prietenie,si toti copiii invata cu drag;nu le e frica de note sau mai stiu eu ce,ci de faptul ca se supara Alina pe ei.Eu sunt .

Mona,daca imi permit si mie o idee .Un sport nu l-ar atrage pe Cris?Eu sunt de parere ca ii disciplineaza,ii invata sa lucreze in echipa,plus avantajele asupra dezv fizice si psihice.Apropo de asta,am descoperit niste cosuri de baschet in apropiere si abia astept sa-mi creaca juniorii a batem mingea impreuna. Iar modul in care se comporta Cris,din descrierile tale ,imi suna ca un mecanism e autoaparare(si trebuie descoperit fata de ce anume).Sper ca nu te-am suparat.

Bujo,felicitari pt "nominalizare" si pt ca ai reusit sa le captezi atentia.

Bobita,multumesc (ref la poze)

Monica,multumesc (pt rasp cu inaltatorul)

Tecky,multa rabdare cu olita;si eu trebuie sa-i cumpar lui Casi ceva de pus peste salteluta la cresa,pt ca la smn inca ii pune pampers si o data ce l-am scos,scos ramane,de tot.

Mada,iti doresc nervi de otel cu vecina si spor la proiecte.

Cam atat pt azi.Cred .O zi faina va doresc

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput