Pufuleti pufosi de Ian-Feb 2010 (152)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Ana, ti-am studiat cosul de cumparaturi
pepsi, red bull si ciocolata...mai lipseste cafeaua strong...va solicita mult Stefanel, huh?

Mergi la inceput

Am pus poze noi
filmuletul cum urca scarile nu-l gasesc dar ma duc in wk la socri si o sa-i fac altul, ca io n-am scari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Citat:
citat din mesajul lui danyelana

Citat:
[Citeam ieri in MAMA SI COPILUL si ma amuzam ca cica la 8 luni UNII copii pot incepe sa mearga de-a bushilea..Deci fiecare cu evolutia lui si e absolut normal sa nu mearga pana la varsta asta. Apreciez mult mamele relaxate si care nu se streseaza ca strumfii nu merg inca de-a busilea!

Ce-am mai citit interesant:
- jocurile agitate si excesul de impresii inainte de nani de seara pot da tulburari de somn;
- inainte de 11-12 luni incaltamintea nu este necesara si nici utila;
- de la 8 luni se poate da albush de ou sub forma de zdrentze in supe dar ca nu aduc nici un aport sugarului.Numai galbenushul este un element nustritiv esential la aceasta varsta;
- branza d evaci intrata in traditia culinara a sugarului la noi in tara nu este absolut necesara...

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Eu cand am intrebat aici pediatrul despre iaurt si branzica mi-a spus ca nu imi recomanda. Sunt proteine inutile si nu are rost sa-i dau Dar cum v-am auzit pe toate ca dati i-am dat si eu lui Arthur si iaurtelul in care pun eu o banana sau caise(dulceata facuta de mine fara zahar ) ii place de numai.

Nici ficat nu mi-a zis sa-i dau. I-am dat o singura data acum doua sapt (cand era discutia despre ficat ) de la un pui de casa pe care il taiasem noi.

Si ca sa vedeti cat sunt si eu de zuza , Arthur nu a mancat nici acum ou. Stiu ca nu e singurul dar e printre putinii. Si avem gini in curte care se oua, deci bio din sursa sigura si tot nu i-am dat. Ar trebui? Sunt eu cu capul?

Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Arthur, l'amour de papa et maman

Si ce-i dai sa pape???

_

_

-Dimineata cand se trezeste LM
-pe la 9.30 are un iaurt uneori si alteori (cel mai des) painica cu dulceata, branzica, depinde
-la pranz legume cu carnita sau peste
-la 16-17 fructe sau i-am mai facut de vreo 2 ori gris cu lapte sau cereale si cate un biscuite ca desert
-seara uneori mai are putina paine cu ceva sau legume goale, fara carne dar nu mereu ca noi la 19.30 avem baia si apoi tzatzi si la 20-20.15 somnic

Sper ca e suficient, oricum mai are si tzatzi peste zi la cerere

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Citat:

Citat:

Lorex, Danyelana .
Aveam si eu pe undeva tabelele de crestere dar cred ca sunt pe un hdd neconectat.

Danyelana si eu zic ca poti sa ii dai 2 galbenusuri fierte tare pe saptamana. Oul e un aliment f. complex, are minerale, vitamine, proteine si grasimi bune. Daca sunt si bio atunci e perfect. Nu iti face griji ca ii dai prea multe proteine. Ei au nevoie de ele pentru ca sunt in plina crestere, iar masa musculara are nevoie de proteine pentru a se dezvolta. Bineinteles ca nu ii vei da si ou si carne si lactate in aceeasi zi, pentru ca intr-adevar aportul prea mare de proteine afecteaza rinichii, dar un galbenus si lapticul obisnuit eu cred ca e ok.
Noi avem 1-2 zile de "post" pe saptamana. Nu sunt fixe, dar in afara de lp nu mai primeste nici un fel de produse de origine animala in acele zile. In restul de zile primeste la o masa fie lactate (branzica, o ling de smantana), fie ou, fie carne (pui, vita sau ficat) iar la gustare doar fructe.

Lillo, merci mult
Sa ii dau un galbenus intreg o data? Sa inteleg ca tu in ziua in care ii dai carne nu ii dai si iaurt sau nu am inteles eu bine.

Charles Baudelaire

Nu i-as da direct un galbenus intreg. Eu am inceput cu 1/8 dintr-un galbenus, apoi 1/4, 1/3,1/2 si apoi unul intreg, asta la distanta de 2-3 zile, deci a durat muuuult pana a ajuns la 1 intreg.
Ii mai dau iaurt daca nu papa bine carnea sau oul. Daca papa tot ce ii pregatesc nu ii mai dau iaurt. Cat a fost bolnavior a primit iaurt zilnic, macar 2-3 lingurite pt ca a facut o candidoza bucala de la antibiotice si iaurtul ajuta in situatia asta. Acum limbuta e curata asa ca nu mai primeste zilnic.

Merci mult

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Lorex, Danyelana .
Aveam si eu pe undeva tabelele de crestere dar cred ca sunt pe un hdd neconectat.

Danyelana si eu zic ca poti sa ii dai 2 galbenusuri fierte tare pe saptamana. Oul e un aliment f. complex, are minerale, vitamine, proteine si grasimi bune. Daca sunt si bio atunci e perfect. Nu iti face griji ca ii dai prea multe proteine. Ei au nevoie de ele pentru ca sunt in plina crestere, iar masa musculara are nevoie de proteine pentru a se dezvolta. Bineinteles ca nu ii vei da si ou si carne si lactate in aceeasi zi, pentru ca intr-adevar aportul prea mare de proteine afecteaza rinichii, dar un galbenus si lapticul obisnuit eu cred ca e ok.
Noi avem 1-2 zile de "post" pe saptamana. Nu sunt fixe, dar in afara de lp nu mai primeste nici un fel de produse de origine animala in acele zile. In restul de zile primeste la o masa fie lactate (branzica, o ling de smantana), fie ou, fie carne (pui, vita sau ficat) iar la gustare doar fructe.

Lillo, merci mult
Sa ii dau un galbenus intreg o data? Sa inteleg ca tu in ziua in care ii dai carne nu ii dai si iaurt sau nu am inteles eu bine.

Charles Baudelaire

Nu i-as da direct un galbenus intreg. Eu am inceput cu 1/8 dintr-un galbenus, apoi 1/4, 1/3,1/2 si apoi unul intreg, asta la distanta de 2-3 zile, deci a durat muuuult pana a ajuns la 1 intreg.
Ii mai dau iaurt daca nu papa bine carnea sau oul. Daca papa tot ce ii pregatesc nu ii mai dau iaurt. Cat a fost bolnavior a primit iaurt zilnic, macar 2-3 lingurite pt ca a facut o candidoza bucala de la antibiotice si iaurtul ajuta in situatia asta. Acum limbuta e curata asa ca nu mai primeste zilnic.

Si eu am inceput cu o optime (tai intai doua, apoi fiecare jumatate in 4). I-am dat mai mult timp o optime. Apoi un sfert mai mult timp...Acum sunt la jumatate si nu am de gand sa-i cresc degraba. Retinusem nush de pe unde ca abia la 1 an trebuie sa ajungi la galbenushul intreg...poate ma insel dar eu asa am de gand sa fac. Stiu ca e destul de greoi pt ficat mai ales ca trebuie fiert tare!
Eu mai am probleme cu vezica biliara si daca pap unul intreg fiert tare ma cam ia durerea. De aceea consum doar moale si max de 2 ori pe saptamana. Si musai de tzara sau bio

_

_

Merci Lorex
Iurikuta mica si frumoasa

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

multumesc fetelor pt cuvinte

am vazut poze superbe ....Livia si mie mi se pare ca fiul tau seamana la ochisori cu fetita mea

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
" Cea mai infidela amanta a omului este Speranta. Te inseala zilnic si totusi, traiesti cu ea toata viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Vazut pozele cu Iuria,Raul si Alex .
Livia eu am mai zis in unele poze Alex seamana cu Uca mea in altele zic fetele cu Ariana deci.....

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

AAAA fetele sunt geloasa fiimea e indragostita numai de canapea si unele jucarii prin casa,ea nu vrea cablurii
Va

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

gata si seria a doua de poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:

gata si seria a doua de poze noi

_

_

Doamne, Lorex, ce ochi poate sa aiba bobita ta mereu raman cu gura cascata sunteti tare frumosi toti 3..chiar asa, toti intr-o poza nu sunteti?

mami de fetita mica

Mergi la inceput