E toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (199)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

A,cu scuzele de rigoare pt intarziere

Violeta
Struluta
Nacisa

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

ariadnabr legat de olita:Ralu cere si chiar sta pe olita si pe wc dar nu face nimic,face in pampers.Nu a facut niciodata la olita!!! Urina miroase dar nu ma ingrijorez pt ca i-am facut toate analizele acum o luna si au iesit bine.Ralu bea lapte mult inainte de culcare si mai bea cateodata si in timpul somnului si umple pampersul si de aceea miroase.
Multumesc fetelor de sfaturi:am sa o las o zi intreaga fara pampers dar mai tb sa plecam si cum e frig afara mi-e sa nu raceasca daca face pe ea....of nu credeam ca va fi atat de greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Tecky acuma na, asta e opinia personala, da eu zic ca inca nu e ready. Eu in locul tau as lasa-o cu pampers inca o perioada mai ales ca va chinuiti acuma iarna daca face pe ea si etc, eu de aia nici nu m-am apucat cu R mai devreme pt ca am incercat si numai ne-am chinuit si eu si ea si nu avea rost efectiv.
Asa si R si M cerea/cere sa stea pe toaleta dar nu faceau nimic asaca tot cu pampers o tineam/tin pana pricepe ce si cum si sper sa functioneze ca la R metoda cu chart-ul si cu stickere in vacanta de vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Tecky si eu cred ca nu e pregatita. Ea nu pare a asocia toaleta/olita cu respectiva actiune. Pentru ea tot pampersul e unde tre sa faca. Pana nu va intelege ca ea la olita trebuie sa faca, nu ai cum sa rezolvi problema. Merita insa sa iti rezervi un weekend sa incerci, sa vezi daca fara pampers deloc, face legatura pipi-olita.

Operatiunea olita pentru mine e la fel ca si mersul. Pana nu e gata ea, eu nu ma agit, dar deloc. Uite azi fiica-mea mi-a spus ca vrea sa faca kk la toaleta. Si-am dus-o. Spre surprinderea mea, a stat pe reductor pret de 5 min si s-a chinuit , a tras un vant si-a zis ca-i gata Dupa care s-a dus si-a tras si apa si s-a dus sa se spele pe maini. Pe mine ma bucura ca da semne si ca vad ca stie pasii pe care tre sa ii faca, dar nu ma iluzionez ca scapam de pampersi curand, pentru ca pana la vara nu o sa incerc nimic si daca o sa scapam cumva intre timp o sa fie actiunea child led. Daca ea vrea intradevar sa iasa din pampersi, va iesi. Eu te inteleg ca miroase a pipi, dar sincer, actiunea asta e grea atunci cand copilul nu e pregatit si extrem de usoara atunci cand e total pregatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Mada asa e si asta mica, stie pasii a vrut sa stea de vreo doua ori, rupe hartia si-o arunca in toaleta, trage apa, isi duce step-ul la chiuveta si se spala pe maini, deci la teorie stam f bine. Dar nici nu incerc nimic pana cand nu da ea semne si nu e vara. Si eu la R asa am testat daca e gata sau nu am lasat-o numai cu chiloteii o zi sa vad ce face si in fct de reactie am vazut daca e gata sau nu.
Si a mers f repede la R am avut numai vreo cateva accidente si super rapid a decis ca nu mai vrea nici noaptea nappy deci si eu back up ideea ca daca nu e gata copilul degeaba ne agitam noi ca de putut se poate dar de ce sa facem un trip f anevoios si plin de nervi si pt noi si pt ei cand se poate fara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

De asta ati auzit?

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Multumesc mult celor 2 Mada pt sfaturile voastre.
Deocamdata am sa va urmez sfaturile si am sa renunt la operatiune pana la primavara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Da nene oamenii se pot schimba. De fapt eu cred ca fiecare dintre noi este intr-o continua evolutie. Voi mame, cred ca in fiecare dintre voi a avut loc o schimbare in urma sarcinii, nasterii. Cred ca fiecare a simtit o oarecare schimbare in urma unui schimb de job. Cred ca fiecare a simtit o schimbare in momentul in care a plecat de acasa de la parinti. Da astea sunt niste schimbari generale care probabil toata lumea le traieste, dar care sunt percepupe mai putin de fiecare in parte. Eu pun aceste schimbari/evolutii in baza puterii omului de adaptabilitate, calitate cu care omul este dotat de la nastere. Mai sunt insa trasaturile fiecaruia, acele trasaturi care ne individualizeaza, care nu cred ca pot fi schimbate, ca de exemplu sociopatia lui Ile sau sensibilitate lui Moni-or sau gandirea super calculata a Ankai.

TECKY bafta cu Raluca la scapatul de scutece. Din cite stiu eu ea merge cu tine la gradinita. Ma gindesc ca o sa inceapa sa faca si la wc dupa ce are exemplu la gradinita. Seb de exemplu face la gradinita la wc ca sunt dusi la intervale de timp la toaleta si chiar mi s-a spus ca a cerut el, in schimb acasa nu functioneaza la fel.

JJ cu vecina ta cea bagareata pe cit de complicata si delicata e problema pe atat de simpla este. Eu una nu cred ca as fi avut vreo ezitare in ammi spune parerea in momentul in care a fost emisa "pretentia", cu copii de fata sau fara copii de fata. Pina la urma acea persoana primeste niste bani de la tine, iar eu am ajuns la concluzia ca nici un "angajat" este de neinlocuit.

Sa continui eu lista cu fobii, complexe, fixatii s.a.
- nu are voie sa intre niciodata cu papucii de curte in casa
- nu are voie sa distruga jucarii
- nu are voie sa se joace cu mancarea
- lucrurile pe care le dezbraca, le pune in cosul cu rufe murdare
- in pozitia sezut, daca are tendinta sa stea cu spatele incovoiat, il imping in spate sa il indrepte
- cind incearca sa spuna o poezie il pun sa o spuna tare sa se auda, chiar daca poceste incqa cuvintele
- nu cedez miorlaielilor
- pe scaun nu se sta decit in fund si nu pe vine sau in picioare

Astea sunt niste chestii care mi-au venit in cap acum. Nu stiu din ce categorie fac parte si nu cred ca sunt neaparat niste fabii, complexe sau fixatii ci sunt niste reguli dupa care il ghidez pe Seb, astea pe linga cele enumerate de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Mai ... legat de fixatii ... culmea, eu nu am nici de unele (dar dupa cum stiti ... suma e constanta . O sa ma straduiesc cat pot sa gasesc si io ceva reguli ca sa nu cresc un mic salbatec. Ceva de genul sa nu-si bage degetul in nas si din astea. Altfel ... ma bazez li-nis-ti-ta pe barbate-meu ca ala e non stop cu gura pe mine: nu mai lasa sticla de cola fara dop, nu mai lasa tigara aprinsa in scrumiera, mananca si tu de dimineata, du-te la sala si inoata putin si etc etc etc de ma doare mintea. Ca aia e: de ce ti-e frica de aia nu scapi . Si cu fi-miu incepe la fel: nu pune mana ca aia, nu sta asa ca aila'nta. Si atunci eu cu gura pe el: lasa copilul in pace ca il imbolnavesti de nervi!ti-am mai zis sa nu il chiaunesti de cap ca ai de aface cu mine! Deci ... suntem famelia perfecta .

De schimbat, eu sunt precisa ca imi schimb sociopatia la orice ora. Problema este ca nu-mi doresc si ca imi e taaaare bine asa. Pe vremea cand ma complexa nu puteam / stiam sa schimb ceva la mine. Acuma cand pot ... nu mai vreau fara ea. Alte lucruri pe care le-am simtit ca mi le-as dori altfel ... sunt in curs de schimbare cu ele si se vede o luminita miiiiiica miiiica. Nu cred in afirmatia "eu asa sunt (pesimista / calculata / aia / ailalta)". Putem fi orice vrem. Daca vrem.

andreea sa te bucuri de minunile tale ghiduse. Eu as fi incercat reteta la floare .

Noapte buuunaaaa copiiiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Io inchid ziua ... io deschid ziua. Off offf off ce am ajuns. Nu mai exista pic de respect maica!!!

bujo uitai sa zic: ce misto ca te surclaseaza barbata-tu seara, cu Filip! Am auzit si eu de bone dupa care plange copilul seara si de tati care sunt preferati mamelor. Nu am vazut-o nici pe una nici pe alta. Eu sunt sclavul nr 1 nedetronat niciodata, nu exista alta persoana care sa imi depaseasca sau sa se apropie macar timid de competentele mele de sclav .
De bona nu mai zic, desi e draguta cu el, mie imi place cum se comporta (da' o sti copilul ceva). Cand vin de la servici seara, o sun pe bona din fata usii si o anunt sa intre cu copilul intr-o camera, baie ceva, ca sa pot si eu sa intru in dormitor la mine sa ma schimb sa una alta juma de ora. Ca daca m-a ginit ... la re-ve-de-reeee!!!
Iar cu tac'su, pe care il vede de 2 - 3 ori pe saptamana ... abia acum, de vreo 2 luni, timid timid au inceput sa aiba o relatie mai serioasa si sa pot si eu sa fac altceva. Ca pana acum, eram ca si singura chiar daca era tac'su cu mine.
Acu vreo saptamana au venit din parc pe seara si m-am dus si io la usa sa-i scot puloverul lui fi-miu. Moamaaa, cand a tipat 1 data la mine: "sa ti-l scoata tatiiiii!!!!" ... mi-am retras mana, m-am simtit si m-am dus inapoi la buretele de vase si am renuntat sa ma mai bag in seama. Era un mesaj asa de genu' ... "auzi ia o pauzare, pe tine cine te-a intrebat de sanatate?? nu vezi ca suntem intre baieti acum???"

Eu is la servici, venita cu taxiul ca mi-a fost frica sa scot masina cu greva asta. Azi dimineata am vazut si eu ca e groasa cu greva, ca altfel sunt obisnuita cu ele (am jobul in Pta Victoriei)si nu pricepeam ce atata tam tam de data asta. Am primit eu pe mail ceva trasee, pe unde se mai circula in Bucurestiul asta jumate blocat de greva ... dar la orientarea mea in spatiu, am inteles "tot" si am decis ca iau taxiul. Sa vad cum o fi diseara, sper sa gasesc taxi sa ma duc acasa la maimutza.

Hai sa avem o zi buna, ... calduroasa si fara greve .

Mergi la inceput