Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***265***
Raspunsuri - Pagina 15
Ela78 spune:
Anaan, esti dulce ca de obicei

Mi-a placut foarte mult cum a scris Pisigri despre gradinita
, am si salvat undeva pentru mai tarziu in cazul in care trebuie convins sotul
Si din perspectiva mea gradi este varianta cea mai buna
Ilinca, este super simplu! Pui cateva ciocanele de pui cu apa (cam 1/2 cratita) si sare la fiert, spumezi, arunci o ceapa si un morcov tocate marunt, cand e carnea aproape fiarta pui prazul (1 Kg taiat in segmente lungi de...sa zicem 5 cm), cand e prazul aproape fiert pui vreo 3 cartofi, se fierb si gata! Tu daca esti vegetariana, in loc de carnita poti sa pui la sfarsit un strop de ulei de masline, ca sa fie totusi cateva stelute acolo...
Zilele trecute am facut conopida+broccoli cu crema de branza la cuptor, Ianis n-a fost incantat, dar eu si sotul am mancat.
Apropos, am facut reteta ta cu farfalle cu praz, dovlecei si vinete, mi-a placut foarte mult
Si daca tot am inceput
depre bucatareala, hai sa-ti zic reteta (simpla si cu incrediente putine)la Charlotte, o prajitura cu mere pe care am mai facut-o de cateva ori si le-a placut la amandoi (Ianis si sot):
- 4 oua batute spuma
- 1 pahar de zahar (mie mi s-a parut cam dulce si am pus mai putin)
- 1 pahar de faina (presurata treptat cate putin)
In tava de cuptor unsa cu unt si tapetata cu pesmet se pune 1/2 aluat, dupa aceea 2 mere taiate felii (eu am incercat si cu mere+pere+piersici tari), dupa aceea restul de aluat. Cand era gata, am presurat prajitura cu zahar vanilat si am bagat-o acoperita la frigider, ca sa lase sirop).
Ianis o mananca cu placere dupa amiaza cu iaurt.
Ca sa nu mai zic, cand vorbeati de eclerele Mihaelei, m-am dus si mi-am luat eclere
Iar acum urmatoarea pe lista e crema de zahar ars![]()
Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
georgiana310 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Floric Georgiana, inteleg ca unde TREBUIE e clar ca TREBUIE. Si, de fel zic eu ca sunt o persoana care inteleg pe fiecare in decizia sa. Dar solicitam oarecum informaii si practicam ma si gandeam dca chiar e necesar gradinitza avand in vedere "trauma", pot spune, prin care trece David dar si Oli. Caci nici ea nu se simte bine vazandu-l cum se chinuie. Acum o inteleg si pe ea ca nu poate sta 24 din 24 cu el legat de gat, oricat de mult l-ar iubi si i-ar fi drag. Oli, draga, pot spune ca te cred prin ce treci. Vezi ce spune doamna si nu ai decat sa astepti sa treaca vreo 2 sapt sa vezi in ce parte opteaza Uriashul ![]() Poze Raru Poze noi Rares Rarisel cel mai frumusel ![]() |
Nu, Flori, gradinita nu e obligatorie. Poate, pana ajung copiii nostri mari, nici scoala nu va mai fi.
Ne vom putea organiza in ginti si sa traim dupa invatamintele inteleptului gintii. Sau, dupa Profet.
Floric spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui georgiana310 Nu, Flori, gradinita nu e obligatorie. Poate, pana ajung copiii nostri mari, nici scoala nu va mai fi. Ne vom putea organiza in ginti si sa traim dupa invatamintele inteleptului gintii. Sau, dupa Profet. Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009 http://georgianaspataru.blogspot.com/ |
Cred ca ceva imi scapa. Simt ca nu suntem pe aceeasi unde...Scuze. Ma retrag din discutie.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel

Gianina34 spune:
olguta- parerea mea este sa nu te duci la gradi decat la pranz cat il iei acasa
trebuie sa se "instaureze" o rutina cu gradi - asta il va ajuta f mult sa se echilibreze
nu stiu care-i programul vostru insa iti povestesc ce facem noi:
cum se trezeste, o iau din patut si o asez pe olita unde asteptam sa facem tash si daca aven noroc si altceva, a dezbrac de pijamaluta si ii pun body-le (mi-e mie mai comod asa) cat asteptam, ne mai tinem in brate, mai sta cu capul pe umarul meu, chitaim un pic si apoi ne asezam pe pat sa punem pampersul curat, continuam imbracatul in hainele de mers la gradi. daca mai am ceva de facut o incalt cu papuceii de stat prin casa si trece la inspectat un pic sufrageria, daca nu, ne ducem direct sa ne incaltam, punem caciulita, suzi (obligatoriu in perioada noastra de inceput), gecuta, apoi ma imbrac eu in fuga, o iau in brate si plecam la masina. Doar cand se trezeste ii spun ca mergem la gradi, apoi ii cant, ii povestesc ce facem/vedem - afara inspectam masinile, cateii, pisicile pana ajungem la a noastra (masina
). O asez in scaun, ma instalez si eu , dau drumul la cd cu o cutiuta muzicala si cant (tare, cu intonatie, pe voci - ca-s vioaie/odihnita si hnu mai pot de fericire
)
Am noroc ca nu dureaza mult drumul si in 5-7 minute ajungem la gradi. Nu astept sa o apuce plansul de cum zareste locul, o iau repede si o predau celor de acolo. Cat timp intru pe poarta, strabat curtea si urc scarile de la intrare, o tot pupacesc si-i spun ca dupa ce se joaca-mananca-iar se joaca- iar mananca- apoi doarme - se trezeste , mai mananca ceva, se mai joaca un pic si apoi mami vine repede de la servici sa o ia acasa sa ne putem juca/alerga impreuna. Intru, o predau si gata. Daca cumva trebuie sa astept putin cu ea in brate, se starneste jalea de pe lume; daca toate astea le fac repede, cantitatea de lacrimi e minima.
Ti-am spus sa fii pregatita ca asa dramatica va fi prima saptamana si apoi ziua de luni.
multi mamico
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si sase luni
dyana27 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui georgiana310
Nu, Flori, gradinita nu e obligatorie. Poate, pana ajung copiii nostri mari, nici scoala nu va mai fi. Ne vom putea organiza in ginti si sa traim dupa invatamintele inteleptului gintii. Sau, dupa Profet. Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009 http://georgianaspataru.blogspot.com/ |
asta e nemeritata si jignitoare pentru mai multa lume.
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA in OCTOMBRIE
Gianina34 spune:
anamariame - urocultura ati facut? - sunt ffff frecvente infectiile urinare la fetite
la dr orelist ati fost?
altceva nu-mi vine acum in minte
zinnat am luat noi dar am stiut precis pentru ce, nu asa, in principiu
Gianina34 spune:
pisigri - eu una nu i-as da iaurt pentru ca si asa are stomacelul intors pe dos si i-ar creste aciditatea si chiar nu-i trebuie asa ceva
doar lichide - putin si des- si sa o lasi in pace pana cere ea ceva de mancare - si atunci ceva de regim - paine prajita, supa ...
acum ce face pisilinca?
Gianina34 spune:
ela- vreau si eu praji cu mereeee
vrei sa-mi spui cam ce dimensiuni are tava in care ai copt placinta si care-i timpul de coacere si la ce temperatura, pleaseeee
ca prevad ca praji asta va deveni noua "tendinta" aici pe forum

olishka spune:
Multumesc mamici de sustinere si sfaturi
Gianina astazi a fost tare vesel de cand s-a trezit si amers singur spre masina (spre deosebire de ieri), dar cum am parcat in fata gradinitii a inceput jalea.
Olga, mamica lui David iepurasul 

Floric spune:
Dyana, ai facut tu intr-o zi niste tarte bune rau. Ai tava speciala ca in poza de prezentare de pe site cu retete?
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel