Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Vali, pai nu se pune problema sa nu ii explic. Daca dureaza 3 ore lectiile in conditiile in care el citeste bine iti dai seama ca ii explic... pana ma doare gura.
Ideea e ca lui ii place mult matematica si lucreaza repede si cu placere insa se lalaie la scriere. Daca l-as lasa sa scrie cu litere de tipar ar fi ultra fericit... - am gresit tara, nu?

Asta cu scrisul dureaza, am scris de ce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Dragi mamici,

ma scuzati ca intru la topicul vostru dar am o nelamurire/intrebare. Este vreo mamica cu copilul stangaci? Cum se descurca cu scrisul?

Stefi este stangace, este inca la grupa pregatitoare si abia la toamna incepem scoala. Si sunt un pic ingrijorata cum va fi cu scrisul pentru ca un stangaci nu face cifra 3, de exemplu, ca un dreptaci. Si din cite am vazut pe net si la litere sunt alte tehnici. Si nu stiu daca sa incep de acum sa lucrez cu ea, ca la toamna sa aiba deja "mana formata" sau sa o las in pace. Sfaturi, va rog!

Multumesc mult,
Andrea mami de Stefania si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali2000 spune:

carmen asta cu lalaitul cred ca e o boala la ei ca zic asa
nu mai zic de vorbit cateodata am impresia ca sunt eu intr-o parte cat vorbesc si ii explic...si tot asa..dar asta e trb sa avem rabadare cu ei ca citez ce imi spune mama(si la voi a fost la fel..asa ca trb sa aveti rabdare)Eu avem 6 ani cand m-am dus la scoala si eram asa de mica......de ma pierdeam prin banca fata de sebi care e cel mai inalt din clasa(seamana cu tati) chiar daca ca varsta este mai mic fata de colegii lui la noi multi copii au 7 ani jumate... spre 8 chiar fata de noi care debia facem la sf luni 7 ani
Imporatnt e ca vedem rezultate bune...deci nu racim gura degeaba

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Carmen, scuze pentru confuzie

La noi temele dureaza tot 2 ore (sau poate putin peste). Am observat ca scrie un pic mai repede si parca cu mai putine pauze de odihna sau trancaneala dar au crescut temele in volum. Din acest motiv eu nu prea fac nimic suplimentar pentru ca pur si simplu mi se pare deplasat sa o mai tin si eu chiar si jumatate de ora peste timpul petrecut pentru rezolvarea temelor. Pina acum suplimentar (daca a fost cazul, ca la recapitularea semnelor) am facut doar in week-end.

Pe noi, de exemplu, ne-a rugat invatatorul inainte de inceperea literelor, sa le dam dictare in fiecare zi. Chiar a subliniat cit de importante sint dictarile. Pina acum, cu literele invatate nu puteai face prea multe combinatii dar acum as putea forma citeva cuvinte pe care sa i le dictez. Ceea ce o sa fac in week-end.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Citat:
citat din mesajul lui amironeanu

Stefi este stangace, este inca la grupa pregatitoare si abia la toamna incepem scoala. Si nu stiu daca sa incep de acum sa lucrez cu ea, ca la toamna sa aiba deja "mana formata" sau sa o las in pace. Sfaturi, va rog!

Eu am fetita stangace, iar ea e acum in clasa a doua. Din ce am vazut, la ei lucrurile stau un pic diferit si au tendinta de a face semnele intr-o alta ordine decat cea a dreptacilor. Totusi, nu iti recomand sa incepi deja cu fetita ta literele de mana. Risti sa ii formezi o deprindere gresita care ar putea ingreuna mai mult lucrurile. Cu cifrele mai poti exersa, nu sunt chiar asa dificile, dar te sfatuiesc sa fii in general prudenta, caci mai poti avea surpriza sa se schimbe forma literelor si cifrelor de la un an la altul, sa apara sau sa dispara vreo buclita, etc...
Fata mea nu reusea sa-l faca pe m mic de mana, o chinuia teribil si nu ii iesea deloc cum trebuia, iar doamna se simtea depasita de situatie, caci nu stia cum sa ii mai explice. Pana la urma, situatia s-a descurcat in modul cel mai usor: i-a explicat colega de banca cum trebuie facut. Si, desi aceasta e dreptace, se pare ca a mea a inteles perfect ce e de facut.
Concluzionand, eu as zice sa nu faci cu fetita ta mai mult decat semnele grafice care preced literele (stii tu, bastonase, linii, bucle) care oricum se fac si in gradinita. Dupa aceea, eu as lasa pe seama invatatoarei sa-i explice literele, altminteri e posibil sa ii invatam incorect.
Totul e sa nu fie fortata sa foloseasca dreapta, restul va veni cu timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali2000 spune:

ieri le-a dat dictare prima lor dicatare...din literel care le-au invatat,silabe,cuvinte....pe caietul mic...care il vom vedea luni..el zice ca a facut bine...dar stiti cum se zice pana nu vezi nu crezi ca de ex. ieri le-a dictat propozitia "mama are mere: pe celalt caiet mic si a mancat o litera scrise mam....asa ca...om vedea luni si asta din neatentie ca cica se sunase si i-a grabit si el scrie mai incet......motive..eu stiu ca e neatentia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna dragi mamici si bobocei,

Amironeanu - Si baietelul meu este stangaci. Subscriu mesajului lui Dinubebe.
Tot la m ne-am impotmolit si noi, dar cu exercitii, acum il facem frumos.

Ne-am pregatit si noi caietul de dictari. Inca nu au inceput, dar doamna
ne-a spus sa-l aiba la ei. Cu siguranta saptamana viitoare il vom inaugura.
Au trecut la r si deja avem cateva cuvinte, cu care vom exersa in we, inclusiv
o dictare mica - Mara, mama, amar, ram, am - ma.
La matematica mergem foarte bine si ii place tare mult, lucreaza repede si
ii plac exercitiile de genul descompunere numere (cu =, <, >),
comparativ cu romana,unde o mai lalaim din cand in cand, dar nu ca la inceput.
Si la noi temele dureaza in jur de 2 ore, la care mai adaugam pianul si teoria
muzicala.
Un we placut va doresc,
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

noi santem abia la U mare, dictari nu au fost pana acum

Scrie oribil, caietul lui arata ca un camp de lupta

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Si noi tot ieri prima dictare soldata cu FB si inimioare rosii pe caiet.
Imi spusese el de cu seara ca au inspectie....vroia sa zica dictare...

Validar au facut litera 'r' ??? Cum au scris 'are'???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Al meu a venit mandru nevoie mare ca a primit diploma de elev model, si un abtibild ca premiu. Se chinuie saracu de la inceputul anului sa ia diploma asta... a stat cuminte, ascultator, numai sa-i dea si lui

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput