Sezatoarea canadiana (196)
Raspunsuri - Pagina 5
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ange iselin,da,sorry ziua buna;incantata de cunostinta Copii mei sunt la o scoala privata in Laval(Academie Lavalloise)si sa stii ca la primara taxele sunt cam la fel.Diferenta este mica(ma refer la taxa de scolar.).Difera putin pretul la uniforme si carti.In rest cam la fel "trebuie" sa scoti din buzunar[:D dana,buna. transportul la primara este privat.Probabil voi sunteti la secundara privata si probabil in zona 1.Chiar ca esti o norocoasa! Eu anul asta pt 2 copii si dupa lungiiii negocieri platesc 3000.La anul la Assumpta pt Maia va fi 1000...Cum o dai tot naspa e! Ca sa scap de banii astia ar trebui sa o trimit cu STL-ul dar inca este mica si nici vorba de asa ceva sau ar trebui sa ma las eu de munca si sa ma apuc de taxi Copii au schimbat scoala,de ce platesti taxa pt transport? |
Da Cami, de anul asta merg la College Durocher, la privata.
iselin spune:
Nelia, fara suparare, eu te , dar nu ma pot abtine, e de prost gust sigur, dar eu sunt pe sub birou de ras, e clar faxul ala de-l astept ar trebui sa se simta sa intre!!!
Scuze Nelia! Ma bati la prima intalnire!
Fetele in engleza, parca n-as vrea sa traduc...
http://association.anti-chats.over-blog.fr/
Sigur ca e o gluma, dar exista indivizi capabili de a gandi asa!
Edit: schimbat textul lung cu linkul.
Simonna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iselin
Ange, nu ne-am intalnit pe DC pana acum, deci: Buna ziua! Intrebare, asa pentru novici ca mine, probabil stie toata lumea la ce scoala e copilul tau, ma refer la primara, eu as putea sa stiu? Intrebarea o adresez tocmai pentru ca eu stiu ca taxele sunt mai mari decat atat, in comparatie cu ce stiu eu, scoala copilului tau nu e scumpa. Si din referintele mele: College Laval e o scoala foarte buna, poate, zic poate, nu le cunosc activele, nu asa dotata ca Regina, dar e o scoala foarte buna. Ca si fetita ta si noi visam Regina Assumpta + balet + escrima daca se poate. Dar sa ramanem sanatosi sa ne putem sustine copiii, mi se pare cel mai important fapt pentru anii urmatori. Felicitari Maia! Iar o sa scriu mic editul meu, zic si eu ca Anka, dar din ce sa mai traiesti dupa ce platesti o scoala de 10000 $cad?? |
Iselin, fetita lui Ange e la una din cele doua scoli private primare din Laval. Fiu-meu a fost (un an) la cealalta. Taxele erau fix asa cum zice ea. Nu stiu de ce scoala vorbesti tu, trebuie sa existe si mai scump de atit, da' astea doua chiar sint scumpe comparate cu cele care primesc subventie de la guvern. Ah, vezi ca sv. de garde nu e inclus in cifrele date de Ange, era $7,00 pe zi.
S
Simonna spune:
citat din mesajul lui Podeanu ange, 2000 transportul? pai il duce in Toronto? Mi se pare enorm. Inseamna ca eu cu 400/an/copil l-am apucat pe D-zeu de picioare. Born to shop, forced to work. |
Iei, asa e. Vecinul, cu copila la Beaubois, numa' trece pirleazu' pe A13, plateste $50 pe saptamina... Da' nu e transportul scolii, e o firma pe care ti-o recomanda scoala daca n-ai alta posibilitate. Poate asa e dealul si la sc. la Maia. Si, daca ma gindesc bine, cind era R. la privat, ea 1200 numa dus si 2100 dus-intors.
La St. Sacrement, de ex, erau 400 $ pt. zona 1, 800 pt. zona II.
S.
ange spune:
citat din mesajul lui Simonna Ah, vezi ca sv. de garde nu e inclus in cifrele date de Ange, era $7,00 pe zi. S http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
si nici cafeteria si nici aide aux devoirs si nici altele care nu-mi vin acum
sit-ul cu geci http://www.altitude-sports.com/
sa nu va speriati de preturi,uitat-va doar la marci si modele
va garantez ca prin ianuarie ,febr. maxim, preturile scad la jumatate.Prin ianuarie au si o vanzare de entrepot.
Va aduc eu aminte cand sunt reducerile deoarece sunt o maniaca a marcii TNF si nu are cum sa-mi scape vreo reducere
nelia spune:
Mai, eu chiar am glumit cu pisica, pentru ca e singurul lucru bun (la minghiat si la suflet!!!) din casa (in afara de noi, cei 5, bineinteles!)
Normal ca nu o aduc, nu ca m-as gindi la voi sau la copii... sau la Simona (hai, mai, ca-i o frumoasa si o dulce!)... dar un singur terorist, cel de acasa (adica Lisandru) ii ajunge. Cred ca zice sar'mina ca doarme si ea citeva ore linistita.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
iselin spune:
Ok Simonna, am inteles, voi faceti referire la scolile private, dar subventionate, care implicit au ca baza franceza. Le-am vizitat pe acestea, adica multe din ele, am luat act. Doar ca pe mine ma interesau cele cu predare in engleza. Cel putin atunci acnd cautam.
Anka, ce ai spus tu e corect, e acceptabila aici o scoala privata daca parintii muncesc, doar ca se presupune ca poti sa faci altceva cu resursele tale, o vacanta de exemplu, atat timp cat e de presupus ca scolile publice ofera si ele acelasi tip de invatamant, aceeasi programa. Engleza, de ex, se face si la privat si la public, doar ca la public e tratata cu on s'en fiche pas mal. Si atunci parintele, ca resursa (asul din maneca), apelaza la privat, unde plateste taxele mentionate de Ange, Simonna, Dana mai sus ca sa surmonteze nelinistea neseriozitatii publicului.
Sotul meu mai face din cand in cand comparatia cu Ro, eu nu, nu ma raportez la tara muma, la ce-as fi avut acolo ca oferta in domeniu, ci la ceea ce consider eu corect, ce-mi doresc eu, ce merita copilul acum si aici.
ankalaura spune:
Iselin, ai perfect dreptate. Adevarul e ca cel putin organizarea timpului e similara, aici, inter public si privat. Ceea ce face diferenta, inteleg eu ca e calitatea.
In Ro (deh, de dragul comparatiei...), nici macar organizarea timpului nu este similara, ceea ce face ca poti ajunge sa fii OBLIGAT sa te indrepti catre privat, si sa scoti vrei-nu vrei din buzunar niste sume absolut aberante, iar socoteala cu vacanta sau alte planuri paralele dispare total, ca oricum n-ai de ales.
In sensul asta vad eu partea buna din toata afacerea asta, ca, pana la urma, exista optiune.
Nu ma lamureste si pe mine cineva despre treaba cu unghiile?
iselin spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Simonna
1. Rezultatele la I. vin in sapt. lui 1 nov. Pina pe 5 nov. tre sa dam raspunsul daca vrem sa retinem loc la vreuna din scolile private. Adica eu weekendul asta tre sa pun familia jos, sa stim ce vrem si sa dezbatem, n-am timp de dezbateri dupa ce primesc rezultatul la I, tre sa stiu ce vreau. Imi trebuie un fel de inside look, ca pot sa ma duc sa google si sa aflu directii, transport, mall-uri si altele. Adica eu pot sa-ti vorbesc o juma de ora despre ce mult imi place mie sa stau in Chomeday... 2. Stai sa se mai adune inscrisele pe lista, pe urma vedem ce bani s-au cheltuit si impartim pe familii. 3. Bune si microdimensionate :) 4. Asa am crezut si eu. Da' mi-a trecut un gind cum ca ma avertizezi discret ca asa e la Val... cu posesori de covoare zburatoare. 5. Oh, eu am o bucurie deosebita sa ma mut, fac cutii cu un drag, pe bune! Daca n-ar fi taxa de bienvenue ne-am muta f. des! Cind n-am treaba sint pe MLS, mobilez casele altora, le darim, le fac la loc... Colegu' are alergie deja la mutat :) 6. Este loc de scos afara.... :)) 7. No blender, nu ma agit nici acasa. Oricum, o sa mai aduca cineva lucruri de beut, ca o sa ne adunam o bucata de lume (sper eu). 8. Vacanta? Care din ele, ca amu' sint intr-o vacanta continua... Re: alcohol. Parerea mea e ca intre 10 si doua supravietuim si fara alcol, sigur ne trebuie permis si e mai mare daraua decit ocaua. S. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Ce sa-ti zic despre cartierul Val-des-Brises?
E sigur, e de bogati, e de la 250 in sus. Sunt case de vanzare, sunt si apartamente, doar ca apartamentele sunt f scumpe in opinia mea.
Are iesire spre 25 sud si nord, 440 est si vest. Dimineata dinspre Terrebonne e cumplit, seara la fel invers, spre Terrebonne. Noi nu ne lovim de aceasta parte a traficului, care presupun ca se va degaja dupa deschiderea podului 25.
Copilul tau ar fi chiar invers traficului, nu l-ar afecta.
Centru comercial aproape este pe Robert Bourrassa cu Papineau.
Cartierul e bine amplasat, casele mentin sau iau in valoare, cele mai scumpe au mai mult spatiu in jurul lor, cele mai ieftine, mai putin, pentru ca pretul terenului a fost f mare aici.
Sunt 3 parcuri, din care unul mare, doua mici si un teren de hockey, fotbal, etc.
Noi ne-am obisnuit sa vedem Ferrari dimineata si de aceea te intreb ce te-ar interesa, pentru ca daca vrei sa ai depaneur peste drum, de ex, nu se poate.
Casa noastra o poti vedea in albumul de poze, imagini din cartier mai peste tot, sau daca nu saptamana viitoare la sfarsit veniti la o plimbare. Casele sunt si simple, ca a nostra, dar si dintr-ales de servesc de refugiu in caz de razboi (fortarete...de milioane).
Utilitatile sunt corecte, dar e loc de mai bine. In cartier sunt multi italieni.Pana in Montreal fac un 20 minute, sigur depinde de trafic.
Dimineata eu vad autobuzele de scoala colectand copiii, deci si St-Sacrement, despre care am auzit numai lucruri bune.
casandra spune:
Mai fetelor, m-a luat durerea de cap cand am vazut cat dati pe scoli particulare, transport,... Vad ca daca nu e una, e alta, sa nu ma mai plang, ca oricum ai da-o, scapare nu-i.
Mi-a mai zis mie cineva, demult, sa stau linistita, ca de cheltuit tot cheltui, daca nu platesti terapie, platesti hockey. Si asa e.
Sa va ajute Dumnezeu sa vedeti roadele acestor investitii!