vreau sa ma educ(3)
Raspunsuri - Pagina 4
Chuny spune:
Si nu va suparati pe mine, dar chiar nu puteti daca nu va disecati la fiecare topic? Poate unii chiar vor sa invete ceva si isi pierd timpul cu zeci de postari ce nu-s la subiect.
nelia spune:
Astazi iau o pauza, poate se linistesc lucrurile... da' eu atit zic: e pacat de subiect! E loc pentru toata lumea la el, sintem mame si eu cred ca toate avem si nevoie de educatie, dar si pareri si sfaturi bune din experienta de pina acum.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
a_alinta spune:
lady j, scuze , m-am exprimat "incomplet" , recunosc
eu vorbesc de relatii normale, de copii si parinti normali, care se iubesc si asta se simte.
zau, eu simt cand cineva ma iubeste, sau pur si simplu ii place de mine, si recunosc ca nu toata lumea ma place , asa cum nici mie nu imi place de toata lumea, dar simt atunci cand sunt iubita, fara a mi se spune asta. ( ca sa fiu sincera pana la capat, imi place sa mi se spuna pentru ca si eu fac asta in fiecare zi cu persoanele pe care le iubesc )
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Denizel dar a lua viata unui animal, cum este? Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Tot rau :).
Mie mi-a placut foarte mult ideea lui Accept: copiii sa fie lasati sa exploreze si sa cunoasca lumea, iar mersul la scoala sa aiba loc mai incolo.
Nu-mi dau seama insa daca asta ar insemna o solutie buna pentru copil.
Invatatura (ma refer la mate, literatura etc) isi are rostul ei, in sensul ca dezvolta inteligenta.
Oare ar fi mai castigati copiii daca ar incepe scoala la 18 ani, de exemplu?
A, dar daca nu au scoala, cum ar putea sa se intretina la 25 de ani, de exemplu?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Chuny spune:
Colindatul lumii se poate face si impreuna cu parintii ... Accept isi dorea sa colinde sigura pt ca avea o comunicare proasta cu parintii. Pana la adolescenta putem noi sa colindam lumea cu ei, sa fim deschisi catre nou, sa oferim experiente de viata diverse ... cel putin eu asa imi imaginam ca trebuie sa fie. Apoi ii putem lasa sa colinde si singuri.
Iar asta n-ar trebui sa fie in contradictie cu scoala care are si ea un rol important.
a_alinta spune:
eu cred ca nu sunt pe nici un pedestal: sunt omul care invata ca nu exista nimic perfect, dar e frumos sa incerci sa atingi perfectiunea, fara a ii atinge pe cei din jurul tau cu incercarea asta.
eu sunt un om care nu poate sa minta, si nu am prea multi "prieteni".
sunt un om care iubeste sincer si larg de il simte toata lumea, printre altele sunt un om sincer. asta am invatat-o de la tata, fara nici o lectie, doar l-am copiat.
puterea exemplului este majora, dar in acelasi timp nu este lege.
sunt copii care vor altceva decat vor parintii lor, si eu cred ca problema este la parinti: ei trebuie sa simta ceea ce isi doreste copilul si sa il lase sa faca asta , pentru ca fiecare copil are un destin in viata, ca si noi, parintii, de altfel.
dar daca vezi ca sunt 4 grade afara ii pui geaca pe umeri sa plece la scoala si va garantez ca nu ii stirbesti nimic.
( daca chiar ii e cald , poate sa si-o scoate mai tarziu)
anca_a , sa stii ca cei ce vorbim aici suntem adulti, nu avem nevoie de nimeni sa ne spuna daca cineva e in plus sau in minus.
accept92 spune:
citat din mesajul lui Sibylle Colindatul lumii se poate face si impreuna cu parintii ... Accept isi dorea sa colinde sigura pt ca avea o comunicare proasta cu parintii. Pana la adolescenta putem noi sa colindam lumea cu ei, sa fim deschisi catre nou, sa oferim experiente de viata diverse ... cel putin eu asa imi imaginam ca trebuie sa fie. Apoi ii putem lasa sa colinde si singuri. |
Nu pot sa-ti dau dreptate, nu toti copiii sunt atat de atasati de parinti precum parintii de ei. Chiar daca parintele nu a gresit cu nimic, sunt copii cu deschidere foarte mare catre lumea din afara familiei.
citat din mesajul lui denizel Mie mi-a placut foarte mult ideea lui Accept: copiii sa fie lasati sa exploreze si sa cunoasca lumea, iar mersul la scoala sa aiba loc mai incolo. Oare ar fi mai castigati copiii daca ar incepe scoala la 18 ani, de exemplu? |
Scoala nu poate incepe la 18 ani. Cred ca e bine cand se incepe, dar ar trebui sa fie o joaca si sa urmareasca fixarea unor cunostinte de baza. Si scoala este un loc pentru a cunoaste oameni, e o experienta buna. As scoate insa evaluarea in forma in care exista ea acum fara a scoate insa testarea cunostintelor. Si evident as schimba complet modul de predare, mai precis as inlocui-o cu dezbaterea. Se anunta tema si fiecare se informeaza de unde vrea: carti, internet, documentare, povestile bunicilor, traba lor. Apoi la scoala se vine pentru dezbatere. Ca aici pe forum. Profesorul nu preda, nu imparte dreptatea. El controleaza informatia, astfel incat dezbaterea sa nu plece de la premise gresite si bineinteles are un punct de vedere propriu dar nu cu mot. La stiinte exacte dezbaterea ar fi rezolvarea de probleme si experimentul. Dezbaterea nu trebuie sa asmuteasca elevii unii asupra altora ci sa le deschida mintea sa aprecieze si un alt punct de vedere. Rezolvarea unei probleme sa se faca in gura mare, cu participarea intregii clase...o idee de aici una de acolo...orice idee este buna chiar daca nu duce la rezovarea problemei.
Cred ca forumul acesta ar arata cu totul altfel daca am fi facut o astfel de scoala.
Si la 18 ani cred ca i-as 'inrola'. I-as scoate cel putin un an din mediul familial si abia apoi as pune problema sa decida fiecare spre ce domeniu sa se indrepte.
a_alinta spune:
accept, tu ai fost in america? exact ceea ce spui tu, se practica in scolile de aici.
accept92 spune:
citat din mesajul lui a_alinta accept, tu ai fost in america? exact ceea ce spui tu, se practica in scolile de aici. alina |
Nu, nu am fost, nu cunosc sistemul american dar judecand dupa societatea americana nu as fi ghicit. Nu o spun cu rautate, dar cred sincer ca un astfel de sistem ar trebui sa duca la o societate apropiata de ideal si nu as spune asta despre americani. Cumva este un sistem aplicat exclusiv in scolile elitiste? De fapt insasi existenta scolilor elitiste ar fi o problema.
xiri spune:
Nu se practica aici in America ceea ce spune Accept/Alinta. Poate doar izolat, si poate numai in clase mai mari (liceu, colegii).
Ce dezbatere? Copilul in clasa elementara de exemplu are parte de invatamant clasic traditional, in care invatatorul preda lectia si elevul trebuie sa o invete. Sunt diferente fata de sistemul romanesc, dar nu majore.
Sunt alte sisteme de invatamant mai bune decat cel traditional - ca Montessori, dar din pacate sunt putine scoli care aplica metoda asta.