vreau sa ma educ(3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Denizel, laptele cu cacao si miere e singura alegere acceptata de catre copiii mei la micul dejun, pe ideea ca-i rapid de inghitit si le place si gustul asa.
Eu de pilda nu beau lapte simplu deloc, doar cu cacao il acceptam chiar in copilarie, ei beau si simplu dar numai cand e de de la caprele vecinilor, pe asta din comert il accepta doar dres cu cacao.
Cand spuneam ca baiatul nu bea, ziceam ca n-ar vrea sa inghita nimic dimineata, seara de pilda isi face singur cacao cu lapte, ii face si sora-sii daca cere. El se viseaza chiar chef, face singur tot felul de preparate. Noi mancam traditional, cu o gramada de chestii "nesanatoase" de la sarmale la cozonaci, clatite sau fripturi la cuptor... si daaaa, stiu de la alte subiecte ca tu esti vegetariana, nu asta era discutia totusi.
Dar de ce ne tot indepartam de la subiect? Ba cu ramificatii dieto-culinare, ba cu de-alea medicale? Ca mi se pare de bun simt ca un copil sa nu plece de-acasa nemancat si mai mult sa ramana asa pan' la pranz, dupa cum pentru cei mai multi dintre noi jachetele au rostul lor in sezonul rece...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Olympia cred ca denizel se refera la faptul ca organismul nu asimileaza calciul din lapte amestecat cu cacao. Dar pe langa calciu, mai e si sursa energetica cana aia cu lapte, miere si cacao.

Nici fiica-mea nu se omoara cu mancatul dimineata, dar asta nu are neaparat legatura cu foamea. Daca are bani de buzunar, prefera sa-si cumpere ceva care-i face cu ochiul in drum spre scoala. Ii place teribil ideea de a fi servita cu ce isi alege ea.
Si ei ii place sa prepare tot soiul de gustari dupa propria inspiratie.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Olympia cred ca denizel se refera la faptul ca organismul nu asimileaza calciul din lapte amestecat cu cacao. Dar pe langa calciu, mai e si sursa energetica cana aia cu lapte, miere si cacao.

Adica, e rau laptele cu cacao, da' e si bun :)))))))) (Rox, asta nu a fost o rautate, in mod sigur nu a fost!!! ).

Calciul din lapte oricum nu se prea asimileaza, iar daca laptele ar fi unica sursa de calciu din alimentatie, am ajunge la dezechilibre nasoale :).

In plus, cazeina din lapte e responsabila pt. declansarea multor boli grave (inclusiv cancer).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Rox, sincer decat sa-si ia vreo punga cu te miri ce prostii pe la scoala, as prefera sa-i dau pachet la el, cu orice si-ar dori dar refuza. Asa am ajuns la compromisul asta cu laptele cu cacao, dar ar putea fi si altceva daca si-ar exprima vreo preferinta.
Denizel, fiecare ridica bariera protectiei dupa cum simte. Io ma simt ok asa, judecand si dupa longevitatea bunicilor si strabunicilor personali si avem cam acelasi stil de alimentatie ca al lor.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Olympia pai n-are niciun farmec pachetul de acasa Un sandvis cumparat de la bufet e intotdeauna mai bun ...

Denizel multe alimente sunt si bune si rele, au avantaje si dezavantaje. Ca tot ce ingurgitam dealtfel.
Laptele cu cacao are si parti bune. Prima ar fi ca-i gustos, a doua ca aduce oaresce aport energetic.
Acum, sigur, ca-i intentionat pentru vitei, nu pentru oameni, si, probabil, de aici decurg diverse nepotriviri cu organismul uman.
Dar poti veni constructiv, daca doresti, sa ne spui despre alternative.
Suntem cat se poate de on-topic, ca doar si alimentatia intra in atributiile parintesti. Si influenteaza si psihicul

Mergi la inceput

pai, gustul e o chestie subiectiva. Ma gandesc ca nu poate fi un criteriu in alegerea bun/rau.
Iar daca apreciem dupa criteriul energetic, buna poate fi si o felie groasa de paine alba unsa cu un strat gros de untura :). Pe langa aportul energetic, unii o considera buna si la gust.

Nici baietelului meu nu-i place sa manance dimineata.
De vreun an am renunat la a mai incerca sa-l conving cat de bine i-ar prinde daca ar manca si el ceva dimineata.
I-am propus sa inventam ceva pt. micul dejun, ceva care i-ar produce o cat mai mica neplacere...
A zis ca trebuie sa fie ceva lichid, care sa poata fi dat pe gat, ca sa scape repede.
Asa ca ii fac in fiecare dimineata o chestie nedefinita formata din fructe foarte fin blenduite + suc de portocale + o lingura seminte de in fin macinate + 2 linguri fulgi germinati macinati foarte fin si aia.
In dimineata asta de exemplu, chestia a continut prune + suc de portocale + praf dintr-ala de seminte de in + praf de fulgi de grau si secara germinate.
Daca le place copiilor mai dulce, puteti pune si miere. Merge pus si ceva iaurt, kefir, sana.

A zis ala mic ca, oricat de tare nu ai avea chef sa mananci dimineata, chestia asta usor acrisoara si care poate fi inghitita repede nu-l deranjeaza .
IN plus, e foarte sanatoasa si ii da si energie.
Si e si hranitoare. Pana la masa de pranz (pe care o au la 12) nu mai simte nevoia sa manance altceva.

Diferenta dintre cana cu chestia de la micul dejun si pranzul de la scoala e ca, la o ora dupa pranzul de la scoala e mort de foame.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Denizel, am citit ce mananca baietelul tau dimineata si m-a apucat rasul nu pentru ca e ceva rau, (dimpotriva!), ci pentru ca mi-am inchipuit fata fi-mii daca i-as oferi asa ceva la micul dejun.

Mi-am luat blender sa-i fac smoothie, a mancat de cateva ori si gata.
E capatanoasa si nu prea mananca fructe. In schimb bea vreun kil de lapte/zi.
Dimineata, inainte de a pleca la scoala mananca. Mai naspa este cu pranzul ca e dereglat, de fapt e ca si inexistent. Sandvisuile, 2 la numar, le mananca la scoala in pauza de la ora 1 si in pauza de la ora 2. Cand ajunge acasa la ora 3 nu poate sa manance nimic.

Pa la 5-6 ia un fel de pranzo-cina si daca o apuca 8-9 cu lectiile o apuca si foamea.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

A, inca ceva.
Din cauza semintelor de in, chestia aluneca foarte usor pe gat :)).
A, iar chestia e foarte buna la gust, asa zice ala micu (ca sa aveti idee despre gusturile lui ala micu, va spun ca atunci cand ii dadeam minunatie de pasta de avocado unsa pe paine prajita, el facea "bleaaaacs" :)))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Off topic: Denizel de unde iei tu avocado si ce tip? Eu niciodata nu am nimerit unul care sa se faca pasta, chiar daca l-am tinut la caldura sa se inmoaie. Si ma simt frustrata!

Dimineata o pasta de avocado cu putina sare + lamaie + rosiute maruntite ar fi un mic dejun excelent pentru copii.

Al meu e tot timpul tare si il folosesc numai maruntit cu salata verde.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

da, e frustrant cand nu se inmoaie avocadoul.
Eu nu am ajuns nici acuma sa-l cunosc, dar, atunci cand cumpar (cumpar de peste tot) aleg pe cele care sunt putin-putin inmuiate (adica, au inceput sa se inmoaie foarte putin).
Dintr-alea tari ca piatra nu mai iau, fiindca am observat ca tari ca piatra raman si trebuie sa le arunc.

Pentru fiul Olympiei si pentru fetita lui Rox, o reteta pe care o pot prepara ei dimineata cu usurinta (poate ii imbie sa o si pape la masa de dimineata :): 2 avocado molcutze pasate cu furculita + 1 cartof mic fiert + 1 ou fiert taiat cubulete + 1 ardei rosu taiat cubulete + putina ceapa taiata marunt (in zilele fara scoala :)) + putin sosuletz facut din zeama de lamaie, un strop de ulei de masline si un varf de cutit de mustar. A, sare si piper.
E bun taaaaaare .

Mergi la inceput