Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali2000 spune:

buna

geniest au scris asa: a . . deci scriu doar ce litere au facut restul pun puncte ca la sunete
Azi il fac pe 'U' si le da si rez la dictarile de joi..sper ca fie ok.Samabta si duminica ma fcaut dictrai e ok..numai ca cateodata la mama il mai uita pe ultimul "a" dar a zis ca o sa fie atent.
La mate azi il fac pe 7...ce aiurea si imbarligate sunt cifrele astea cu tot felul de onduleuri(de ex.7 nu putea sa fie si el susdrpt..trb. sa aibe serpuitul ala cum ii zic ei..ufff)...la fel si la romana...si in cls. 5 toti...isi schimba scrisu...ca nu mai stau ei sa le onduleze atat...dar de programa e programa
O sapt. cu multi FB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Noi abia azi facem 'M' dar la mate suntem la 10... Pe mine literele mari am seaca nu gluma. Ce stupide sunt 'R' si 'C'...
Eu cred ca neavand ore de caligrafie anul asta vor mai scrie cu imbarligaturi de la anu' gata...
Intro tara atat de xxx nu ma mir ca niste cretini obliga copiii sa scrie cu asa niste imbarligaturi... Ce-ar avea daca nu ar mai baga atatea onduleuri? sau daca ar lasa ca in strainatate literele de tipar? Ma rog, asta e...

Mergi la inceput

bine spus carmen...te sustin si nu cred ca sunt singura...ca vreau sa iti zic ca si eu cand vreau sa le fac ma mai uit ca uit cum se fac..darmite astia mici..bine sa zici ca ei exerseza mai muolt..dar tot imbarligatura e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Fetelor, pe mine imbarligaturile de la literele mari ma omoara. Nici nu-i pot arata copilului cum se scrie fiindca literele mele ies mai urate ca ale lui.
Amironeanu, si baiatul meu este stangaci si scrie foarte usor si foarte frumos. Si sfatul meu este sa nu scrii cu el litere de mana. Poti face semnele grafice si asa ea isi va forma mana.
Alin a inceput de ceva timp dictarile. De fapt m-am si mirat ca dau foarte multe teste si dictari. Vineri a luat la Matematica un B (primul lui bine) si a fost extrem de necajit fiindca nu a stiut care este "predecesorul" si care "succesorul". A incurcat termenii si i-a pus invers. Mi-a spus ca le-a explicat doamna o data ce inseamna fiecare dar nu a mai tinut minte exact. Acum saracutul si noaptea din somn daca-l trezesti stie sa-ti spuna predecesorii si succesorii.

Mergi la inceput

Si la noi le da dicatari au inceput de sapt trecuta cu prima...a luat Fb si in fiecare zi ii asculta si le da calificative pe carte acum..
Off imi pare rau de Alin dar doar odata le-a explicat??si vroia sa si stie??? in aceasi ora???parca e exagerat...Dar sa il incurajezi data viitoare va stii
Eu ii tot zic lui Sebi cand nu intelege ceva sa imi zica sa ii mai explic odata dar eu iau in fiecare zi cu el lectia care a facut-o la scola si il intreb...si imi dau seama pi unde mai are lipsuri...dar na sunt copii acum
Ca de ex eu i-am dat dictare acasa le-a scris f bine inafara de cuv. mama l-a care nu a pus ultimul'a'dar al scoala a facut bine ca l-am tot intrebat esti sigur ca la scoala ia scris corect.,...si el tot imi repeta daaa
Si asta din neatentie...

Mergi la inceput

Vad ca le da in fiecare zi dictare ca si ieri le-a dat iar...e bine ca se invta si ei si la test nu li se pare ceva.....acum sa vedem azi ce a facut ..el zice ca a facut...la prima dictare a avut FB
In decembrie pe 9 ii duc la circ..fff frumos...era f fericit ca se duce cu dna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

.....buna seara fetele scolaritele.......si noi tot la m, M, Mama, mama, 7, fise, dictari, concursuri, calificative, chitara, fotografii pt craciun(calendare .... 100 de pliante cu oferte), sedinte cu parintii.........AM OBOSIT!

In rest....numai de bine, tuseste putin, ne tratam si asteptam vacanta de Craciun.
La voi se aude ceva se serbarea de Craciun? La noi ...nu!
Si ma intraba copilu'....pai nu mai vine Mosu' la scoala ?

O seara frumoasa sa aveti

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006

Mergi la inceput

buna fetelor...nici la noi nu se face serbare de Craciun..defapt am auzit ca nu prea se mai face la scoala..de cica sunt mari...doar la sf. de an..eu zic ca e maibine parca prea multe serbari
Azi il fac pe "i" dictari,la mate le-a dat mai exerc. cu descomp. sa lucreze in clasa si le-a dat calificative,citesc..si tot asa
Si ca toti...si noi asteptam vacatna dar mai e ceva.......de asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Salutare, fetele,
Noi am discutat saptamana trecuta la sedinta cu parintii si dna ne-a spus ca pregateste cu ei (in secret, cica) o serbare de Craciun, asa ca ne-a pus sa ne mobilizam si noi, parintii, cu bani pentru cadouri de la Mosul, etc...E posibil sa apara si un Mos in carne si oase, lucru care pentru unii s-ar putea sa fie cam ciudat, caci este deja in clasa la ei un baietel care a venit cu vestea ca nu exista Mos Craciun. Norocul nostru, al celor care mai avem copii care inca mai cred in Mosul, a fost ca nimeni din clasa nu l-a crezut pe baietelul respectiv. Al meu nici macar nu mi-a povestit despre asa ceva, ba, din contra, a inceput deja o lista pentru Mosul, asa ca banuiesc ca nici macar nu a considerat ca merita sa ia in serios ce le-a spus colegul lor.
In rest, au facut ieri pe i mic, banuiesc ca azi urmeaza I mare, iar la matematica ar trebui sa faca azi pe 10. Fac mult in clasa, tot felul de exercitii, exerseaza si copierea, si transcrierea si dictarea, lucram si acasa suplimentar, in mare parte sunt multumita de cum arata caietele lui, ce ma nemultumeste este faptul ca e cam neglijent, isi tot uita diverse ba pe la scoala, caiete, instrumente de scris prin banca, sacul de sport in cuier - eventual si cu uniforma in el, ba acasa, cum a fost ieri cand si-a uitat caietul cu tema la romana...uneori, cand nu-si gaseste caietul in ghiozdan, nu stim daca i l-a luat doamna la corectat sau daca nu cumva l-o fi uitat la scoala...Oricum, au atatea caiete dupa ei, incat si eu ma incurc: 2 caiete cu patratele + 1 caiet special la matematica, 2 caiete tip 1 + un caiet special Sa scriem cu ana + 1 caiet special Sa citim cu ana la abecedar, plus restul de caiete si carti la celelalte (cunoasterea mediului, religie, educatie pentru sanatate). Daca mai lucreaza suplimentar, cum e cazul lui, aduc si culegerile cu ei, asa ca sa vezi atunci brambureala. In orice caz, m-am decis sa-l las mai mult de unul singur sa-si faca ghiozdanul, sa invete sa se descurce si fara sprijinul meu, caci m-am convins ca e mult prea dependent de sprijinul meu si, cum il las singurel, se deruteaza groaznic. Luni am fost plecata in delegatie si a trebuit sa se ocupe sotul de ei cu dusul la scoala, pus pachetel, etc., si, de bine ce s-au descurcat, fii-mea si-a uitat pachetelul pe masa in bucatarie, iar al meu flacau, desi a reusit si si-a pus singur pachetul in ghiozdan, pana la scoala a uitat in care buzunar l-a pus, asa ca, negasindu-l in buzunarul in care eu il puneam de obicei, a ramas si el fara pachet si a mancat doar laptele si marul de la scoala. Drept urmare, m-am decis sa ii las mai mult si pe ei sa se ocupe de ceea ce tine de organizarea ghiozdanului, caci mi se pare ca sunt destul de marisori sa ii mai tot dadacesc eu de la spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

Deja incepe sa se simta atmosfera de Craciun - Mosu, serbari, vacanta.

Nici la noi nu se aude nimic referitor la serbarea de Craciun.
Am vorbit insa cu cativa parinti si ei (ca si mine) doreau sa organizam
o serbare, sa vina Mosul cu cadouri. Probabil se va discuta la urmatoarea
sedinta cu parintii.

Ieri am avut evaluare la matematica si am luat FB, nu a avut nicio
greseala si a scris frumos.

Astazi avem la romana. Sunt tare curioasa ce va face, deoarece nu este
atent cand scrie si citeste.
Avem 3 dictari la activ, respectiv un B si 2 FB.

Noi am ajuns la U si 6.

Luni avem "sedinta foto", dar sincer nu stiu pentru ce anume deoarece
am lipsit (motivat)la ora de consultatii.

Pe 7 decembrie mergem la circ.

O zi minunata sa aveti,

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput