Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (29)
Raspunsuri - Pagina 16
Dienutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela a, si am uitat sa va intreb: ce vaccin se face la 4 luni? la primul am mers pe varianta pentaxim, dar la cel mic am optat pt infanrix. la 2 luni am facut infanrix hexa, acum ce se face? ca am intrat in ceata cand am vazut ca infanrix penta nu e totuna cu infanrix ipv-hib. si mai citeam ca unii medici de familie habar n-au si fac copiilor unul din ele, crezand ca e acelasi lucru (ambele sunt pentavalente), dar ca de fapt nu e tocmai corect. eu sunt pe langa, poate ma lamuriti si pe mine, sa ma duc cu tema facuta la medic luni, cand avem programare pt vaccin. ca sa nu zic ca saptamana trecuta n-am avut ce face si am citit iarasi despre teoria conspiratiei in materie de vaccinuri si iarasi am fost zdruncinata in decizia de a vaccina copiii . uf, e tare greu sa decizi in necunostinta de cauza... Traiesc in Orasul Alandala |
Viviela, Eva la 4 luni a facut Infanrix IPV HIB. Dar la 2 luni nu a facut infanrix penta, ci infanrix hexa. Eu i-am facut Evei si Rotarix la 3 luni si la 4 luni. Am zis ca mai bine ii fac vaccin decat sa sufere saracuta de infectie cu rotavirus, am inteles ca este destul de periculoasa si care afecteaza aprox 95% din copii pana la 5 ani. Mai departe nu mai stiu exact. Poate stie altcineva.
corinasmile spune:
Deci am cantarit-o azi pe Maria si se pare ca a luat 330 gr in ultimile 8 zile
Avand in vedere ca in ultima luna a luat 500 gr, ma gandesc ca s-a stricat cantarul
Sau poate s-a pus pe ingrasat(vorba vine) fotomodela mea
Alta MARE bucurie s-a intamplat ieri, si anume: primul ras cu hohote (ca tot ziceam sapt trecuta ca sunt nerabdatoare). Am gadilat-o si dragalit-o ieri pana am ametit (), dar efortul mi-a fost rasplatit cu cel mai frumos sunet pe care l-am auzit vreodata (cioara, stiu...)
Bineinteles ca mi-au dat lacrimile de emotie..
Interesant ca aceleasi "manevre" de dragalire le faceam si pana acum, deci a ras copilul cand a fost pregatit.
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
JulyMorning spune:
Neatza mai pe la pranz, asa!
Fetelor, imi dati si mie noua parola de la webshots, sa pun si eu poze cu nazdravanele mele si va vad si pe voi? Ma "incadrez" la cerinte? Multumesc.
Am zis eu ca ne mutam in weekend, da'ne-a apucat curatenia generala, asa ca am mai amanat pana in weekendul asta.
Am comandat si un buggy board, adica www.amazon.co.uk/Lascal-MAXI-Buggyboard-Black/dp/B0012UWWM6" target="_blank">asa ceva si ar trebui sa vina sapt asta.
Virgi eu stiu de fiica'mea cea mare ca la bebelusi nu e cazul de lapte degresat si nici semi-degresat, in primul rand pentru ca au nevoie de grasimi, ele ajuta la mielinizare, si apoi procedeul prin care se face degresarea altereaza oarecum proprietatile alimentelor. Evident, e alegerea ta din ce lapte ii vei face branza, insa povesteam despre discutiile pe care le purtam acum 1 an si ceva cu fetele de la cealalta odisee. De asemenea, multi medici pediatri sustin ca nu e bine sa faci branza din laptele praf, ca asta cica nu trebuie fiert, ci doar din laptele obisnuit.
MonycaSi eu ma bucur ca ne "revedem"aici si sa stii ca eu te-am tot citit. Pe cuvant ca nu stiu cum te descurci singura cu 2 copii asa mici si cu toate treburile casei, eu cred ca esti mai mult decat eroina, pe bune.
Theo coincidenta sau nu, si cumnata-mea e insarcinata, dupa ce ani de zile medicii i-au spus ca la ce probleme are mai mult ca sigur nu va putea ramane insarcinata si daca va ramane, putin probabil sa duca sarcina pana la capat. Si acum are cam 26s, asteapta un baietel. Felicitari cumnatei tale, sa aiba aiba o sarcina usoara si la termen si un bebe sanatos si frumos.
Legat de masina de spalat... si eu am un Whirlpool vechi, cred ca are cel putin 10 ani, fara uscare, cu 1000 de rotatii. Le scot aproape uscate, mai uscate decat din masina soacrei, care are cica 1500 de rotatii (e alta marca, parca Indesit). La cea mare le-am calcat doar inainte sa se nasca, apoi doar spalate cu detergent pt bebei si clatire suplimentara si atat. Acum recunosc... doamna care imi vine sa ma ajute la curatenie si calca toate rufele.... eu urasc de moarte, mai bine ma pui sa spal toate vasele din casa decat sa calc o camasa.
Arturici multumesc ca ai scris schema voastra de diversificare, ma intereseaza si pe mine subiectul si cred ca o sa incerc... dar noi mai avem pana atunci.
Am uitat cine zicea de baiatul diversificat la 6 luni care nu manca nimic. Laura cred, nu? A mea cea mare a fost diversificata la 4 luni, fiind pe lapte praf si n-am facut nici o branza. Acum nu mananca carne, ou foarte rar, legume cam nimic, mancare gatita doar pilaf si uneori ciulama de pui, iaurt nu mai mananca... nu ma intreba din ce traieste; daca ar fi dupa ea, ar trai cu lapte si biscuiti cu paine . Fructe ce mai mananca. Ca sa nu mai spun ca am inceput diversificarea cu legume si supa, ca vezi doamne, sa nu dea fata de gust dulce si sa refuze legumele.
Eu zic ca nu exista nici o regula batuta in cuie, habar n-avem cum va reactiona copilul pana nu incercam si sunt atat de multe variabile la mijloc incat nu are sens sa impunem principii prea stricte. Trebuie sa fim flexibile, sa lasam copiii sa ne ghideze, sa ne arate ce vor, cum vor si sa.... negociem
Mai voiam sa mai zic ceva da'am uitat si tipa si cea mare dupa mineeeeee
_
Our future determines our past
Bubulinele mele, Maia (28.08.2080) si Mara (02.07.2010)
Poze
corinasmile spune:
citat din mesajul lui Vivela asta ar insemna sa ma duc sa iau reteta, apoi sa ma duc la farmacia tei, nu? ca dibuisem si eu farmacia si e o diferenta considerabila, de peste 50 de lei...nu-i chiar putin. Traiesc in Orasul Alandala |
Nu ai nevoie de reteta.
Eu cand am mers dupa vaccin, mi-am completat si stocul de medicamente pt acasa. Toate sunt mai ieftine (oscilo, etc) si per total faci o economie sensibila.
corinasmile spune:
Am uitat sa zic de calcat: hainele Mariei au fost calcate o singura data, inainte de nastere
De atunci nu am mai avut timp pt aceasta activitate, si nici placere
La spal cu detergent bio, delicat, pt bebelusi, care scoate pete f bine.
Pitici legati de sifonarea hainelor ei nu am ( si sper ca nu sunt contagiosi ai vostri ). De fapt daca stau sa ma gandesc, ce s-ar putea sifona? Body-urile, pantalonasii si bluzele sunt din bumbac moale, pe corp. Mai are cateva bluze catifelate sau tricotate. Panalonasi la fel catifelati.
Hmmm, Vivela, tu unde gasesti cute?
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui aleesicoo eee fetelor eu in skimb nu ma mai omor atat cu sterilizatul, vb vivelei pac sub jetul de apa si gata.... asa face pruncul anticorpi... bn acum nu va ganditi k o tin intr-un jeg crunt inainte le tot sterilizam....dar acum nu ...... ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010) multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa! Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!! |
La fel , nici eu nu ma mai omor sterilizatul ... doar la sticle sunt la fel de stricta ca in prima zi .
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Vivela spune:
citat din mesajul lui corinasmile Am uitat sa zic de calcat: hainele Mariei au fost calcate o singura data, inainte de nastere De atunci nu am mai avut timp pt aceasta activitate, si nici placere La spal cu detergent bio, delicat, pt bebelusi, care scoate pete f bine. Pitici legati de sifonarea hainelor ei nu am ( si sper ca nu sunt contagiosi ai vostri ). De fapt daca stau sa ma gandesc, ce s-ar putea sifona? Body-urile, pantalonasii si bluzele sunt din bumbac moale, pe corp. Mai are cateva bluze catifelate sau tricotate. Panalonasi la fel catifelati. Hmmm, Vivela, tu unde gasesti cute? Corina, mami de Maria (14.06.2010) |
peste tot, peste tot
oi avea eu ceva la bibilica, dar voi nu sesizati diferenta intre hainele care sunt calcate si cele care nu sunt calcate? fie ele si bodyuri de bumbac moale...(eu le calc si pe cele spalate la mana, chiar daca au stat intinse pe sarma).
bine, acum copilul nu tuseste daca ii pun eu un tricou/maieu necalcat, dar ma zgarie pe mine pe retina .
(si pe bune ca nu-s deloc pretentioasa la tzoale, ba chiar sunt cam neglijenta, dar un pitic trebuia sa am eu...).
corina, ah, ce bine ca mi-ai zis ca nu tb reteta, am vazut ca scrie pe site-ul lor ca se elibereaza pe baza de reteta, de-aia m-am gandit...o sa-l trimit pe sot sa cumpere, sper ca n-o sa aiba probleme, ca apoi ma bombane o saptamana .
sa va fie de bine cresterea (eu cred ca se fac copiii mai pufosi acum, ca vine frigul ). si la cat mai multe hohote, asa ne distram si noi (la mine e suficient sa rad eu in hohote langa el si ma copiaza, rade sa se prapadeasca...si ma termina cum se opreste brusc din hohote si isi ia fatza serioasa ).
Traiesc in Orasul Alandala
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui Ioana5255 S-a terminat cu noptile intregi dormite, iar sunt varza de somn. Nu stiu ce ma fac. Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006) Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase. |
Sabina draga ... eu nici acuma inca nu am scapat de "ciuda" ca la 2 luni Sofia dormea toata noapte si dupa 3 luni jumatate se trezeste de cel putin o data pe noapte ... azi noapte s-a trezit doar de 4 ori si nu de foame ca a papat doar o singura data, ci vroia in brate si sa ii dau suzeta ( din patutul ei nu i se parea asa interesanta suzeta si mi-o tot scuipa si maraia , dar in brate era delicioasa ).
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui Vivela mai, legat de calcat, cum puteti sa nu le calcati? intreb la cel mai serios mod, ca as vrea si eu sa sar peste corvoada asta, dar nu pot. Traiesc in Orasul Alandala |
Eu nu i-am calcat decat cateva rochite azi vara ! Am trecut repede peste sifoneala ca oricum in 10 minute dupa ce o imbrac parca nici nu ar fi foat calcate de la atata tinut in brate ! Asa ca sunt foarte relaxata in privinta asta .
biajitaru spune:
citat din mesajul lui corinasmile Am uitat sa zic de calcat: hainele Mariei au fost calcate o singura data, inainte de nastere De atunci nu am mai avut timp pt aceasta activitate, si nici placere La spal cu detergent bio, delicat, pt bebelusi, care scoate pete f bine. Pitici legati de sifonarea hainelor ei nu am ( si sper ca nu sunt contagiosi ai vostri ). De fapt daca stau sa ma gandesc, ce s-ar putea sifona? Body-urile, pantalonasii si bluzele sunt din bumbac moale, pe corp. Mai are cateva bluze catifelate sau tricotate. Panalonasi la fel catifelati. Hmmm, Vivela, tu unde gasesti cute? Corina, mami de Maria (14.06.2010) |
Corina ce detergent folosesti?
Eu din Bv am luat vaccinul de 4 luni ce 170 lei.
Mersi,
Bia