Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)
Raspunsuri - Pagina 13
vali2000 spune:
buna
sebi ieri m-a cam suparta la romana deja scriu propozitii pe caiet..si ieri l-a scos la tabla a scris corect Mami ia mina....si cand a venit in banca sa scrie si la el in caiet a scris Mami un mna
pe motivul ca nu prea se vedea ce e scris la tabla...adica ce a scris el...si ii spun de mii de ori dupa ce scrie ceva sa citesca ca sa vada daca a gresit sau nu...dar....
E ff agitat duminica e ziua lui si numai acolo ii e capul....
Aseara i-am dat dictare si destul de lunga si nu a avut decat o greseala tot din neatentie....a scis nani nu 'N' asta pt ca inainte tot ii dadusem sa scrie nume si de tot cu litera mare erau si alea nu???
Au caiet de dictari asa ca sa te tii...mie imi pare bine ca asa vezi ce stiu....
ileanabadin spune:
O dimineata foarte buna mamicilor si puiutilor,
Citesc de ani de zile acest site minunat si m-am hotarat abia astazi sa scriu deoarece mi-am uitat parola si vizitam ceea ce scriati voi ca si cand as fi fost anonima. Sunt mama unei fetite de clasa I si as vrea, daca aveti rabdare sa cititi, sa va expun in cateva fraze ceea ce facem noi la scoala. Suntem deja la matematica la 10 si la abecedar am ajuns la "N". In ultima saptamana am avut de trei ori testare la matematica si de doua ori dictare. Sincer, ritmul mi se pare usor accelerat insa ma gandesc la doamna care are peste 30 de ani de experienta ca stie cum sa lucreze cu galagiosii de clasa I. Din pacate, sunt 30 de elevi in clasa si trebuie studiu individual serios pentru a face face nevoilor de la scoala. Avem in afara de matematica propriu-zisa doua carti suplimentare (un caiet auxiliar si o culegere) iar pentru Abecedar (fise de abecedar si un caiet special). Pentru celelalte materii sunt manualul respectiv si cate un caiet auxiliar. Aseara am avut a treia sedinta cu parintii si inima mi-era un pic stransa de emotii, ma gandeam ca nu facem fata ritmului impus de catre doamna dar n-a fost asa, fetita mea este in cealalta extrema: termina temele foarte repede si apoi e avocatul altor colegi (mi-a spus doamna ca face pe "mama ranitilor" si e purtatorul de cuvant al baietilor din zona ei). Sincer, m-am cam intristat pentru ca si vorbitul in exces deranjeaza si mi-era sa nu piarda esentialul daca sta la taclale.
In alta ordine de idei, joia viitoare vom merge intr-o excursie minunata la o fabrica de ciocolata iar pe 20 decembrie vom avea serbare pentru a-l intampina pe Mos Craciun. Va las, va mai scriu si altadata ca acum m-am intins cam mult.
Va urez zile usoare, emotii deloc, copii buni si sanatate maxima!
Cu ganduri curate, Azuria
Maadi spune:
Ieri l-am intrebat pe Calin ce le-a dat la evaluare la romana.
Printre altele imi spune ca la dictare a avut cuvantul "pusca".
Il intreb cum l-a scris (deoarece nu facuse toate literele) si imi spune: a-r-m-a.
La fel mi-a facut si cu "ramura" - cand il pun sa citeasca imi spune
"creanga". Este foarte neatent. Dar ma consolez cu ideea ca o sa mearga bine
la sinonime
.
In schimb la mate a fost dat exemplu - cea mai bune lucrare de evaluare, fara
nicio greseala si scris foarte frumos si corect.
Vali - "La multi ani!" Multa sanatate lui Sebi, sa aiba parte de bucurii si impliniri.
Un we minunat sa aveti.
Maadi si Calin (19.07.2003)
vali2000 spune:
merci frumos maadi pt. urare 
Eu le doresc la totii copii sa fie sanatosii si sa aibe mult noroc in viata si bineteles Fb la scoala![]()
mama_lui_alin spune:
Vali, "La multi ani!" lui Sebi pt duminica.
Maadi , m-am amuzat cu pusca si creanga voinicului tau.
Fetelor, eu am o problema cu Alin. Daca ceva nu-i iese cum vrea el la scoala incepe sa planga. Azi am aflat de la mamica unui coleg ca Alin miercuri a inceput sa planga la ora de engleza fiindca nu l-a ascultat si pe el la cuvine. Si cum colegul respectiv a ras de el i-a servit un "prostule" respectivului. Nu stiu cum sa fac si cum sa-i explic sa nu mai planga la scoala fiindca inevitabil vor rade colegii de el si de aici se vor naste conflicte intre ei. De fapt nu stiu cum sa-l fac sa depaseasca starea de nemultumire pe care o are fara a mai plange. Nu stiu cat de coerenta am fost dar cred ca ati inteles ce vreau sa exprim. Ma gandeam sa merg cu el la un psiholog totusi.
vali2000 spune:
merci mult florina
in legatura cu alin eu cred ca gandesti prea departe...cu pshihologul..cu timpul nu va mai face asa ei inca sunt sub euforia gradinitei..si sebi cand vine de la scoala eu il intreb bineteles ce facut la romana la mate..el incepe sa imi zica de engleza care are nu stiu ce de desenat si de decupat..de religie ca nu stiu poveste le-a citi dna..adica lucruri pe care ei le faceau la gradi..si ii explic ca si astea sunt importante dar mai import./...sunt romana si mate...Mie la inceput stii cum ia zis lui mama ca sunt...cica mamaie mami e obsedata de lectii...adica sunt inca cu capul in nori ca sa zic asa..
Si cu colegii nu stiu ori i-am educat noi sa fie cumninti sa nu vb urat ...ori uni sunt...
De ex. lui sebi la ora de sport o fetita i-a umblat in ghiozadn si
i-a pus guma de sters in cutiuta de mancare(unde ii pun eu marul)...sau tocmai ce l-a mutat cu un baietle care il deranja tot timpul acum e cu o fetita..si ieri a venit plangand ca el nu se mai duce la scoala..si binetles l-am intrebat de ce...raspuns:pt ca colega mea mi-a zis ca sunt plictisitor(ca nu vb cu ea in ora) ...s.a.m.d povesti din astea sunt multe
Se vor cali..ca sa zic asa cu timpul.Eu i-am spus sa ii lase in pace chiar daca rade de elnu e frumos..si in primul rand rad de ei insasi...pt ca nu se comporta asa cum ar trebui..
va pup
Anka74 spune:
Maadi, super tare Calin! Auzi la el, arma...cum a gasit el solutia!![]()
Mami de Alin...si eu am aceeasi problema cu al meu, doar ca e inca la gradi, cum greseste ceva plange, ma gandesc ca si la scoala va fi la fel...numai ca vor rade ceilalti de el si va suferi de doua ori. Dar poate si asta face parte din procesul de maturizare...
Vali, asta e si temerea mea, eu il invat sa vorbeasca frumos si sa fie civilizat...si azi aflu ca doamna ii mai face prostanaci pe cei ce gresesc
Asta in conditiile in care "prost" e un cuvant pe care noi nu il folosim...Tot e bine ca de la gradi nu a venit cu prea multe cuvinte/expresii urate, abia acum le mai scapa cate una (deh, are colegi de peste 6 ani jumatate), ma gandesc insa ca la scoala....nu stiu de ce vom avea parte. Nu ne ramane decat sa le explicam ce e bine si ce nu si sa fim noi un exemplu bun pentru ei.
Ileana , bine ai venit
... si eu am citit ani buni pe forum. Mamicile de la clasa a doua (acum) insa m-au convissa imi fac si cont.
Acum...in vizita ba pe la ele, ba pe aici, vom fi scolarei la anul!
UN sfarsit de saptamana frumos si fara teme va doresc!
ileanabadin spune:
Buna dimineata,
Multumesc pentru urari Anka. Tineti-mi pumnii, astazi avem din nou testare la matematica (am ajuns la 10). Vinerea am inscris-o si la handbal, la scoala, este gratuit, e bine sa faca miscare ca acum nu mai e vremea de parc si doar scoala, casa si lectii... prea multa rutina.
Va doresc o saptamana linistita si implinita!
Ileana
ingridnen spune:
noi am ramas fara bona, am vizitat vineri mai multe after-school ca sa-l inscriu si pe el undeva.
Sincera sa fiu, eu nu am timp sa fac dicatri cu el acasa... asa ca ma bucur ca se ocupa invatatoarea de la after (sper) de aceste lucruri.
Sant 5 copiii de clasa I/a acolo, din care o fetita de la el din scoala, dar de la alta clasa.
Abia astept sa vad diseara cu ce impresii vine.
Maine avem sedinta cu parintii
Ingrid si Cristi 7 ani
vali2000 spune:
buna
eu sunt un pic cam suparata pe sebi ca la romana au inceput cuvinte poate pt ei un pic mai greute dar nu...super grele cum ar fi:inima,imn,Amina,numai,Ian,Nina...propozitii...le dicteza dna si ei trb sa le scrie in caiete si a mai gresit pe ici pe colo si stiu sigur ca din neatentie...si a fost si un pic mai agitat cu ziua lui dar speram sa ne revenim ca vin testarile...si ....
O sa fac cu el mai multe dictari...si sper sa fie ok...
Azi cred ca le da dictare ca au terminat si pe 'I' sa vedem ce o face ca i-am zis daca nu se redreseaza ca sa zic asa...i se taie activit. extrascolare...poate sunt eu un pic mai exigenta dar pt. mine scoala e pe primul loc..dupa vin restul activit..
Si stiu ca il doare daca nu se mai duce la dansuri sau daca nu mai vine dna de engeza acasa..asa ca pulsez si eu un pic asa
ca sa fie atent...
La mate l-au facut pe 9, azi au recapitl.0-9
va pup