Sezatoarea canadiana (196)
Raspunsuri - Pagina 7
cge spune:
Si apa trebuie sa aduca cineva !!
Sa nu murim de sete! Si cafea !
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge Si apa trebuie sa aduca cineva !! Sa nu murim de sete! Si cafea ! Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
Vin eu cu apa si cafea (+pahare, crema si zahar)
tot n-aveam idei
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Diana2007 spune:
Scuze daca m-am repetat, acum am terminat de citit.
CGE, am vazut ca aduceti voi CD-plyer, no problem. Oricum daca il uitati, dam noi o fuga pana acasa.
Felicitari noilor "secundari" !
Interesanta expunerea cu preturile scolilor private.
Noi ne gandim la College Charlemagne, este subventionata, maternelle-ul este mai scump 4850 si apoi 3300 restul claselor de primara, asta e dor taxa de scolarizare.
Transportul este jaf curat, cel putin pentru noi care suntem aproape de ei, ceva de genul 1500 dus intors pe an, ma gandesc doar la Victor cat o sa fie de dezamagit ca nu merge cu autobuzul la scoala, daca il vom da acolo.
Iar de service de garde eu sper sa nu avem nevoie decat de dimineata, daca isi pastreaza S. job-ul actual, il poate lua la 15.30. A, si am vazut ca se poate plati si ocazional, in caz ca intarzie, e 12$/ora.
Eu tot fac calcule, am pus deja bunicii sa stranga banii de primul an daca tot vor sa contribuie la cresterea copiilor, dar problema principala este daca va trece de testul de franceza ?
Eu il las in pace, nu-i place sa-i citesc sau sa-i vorbesc in franceza, dar imi mai tranteste cate un raspuns cand o intreb ceva pe Sonia in franceza.
Daca nu intra din prima, merge la maternelle publica, se da pe brazda cu franceza (se bucura si de school-bus un an :) si incercam din nou pentru clasa I. Asa cred ca a facut Alice, nu Simi ?
Intrebare: In scolile private franceze, se face mai multa engleza decat in cele publice, sau depinde de orientarea scolii ? Ma refer la programa/ore pe saptamana, ca am inteles ca totul e luat in serios, de la franceza la educatie fizica.
Imi pare bine ca am reusit sa mai scriu,imiface bine pentru ca sunt cam catranita zilele astea. Tineti minte fotografia cu 4 generatii ? Prima generatie a inceput sa se stinga ... Nu se stie cat va mai dura totul, mama e cu bunica in spital de duminica trecuta, se pare ca a facut un atac cerebral si nu mai stie de nimic, e pierduta ... Ma rog sa mai aiba atatea zile cate vrea DD dar sa nu se chinuiasca. A fost si este un model de viata pentru mine, o sa o pastrez in suflet cat voi trai, curaj Steluta mea draga, DD te iubeste !
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
lorelaim spune:
Scuze ca dau buzna... dar nu pot sa nu-i scriu rapid-rapiduletz lui Simi... ca noi (Gabisor si cu mine) vizionam seara-de-seara pe Animal Planet cats101 / dogs101 deoarece copila vrea si ea un pet... iar eu i-am spus "do your homework and choose wisely" (oricum pana nu implineste ea vrea 12 anisori si nu o vad realmente responsabila sa aiba grija de un animalutz nici nu ma gandesc sa-mi complic existentza... si ea stie asta)
http://animal.discovery.com/tv/cats-101/
http://animal.discovery.com/breedselector/catselectorindex.do
http://animal.discovery.com/cat-guide/
http://animal.discovery.com/videos/cats-101-top-cat-breeds/
Am fugit si va tzuk cu drag nu inainte de zice:
Cristina (cge) - multa sanatate cumnatei - ma rog pentru ea bunului Dumnezeu
Sofronica - multa sanatate mamei - am sa ma rog pentru dansa
Miki - itzi doresc multa sanatate si ai grija de tine!
Diana - pentru bunica ta draga...
Roxana - felicitari pt Seba si bafta tzie la interviuri! (daca ai timp si potzi - la cartzi pt copii, pe prima pagina, pune te rog frumos The Magic Tree House Collection - care mi-a fost recom de Doina - si e absolut superba pt copii intre 6ani si 10ani - are si CD-uri; apoi pt fetitze intre 5ani si 9ani: Disney Fairies Collection cu TinkerBell si toata gasca - are si CD-uri, si The Rainobow Magic Fairies Collection - are de-asemenea CD-uri... pentru cei care vor sa auda pronuntzia corecta in engl si sa si citeasca/urmareasca in carte)
Oana - drum bun! sa ajungi cu bine si sa ne scrii impresii de la Romanika!
Edit: recomand tuturor parintzilor care au o picatura de timp sa citeasca
http://www.amazon.ca/Freeing-Your-Child-Negative-Thinking/dp/0738211850/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1287723123&sr=8-1
absolut un MUST pentru parintzi cu copii perfectzionisti, short-fuse, shy, etc (sau daca nu-s copiii asa... poate-s parintzii... ca in cazul meu ... Gabisor are o atitudine de young puppy "happy-go-lucky" which is driving me crazy ... ca eu sunt nu neaparat "perfectzionista"... da' nici prea departe )
o alta carte super-faina
http://www.amazon.ca/Unwritten-Rules-Friendship-Strategies-Friends/dp/0316917303/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1287723463&sr=8-1
si acum chiar ca am zbughit-o... la zapada chiar daca inca nu-l asteptam inca pe Mosu
simi spune:
Va multumesc mult pentru sfaturile cu pisica! Da, vream o maidaneza (Taby brown ii zice la rasa) cu parul scurt (merci Cge, Mikiion, Nelia, aveti dreptate)si vrem sa aiba vaccinurile facute.
Asta-i singura pretentie. Si cum ziceai, Nelia, sa fie fetita
Noi am mai avut o pisica pe vremea cind Alice avea 3 ani, si a fost teroare. O ridica de coada sus, la 30 de cm de pamint sa vada daca a facut pipi O fugarea prin casa, se ascundea biata pisica in cele mai dosite colturi, iesea de-acolo numai noaptea sau cind pleca "tero" la gradinita. Am dat-o dupa 2 saptamini(pe pisica) ca nu se mai putea, eram cu nervii la pamint. Asa ca incercam inca odata, speram sa fie bine.
Ce bine ca-i vineri, am avut o saptamina foarte incarcata!
simi spune:
Diana acum am citit ce-ai scris de bunicuta ta! Multa sanatate si sper sa fie bine! Stiu ce groaznic e, te simti asa de neputincioasa, tu aici, ei acolo...
oanagabriela spune:
iselin, fetita mea merge la Marie de France. Nu apare in clasamentele publicate pentru ca nu are aceeasi programa cu scolile quebecoaze (ca si Stanislas), dar diploma de liceu este echivalata cu cea de colegiu. Fac doar 12 ani in loc de 13, scoala este sub tutela ministerului francez de educatie si merg pe programa de invatamint din Franta, inclusiv vacantele. Este considerata o scoala buna la care copiii care vor au rezultate f.bune, dar ce imi place mie este ca nu au totusi atitidinea "elitista" a scolilor private cu renume, este loc pentru toti copiii, chiar daca nu au 10 pe linie. In plus se vorbeste in franceza "curata'. Mai sint si alte aspetcte si bune si rele, por sa-ti scriu pe PM daca te intereseaza. Ca si costuri se compara cu ceea ce au scris si celelalte mamici, in jur de 6000/an + diverse extra. Nu au uniforma. Fac engleza din clasa I (dar ca francezii, usurel, am mai scris despre asta acum o zii doua), si o a doua limba (la alegere intre italiana, germana sau spaniola) din clasa VI. Antonia a inceput italiana anul asta (ca exceptie).
ange, merci, dar nu, nu am cont FB si nici nu imi fac, abia ajung pe DC...
lorelaim, multi si sa mai astepte zapada si la voi putin . Sigur ca voi scrie impresii din Romania.
EDIT: Diana, si de la mine toate gindurile bune pentru bunica ta
cge spune:
Of, Diana, multa sanatate bunicii tale !!
Multa putere si voua si alor tai!!
E asa aiurea ca suntem departe mai ales in momente de astea.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
maru spune:
Diana, multa sanatate bunicii tale! Sa dea Domnul sa treaca cu bine peste incercarea asta!
Doloress spune:
Diana multa sanatate bunicii tale! Si bunica sotului a facut un atac cerebral anul trecut, cateva saptamani intr-adevar a fost pierduta, nu stia cine este si unde este, si incet incet si-a revenit. Asta fara cine stie ce ingrijire ca toti copii sunt departe, ii trimit bani, insa nu prea stim exact unde si cum se duc banii aia, e o mare nebuloasa acolo. Acum e OK, exact ca inainte, si-a revenit complet, ieri a implinit 83 de ani.
Si eu sunt trista de bunica mea, are Alzheimer si e teroare, e complet pierduta, din ce in ce mai rau, pe zi ce trece. Mi se rupe sufletul. Sanatatea o are foarte buna, are analizele mai bune decat toti din casa, deci urmeaza ani lungi in care o sa se scufunde in cea mai neagra bezna. Deja face pe ea, urla ca animalele, e pe alta lume cu totul. Ai mei n-au mai rezistat, au dus-o la un spital privat, e foarte bine ingrijita, are si camera de luat vederi si ai mei o pot supraveghea 24 de ore din 24, platesc 700 de euro pe luna, insa merita. Are asigurat totul acolo, dar e de groaza, am inteles ca ai mei se uita si li se face rau cand o vad cate face. Cateodata o tin si 3-4 infirmieri, ca nu o pot stapani. Medicamente prea puternice de linistire nu-i pot da ca i-ar face rau la inima, e totusi prea batrana. Of, greu...
Lorelei multumim de ideile de lectura, chiar cautam ceva interesant zilele astea.
Si eu am avut pisicuta, birmaneza, cu o personalitate, mama, mama, numai ce voia ea facea. Ne zgaraia permanent, i-a trebuit ani de zile sa invete unde sa faca, etc. Dar am iubit-o si eu si sora-mea la nebunie. Eram noi doua surori si-o pisica, precum in poezia Otiliei Cazimir. Dormeam toate trei imbratisate. A murit la vreo doua luni dupa ce-am plecat in Canada (era si destul de batrana) m-a jelit, din cate zicea mama, in fiecare zi manca tot mai putin si era tot mai trista.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!