vreau sa ma educ(3)
Raspunsuri - Pagina 8
viviana spune:
Of, speram sa ma luminezi!
Peste cel ocean, exista vreo 4 tipuri de avocado. Cel pentru pasta are coaja aproape neagra si e mai mic. Apoi urmeaza cel cu coaja verde inchis - cum se gaseste la noi - pentru salate, apoi unul cu coaja verde deschis pentru gatit si apoi nu mai stiu.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
pai, toate astea 3 tipuri sunt si la noi.
Alea cu coaja verde mai inchis mi se par cele mai gustoase, iar alea cu verde deschis si coaja subtire se inmoaie de regula cel mai fain si fara sa se innegreasca.
Am tot vazut la piata si dintr-alea maro, da' nu am luat ca ma enerveaza precupetele astea care le vand la preturi nesimtite.
A, odata eram la Piata Domenii, mi-am ales 2 avocado si mi-a zis aia ca ma costa 30 ron .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
tangerine spune:
eu iau avocado de la mega image (3 lei si ceva bucata) sau de la metro
d-ala mare cu coaja verde crocodil. il tin afara pana se inmoaie si merge la fix; daca nu vrea sa il mananc in saptamana respectiva, il pun in frigider si se inmoaie mult mai greu (cred ca 2 saptamani)
ruscus spune:
vivina, hai ca asta nu stiam despre avocado, , la noi acum incepe sezonul, dar din pacate puilor nu le place, in schimb mie imi place la nebunie
aici e mai scump decat in romania, eu cu pielea mea alba iau un avocado cu un euro in plin sezon, extra sezon 2 euro!
am plantat si noi in curte dar e inca micut, trebuie sa mai astepatam vreo 3-4 ani.......
scuzati off topic
rrox3 spune:
denizel o sa incerc potiunea ta matinala Dupa ce cumpar seminte de in si reusesc sa le macin ... n-am incercat pana acum.
Am retinut si cealalta reteta.
Da, la mega image gasesti fructe si verdeturi mai variate si de calitate buna.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
denizel spune:
Rox, daca ai robot de bucatarie le macini intr-un vas dintr-ala, cel mai mic (ma rog, eu am robot cu 2 vase).
Daca nu, macina-le in rasnita pt. cafea.
A, dar vezi sa nu socotesti mai mult de o lingura/om/zi si sa nu macini mai mult decat pentru 3 zile.
Iar ceea ce macini, pui intr-un borcanel acoperit la frigi :).
Ruscus, 2 euro un avocado la voi????? Wooooow!!!!!!
da' de ce-s asa scumpe?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
madaiulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Accept, nu doar Allinta trebuie sa insiste pt geaca si eu o fac. Nu pricep si pace de unde vine chestia asta cu umblatul dezbracat in frig la adolescenti. Al meu vine si cu umbrela inchisa in rucsac si sapca sau caciula langa ea si afara ploua cu rafale ! Si-s toate haine ok ca stil , ii plac, el le alege, numa' ca daca n-as fi eu in zona, alea groase ar sta numa' in dulap. Asa s-o simti mai puternic fecioru'? Ca n-as vrea sa ajunga la pneumonie ca sa inteleaga in final rostul imbracatului pe frig... Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Ma bag si eu in discutie ca abia aici am ajuns cu cititul.
Sa-ti spun o poveste de adolescent fara geaca. Candva prin liceu (clasa a IX sau a X cred) am batut cu colega mea de banca jumatate de oras fara umbrela printr-o ploaie torentiala. Se crucea toata lumea cu care ne intalneam pe strada. Si am ajuns acasa si cu lenjeria intima uda. Si nu era problema ca aveam haine/umbrela care nu ne placeau si nici nu voiam sa impresionam pe nimeni. Voiam doar sa experimentam si sa ne distram. Si nu am facut pneumonie, nici macar o mica viroza. Si nu am simtit frigul nici un moment. Norocul meu a fost ca nu mai locuiam cu parintii deja, altfel as fi ramas cu amintirea certurilor si a pedepsei pentru "fapta" comisa. Asa a ramas o amintire placuta si atat.
Si de aia nu mai militez pentru geaca pe frig, umbrela musai pe ploaie si tot asa. Recunosc ca i-am luat totusi lui Andrei cizme de cauciuc (nu a fost cel mai placut lucru sa umblu vreo 2 zile cu pantofii umezi, asa ca ma gandesc macar sa evit asta).
PS: scuze ca am intervenit aiurea in subiect, am citit si mi-am amintit cu placere povestea.
Acum ma intorc la citit.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
olympia spune:
Dar fost o experienta speciala, poate unica? Nu ceva ce faceati zilnic, deliberat, ploaie, vant, ger, le ignoram, ne imbracam ca pentru soare si cateva bune grade in plus... ca asa nu mai ai cum ramane sanatos. Eu despre asta vorbeam.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
bird70 spune:
Eu cred ca se exagereaza la greu in Romania cu feritul copiilor de boli. Am observat ca romanii sunt in general muuult mai anxiosi decat alte nationalitati, iar neincrederea in sistemul medical poate sa contribuie si ea la obsesia asta.
Cand am ajuns in Australia aveam o vecina cu un copilas de 2-3 luni, il scotea afara fara caciula, fara ciorapi la 14-15 grade. Ai mei copiii imbracati mult mai bine, desi in Romania mi se atragea atentia ca o sa raceasca copiii pentru ca nu ii imbracam suficient de gros. Cand am dus-o pe pitica la gradinita (pe la 3 ani) o tinea in piciorele goale, la fel ca si restul copiilor, vara nu ma deranja dar iarna la 15 grade mi se parea foarte nesanatos. Dar nu a patit nimic fata, nu s-a imbolnavit, nu a 'racit la ovare' , etc. Incet m-am relaxat si eu (desi in Romania eram considerata prea relaxata) si am lasat copiii in pace. M-am obisnuit acum cu picioarele goale (copiii mei asa sunt tot timpul), cu mersul prin ploaie fara umbrela, cu statul in pantaloni scurti indiferent de temperatura, etc. Si nu se imbolnavesc.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
nelia spune:
Bird, pai asa, relaxata sint si eu... dar Agata trece limita oricarei relaxari. Dar toti trei sint asa, Tudora e un pic mai friguroasa. In seara asta am venit inghetati de la patinaj si in casa erau doar 18 grade... Tudpra si-a luat papuci singura, ceilalti doi si-au dat si ciorapii jos, si pantalonii si au stat in tricou si in chiloti pina cind au pus pijamalele. Nu exagerez, dar mie imi clantanea dintii in gura... i-am lasat. Deci, eu cind ma pling, apoi e chiar goala...
Dar ca mi-ai adus aminte... la gradinita copiilor mei, numai mamicile romance pun copiilor body pina la 3 ani si maieu pina la 5... e un fapt verificat de educatoare. Cind am dus-o pe Agata, una dintre educatoare m-a intrebat daca sint din Romania, am zis da, de unde stiti, v-ati dat seama dupa accent? Nu, dupa body-ul copilului! Si apoi mi-au explicat.
Incaltati stau, ca asa e regulamentul, in caz de ceva sa-i poata scoate repede afara. Dar in rest, eu cind ii vedeam cu burtile goale la nici doi ani, cu juma' de spate gol, fara nimic pe sub pantaloni, mi se facea rau. Acum sint de mult si ai mei asa...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU