Fluturasi de martie-aprilie 2011 (52)
Raspunsuri - Pagina 5
anaxena spune:
strumphitza dc ai fost atenta eu am zis ca nu m-a ajutat nimeni si nu mi-a zis nimeni ce sa fac,dar de aceea exista aceasta odisee si de altfel dupa nashtere ti se nashte si instinctul de mama si nimeni nu o sa shtie mai bine ca tine ce sa-i faci lui bb...inca o parere asha "aiurea" oare care sunt mai dezvoltatzi Capraru care sincer nu shtiu catzi ani are sau dc mai traieshte sau cei din UK care crede-ma ca am studiat ,sunt mult mai bine pushi la punct,acolo la voi pana la 6 luni nici nu se vorbeshte de diversificare
eu zic sa nu-tzi faci griji ,ca nu invetzi din cartzi..nimeni nu a stat cu bebe intr-o mana si cu cartea-n alta,corpul tau shtie singur ce are de facut
Ana-Maria mami de Maria 19.06.2008 si 18+ bebe mic
Maria,povestea nashterii
Maria in culori
alina06st spune:
Ia mai dati-o-ncolo de carte. Pe de o parte e buna, mai ales atunci cand habar n-ai, pe de alta parte e si o idee depasita. Oricum chestiile elementare de crestere a copilului sunt general valabile.
Si nu-mi place deloc sa vad discutii aprinse pe aici. Ca doar intram tocmai pt ca ne intelegem una pe alta, fiind in aceeasi situatie (gravida!). Spre deosebire de cei din afara situatiei care poate nu ne inteleg asa de bine.
V-am spus ca sotu' meu n-o sa fie acasa cand nasc? Mai mult decat atat: pleaca atunci cand eu voi avea 4 luni jumate si vine la vreo 2 luni dupa ce nasc
12+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
miki1979 spune:
strumphitza, stai linistita ca eu am avut si soacra si mama si daca ma luam dupa ele vai de capul meu cate informatii contradictorii si invechite...tot din carte citeam si acum au ajuns si ele sa aprecieze ce scrie in carti, chiar ma intreaba una alta nu stiu cum a fost pt alte mamici, dar la mine din instinctul de mama nu s-au nascut si informatiile de care aveam nevoie..m-a ajutat cumnata pe telefon toata ziua si cartea
anaxena, or fi aia de afara mai scoliti dar sa stii ca acum si la noi un pediatru bun iti recomanda alaptare cat mai mult si diversificare dupa 6 luni..nu mai sunt toti cu idei invechite, au mai urmat cursuri, mai citesc si ei una alta ca si noi de altfel..uite nu mai tin minte ce scria in capraru de diversificare, dar o am online descarcata ( pt cine vrea sa citeasca am sa o pun pe mailul comun ) si am sa ma uit..oricum, cum spuneam, informatiile le extragi tu ca puterea alegerii este a noastra.
mami de Vlad 09.04.2009 si 20+ cu
anaxena spune:
eu nu inteleg de ce s-a suparat shtrumphitza ca doar nu-i ziceam ei ca a facut o investitie proasta ci doar ca e cartea depashita,ideea era ca nu recomandam sa se ia dupa ce scrie acolo..dar cred ca avea ea ceva mai vechi legat de mine si acum i=am dat motiv..oricum am observat ca e mai certareatza din fire
Maria,povestea nashterii
Maria in culori
stefyapost spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui strumphitza
stefya, o gasesti in orice mare supermrket la sectiunea carti incearca in cora sau carrefour si sigur o gasesti eu cand am fost acasa mi-am luat cartea "Mama si copilul" de la cora si am vazut-o si pe asta de zice scrish a lui Bilic pe asta de am luat-o eu cu mama si copilul am dat aproape 80lei , mult mai scumpa decat toate celelalte carti despre mother and child pe care le-am cumparat eu aici am dat maxim 10-12 lire care inseamna cam 60 lei si pe aia romaneasca 80 , nu mai spun ca daca imi dau comanda de pe amazon le iau mult mai ieftine , mi-a luat sotul una cu 3 lire incearca si pe amazon.co.uk si poate o gasesti pe asta a lui Bilic , se prea poate , nu se stie niciodata BB on board!!! 17+ |
daca eram in tara nu imi faceam probleme...dar de aici e mi greu...o sa ma uit pe amazon cu toate ca-s tare mirata sa aud ca gasesti carti rom pe amazon.
dar eu incerc...
cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 20+
bb_yasmi spune:
nah gata fetelor..mama ei de carte....doar fiecare e liber sa aibe ce parere vrea.....si sa isi creasca copilul cum vrea, prin ce metode vrea.
miki, din pacate nici la mine instinctul matern si informatiile necesare nu "si-au dat intalnire in acelasi loc" am fost debusolata, as fi sunat pe toata lumea pt un sfat.... plus ca am dat si peste o pediatra foarte de "renume", particulara, scolita prin america, care la 1 luna cand i-am spus ca bb plange la san a zis sa ii dau lapte praf ca de aia e agitata, ca nu se satura si eu nestiutoare am ascultat de ea normal (plus ca nici mie nu imi placea sa alaptez, sincer, dar daca as fo fost sustinuta si indrumata continuam) . aaa si bb lua bine in greutate.
sper ca de data asta sa fie mai bine. instinctul de mama e deja format..
mami x2 , de printesica si printisor s 22
strumphitza spune:
bineinteles ca tot ceea ce citim si auzim, trecem prin filtrul propriu , nu numai asta cu info despre bebe... si da , cred ca si instinctul de mama o sa fie mai puternic dupa ce o sa nasc... sper , mi-am dorit din suflet acest copil si il doresc , dar stau cateodata si ma intreb daca o sa pot sa fiu o mama buna si o sa stiu sa am grija de el ?
miki, soacra a spus ca ea nu vrea sa fie "a pain in the ass for me" ca si de aia nu vine des sa ma deranjeze si mama , ehh cu bune si rele, am vazut cum a facut si la surorile mele, dar stii tu, iti mai arata cum sa tii pe bebe la baie , cum sa il pui sa suga bine sa traga cu putere si sa nu se chinuie...una alta... nu ca maica-mea nu i-ar fi spus sora-mii sa ii dea bors fetei pe la 4luni cand fata era si a fost exclusiv alapatata pana la 6 luni si apoi s-a avut grija la meniu
gata revin mai tarziu , dinner time for me here
BB on board!!! 17+
miki1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_yasmi nah gata fetelor..mama ei de carte....doar fiecare e liber sa aibe ce parere vrea.....si sa isi creasca copilul cum vrea, prin ce metode vrea. miki, din pacate nici la mine instinctul matern si informatiile necesare nu "si-au dat intalnire in acelasi loc" am fost debusolata, as fi sunat pe toata lumea pt un sfat.... plus ca am dat si peste o pediatra foarte de "renume", particulara, scolita prin america, care la 1 luna cand i-am spus ca bb plange la san a zis sa ii dau lapte praf ca de aia e agitata, ca nu se satura si eu nestiutoare am ascultat de ea normal (plus ca nici mie nu imi placea sa alaptez, sincer, dar daca as fo fost sustinuta si indrumata continuam) . aaa si bb lua bine in greutate. sper ca de data asta sa fie mai bine. instinctul de mama e deja format.. mami x2 , de printesica si printisor s 22 |
da, nasol sa dai peste un pediatru d'asta binevoitor.. eu am avut noroc de o super doctorita care si cand cedam nu ma lasa in pace, ma incuraja sa alaptez cat pot de mult ca asta conteaza cel mai mult..si eu plangeam ca nu se satura bebe, ca uite plange, etc etc si ea nu si nu, daca ia bine in greutate na-i nici un motiv sa opresti alaptarea..si multe alte informatii pretioase..tare draga imi este.
strumphy, cum il pui la san si cum il alaptezi eu cred ca iti va arata si moasa, cel putin aici in maternitate ne aratau, sau ar fi trebuit sa ne arate..
acum m-am uitat pe cartea mea scanata si e varianta veche din 1984..off, nu v-o mai pun ca daca cititi acolo va ingroziti
dar paote fac rost de ea si o sa o pun..pana atunci o sa adaug alte carti care le am interesante..
mami de Vlad 09.04.2009 si 20+ cu
Deea99 spune:
Pace fetelor
haideti sa va spun eu. in 1999 cand am nascut-o eu pe fiimea, nu mai intrasem in contact cu alti bebelusi.adica asa sa-i vad in mediul lor sau sa asist la un schimbat de pampers...doar giugiuleli de la distrantza si sincer nici nu ma omoram dupa copii altora ...
asa ca sarcina am trecut-o fluierand sa zic asa ca a fost fara probleme si nu m-am deranjat nici macar sa citesc revista mama si copilul....ba cred ca uneori nici nu realizam ce ma asteapta....ma gandeam ca o sa ma joc cu bebe ca totul o sa fie bine si frumos
iata ca a venit ziua in care s-a nascut....doamne mi-a fost frica sa o tin si inbratze...nu mai zic de prima saptamana cand am venit acasa...(desi stateam la soacra , nu va ganditi ca se deranja cu un sfat ceva)....stateam numai in camera si o pazeam ca pe un glob de cristal....apoi au inceput micile probleme de bebe sa zic asa...kk des ..nasuc infundat....aveam ceva sfaturi scrie de dr. intr-o agenda , insa de nevoie si instinctul de mama m-a schimbat total....nu aveam net, nu citeam mama si copilul , dar pot spune ca in orice situatie am stiut ce sa ii fac la fata...daca era ceva care ma depasea sunam doctora....
asa ca Strumphitza sa nu iti faci probleme....cand vei fi pusa in fata faptului implinit si pe tine ai sa te uimesti cate stii sa faci
nu zic ca -i usor...dar sincer uneori sfaturile de la cei din jur mai mult ne enerveaza sau deruteaza....
eu as fi vrut pe cineva langa mine doar sa ma ajute la alte treburi sau sa stea cu bebe sa prind si eu cateva ore de somn la inceput , nu sa ma sfatuiasca
am citi si eu apoi carti....caci m-am lovit de o problema rar intalnita la bebei..refuza hrana de orice fel....dar dintre toate cea a DR-ului Spook mi s-a parut cea mai ok....
in 2003 cand mi-am bagat net...am zis ca--i cea mai mare inventie , sa zic asa....caci la cata informatie am gasit despre cresterea unui copil , retete de papa si multe alte sfaturi transmise de la mama la mama....am zis pai tot sa cresti un copil fara sa te stresezi ca mine
caci un copil crescut strict dupa carte ...eu am zis apoi ca-i cea mai mare greseala
si as putea si aici sa vin cu argumente multe
------------------------------------------------
mama de domnisorica fitzoasa (14.12.'99)
in asteptarea unei (sper ) alte fitzoase 18+
anaxena spune:
Eu am intrat pe site-ul de la next...dati-mi 2 palme sa-mi revin...ce hainutze de fetitze si ce preturi ok,la baietei nu m-au superincantat ca toate-s cam albastre,iar eu il vad pe junior in alte culori,dar cred ca am prea multe pretentzii si majoritatea hainelor sunt ori albastre ori maro sau derivate ale acestora
Maria,povestea nashterii
Maria in culori