Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Si noi avem teme, toate exercitiile din caietul special si din culegerea Mate 2000 de la cifra 8 si cate 5 randuri de 'C' si de 'c' invers... Alex nu a ajuns inca la "a" il vor face probabil dupa vacanta...
In vacanta vom face temele - nu ne iau mai mult de o ora la mate si vreo 20 de minute la scriere - si in rest vom lucra normal la engleza si locgopedie - sunt mandra caci dna de la logopedie a spus ca saptamana asta, miercuri, termina de lucrat cu el, asadar scapa de o materie!!! - si in rest va citi, picta zilnic si va modela in plastilina, va scrie cu creta colorata si va baga joaca cata vrea...
Vreau sa doarma cat mai mult si sa se joace. Cat vrea el. Si fara TV...
Vacanta placuta! Sincer, pentru mine e binevenita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

Si noi avem teme, toate exercitiile din caietul special si din culegerea Mate 2000 de la cifra 8 si cate 5 randuri de 'C' si de 'c' invers... Alex nu a ajuns inca la "a" il vor face probabil dupa vacanta...
In vacanta vom face temele - nu ne iau mai mult de o ora la mate si vreo 20 de minute la scriere - si in rest vom lucra normal la engleza si locgopedie - sunt mandra caci dna de la logopedie a spus ca saptamana asta, miercuri, termina de lucrat cu el, asadar scapa de o materie!!! - si in rest va citi, picta zilnic si va modela in plastilina, va scrie cu creta colorata si va baga joaca cata vrea...
Vreau sa doarma cat mai mult si sa se joace. Cat vrea el. Si fara TV...
Vacanta placuta! Sincer, pentru mine e binevenita...

"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire

Deja la 8??? Bravos! Noi tot la 3 am ramas.

Asta cu c-urile i-am bagat-o si eu. Mi-a facut o adevarata disciplinare dup-aia. Cica se numesc oval cu deschizatura stanga/dreapta Nu zic de cate ori mi-a explicat ca sa-mi intre-n cap.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

nu avem teme... din pacate nici de soare nu ne putem bucura, e racit si vineri nu l-am trimis la scoala, avea 39 febra.
Este a treia raceala pe luna octombrie (si cea mai rea), cred ca de la inot i se trage. Vom lua pauza de inot pana in primavara.... sa caut acum un sport "de sala" in zona noastra

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Dorim si noi scolareilor o vacanta cit mai minunata.

Nici noi nu avem lectii suplimentare ci doar cele pe care le primea de obicei de pe o zi pe alta si care au ramas nefacute de saptamina trecuta. Eu mi-am propus sa o las chiar libera pina pe la sfirsitul saptaminii ca sa chiar simta vacanta.

Azi am fost cu ele la Gradina Zoologica si a fost minunat. Pentru ca pina la urma am decis sa nu plec nicaieri in vacanta, am hotarit sa le fac un program diferit in fiecare zi. Cam greu insa cu gasirea locatiilor. Muzeul Antipa e inca inchis, la Muzeul Satului am mai fost... Am hotarit sa le duc la teatru o zi, la un loc de joaca pentru copii in alta zi (desi eu evit spatiile de joaca inchise in sezonul rece o sa ma risc) dar in rest am cam ramas fara idei.

Ingridnen vad ca voi renuntati la inot din cauza de raceli succesive. Eu am cautat cu disperare saptamina trecuta o piscina relativ aproape de mine (stau in Bucurestii Noi) dar ce am gasit era destul de scumput (500 RON/10 sedinte). Problema e ca am 2 fete cucuiete de dus si 1000 de RON inot pe luna e cam mult. Pina la urma m-am resemnat. Poate mai reiau din parimavara cercetarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

buna

noi fara teme, doar cele pe care trebuie sa le avem la clasa, de pe o zi pe alta. ar trebui sa ajungem la zi si in culegere, dar il mai las, ca destul tau cu gura pe el.

maine am de lucru, dar miercuri si joi mi-am propus doua activitati trecute demult pe lista de el. muzeul pompierilor si muzeul cailor ferate. nu stiu cat de mult va adora fi-mea activitatile, dar asta e.

si in incheiere, ne curge nasul... sa nu ne plictisim in vacanta...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Buna seara!
Am intrat ca sa va povestesc nitel despre clasa I la scoala germana unde fiul meu este elev. Ma gandesc ca poate mai sunt mamici interesate. Si realizez ca intre cele doua sisteme sunt destule diferente. Punctual:
1. la lb romana noi facem un fel de dezvoltarea limbajului. Se abordeaza diverse teme, copii deseneaza in caiete cu foi veline in functie de tema respectiva si atat. Nu citim nu scriem in limba romana.
2 la limba germana avem
- un manual gen abecedar
- un caiet de lucru, mare, in care se fac diverse exercitii (de genul incercuit cuvantul scris corect, alcatuit cuvinte din litere puse in multimi, descompus cuvinte in silabe si litere, scris propozitii etc.) in care se scrie cu litere de tipar
- un caiet mare de lucru similar cu cel anterior descris doar ca in acesta se scrie de mana si liniatura estea cea de pe caietele folosite in scolile romanesti la clasa a II a. Nu avem caiete de genul celor folosite la clasa I la scolile romanesti.
- un caiet cu foi veline, pe care copilul scrie litere de mana dar caietul nu e tinut in pozitia sandard ci rasucit iar foile sunt impartite astfel: se pliaza foia pe din doua, partea de jos se pliaza din nou pe din doua si tot asa pana se obtin 4 spatii, cel de sus reprezinta practic jumatate de foaie, restul spatiilor fiind din ce in ce mai mici (nu stiu daca am fost ff clara). Astfel copii scriu litere de diferite marimi.
La germana am facut ff putine semne grafice, presupun ca s-a considerat ca sunt stiute de la gradi. Noi am trecut rapid la litere si am facut asa: i, m, a, l, o, t, r, si grupa de litere "au". In acest context copii lucreaza fise pe care alcatuiesc / scriu propozitii, identifica din multimile de litere cuvintele ce pot fi compuse si le scriu atat cu litere de tipar cat si cu litere de mana, etc. Noi scriem numai cu creionul in clasa I.
3. La mate am facut 1, 2, 3, 4, 0. Exercitii cu multimi, corespondente, chestii simple. Avem un caiet special pe care se lucreaza adus din Austria si un caiet cu patratele pe care se scriu cifrele.
La cunoasterea mediului e aceasi carte, doar ca e in germana. Mai avem muzica, religie, lucru manual, pictura, sport si o materie optionala care la noi e literatura pentru copii. Practic un fel de dezvoltarea vorbirii dar in limba germana.
Noi nu avem calificative pe caiete. Avem niste abtibilduri acolo unde copilul a scris bine. Calificativele sunt luate pe teste si trecute in carnetul de elev. Testele le-am primit si noi si acestea pe langa calificativ au trecuta si nota corespunzatoare astfel incat parintele sa poata aprecia corect rezultatul copilului.
Nu avem teme pentru vacanta. Acestea fiind spuse si sperand ca randurile mele vor folosi mamicilor de pe DC, va urez vacanta placuta in continuare!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Elyanthe, Cristina, voi santeti in concediu de reusiti sa va faceti program cu copiii ? Al meu sta cu bona... ma batea si pe mine gandul sa-mi iau macar cateva zile de concediu, insa ne mutam la alt sediu si nu pot sa lipsesc
Aseara s-a culcat la ora 23 si azi la 7 era in picioare... ca avea nasul infundat, nu putea sa respire si nici sa mai doarma
Bagam la greu Nurofen, Sinupret, Oscillo, Sirop de propolis, Olynth.
Ce vacanta "reusita" !

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

O vacanta frumoasa sa aveti si multa sanatate scolarilor raciti.

Nici noi nu avem teme pentru vacanta, dar lucram din culegeri zilnic, cate putin, numai
pana unde au ajuns ei la scoala, adica m si 5.
Calin a terminat cu FB pe toata linia, a fost tare incanta (si mami tare mandra).
Aseara a fost mare tragedie, deoarece i se misca un dintisor si muscand dintr-un mar,
aproape ca iesise si incepuse sa-i curga sange. Eu eram la servici si m-a sunat
mama sa ma roage sa vin acasa ca nu poate sa-l mai linisteasca din plans.
Noroc ca eram aproape de sfarsitul programului si in drum spre casa am primit telefon
de la fimiu, care era foarte fericit ca o sa vina Zana Maseluta.

Dupa amiaza incercam si noi sa avem un program mai diversificat - mergem la patinoar,
la film, o sa avem si o aniversare vineri, inot.

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

noi nu avem nici un fel de culegeri, din ce culegeri lucrati voi ??
Iar calificative... nici unul ... in sfarsit, au avut un test la mate unde doamna ne-a spus doar noua, parintilor, ce calificative au luat.
In rest, pe caiete, nu am vazut nimic, iar carnet de note nu avem (este la vizat, la secretariat)
Am senzatia ca santem din alt film

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Ingridnen, eu sint in concediu de vreo 3 ani . Adica sint casnica. Am studii superioare si vreo 10 ani de munca intr-o multinationala. Acum 3 ani am nascut cel de-al doilea copil iar cind a venit vremea intoarcerii am pus in balanta toate cele materiale si nemateriale si mi-a dat ca cel mai bine ramin acasa sa-mi cresc copii. Deocamdata.

Sanatate multa copilului.

Mergi la inceput