Sezatoarea canadiana (196)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

eu n-am reusit sa citesc din urma, dar nu pricep cum e cu transportul scolar pentru secundara de stat in Montreal, pentru ca mie mi-au zis de la Sophie-Barat ca nu au transport, ca la nivel de secundara pe insula copiii au la dispozitie doar STM; asa o fi sau am dat peste o tuta?
pentru ca pe mine autobuzul scolar ma scuteste de multe dureri de cap (adica prefer sa-l platesc decit sa stau la stopuri in plus sa pierd din programul de job sau de somn dimineata si din al meu seara)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

iselin, m-a mincat undeva sa ma uit pe linkul tau..., doamne ce le trece in cap la unii

Si chiar vezi ferrari in fatza casei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Eu inca sint in al noualea cer cu fata intrata la Beaubois! Asa am facut o obsesie cu scoala asta ca si daca-mi cereau 15k/ an eu le dadeam

I-am zis sa fie discreta la scoala, sa nu inceapa sa bata toba, ca nah, sint si copilasi care n-au intrat. Ea a zis la toata lumea, azi m-a felicitat concierge-ul de dimineata.

Eu as da toti banii pe scoala privata, fara sa exagerez!

Nelia am nevoie de sfaturile tale cu pisica. I-am promis Alicei ca daca intra la colegiu ii luam pisica... asa ca asta ne paste week-end-ul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

mai da ce vorbarete ati mai fost azi...

De abia am reusit sa citesc printre picaturi si sa mai fac update la lista de Craciun. Ma mai trageti voi de maneca daca am uitat pe cineva, ceva. Scuze dinainte! Nu a fost cu intentie, nelia incerc si eu sa fac ce pot...

Am vazut ca ati scris de alcool, trebuie autorizatie speciala care costa, exact nu stiu cat, dar si eu zic ca putem sa stam fara...

Referitor la transportul scolar, asta a fost si la noi un cui mare contra Beaubois si ceea ce ne-a facut sa ne orientam catre alta scoala la secundara pentru Seba. Anul trecut am platit $2oo+tx pe luna si nici macar pana acasa, iar anul asta ne cereau $250+tx pe luna. Aceleasi conditii, adica trebuia sa-l luam noi de la Morgan. Deocamdata am aranjat si am renuntat la serviciilor lor. Ramane de vazut cand o sa incep serviciul cum o sa ne descurcam, o sa gasim o solutie sper... La noi taxele scolare sunt cam $3200. Uniforma am luat anul trecut si inca ii mai vine, asa ca am facut economie anul asta. Am luat doar pantofi, $80.

Ana cred ca variaza de la scoala la scoala, la noi secundarul public de pe insula are transport.

Anka unghia de la degetul mic se cheama pinky finger nail si sunt mai multe motive printre care uite si aici sau www.straightdope.com/columns/read/2650/why-do-some-people-have-that-one-extra-long-fingernail-on-the-pinkie-finger" target="_blank">aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ana, STM are autobuze speciale pt elevi, dim. si seara, cel putin in Laval. Adica autobuzul nr. 181, zic si eu, culege la ora 7 numai elevii din startia cutare. C.Laval, Letendre asa functioneaza.
La sc. publice, sigur e transport scolar, din nou, in Laval, 1 si a 2 secondaire. Cred ca ar tb. sa intrebi la Com Scolaire de care apartine scoala.
S.

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

eu n-am reusit sa citesc din urma, dar nu pricep cum e cu transportul scolar pentru secundara de stat in Montreal, pentru ca mie mi-au zis de la Sophie-Barat ca nu au transport, ca la nivel de secundara pe insula copiii au la dispozitie doar STM; asa o fi sau am dat peste o tuta?
pentru ca pe mine autobuzul scolar ma scuteste de multe dureri de cap (adica prefer sa-l platesc decit sa stau la stopuri in plus sa pierd din programul de job sau de somn dimineata si din al meu seara)

Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

iselin, m-a mincat undeva sa ma uit pe linkul tau..., doamne ce le trece in cap la unii

Si chiar vezi ferrari in fatza casei?

Born to shop, forced to work.

Sa fie clar, eu nu am chiar daca i-ar place sotului, dar in cartier sunt, ne intalnim pe la stopuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui simi
Nelia am nevoie de sfaturile tale cu pisica. I-am promis Alicei ca daca intra la colegiu ii luam pisica... asa ca asta ne paste week-end-ul asta!

Nu stiu ce fel de sfaturi, adica daca vrei sa stii de unde am luat-o sau cum se ingrijeste... Noi nu am luat-o cu bani, asta a si fost conditia, sa fie un puiut parasit. Avem linga scoala de dans un centru din asta unde li se face toaleta la animale, cred ca le si tine la nevoie... si erau mereu anunturi cu animale fara stapin, de dat. Cind au avut prima pisicuta gasita, am luat-o si gata!

Cu ingrijirea... noi am avut noroc de o fetita curata, foarte curata. Toata ziua se spala, a facut din prima unde i-am aranjat (bine, ca si Lisandru are grija sa o duca, vrea nu vrea saracuta... sa faca pipi sau altceva. Ce, doar nu numai el sa fie dus!), maninca ce-i dau (eu ii gatesc, dar asta pentru mi-e dor de bebelusi!)

Si s-a apropiat de toata lumea, doarme cu schimbul (trebuie avertizata fata ta, ca pisicile sint asa, mai egoiste, adica fac mai mult ce vor, nu ce li se cere... nu e obligatoriu ca daca i-o iei ei, sa doarma la ea in camera). Efectiv cu schimbul, in fiecare noapte doarme la picioarele unuia sau unora dintre noi... sa nu ne suparam. Dar poti sa nimeresti si o pisica mai putin curata, care a faca la inceput pe unde gaseste ea locuri prielnice, stiu unele pe care nu au reusit pur si simplu sa le invete sa faca intr-un singur loc si asta e chiar o problema. Sint unele rele, de mici, musca, scuipa, zgirie... si nu prea reusesti sa le imblinzesti...

Si a noastra e felina, dar nu scoate ghearele decit daca e chinuita si, surpinzator, pe toti ne-a zgiriat in joaca, asa usor... dar nu si pe Lisandru, care o ia in mina si o lipeste de perete si o impinge acolo, de miauna asta ca apucata... niciodata nu l-a zgiriat, nici la suparare, nici in joaca. Il simte ca e mic si nu stie ce face... insa il scuipa cind scapa de el.

Noi avem o maidaneza, pisica normala. Dar daca vrei una frumoasa rau, si scumpa... stiu eu una, dar nu am citit nimic despre ele, nu stiu cum sint ca fire. In piata Alexis Nihon am admirat doua, dar erau la 350$ bucata. Uite aici felina adevarata... adica mai bine iti spun ce sa cauti, ca sa nu intre Simona pe link, ca pe asta chiar n-o uiti... Se numeste pisica Bengal.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Felicitari pentru copiii destepti de aici. Am avut revelatia cate dintre voi aveti copii de aceeasi varsta. Si toata lumea a intrat la scoli bune!!!

Imi place la nebunie subiectul scoli. Asa ma framant si eu, scoala publica bunicica de langa casa versus scoala privata destul de aproape( pt. care nu am inca bani....).

Pt mine voi sunteti exemplul ca se poate oricum, cu conditia sa lucram mult cu el.
Oricum acum sunt la faza cand ma plang ca dau bani pe ortofonist, vorba Casandrei..... Pana la secundara mai e.
Oricum , n-am inteles faza, in Laval nu sunt scoli subventionate primare? Deloc? Am inteles ca nu e nici internationala primara. A pierdut niste puncte in clasamentul meu
Prietenii mei din Quebec ville nu depaseau 4 mii pe an, fara transport scolar dar inclus serviciul de garda, uniforma, cartile..... Dar ala e un oras burghez cu inflatie de scoli private la nivel primar. Si destul de ieftine.

Si la scoala de langa mine cam la fel e calculul: http://recit.cadre.qc.ca/~pnda/IMG/pdf/Contrat_Primaire_2010-2011.pdf

Dar nu spune nimic de transport sau de frais de garde dimineata si seara.

Mie mi s-a recomandat scoala asta pt. copii super dotati: http://www2.csdm.qc.ca/FSeguin/qui/index.htm
Dar astept sa-l vad pe Marc super dotat spre stiinte ( il vad mai degraba spre umaniste ca si parintii lui) inainte de a il indrepta spre o scoala mai serioasa.

Scoli internationale, intrebati mai devreme; http://www.sebiq.ca/index.php?langue=FR&font=2&optprinc=ETAB&optsub=&typecontenu=PAGESITE

Craciun, venim si noi!!!!!

Pisica, Simi ia ceva cu parul scurt. Cele cu parul lung sunt groaznic de paroase..... Asta din experienta proprie de 2 luni jumate, anul asta, cu pisica imprumutata. Ca doar am avut pisica la viata mea, sotul a avut vreo 10 , dar noi n-am vazut pisica care sa lase atata par ca cea a fratelui meu. Deja era Marc terorizat de cate ori il trimiteam sa se spele pe maini.

By, ma duc la culcare. Am ramas dupa pnemonie cu o durere de cap.....care nu mai trece. V-am spus ca am facut pneumonie?...Mi-a plasat-o MarcHai sa vedem, cine mai intra cu noi la scoala, la anul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Simi, daca luati pisica sa luati si litiera auto-nettoyente.
Poate gasesti la mana a doua, ca noua cred ca e scumpa.

Si sa ne povestesti despre ea.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iselin
2.Si eu las fetele talentate cu bucatareala, si eu aduc vinul de exemplu, un platou bine incarcat si ornat de cochonerii uzuale (a nu se intelege dulciuri) si fructe la desert. Cui si cand dau banii?

3. Dar daca concurenta nu e mare va aduc sarmalutele( observati ca vorbim in diminutive pentru ca sunt microdimensionate)

6. Te bransezi tu pe sucuri, dar o fi vreo toaleta pe acolo, ce intra tre' sa si iasa?? Original ar fi sa vii cu blenderul pentru suc proaspat

Iselin, din pacate nu se poate aduce vin si nici alte bauturi alcoolice, sala este inchiriata si daca vrem permis de alcool trebuie sa-l obtinem, eu zic sa nu ne complicam.
Dar eu zic ca ai putea sa pui un pic de vin in sarmale , chiar voiam sa intreb cine aduce sarmale ca nu se poate Craciun fara !

Baie este.

Avem si bucatarie, frigider, aragaz.

Cine aduce cozonac ? Eu o sa aduc 2 bucati pe langa placinta cu branza.
CD-player aduc tot eu, mai aduceti voi CD-uri.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput