***Colectia de toamna-iarna 2005, la 5 ani! (15)
Raspunsuri - Pagina 8
lavi02 spune:
Fetelor va multumesc pt sustinere!
Anda nu mai fi asa suparata, se va rezolva!
Nici de operatia de timpan sa nu te sperii la o adica; avea Silvia un coleg la cresa tot asa cu otite repetate si a ajuns la spargerea chirurgicala a timpanului + montat tubulete de dren in ambele urechi. Pare sinistru dar nu e, in timp i s-a rezolvat problema.
Nu fi deprimata, e o problema care se intampla la copii. Multa sanatate!
Am gasit Cuore in format pdf, asa ca s-a rezolvat. Multumesc, Madau pt oferta!
miri__b spune:
Anda mi-au dat lacrimile de necazul tau. sa dea Domnul sa aveti zece zile cu nari uscate.
ma bucur ca Ionescu nu se opune emigrarii, sunt sigura ca o sa reusiti sa plecati, meriti mult mai mult decat primesti aici, intr-o alta tara sunt sigura ca veti inflori amandoi.( tu si Nic evident)
azi a venit o fosta colega cu bebelina de 7luni la servici, era o dulceata, cand ii vezi asa mici iti mai doresti unul.bine ca imi trece repede.
ma buseste rasul cand ma gandesc la Madau grasa, sau la Lavi grasa. sau la mine slaba. la fel si cand imi imaginez pe bb alinus cu bata in spatele muncitorilor.
saptamana asta am cam tras chiulul la munca de acasa, nu a aparut nici macar soclul la statuie, nu mai stau in bucatarie cu orele.
saptamana trecuta am fost cu david la maica-mea la tara, am dormit acolo o noapte, la soba....ce bine era.
i-am dau lui david iar bronhovaxom , nu a lipsit nici o zi de la gradi, muci si tuse mai are dar nu atat de grav sa nu-l primesca la gradi.n-a lipsit nici o zi, astept vacanta sa stea o sapt la ploiesti, inutil sa spun ca n-am vazut un film de pe 15 septembrie!de citit am citit-povesti.
anda77 spune:
lavi imi e frica de orice raceala in starea lui, acum. uite de ce, citeste ultima postare de pe pagina, a lui Danais:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=92707&whichpage=1
acelasi dr. Manea o sa-l opereze si pe Nic.
articol despre polipi si amigdale, daca va intereseaza:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:V0PJuZXMDzIJ:sanatate.jurnalul.ro/stire-orl/barajul-din-nas-313344.html+dr+claudiu+manea&cd=2&hl=en&ct=clnk
mandyksch spune:
Morgano, da...ce mai peripetii in acea duminica de pomina .Nu o sa il uit veci pe sotu' ca se tot uita la mine si ma intreba ca sunt sigura ca nasc? Apropo am tot vrut sa te sun...dar tot timpul ma iau cu altele, nici pe forum nu am mai intrat de un secol.
Anda, pot sa iti recomand pt imunitatea lui Nichita Oscilococcinum. Pe bune, noi pe Kriszti am incercat toata gama de imunostimulatoare posibila, in ultimii ani. Acum am inceput in august cu Septilin, si din septembrie Oscilococcinum o data pe saptamana. Sa bat in lemn, e aproape sf de octombrie si totul e ok inca.
felicia74 spune:
Doamne fetelor cate s-au mai intamplat pe forum.
Anda chiar azi am vorbit cu Doru de Nic al tau, si el chiar se mira cum de dr a spus anterior ca nu are polipi. Si eu cred ca ii are demult. Bleah, urata treaba.
Cat despre tratamente ptr imunitate, eu nu mai am incredere in nimic. Ilincai nu-i mai dau nicio bulina, niciun sirop, nici naturista nici de alt fel. Au incercat bunicii sa-i dea Bronhovaxom dar dupa prima doza a facut febra, ei s-au speriat si gata am intrerupt tratamentul.
Nu a avut nimic grav de cand a inceput sa mearga la gradi, decat muci cateva saptamani si acum pare ok. Dumnezeu mai stie cum e cu imunitatea asta.
In schimb are paraziti intestinali, era normal ca la gradi nu cred ca se spala pe maini prea constiincios. Ea zice ca da, dar cine stie ce-o face de fapt.
Dr ne-a dat Zentel (ca giardinofitul a fost cam vax), dar e toxic rau, of, ne mai gandim.
Acum ma intorc la paginile anterioare sa mai citesc ce ati scris, ca nu am citit mai nimic saptamana asta.
Dar mai intai...
[b]La multi ani, printesei Alexia, sa fie fericita si sa aiba o copilarie senina!/b]
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.
Bic spune:
anda, ca sa nu te mai ingrijorezi chiar sa de tare. Te inteleg perfect prin ce treci, dar cum spune si Lavi, o sa treceti cu bine peste asta. Va urez multa multa sanatate si imbratiseaza-l pe Nichita tare de tot.
Cit despre scoala... ca ziceai ca astepti rectii din provincie.
Dupa cum stii, eu m-am luptata in ultimele sase luni cu decizia de a o dat pe Smaranda anul asta sau nu. Pina la urma, am optat sa nu o dau- aici scoala incepe cu gradinita. 10% din minte a mai avut asa orgoliul ca fii-mea trebuie sa fie printre cele mai destepte si ca o sa faca fata, dar cred ca am facut ceea ce trebuia.
Nu conteaza cit de bine sint pregatiti academic copiii, ci cel mai important este sa fie pregatiti emotional si mental. Aici poti sa sari clase daca esti bun sau in unele scoli ti se preda la nivelul tau, dar e nevoie. Teoria mea a fost ca daca e asa de buna, o sa sara o clasa si o sa fie mindra de ea. Dar daca nu merge bine si trebuie sa repete o clasa - practica frecventa aici - zic eu ca nu mai e asa de bine pentru increderea in sine.
In plus, asa cum spunea si Lai, Nichita va fi printre cei mai mici baieti si la pre- si pubertate s-ar putea sa-i fie greu: va fi ultimul caruia i se schimba vocea, ultimul caruia ii creste mustata, etc. Barbatul meu e copil de luna mai si a fost totdeauna printre ultimii care s treaca prin aceste etape si a fost taman placut (el a aratat puber pina pe la 16 ani, era mai mic de statura decit celalti, etc. A recuperat, nu zic nu, dar nu a fost placut.)
Acuma, eu stiu ca pentru tine e foarte important aspectul competitiv, dar cred ca intrebarea cea mai importnat pe care trebuie sa ti-o pui pentru a determina daca e o idee buna sa-l dai la scoala mai devreme se invirte in jurul pregatirii lui emotionale: cum face fata conflictelor? poate sa amine? are rabdare? etc.
Si o alta intrebare este: de ce vrei tu de fapt sa-l dai mai devreme? Sau mai bine zis: cu ce beneficiaza Nic daca il dai mai devreme?
Ca eu m-am uitat bine in sufletul meu si am constatat ca motivul pentru care voiam sa o dau pe Smaranda anul asta (nu ar fi fost devreme, se incadra in deadline) era ca toti prietenii din cartier au mers anul asta (sit cu citeva luni mai mari ca ea.) Este asta un motiv pentru a lua o decizie majora in viata coilului meu? Nu. Acolo era vorba despre mine, nu despre ea.
Daca succesul este ceea ce te preocupa, se pare ca acei copii care sint mai maturi merg mai bine la scoala nu pentru ca ar fi niste geni, ci pur si simplu pentru ca se afla la o virsta la care fac fatat diferit cerintelor unui mediu structurat precum scoala.
Ca sa ma lamuresc am citit "The Outliers" a lui Malcolm Gladwell care sustine ca luna in care esti nascuta relativ la deadlineul de intrare la scoala este foarte important in succesul ca adult. Adica, exact ce spuneam mai sus: daca esti mai mare, vei avea mai mult succes. Pentru ca sint de la inceput performanti, din aceasta cauza primesc tot timpul incurajari din partea profesorilor care ii stilumeaza sa continue sa fie buni.
In legatura cu testul deu prajitura tin sa fac citeva precizari. Cea mai putin importanta este ca nu a avut loc la Harvard (desi profersorul responsabil de acest teste lucrase la Harvard inainte), ci la Stanford.
In al doilea rind, testul nu soi-a propus nici pe departe sa studieze relatia dintre capacitatea noastra de auto-control si succesul ulterior, ci isi propunea sa studieze provenienta auto-controlului, adica ce ii face pe unii sa aiba auto-control si pe altii sa nu aiba. Ulterior, peste ani de zile, cind acei copii au devenit adulti si absolut intimplator au descoperit ca exista o corelatie intre puterea de auto-control la virsta de patru ani si traseul profesional de la virsta adulta.
Uitati un intreg articol pe tema asta pe www.newyorker.com/reporting/2009/05/18/090518fa_fact_lehrer?currentPage=3" target="_blank"> New Yorker
Daca nu reusiti sa il vedeti si va intereseaz, spuneti si il copiez si il pun pe contul comun.
Ha-ha, si ziceti merci ca nu trebuie sa agonizati si pe tema alegerii scolilor. Eu ma lupt cu asta de vreun an si mai am inca sase luni de lupta. Sa vedeti cum e cind te lupti sa te hotarasti daca mai faci inca un copil si atunci trebuie sa-i dai pe amindoi la scoala publica de care nu esti convins sau ramii la unul si ii dai astuia pe care il ai tot ce-i mai bun?
Hai ca nu vreau sa ne mai intoarcem la discutia cu copiii, dar cind ii vad pe astia mici la clasele mele de muzica imi vine sa-i pufoshesc pe toti.
lavi
mara95 spune:
anda, o mamica de la licurici (unde e andru)si-a operat baiatul acum o luna-doua in urma si i-au pus tubulete la timpan.la fel avea auzul mult diminuat, otite multe.acum copilul e ok si si-a imbogatit impresionant vocabularul.
ei sunt stabiliti in afara tarii.
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
gabitaco spune:
Feli incearca pt viermi intestinali GIARDINON sirop. E bun la gust, naturist, cu propolis si cimbru si, daca nu da rezultate, da-i zentel, ca asta e toxic rau.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
bianca_mo spune:
la multi ani, KRISZTI! sa fii sanatos si fericit alaturi de cei dragi!
ANDA, in primul rand , multa sanatate lui Nichita. As dori sa iti spun ceva in calitate de invatatoare. Eu am avut in clasa copii veniti la 6 ani si o luna sau doua, si , in timp, s-au descurcat foarte bine, dar, in primele luni, nu reuseau sa fie la fel de rapizi, atenti, ca si colegii lor de 7 ani, sau de aproape 8 ani. Tu stii cel mai bine, dar eu, personal ma si gandesc cum isi duce ghiozdanul un copil plapand si mititel, cum se apara cand fac randul in curte, cand se imping, exista unele lucruri care par marunte, dar care ii afecteaza fte mult pe micii scolari. Si eu o sa-l dau pe Serban la 6 ani si 9 luni, deoarece nu cred ca nu mai are copilarie odata cu inceperea scolii, elevii mei se joaca muuult si acum, la 10 ani, in clasa a patra.
Va doresc tuturor sanatate!
MANDY, si eu ii dau lui Serban oscilococcinum la recomandarea pediatrei si sunt multumita!
Bianca, mama lui Serban
10 decembrie 2005
serban
proadelina spune:
Alexia si Kriszti! Multa sanatate, fericire, noroc si tot ce-i mai bun in viata!
Au trecut deja 5 ani!
Multa sanatate lui Nic al Andei si de asemenea lui Lavi.
Noi suntem bine, oarecum sanatosi (Albert sanatos, eu un pic racita).
Adelina si Albert (16.11.2005)