vreau sa ma educ(3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Am lipsit de pe la faza cu bautul apei din cada (rrox, prin limita culturala vroiam sa zic ca, faptul de a nu ne simtim confortabil cind cupilul bea din cada tine mai de graba de norma culturala decit de ratiuni legate de siguranta acestuia) si mi-a luat ceva vreme sa citesc la zi.

Nu stiu care mai e acum mentalitatea in RO legata de mersul la facultate, pe vremea mea era musai imediat dupa liceu ca altfel era mare tragedie. Si tare am mai pierdut din cauza asta.
Idei care-mi plac:
- un an de colindat prin lume dupa bac si inainte de alegerea meseriei
- intii lucrat in domeniul ales ca "palmas" si apoi inceput studiul
- lucrat in vacanta ca "practicant"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Am lipsit de pe la faza cu bautul apei din cada (rrox, prin limita culturala vroiam sa zic ca, faptul de a nu ne simtim confortabil cind cupilul bea din cada tine mai de graba de norma culturala decit de ratiuni legate de siguranta acestuia) si mi-a luat ceva vreme sa citesc la zi.

Nu stiu care mai e acum mentalitatea in RO legata de mersul la facultate, pe vremea mea era musai imediat dupa liceu ca altfel era mare tragedie. Si tare am mai pierdut din cauza asta.
Idei care-mi plac:
- un an de colindat prin lume dupa bac si inainte de alegerea meseriei
- intii lucrat in domeniul ales ca "palmas" si apoi inceput studiul
- lucrat in vacanta ca "practicant"

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)

In cazul meu cel putin, nu e deloc vorba de o limita culturala.
In cada sta copilul cu fund cu tot, cum am mai spus. In zona cu pricina e foarte posibil sa existe bacterii provenite din intestinul gros, care pot cauza infectii.
Din acelasi motiv ne invatam copiii sa se spele pe maini dupa ce folosesc toaleta.

Ideile imi plac si mie.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Roxana, ce sa zic, e discutabil, cam care ar fi concentratia de bacterii pe ml de apa inghitita ???
La fel si cu geaca la 4 grade, mai deunazi am intilnit pe-afara la chiar 4 grade 2 pusti de 9 ani imbracati numai in tricou, ce-i drept, cu mineca lunga ; aceeasi care acum citeva saptamini pe la 12 grade umblau desculti...

No, da astea-s amanunte, nu merita prea mult

PS: Io-s mai ECO si-s tare calma cind ii vorba de bacterii, da sa ma vezi ce-as mai sari in sus daca cupilu ar bea cola din apa de baie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Mai, la faza cu imbracatul io i-as propune asa: baga matale jacheta asta in geanta si daca ti se face frig mai incolo pune-o pe tine. Idem si cu caciula: bag-o in ghiiozdan si daca ti se pare ca bate vantul prea tare pune-o. Daca nu vrei acum, treaba ta.

Ai mei ma infofoleau si rezultatul a fost ca atunci cand inchideau usa dupa mine scoteam caciula si o bagam in rucsac. Ca era mai sexi asa Si de bine de rau, am fost cea mai ne-racita din casa.

Poate nu-s omu' cu solutia, ca fiu-meu e inca prea mic ca sa avem asemenea negocieri, dar ma pregatesc si eu sufleteste pt ce urmeaza...

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ba io nu-s deloc cu infofolitul, parol! N-are rost sa detaliem acum cum ajungi la pneumonie, de la o raceala urata sau direct de la un contagios, ca iau de obicei masuri inainte sa scada imunitatea. Lorelaim foarte necesar linkul la topicul asta, e exact ce stiam si eu despre pneumonie.
Doctorul nostru de familie e in alt oras, e acelasi medic de 15 ani(cat are si baiatul meu) iar contactul e telefonico-birocratic cu el, bat in lemn ca in afara de vaccinuri la copii si nasterile mele n-am avut treaba cu doctorii. Oricum nu sfaturi despre cum sa nu raceasca copilul ceream, ci ma intrebam de ce-o fi bine sa fii ud in loc sa fii uscat, de ce sa-ti fie frig in loc sa-ti fie cald... Una e sa iesi in pauza chiar si iarna in uniforma( asta imi amintesc ca faceam si eu )si alta e sa faca un drum de o juma de ora pe jos pan' la scoala dezbracat, rosu de frig si tragandu-si nasul.
La fel de mare e lupta si pentru micul dejun, doar cu insistente bea cana cu lapte si cacao dimineata, sandvis e exclus, sandvis la scoala nu vrea si tot asa. Acu' toamna ma mai fenteaza si o sterge cam o data la trei zile nemancat de acasa dar cu cat se raceste vremea n-am incotro, fac pe jandarmul si-l pazesc ca n-o sa-l las sa iasa cu burta goala-n ger.
De ce e tentat s-o faca totusi? Poate fiindca e invers de cum zice mama ca e bine...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

dificila problema cu imbracatu', ca sa nu mai spun de micu'dejun :)
io n-am purtat caciula si fular din adolescenta timpurie - a se citi de cand ma lasara ai mei de capu' meu ala dezgolit. si nici mic dejun n-am gustat tot de atunci - exceptie face we ( acum man'c mic dejun la serviciu intre noua si zece, inainte de a pleca de acasa n-as putea lua o inghititura, da' cafea si tutun, aia da :) ). si surpriza, al meu fecior (care-i calau mare deacum) mananca mic dejun in fiecare zi, fara exceptie. cu imbracatu' n-o fo' nici el la punct. si acum are scapari. isi cumpara haine singur de pe la paishpe ani. mai subtirele, cu exceptia hainei din fulgi de gasca, nu tu caciula, nu tu fular, in schimb manusi. ce sa mai zic de ghete, n-o purtat nici pe vremea cand inca mai cumparam impreuna.
de ce? asa-i convine lui :) io am incetat sa incerc sa inteleg ca nici pe mine nu ma intelegea nimeni si culmea nu ma-ntelege nici acum. nici chiar io. tot dezbracata si flamanda umblu :))

acum io nu zic sa va lasati copiii de capu' lor. depinde de varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Adela99, zau ca parca am fi surori! Si eu la fel cu cafeaua si tigarea si micul dejun mai tarziu!
Scuze de off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

of, problema asta cu imbracatul e generala. credeam ca numai ai mei sufera de cald. chiar nu inteleg ce temperatura pot avea copii de nu le este frig?

mai cred ca exista anumite perioade cand nu vor sa se imbrace, acum suntem la perioada de imbracat de buna voie. sper insa sa nu mai vina, dupa, perioada aia "mi-e cald, n-am nevoie de hanorac/geaca"- asta in plina iarna sau toamna cand e frig.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, si noi sintem in perioada de imbracat... Agata si-a luat astazi, din proprie initiativa si fular si caciula si manusi. Dar fara geaca... pe aia i-am dat-o io. Iar cind am luat-o de la scoala era infofolita de nici nu am recunoscut-o... ii era frig, cred ca e a doua oara in viata ei cind am auzit asa ceva. Dar e inca racita, de atunci... tuseste de zici ca a schimbat tutunul.

Nu am apucat sa citesc... poate mai la noapte.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Hihi, Adela, ce fain ai povestit!!!!!

Olympia, felicitari baietului ca nu bea lapte cu cacao .
Lapte = unul din cele mai naspa si nesanatoase alimente + cacao (elimina eventualele minuscule beneficii pe care sa zicem ca le-ar aduce laptele organismului).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput